Šokiruojanti nuotrauka: delne laiko 11 nėštumo savaičių negimusį kūdikį

Įspėjame, kad nuotrauka gali jus sutrikdyti, todėl iš anksto prašome jautrių žmonių pagalvoti, ar norite tai pamatyti.

Persileidimas dažniausiai įvyksta pirmajame nėštumo trimestre iki 12 -14 nėštumo savaitės. Rečiau pasitaiko vėlyvųjų persileidimų, kurie įvyksta nuo 14 iki 21 nėštumo savaitės (imtinai). Manoma, kad dažniausia ankstyvųjų persileidimų priežastis yra genetiniai vaisiaus defektai.

Persileidimus gali išprovokuoti ir infekcija, lėtinės motinos ligos, gimdos anatominės priežastys ir kt.

Patyrusios persileidimą moterys išgyvena stresą, neretai joms prireikia ir psichologinės specialisto pagalbos. Vienas iš patarimų, kurį specialistai duoda persileidimą patyrusiai moteriai - nekaltinti savęs, nelaikyti pykčio viduje ir su artimu žmogumi išsikalbėti apie tai, kas slegia.

Lietuvoje vis dar neįprasta atvirai ir garsiai kalbėti apie persileidimus. Tuo tarpu užsienio šalyse moterys yra atviresnės. Jos buriasi į klubus, kuriuose susirenka panašaus likimo moterys, kalba apie tai socialiniuose tinkluose.

JAV gyvenanti Tiffany Burns praėjusią savaitę feisbuke pasidalino šokiruojančia nuotrauka, kurioje savo delne laiko negimusį 11 savaičių mažylį. Jo netekusi moteris nusprendė, kad nebijo viešumo ir išliejo savo sielvartą visiems. Be to, nuotrauką palydinčiame prieraše pasiūlė visiems norintiems dalintis šia nuotrauka. Pasak jos, ši nuotrauka – tai įrodymas, kad ir 11 savaičių vaisius yra žmogus. Ne embrionas ar ląstelių sankaupa, o žmogus.

"Tai mano delnas. Laikantis brangųjį vaikelį Ezekiel. Jis gimė 2016 metų sausio 20 dieną. Jo širdis nustojo plakti, kai jam buvo 11 savaičių ir 2 dienos. Jo širdutė plakė. Koks širdžiai mielas garsas... Jis gyveno! Tai nėra tik ląstelių rinkinys. Jis nuostabus. Pažvelkite į jį. Maži rankų, kojų piršteliai... Jis gyveno, kad kitiems parodytų, kas yra gyvenimas. Prašau, dalinkitės su kitais. Jis yra mano mažas mylimas misionierius".

Parašyk Redakcijai

Čia pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų.

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis