Savaitgalio planas visai šeimai: nuo robotų iki specialistų paskaitų apie vaikų sveikatą bei lavinimą

Visiems, kuriems kyla klausimas, ką lietingą lapkričio savaitgalį nuveikti su visa šeima, kaip laiką praleisti ne tik įdomiai, bet ir prasmingai, šį savaitgalį nebereikės sukti galvos.

Parodoje šeimai „Vaikų šalis" veiklos tikrai netrūks: čia lankytojų laukia šeimai skirti kino seansai, skaniausios košės rinkimai, profesionalų paskaitos apie vaikų sveikatą, nėščiųjų mitybą bei fizinį aktyvumą ir net galimybė pasirūpinti šventinėmis dovanomis.

Planas visai šeimai

„Šiemet parodą „Vaikų šalis" atidarome ir lankytojus pasitinkame su šūkiu „Kur gera šeimai". Tai paroda tiems, kuriems gyvenime svarbiausia šeima, vaikai, meilė ir bendravimas. Ne tik kasdieniai rūpesčiai, bet ir artėjančių švenčių laukimas kartais taip įsuka į rutiną, kad susiplanuoti kokybišką ir prasmingą laisvalaikį būna itin sunku. Galvodami apie tai, šiemet parodos programą sudarėme taip, kad joje ką veikti ras visi - nuo besilaukiančių mamų, pirmuosius žingsnius žengiančių mažylių iki kalėdinių dovanų ieškančių senelių", - sako parodų ir kongresų centro „Litexpo" parodos projekto vadovė Indrė Reimorienė.

Organizatorių rekomendacijos padės iš anksto susiplanuoti kokybišką visos šeimos laisvalaikį, padės išsirinkti įdomiausius bei aktualiausius renginius.

Organizatorių nuotr.

Laimingos šeimos akademija (24-25 d., Litexpo 5.3 salė)

Penktadienį ir šeštadienį būsimi bei esami tėveliai turės progą klausytis specialistų paskaitų, kuriose ne tik sužinos daug naudingos praktinės informacijos, bet ir galės išgirsti atsakymus į konkrečius jiems rūpimus klausimus.

Penktadienį kartu su individualios psichologijos konsultante Rasa Kardaite Vėlyviene galėsite išsiaiškinti, kaip pasirinkti jūsų vaikui tinkamiausią auklėjimo stilių, kad jis jaustųsi pastebėtas, reikšmingas, reikalingas ir svarbus. Pranešimas „Ko galbūt nežinojote apie netinkamą vaikų elgesį" padės geriau suprasti, kaip teisingai nuskaityti vaikų siunčiamus ženklus, ir ką kiekvienas vaikas, kurio elgesys tampa netinkamu, nori pasakyti apie savo pasimetimą, nedrąsą.

Taip pat penktadienį „Laimingos šeimos akademijoje" laukiamos visos besilaukiančios mamos, norinčios sužinoti, kaip tinkamai maitintis, judėti ir pasiruošti artėjančiam gimdymui.

Šeštadienį 13 val. į klausimą „Kodėl mano vaikas serga" atsakys Kauno klinikų Vaikų ligų klinikų vadovas, profesorius Rimantas Kėvalas.

15 val. apie svarbiausius XXI amžiaus ugdymo ir tėvystės akcentus kalbės edukologė, socialinių mokslų daktarė ir keturių vaikų mama Austėja Landsbergienė.

Specialūs „Kino pavasario" seansai (26 d., Litexpo 5.3 salė)

Sekmadienį „Litexpo" 5.3 konferencijų salė virs filmų erdve visai šeimai. Čia bus galima išvysti Vilniaus tarptautinio kino festivalio „Kino pavasaris" žiūroviškiausius, visai šeimai skirtus filmus. Lapkričio 26 d., nuo 11.00 iki 15.30 val. bus galima pasižiūrėti keturias animacines, bet kokio amžiaus žiūrovą įtraukiančias juostas: dviem „Sidabrinėmis gervėmis" apdovanotas filmas „Kaukai", jautrus, „Oskarui" nominuotas filmas „Moliūgėlio gyvenimas", legendinį Danielio Defoe „Robinzoną Kruzą" primenanti istorija „Raudonasis vėžlys" ir vaizdais bei nuotaikinga muzika su žiūrovais bendraujanti juosta „Berniukas ir pasaulis".

Organizatorių nuotr.

Kūrybos ir eksperimentų sala (Litexpo, 5 salė)

Robotai, eksperimentai ir kūrybos dirbtuvės parodos lankytojų lauks 5 salėje įsikūrusioje „Kūrybos ir eksperimentų saloje". Šiais metais Robotikos akademija parodoje pristatys ikimokyklinukų ir priešmokyklinukų robotikos klases, kuriose vaikai pradeda kelionę į išradėjų pasauli. Taip pat galėsite išvysti išradėjo kelio parodą, sužinoti, kur link juda vaikai kurdami robotus nuo 5 metų ir kas jų laukia ateityje. Taip pat vaikai kviečiami pažinti nepaprastą mokslo pasaulį kartu su „Mėgintuvėlis.lt" eksperimentais, kurti svajonių mandalas kartu su dailininke Jolita Skėryte ar pramogauti žaidimų kambaryje su nuotaikinga edukacine programa „Išmanusis dailininkas".

Rankų šešėlių teatro spektaklis „Keturi metų laikai" (26 d., Litexpo 5.2)

Sekmadienį 13 val. teatras „Budrugana Lietuva" rodys unikalų šešėlių teatro spektaklį „Keturi metų laikai". Rankų šešėlių spektaklis, kuriame pasakojama meškiuko gyvenimo istorija - nuo pirmo žvilgsnio į pasaulį, iki visiško jo pažinimo, skirtas visiems nuo 3 iki 103 metų.

Septynis naujovėmis užsidegusius jaunuolius, studijuojančius Klaipėdos Universiteto Menų Akademijoje, 2014 m. subūrė doc. Vytautas V. Landsbergis. Aktoriaus meistriškumo bei unikalios rankų šešėlių technikos jie visi mokėsi pas garsų režisierių ir rankų šešėlių teatro (vienintelio tokio pasaulyje) įkūrėją prof. Gela Kandelaki, Gruzijoje, Tbilisyje.

Sveikatos sala (Litexpo, 5 salė)

„Vaikų šalyje" visas tris dienas veiks ir „Sveikatos sala". Čia bus galima iš arčiau susipažinti su kaniterapija, dalyvauti jogos užsiėmimuose, vaikų emocinio intelekto lavinimo dirbtuvėse, pasisemti žinių ir profesionalių kineziterapeutų, kūdikių masažo specialistų ar net dalyvauti kvėpavimo užsiėmimuose besilaukiančioms mamoms.

Organizatorių nuotr.

Zoologijos sodas (Litexpo, 5 salė)

Visi besidomintys galės pamatyti ypatingus Lietuvos zoologijos sodo gyventojus – slapukes gyvalazdes, dainuojančius tarakonus ir auksavabalius. Tai puiki galimybė susipažinti su gyvosios gamtos pasauliu, išgirsti istorijas apie egzotiškus gyvūnus, jų įdomią ir netikėtą kasdienybę.

Ropliukų varžybos ir skaniausios košės rinkimai (24-26 d., Litexpo 5 salė)

Visas parodos dienas 5 salėje vyks gardžiausios košės konkursas „Mamuko pusryčiai". Čia mamos demonstruos savo išmonę, virs gardžiausias košes, o mažyliai jas ragaus. Daugiausiai košės įveikusių vaikų lauks specialūs prizai. Tikra ir azartiška parodos klasika - mažųjų ropliukų varžybos, sukeliančios daug džiaugsmo ne tik jų dalyviams, bet ir žiūrovams.

Parodoje šiemet prisistato per 150 dalyvių, planuojama apie 60 renginių. Su „Vaikų šalies" bilietu galėsite aplankyti ir parodą „Mokykla", kuri vyks lapkričio 24 – 25 d.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis