3 apkepai, kuriuos pagamins ir nepatyrusi šeimininkė

 (1)
Pradėjus primaitinti kūdikį ir mažą vaiką, tėvams neretai pritrūksta fantazijos – o ką skanaus ir naudingo pagaminti vaikui kiekvieną dieną. Skubame į pagalbą ir pristatome tris apkepų receptus, kurie idealiai tinka šeimoms, auginančioms vaikus.
© Vida Press

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Auginant vaikus, kurie jau sėdi prie suaugusiųjų stalo ir ragauja suaugusiųjų maisto, svarbu formuoti jiems geros mitybos įpročius. Pomidorų padažai, majonezai, aštrūs prieskoniai - viso to nereikia skubėti duoti mažiems vaikams.

Apkepą galima pavadinti universaliu patiekalu, nes jis tinka ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei. Neslėpsime, gana dažnai būna taip, kad apkepą gaminame tada, kai nuo praėjusio valgymo lieka daug nesunaudotų produktų - prisivirėme per daug makaronų, ryžių košės ar lieka kalnas virtų bulvių.

Atrinkome 3 apkepų receptus, kurie tinka šeimoms su mažais vaikais. Jie nėra įmantrūs, neturi specifinių (ir vaikų nemėgstamų) sudedamųjų dalių.

Varškės apkepas su bananais

Reikia:

3 kiaušinių

5 šaukštų cukraus

trupinėlio druskos

6 šaukštų manų kruopų

3 šaukštų grietinės

0,5 šaukštelio kepimo mitlelių

vanilinio cukraus

3 bananų

0,5 kg 9 proc. riebumo varškės

Gaminimas:

Visas sudedamąsias dalis išmaišyti. Bananus supjaustyti gabaliukais ir dėti pačiame gale. Kepimo formą ištepti aliejumi ir supilti masę. Kepti apie 1 valandą 180 laipsnių karščio orkaitėje. Skanu su jogurtu, trintais vaisiais, grietine.

3 apkepai, kuriuos pagamins ir nepatyrusi šeimininkė
© Vida Press

Makaronų ir mėsos apkepas

Reikia:

500 gramų makaronų

1 kg sumaltos mėsos

1 cukinijos

2-3 pomidorų

1 svogūno

250 ml grietinėlės

3 kiaušinių

100 gramų fermentinio sūrio

Gaminimas

Makaronus išvirti ir palaikyti, kad atauštų. Supjaustyti svogūną, cukiniją ir viską kartu su sumalta mėsa pakepinti keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Į formą, kurioje kepsite apkepą, sudėkite pusė masės makaronų, tada – visą mėsos ir daržovių masę, o ant viršaus – likusius makaronus. Kiaušinius išplakti, sumaišyti su grietinėle ir užpilti ant viršaus. Užtarkuoti fermentinio sūrio. Keps apie 40 minučių 180 laipsnių orkaitėje.

Ryžių apkepas su daržovėmis

Reikia:

100 gramų ryžių

1 morkos

1 cukinijos

1 kiaušinio

500 ml pieno

50 ml aliejaus

50 g fermentinio sūrio

druskos, pipirų – pagal skonį

Gaminimas

Ryžius išvirti, bet nepervirti. Morką, cukiniją sutarkuoti, svogūną supjaustyti, pridėti prieskonių (druskos, pipirų). Į kepimo formą, išteptą aliejumi, sudėti ryžius, ant viršaus – daržovių masę. Viską užpilti pienu, kad apsemtų. Kepti apie 30 minučių, tada išėmus apibarstyti sūriu ir dar įdėti į orkaitę 5 minutėms.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Ko gero, lengviausiai pagaminamas ir skaniausias varškės pyragas

Labai lengvai ir greitai pagaminamas varškės pyragas.

Močiutės pyragas su obuoliais (2)

Obuolių pyragų yra pačių įvairiausių. Šis, kurį jums siūlome, yra pamėgtas senosios kartos, mūsų močiučių, kurios jį perskaitė senosiose šeimininkių knygose.

Daržovių kugelis, kuriam sunku atsispirti (1)

Vakar mano šeima mėgavosi labai seniai gamintu daržovių kugeliu.

Skaniausi bulviniai blynai ir 7 gudrybės, kaip galima paįvairinti jų tešlą (10)

Šis patiekalas nėra mūsų šeimoje dažnai valgomas. Vyras kažkodėl nuo mažens jų nemėgsta. Bet labai retai, ypač šviežių bulvių sezono metu, blynai visgi pas mus garuoja ant stalo.

IDĖJA PIETUMS AR VAKARIENEI : kalakutienos kotletai su obuoliais (1)

Ruduo, pilni sodai obuolių... Dabar pas visas šeimininkes virtuvėje kvepia pyragais su obuoliais, o pas mane - kotletais.

SKANAUS! Obuolių pyragas su kefyru

Ruduo. Kai už lango vis dažniau lyja lietus, namai pakvimpa pyragais. O kadangi ruduo yra obuolių metas, tai kaip gi be jų.

Patobulintas kugelis su dešrelėmis

Patiekalas nėra įmantrus, tiesiog bulvių plokštainis paįvairintas su dešrelėmis.

Nuostabaus skonio obuolių ir varškės pyragas (2)

Mano namuose visada šaldytuve būna varškės, o tada jau mąstau, ką gaminti skanaus.

Kaip šviežių vaisių derlių paversti džiovintomis gėrybėmis

Ruduo – pokyčių metas ne tik gamtoje, bet ir kiekvienos šeimininkės virtuvėje. Neseniai tikra atgaiva buvę švieži vaisiai rudens sezoną įgaus visai kitą atspalvį ir dar ryškesnį skonį.

Nekeptas obuolių ir varškės pyragas (5)

Receptas, kuris patiks daugeliui: nekeptas obuolių ir varškės pyragas.

Lengvai pagaminamas ir maistingas moliūgų pyragas

Moliūgai - rudens sezono gėrybės, jų auginimas yra gana populiarus jau vien dėl to, kad reikia minimalios priežiūros, o patiekalų yra gana įvairių.

GARDU IR SVEIKA: trinta bulvių ir cukinijų sriuba (2)

Šio patiekalo pavadinimas pasako visus produktus, kurių reikia sriubai.Na, beveik visus.

TINGINYS be kondensuoto pieno (4)

„Samčio užrašų" šeimininkė Odeta gamino visų mėgstamą "Tinginį". Tačiau šiek tiek kitaip negu įprasta - be kondensuoto pieno.

Amerikietiškas pyragas, kurį pamėgsite nuo pirmo kąsnio (5)

Amerikietiško pyrago receptas, kurį mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.

Vienas paprasčiausių ir skaniausių visų laikų obuolių pyragų (4)

Obuolių pyragas, kurio receptą mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.