Eglė Kernagytė: kvailas supratimas, kad jei perki dėvėtus daiktus - esi biednas

Savo požiūriu apie dėvėtus vaikų drabužius ir įspūdžiais apie neseniai startavusį interneto portalą Kidibam.lt, internetinę kokybiškų dėvėtų vaikų drabužių ir avalynės parduotuvę, dalinasi Eglė Kernagytė, dviejų padaužų - 2.4 metų Džiugo ir 7 metų Vėjo, mama.

Kol mes kalbėjomės, mažieji vyrukai itin aktyviai domėjosi tiek pokalbio tema, tiek surūšiuotais atiduoti savo pačių išaugtais drabužiais. O šalia viso to dar ne vieną kūlverstį spėjo padaryti. Ypatingai aktyvus buvo Vėjas, kuriam jo vardas ypatingai tinka. Jis antrino mamai ir vis pridėdavo savo komentarą.

Ką manote apie dalinimąsi išaugtais vaikų drabužiais?

Aš labai palaikau idėją keistis ir dalintis vaikų drabužiais. Mano vaikai, ypač Vėjas, labai aktyvūs.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Kodėl brokolis vadinamas sveikiausia daržove?
Kaip suprasti, ar žindančiai mamai netrūksta pieno?
Konkursas: atsakykite į vieną klausimą ir laimėkite knygą "10 laimingų mamų įpročių"

Kartais pastebiu, kad naujai nupirkti Vėjo džinsai suplyšta po kelių savaičių, tad kartais tiesiog apsimoka iš antrų rankų nusipirkti. Jam grįžus iš mokyklos matau, kad antrą kartą to paties drabužio nebeišeis aprengti. Ir nematau tame nieko bloga. Gi nesėdės vaikas ant suolelio rankų susidėjęs, jis išsidūksta, o suplyšę keliai - ne bėda. Kaip sako mano vyras, ir aš jam pritariu, ne mes tarnaujame daiktams, o daiktai turi tarnauti mums.

Iš kur į Jūsų namus atkeliauja dėvėti daiktai? Ar nesibodi savų vaikų tokiais drabužiais rengti?

Pastebiu, kad pas mus Lietuvoje vis dar gyvas toks kvailas supratimas, kad jei perki dėvėtus - tai esi biednas. Tuo tarpu pasaulyje tai labai populiaru ir seniai to nebėra. Netgi madinga.Eglė Kernagytė

Pastebiu, kad pas mus Lietuvoje vis dar gyvas toks kvailas supratimas, kad jei perki dėvėtus - tai esi biednas. Tuo tarpu pasaulyje tai labai populiaru ir seniai to nebėra. Netgi madinga. Štai kartais nusiperku dėvėtus batus vaikams, sau, ir dėvime juos be gailesčio. Be to vienas nuostabus žmogus man yra pasakęs, kad dėvėtų drabužių parduotuvėse galima rasti kitokių, įdomių ir neeilinių daiktų. O tokie man itin patinka.

 Žinoma, spintoje apstu daiktų ir įprastose parduotuvėse įsigytų. Bet ir čia racionaliai elgiuosi, kažkada draugė išmokė taisyklės - žieminius batus pirk vasarą, o vasarinius - žiemą. Taip ir elgiuosi. Geriau už tuos sutaupytus pinigus nueiti kur skaniai visa šeima pavakarieniauti, į kiną, ar kaupti kelionei.  

Lietuviai turi daug nuostatų, net kartais baimių pirkti dėvėtus drabužius. Kas svarbu Jums?

Aš tikrai jokių nuostatų neturiu. Nemanau, kad verta dėl to kvaršinti sau galvą. Šiuo atveju renkuosi daug paprastesnį kelią - tiesiog naiviai tikėti, kad tos antros rankos - geros rankos. Žinoma, dažnai dėvėti daiktai į mūsų namus atkeliauja iš giminių, pažįstamų.

Daug keičiamės šeimoje, mat brolis taip pat turi du berniukus, tai daug drabužių čia keliauja ratu. Bet naudojame ir kitus būdus. Kažkada mama pasakojo įspūdžius apie pirmą vizitą į second hand parduotuves JAV, kur akys raibo nuo kokybiškų ir tikrai gerų daiktų. Tas buvo seniai, bet reikia pasakyti, kad jau ir pas mus dabar tokios parduotuvės visiškai padorios ir visai smagu į jas užeiti.


Kalbant apie projektą Kidibam.lt, ar rekomenduotum tokiu būdu naudotis savo draugams, auginantiems vaikus?

Aš jau rekomendavau! Puiki idėja ir labai palaikau. Nėra priežasčių kaupti išaugtų vaikų drabužių, geri ir nenudėvėti privalo iškeliauti kitiems vaikams. Be to tikrai patogus būdas. Beje esu rekomendavusi net savo draugėms, gyvenančioms užsienyje. Jos, prieš atvykdamos į Lietuvą, apsiperka ir grįžusios pasiima. Kokybiški ir nenudėvėti, ko daugiau reikia taip sparčiai augantiems vaikams. 

Galbūt pasikartosiu, bet aš galvoju, kad nuolat leisti tik pinigus brangiems drabužiams neracionalu. Yra daug geresnių būdų kur tuos pinigus išleisti. Juk pinigais nelyja."

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 6 mėnesių žurnalo "TAVO VAIKAS" prenumeratą.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis