Interneto sensacija tapęs 6 metų vilnietis sužavėjo neeiliniu talentu VIDEO

Šiomis dienomis Lietuvos vardas buvo minimas daugelyje pasaulio internetų portalų. Jis buvo rašomas anglų, prancūzų, italų, švedų, rumunų, vengrų, lenkų, danų, flamandų ir kitomis kalbomis. Ir už tai mes turime dėkingi ne „piaro" agentūroms ar valstybinėms institucijoms, o ... šešerių metų berniukui Gediminui iš Vilniaus.

Gudis - šešiametis Gediminas iš Vilniaus

Šešerių metų Gediminas Valickis pasaulio sporto žiniasklaidos dėmesio susilaukė po to, kai socialiniame tinkle Youtube buvo patalpintas kelių minučių filmukas su jo žaidimu. Iš sumontuotų varžybų ir treniruočių akimirkų atsiskleidžia neįtikėtinas berniuko talentas. Juk jam - vos šešeri.

„Lietuvoje auga neįtikėtinas futbolo talentas", „Vilniuje auga būsimasis Mesis", „Kai buvo jo metų, Mesis irgi taip žaidė", - tokios ir panašios antraštės lydi pasakojimus apie lietuvaitį Gudį - Gediminą.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Kodėl brokolis vadinama viena sveikiausių daržovių?
Kokių žodžių geriau nesakyti vaikui, kad jis augtų laimingas


Įvairių šalių sporto portalai žavisi mažojo lietuvio talentu.

Tai, kad jos sūnaus talentas prilyginimas vieno geriausių visų laikų futbolininko, argentiniečio Lionelio Mesio, jo mamai Jūratei Valickienei yra maloni staigmena. „Pasaulio žiniasklaida jau žino Lietuvos vardą ir tai, kad joje žaidžiamas ne tik krepšinis. Futbolas skinasi kelią ir turi ateitį... Vaikų, kurie entuziastingai, kaifuodami, žaidžia futbolą, dėka" - sako ji. - Tikiu, kad mano sūnaus gražus pavyzdys įkvėps visus neabejingus šiai sporto šakai skirti didesnį dėmesį. Juk norime kaip maža tauta garsėti ir turėti kuo daugiau konkurencinių pranašumų".

Treniruojasi pusantrų metų

Šešerių metų Gediminas, kas rytą keliaujantis į Vilniaus miesto lopšelį - darželį „Gandriukas", futbolo treniruotes lanko nuo 4,5 m. Šiuo metu (du mėnesiai) jis treniruojasi Baltijos futbolo akademijoje pas trenerius Igorį Moriną ir Domą Paulauską.

„Esame labai dėkingi prieš tai buvusiam treneriui Artūrui Švaikevičiui, kurio entuziazmas, kantrybė, kūrybiškumas, gebėjimas bendrauti su vaikais ir juos ugdyti, ypač sustiprino Gedimino meilę futbolui" - sako mama Jūratė. Meistriškai kamuolį valdantis mažylis šiuo metu treniruojasi tris kartus per savaitę.

Grįžęs namo Gediminas žaidžia toliau

Į klausimą, ar Gedimino gebėjimai yra įgimti, ar daugiau lemti sūnaus darbštumo, mama atsako taip: „Manau, kad šie vaiko gebėjimai yra stipriausiai įtakoti įgimtų savybių - vaikas žaidžia futbolą su pasimėgavimu, kūrybiškai, atsipalaidavęs. Žaidimo metu atlieka futbolo elementus, kurių jo niekas nemokė. Gediminas yra labai imlus, todėl labai greitai įsisavina naujus žaidimo elementus. Be to, jis labai darbštus, todėl dažnai vien futbolo treniruočių neužtenka - grįžęs į namus nuolat prašo tėčio kartu žaisti futbolą, mokytis naujų futbolo elementų. Jis gyvena su futbolu. Beje, tėtis taip pat turi aistrą futbolui ir žaidžia mėgėjų lygoje".


Šešerių Gediminas treniruojasi pusantrų metų. Asmeninio archyvo nuotr.

Populiarumas - malonus ir įkvepiantis

Tai, kad per kelias dienas filmuką pamatė tūkstančiai futbolo mėgėjų visame pasaulyje, o apie Gudį parašė tiek daug susidomėjusių sporto žiniasklaidos priemonių, mama vadina maloniu dėmesiu. „Labai smagu, kai talentas yra įvertinamas - tai suteikia tikėjimo ir pasitikėjimo, entuziazmo Gediminui, mūsų šeimai. Svarbiausia, kad tai taip pat suteikia tikėjimo ir entuziazmo treneriams - nes dar laukia labai ilgas kelias, o jų vaidmuo šiame kelyje bus lemiamas. Manau, tai taip pat suteikia tikėjimo ir entuziazmo visai Lietuvos futbolo bendruomenei ir Lietuvos žmonėms.

Džiaugiuosi, kad mano vaiko žaidimas labai daug žmonių suteikė, suteikia ir suteiks džiaugsmo, sukels šypsenų. Gal kai ką paskatins didžiuotis savo šalimi Lietuva. Gal kam suteiks vilties ir tikėjimo Lietuvos ateitimi bent jau šitoje siauroje srityje.

Smagu skaityti komentarus, jų yra visokių - tačiau smagiausia, kad tai žmonėms suteikia džiaugsmo. Aiškiai matome, kad mes, lietuviai, nesame niekuo prastesni už kitus - gal kartais tik to nemokame parodyti.

Be to, labai smagu kai toks mažas berniukas jau dabar gali garsinti Lietuvos vardą. Ir visiškai nėra svarbu, kokiu keliu Gediminas pasuks gyvenime, visko būna, tačiau Lietuvą jis garsina jau dabar" - sako mažojo futbolininko mama.

Beje, pats Gediminas, sužinojęs, kokio dėmesio susilaukė, vaikiškai nudžiugo: „O, tai dabar galėsiu gyventi Brazilijoje ir žaisti taip gerai, kaip žaidžia brazilai".

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 6 mėnesių žurnalo "TAVO VAIKAS" prenumeratą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis