„Ekologijos tema šiais laikais labai svarbi kalbant ne tik apie maistą, bet ir aplinką, kitus dalykus, pavyzdžiui, kuo išdažyti indai iš kurių valgome, iki kokia yra grindų sudėtis“, - sako profesorius.
Medikai rekomenduoja valgyti mėsą, nes ji yra geležies ir cinko šaltinis, visgi ne visos mėsos rūšys jų turi pakankamai.
Anot profesoriaus, geležies ir cinko vištienoje yra 2-4 kartus mažiau nei raguočių, žvėrių mėsoje, o kalakutienoje - dukart daugiau geležies nei vištienoje, tad renkantis paukštieną reikėtų dairytis kalakutų mėsos.
„Ką rinktis geriau - jautieną, triušieną, kiaulieną? Pirmoje vietoje, kaip minėjau, ekologiškumas, o šiaip didelio skirtumo nėra, nes kūdikis puikiai gali valgyti ir kiaulieną, ir žvėrieną“, - sako Vaidotas Urbonas ir priduria, kad visgi viena su kūdikiu susijusi aplinkybė gali pakoreguoti mėsos pasirinkimą.
Daugiau - video reportaže.