Ragaujame mėsytę: kaip ją paruošti kūdikiui? Pataria prof. Vaidotas Urbonas

Kokia mėsa sveikiausia ir turtingiausia vitaminais? Kokią mėsą ruošti kūdikiui? Profesorius Vaidotas Urbonas sako, kad pirmoje vietoje renkantis mėsą turėtų būti ekologiškumas, o antroje - kokio galvijo mėsa valgoma.

"Ekologijos tema šiais laikais labai svarbi kalbant ne tik apie maistą, bet ir aplinką, kitus dalykus, pavyzdžiui, kuo išdažyti indai iš kurių valgome, iki kokia yra grindų sudėtis, - sako profesorius. Medikai rekomenduoja valgyti mėsą, nes ji yra geležies ir cinko šaltinis, visgi ne visos mėsos rūšys jų turi pakankamai.


Anot profesoriaus, geležies ir cinko vištienoje yra 2-4 kartus mažiau nei raguočių, žvėrių mėsoje, o kalakutienoje - dukart daugiau geležies nei vištienoje, tad renkantis paukštieną reikėtų dairytis kalakutų mėsos.


"Ką rinktis geriau - jautieną, triušieną, kiaulieną? Pirmoje vietoje, kaip minėjau, ekologiškumas, o šiaip didelio skirtumo nėra, nes kūdikis puikiai gali valgyti ir kiaulieną, ir žvėrieną", - sako Vaidotas Urbonas ir priduria, kad visgi viena su kūdikiu susijusi aplinkybė gali pakoreguoti mėsos pasirinkimą.


Daugiau - video reportaže.

Šis video - Vilniaus miesto savivaldybės sveikatos biuro socialinio projekto "Mažylio mityba ir aplinkos higiena” dalis.




Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis