Ką daryti, jei išėjus pasivaikščioti su vaiku prispiria reikalas, o tualeto šalia nėra?

Kelionėje ar tiesiog išėjus į miestą ilgesniam laikui, susiduriama su situacijomis, kuomet vaikui prireikia į tualetą, o rasti tam tinkamą vietą ir sąlygas ne taip jau paprasta. Ką daryti, kai tualetas kviečia čia ir dabar?

Įmanoma, bet sudėtinga

"Jau nekalbant apie ilgas keliones automobiliu, kaskart išsiruošus į kokią nors didesnę šventę mieste kyla problemų. Tualetų dažniausiai arti nebūna, o kavinės, pilnos žmonių, ne visada noriai įsileidžia. O jei ir įsileidžia, tualetai mažiems vaikams jose nepritaikyti, todėl tenka gerokai pasistengti, kad viskas vyktų sklandžiai", - sako Monika (27 m.), dviejų dukryčių (1,5 ir 4 m.) mama.

Pasak specialistų, mažesniam nei penkerių metų vaikui nepatogu ir nehigieniška naudotis viešu tualetu. Galima tualetą apdengti specialiu paklotu (jei tokių tualete yra arba jei turite savo) ar tualetiniu popieriumi. Būdami gamtoje, dalis tėvelių nesuka sau galvos ir, nuvedę vaiką atokiau, tiesiog jį prilaiko, kol šis atlieka gamtinius reikalus.

"Išsisukti būdų yra, tačiau tai dažnai šiek tiek gadina nuotaiką ir mums su vyru, ir vaikams. Kiekvieną kartą tai tam tarsi loterija – rasim ar nerasim tinkamą tualetą, spėsim ar ne", - priduria Monika. Be to, anot jos, nesinori vaikui, kuris jau sėkmingai pramoko naudotis puoduku vėl mauti sauskelnių.

Kaip visa tai palengvinti

Rinkoje yra ne vienas produktas, mėginantis šią problemą išspręsti ar bent jau ją sumažinti. Tačiau dauguma jų turi tam tikrų minusų – kelioniniai puodukai yra per dideli nuolat turėti su savimi, yra panaudojami tik vienu būdu, tinkami tik, pavyzdžiui, lauke arba tik ten, kur yra klozetas.

Vienas naujausių kelioninių puodukų "2 in 1 Potette Plus" visų pirma išsiskiria savo funkcionalumu. Jį galima naudoti ir kaip įprastą puoduką, ir kaip priemonę, leidžiančią įprastą klozetą pritaikyti vaikui. Remiantis tėvelių atsiliepimais, ši „sėdynė“ yra labai tvirta ir stabili, todėl ja naudotis gali vaikai iki 23 kg svorio. Taip pat ji patikima, jei vaikas judrus, nenustygstantis vietoje.

Pats puodukas sveria nedaug ir susilanksto, todėl automobilyje ar krepšyje užima palyginti nedaug vietos. Kai kurie tėveliai jį laiko tiesiog po automobilio sėdyne, kad staiga prireikus sustoti, būtų po ranka. Tiesa, jei kelioninis tualetas naudojamas ne kaip klozeto sėdynė, jam reikalingi vienkartiniai įklotai, kurie pridedami perkant tualetą. Vėliau vienkartinių įklotų galima įsigyti atskirai arba panaudoti paprastą maišelį. Tėveliai, išbandę šį tualetą, sako, kad jį patogu valyti dezinfekuojančiomis servetėlėmis, nes, naudojant vienkartinius įklotus, pats tualetas visiškai apsaugomas.

Šiuolaikiški ir sąmoningi tėvai tokią priemonę vertina ir dėl ekologinių sumetimų, nes specialūs vienkartiniai maišeliai yra mažesnis blogis gamtai nei sauskelnės. Šis daiktas patogus ilgose išvykose, svečiuose, pajūryje, net maisto įstaigose, kur nėra vaikams specialaus tualeto. Artėjant kelionių, festivalių ir šeiminių išvykų metui, verta išbandyti.

Puoduką išbandžiusiųjų pastebėjimai – vaizdo įraše:

Užsakymo nr.: PT_71439558

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis