Kad susilauktų mergaitės, sūnus auginanti šeima ryžosi neįmanomam

Lyties planavimas – pakankamai kontroversiška tema, nors jis rūpėjo visais laikais ir kiekviena karta žinojo savo būdų, ką daryti, kad susilauktų būtent berniuko ar būtent mergaitės. Istorija, kurią paviešino australų portalas „Kidspot", pasakoja apie šiuolaikinių tėvų norą susilaukti norimos lyties vaiko.


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, Astrologė Saulė: šią vasarą gimę vaikai bus ypatingi
Būna ir taip: laukė dukters, o gimė sūnus

Kaip padaryti, kad gimtų mergaitė?

Lauren su Stuartu sutarė, kad bandys ir trečią kartą, nors iki tol buvo apsisprendę, kad jiems užteks dviejų vaikų. Tačiau kaip padaryti, kad gimtų būtent mergaitė? Pora ėmė galvoti apie pagalbinį apvaisinimą, kurio metu į moters gimdą būtų perkeltas būtent moteriškos lyties embrionas.

Pora apsilankė vaisingumo klinikoje, kur ėmė domėtis visomis įmanomomis galimybėmis. Tačiau Australijoje lyties atrankos metodai, kai nėra medicininės būtinybės, nėra leidžiami – atliekant pagalbinį apvaisinimą ir įsodinant embrionus į gimdą, kaip ir natūralaus pradėjimo atveju, tikimybė yra 50:50. Beliko vienintelė išeitis – pagalbos ieškoti užsienyje.

Pagalbą rado Tailande

Toliau tęsę paieškas, jie išgirdo apie siūlomas jų problemos sprendimo išeitis Tailande. Atskridę į Bankoką, dviejų sūnų tėvai dar nebuvo tikri, kad jiems pavyks ir ar jų neapgaus. Tačiau viskas klostėsi sklandžiai: klinikoje moteriai buvo atliekamos visos reikalingos procedūros, paruošiančios ją pagalbinio apvaisinimo procedūrai, kraujo ir ultragarso tyrimai. Iš viso buvo paruošti 7 embrionai, iš kurių 3 turėjo labai rimtų genetinių sutrikimų. Iš keturių likusių embrionų trys buvo moteriškos lyties ir vienas – vyriškos. Lauren įsodino vieną moteriškos lyties embrioną, o likusius tris užšaldė.

Tačiau IVF procedūra dar negarantuoja, kad moteris būtinai taps nėščia, taip nutiko ir australų porai. Grįžusi namo, ji sužinojo, kad nėštumas neužsimezgė. Nepaisant to, balandžio mėnesį vyras ir žmona žada grįžti į Tailandą, kur bandys dar kartą ir pasinaudos užšaldytais embrionais.

Paviešindami savo istoriją, Lauren ir Stuartas sako norį padrąsinti kitas šeimas. Jie neslepia, kad nėra turtuoliai, jie – vidutines pajamas gaunanti šeima, tačiau finansiškai gali tai sau leisti – tai nėra taip brangu, kaip gali atrodyti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis