Parodoje „Esu Mama!" – dėmesys būsimiems ir esamiems tėveliams

Jau šį savaitgalį Kauno „Žalgirio" arenoje pirmą kartą vyks paroda „Esu mama", kuri į bendrą erdvę sukvies visus būsimus ir esamus tėvelius su jų mažyliais.

Renginio metu bus galima ne tik sudalyvauti įvairiose paskaitose ar praktiniuose užsiėmimuose, prisidėti prie socialinių akcijų, bet ir įsigyti vaikučiams bei šeimoms skirtų stilingų daiktų, drabužių ir aksesuarų.

Neseniai antros atžalos susilaukusi dizainerė, UAB „Inži Group" vadovė ir renginio organizatorė Ingrida Rutkauskaitė - Naujokė teigia pasigedusi tokios koncepcijos renginių Lietuvoje: „Tiek būdama nėščia, tiek dabar, kai gimė antroji dukra, aš labai daug domėjausi kūdikio raida, vaikų auginimu ir priežiūra, šeimos puoselėjimu. Informacijos apie tai visur buvo tiek daug, kad sunku susigaudyti. Su tuo, manau, susidūriau ne tik aš, bet ir daugelis kitų būsimų ir esamų tėvelių. Norėdama padėti jiems atsakyti į visus su vaikų planavimu, vystymusi ir auginimu susijusius klausimus nusprendžiau suorganizuoti šią parodą. Čia lankytojai galės ne tik susipažinti su geriausiais vaikams ir šeimoms skirtų drabužių ir daiktų kūrėjais, bet ir sudalyvauti įvairiose paskaitose bei praktiniuose užsiėmimuose, kuriuos ves įvairūs gydytojai, akušeriai, rašytojai, psichologai ir kiti lektoriai. Tikiu, kad šis renginys suvienys šeimas ir padės atsakyti į visus mamytėms bei tėčiams rūpimus klausimus."

Lankytojai, planuojantys šeimos pagausėjimą, atras daugybę naudingų seminarų, padėsiančių pasiruošti naujo žmogaus atėjimui. Gydytojas Romualdas Šėmeta ves paskaitą apie pasiruošimą tėvystei ir kūdikio pradėjimui, o Kauno P. Mažylio gimdymo namų atstovai papasakos apie vaisiaus raidą iki gimimo bei pasiruošimą susitikimui su kūdikiu. Būsimas mamas nuramins ir gimdymo nebijoti pakvies gydytoja - akušerė Marija Mizgaitienė, kuri pristatys penkis lengvo gimdymo žingsnius. Naudingą informaciją suteiks ir vaikų gerovės centro „Pastogė" atstovai, kurie papasakos apie vaikų globos ir įvaikinimo galimybes.

Ypač didelis dėmesys bus skiriamas ir vaikus auginantiems lankytojams. Vėstant orams ir atslenkant peršalimo bumui vaikų gydytoja Inga Levickienė dalysis naudingais patarimais kovojant su vaikučių karščiavimu. Vaikų reabilitacijos galimybes aptars gydytoja Jūratė Brazienė, o VšĮ „Skubi pagalba naujagimiui" praktinių užsiėmimų metu mokys tėvelius atlikti naujagimių gaivinimą. Dėmesį į bendravimą su vaikais atkreips dailės terapeutė Rasa Andrikienė, kuri kalbės apie pokalbių su mažaisiais apie viską svarbą, o masažuotoja Inga Ciesiūnė pakvies stiprinti mažylių sveikatą ir papasakos apie kūdikių masažus ir jų naudą. Dar vieną paskaitą kūdikių tėveliams skaitys gydytoja Eglė Lysovienė, kuri dalysis informacija apie vaiko primaitimimą. Itin jautrią temą - vaikų savižudybes palies medicinos psichologė Evelina Jokubkienė, kuri pasakos apie to priežastis ir pagalbą.

Renginyje „Esu mama" veiklos netrūks ir mažiausiems renginio lankytojams. Kol tėveliai klausysis naudingų paskaitų ar apžiūrinės parodos prekes, vaikučius linksmins animatoriai. Mažyliai galės žaisti vieni su kitais, nusispalvinti veidukus arba piešti ant vandens. Vaikams nuo 4 metų amžiaus bus įrengta speciali Japoko konstruktorių erdvė, kurioje jie išlaisvins savo fantaziją ir mokysis konstruoti edukacinius japoniškus konstruktorius.

Paroda lankytojus pakvies prisidėti ir prie ypatingos socialinės iniciatyvos. Parodos organizatoriai bendradarbiaudami su „Ištiesk pagalbos ranką" organizacija kvies apsilankyti specialioje „Padėkime" erdvėje ir paremti vargingai gyvenančias šeimas padovanojant jiems nebenaudojamus, bet vis dar veikiančius ir tinkamus naudoti daiktus, drabužius ar žaislus.

Renginys „Esu mama" vyks jau šį sekmadienį, rugsėjo 24 d. 10 – 18 val. Kauno „Žalgirio" arenoje. Čia susirinkę būsimi ir esami tėveliai ne tik įgis daug naudingų žinių apie kūdikio laukimą, vystymąsi, vaiko priežiūrą, bet ir sulauks atsakymų į visus jiems rūpimus klausimus. Be to renginio metu galėsite papuošti savo vaikučius geriausių Lietuvos kūrėjų darbais, susipažinti su kitais bendraminčiais bei pasidalinti gerumu ir padėti likimo nuskriaustoms šeimoms. Parodoje laukiami visi būsimi ir esami tėveliai bei jų mažyliai! Lankytojams renginys nemokamas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis