3 apkepai, kuriuos pagamins ir nepatyrusi šeimininkė

 (1)
Pradėjus primaitinti kūdikį ir mažą vaiką, tėvams neretai pritrūksta fantazijos – o ką skanaus ir naudingo pagaminti vaikui kiekvieną dieną. Skubame į pagalbą ir pristatome tris apkepų receptus, kurie idealiai tinka šeimoms, auginančioms vaikus.
© Vida Press

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Auginant vaikus, kurie jau sėdi prie suaugusiųjų stalo ir ragauja suaugusiųjų maisto, svarbu formuoti jiems geros mitybos įpročius. Pomidorų padažai, majonezai, aštrūs prieskoniai - viso to nereikia skubėti duoti mažiems vaikams.

Apkepą galima pavadinti universaliu patiekalu, nes jis tinka ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei. Neslėpsime, gana dažnai būna taip, kad apkepą gaminame tada, kai nuo praėjusio valgymo lieka daug nesunaudotų produktų - prisivirėme per daug makaronų, ryžių košės ar lieka kalnas virtų bulvių.

Atrinkome 3 apkepų receptus, kurie tinka šeimoms su mažais vaikais. Jie nėra įmantrūs, neturi specifinių (ir vaikų nemėgstamų) sudedamųjų dalių.

Varškės apkepas su bananais

Reikia:

3 kiaušinių

5 šaukštų cukraus

trupinėlio druskos

6 šaukštų manų kruopų

3 šaukštų grietinės

0,5 šaukštelio kepimo mitlelių

vanilinio cukraus

3 bananų

0,5 kg 9 proc. riebumo varškės

Gaminimas:

Visas sudedamąsias dalis išmaišyti. Bananus supjaustyti gabaliukais ir dėti pačiame gale. Kepimo formą ištepti aliejumi ir supilti masę. Kepti apie 1 valandą 180 laipsnių karščio orkaitėje. Skanu su jogurtu, trintais vaisiais, grietine.

3 apkepai, kuriuos pagamins ir nepatyrusi šeimininkė
© Vida Press

Makaronų ir mėsos apkepas

Reikia:

500 gramų makaronų

1 kg sumaltos mėsos

1 cukinijos

2-3 pomidorų

1 svogūno

250 ml grietinėlės

3 kiaušinių

100 gramų fermentinio sūrio

Gaminimas

Makaronus išvirti ir palaikyti, kad atauštų. Supjaustyti svogūną, cukiniją ir viską kartu su sumalta mėsa pakepinti keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Į formą, kurioje kepsite apkepą, sudėkite pusė masės makaronų, tada – visą mėsos ir daržovių masę, o ant viršaus – likusius makaronus. Kiaušinius išplakti, sumaišyti su grietinėle ir užpilti ant viršaus. Užtarkuoti fermentinio sūrio. Keps apie 40 minučių 180 laipsnių orkaitėje.

Ryžių apkepas su daržovėmis

Reikia:

100 gramų ryžių

1 morkos

1 cukinijos

1 kiaušinio

500 ml pieno

50 ml aliejaus

50 g fermentinio sūrio

druskos, pipirų – pagal skonį

Gaminimas

Ryžius išvirti, bet nepervirti. Morką, cukiniją sutarkuoti, svogūną supjaustyti, pridėti prieskonių (druskos, pipirų). Į kepimo formą, išteptą aliejumi, sudėti ryžius, ant viršaus – daržovių masę. Viską užpilti pienu, kad apsemtų. Kepti apie 30 minučių, tada išėmus apibarstyti sūriu ir dar įdėti į orkaitę 5 minutėms.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Orkaitėje kepti varškėtukai

Varškę mėgstu ir ją galėčiau valgyti kelis kartus per savaitę. Nesvarbu, ar tai būtų virtiniai su varške, varškės pyragas ar tiesiog varškėčiai.

Pusryčiams – paskaninti skrebučiai (2)

Be blynų ir įvairių košių populiarus pusryčių pasirinkimas - skrebučiai.

Vaikyste kvepiantis keksas pagal senovinį receptą (3)

Šiandien mano namai kvepėjo vaikyste. Mano vaikyste. Net neabejoju, kad kiekvienas iš mūsų turime savo vaikystės skonį, kvapą, prisiminimus, kurie nukelia į vaikystę.

Traškios įdarytos bulvės

Patiekalas, kuriam pagaminti reikia vos kelių sudedamųjų dalių. Ir jų greičiausiai visada rasime savo namų šaldytuve.

Tinginių šimtalapis, kurį pagaminsite greitai ir lengvai (2)

Šimtalapis – mėgstamas lietuvių švenčių patiekalas. Jeigu nenorite leisti pinigų jau pagamintam šimtalapiui, išbandykite namuose gamintą.

Šventiniai sausainiai per 15 minučių (1)

Kažkada panašius sausainius užmačiau vienoj parduotuvėj. Paėmiau pirkti, pavarčiau rankoje ir nusprendžiau, kad pati galiu tokių iškepti namuose. Tai štai, su vaikų pagalba turime skanių sausainiukų.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: vokiškas blynas (5)

Anglų kalba šis blynas vadinamas German pancake arba Dutch baby pancake. Nors į „baby“ jis nepanašus dėl savo dydžio.

Amžinai skanus kugelis ir kelios gudrybės, kaip jį iškepti dar gardesnį (16)

Šiam patiekalui, sakyčiau, labai tiktų pasakymas - genialu yra tai, kas paprasta.

Ubagų kotletai (2)

Ieškojau vakar naujų idėjų kotletams, nes buvo prašymas jų pagaminti. Kiek varčiau receptų, tai arba kažko neturiu, arba nevalgo kas nors šeimoj, arba dar kas nors.

Labai skanūs blynai, kuriems nereikia miltų

Šie blynai neįprasti todėl, kad jiems iškepti neprireiks miltų. Pabandom?

Skaniausių kūčiukų receptas

Kūčių stalo neįsivaizduojame be kūčiukų. Jų pasiūla prekybos centruose didžiulė, tačiau mūsų pasiūlymas jums – išsikepti kūčiukų namuose.

Kalėdiniai sausainiai, kurie papuoš kiekvieną švenčių stalą (4)

Belaukiant Kalėdų, vienas smagiausių šeimos darbų virtuvėje – meduolinių sausainių kepimas. Tam reikia turėti gražių kalėdinių sausainių formelių (eglės, žvaigždės, žmogeliuko, varpelio, briedžio, snaigės ir pan.) Jūsų dėmesiui – vienas paprasčiausių receptų, kurį kviečiame išbandyti prieš šventes.

Tobulas pyragas su Oreo sausainiais

Tinklaraštininkė Odeta iš „Samčio burtų“ kepa šokoladainį su varške ir OREO sausainiais.

Ko gero, skaniausi visų laikų varškėčiai

Varškėčiai yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietums.

Kepame skaniuosius kūčiukus (6)

Artėjant Kalėdoms parduotuvėse ir namuose vis dažniau pakvimpa kūčiukais.