3 apkepai, kuriuos pagamins ir nepatyrusi šeimininkė

 (1)
Pradėjus primaitinti kūdikį ir mažą vaiką, tėvams neretai pritrūksta fantazijos – o ką skanaus ir naudingo pagaminti vaikui kiekvieną dieną. Skubame į pagalbą ir pristatome tris apkepų receptus, kurie idealiai tinka šeimoms, auginančioms vaikus.
© Vida Press

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Auginant vaikus, kurie jau sėdi prie suaugusiųjų stalo ir ragauja suaugusiųjų maisto, svarbu formuoti jiems geros mitybos įpročius. Pomidorų padažai, majonezai, aštrūs prieskoniai - viso to nereikia skubėti duoti mažiems vaikams.

Apkepą galima pavadinti universaliu patiekalu, nes jis tinka ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei. Neslėpsime, gana dažnai būna taip, kad apkepą gaminame tada, kai nuo praėjusio valgymo lieka daug nesunaudotų produktų - prisivirėme per daug makaronų, ryžių košės ar lieka kalnas virtų bulvių.

Atrinkome 3 apkepų receptus, kurie tinka šeimoms su mažais vaikais. Jie nėra įmantrūs, neturi specifinių (ir vaikų nemėgstamų) sudedamųjų dalių.

Varškės apkepas su bananais

Reikia:

3 kiaušinių

5 šaukštų cukraus

trupinėlio druskos

6 šaukštų manų kruopų

3 šaukštų grietinės

0,5 šaukštelio kepimo mitlelių

vanilinio cukraus

3 bananų

0,5 kg 9 proc. riebumo varškės

Gaminimas:

Visas sudedamąsias dalis išmaišyti. Bananus supjaustyti gabaliukais ir dėti pačiame gale. Kepimo formą ištepti aliejumi ir supilti masę. Kepti apie 1 valandą 180 laipsnių karščio orkaitėje. Skanu su jogurtu, trintais vaisiais, grietine.

3 apkepai, kuriuos pagamins ir nepatyrusi šeimininkė
© Vida Press

Makaronų ir mėsos apkepas

Reikia:

500 gramų makaronų

1 kg sumaltos mėsos

1 cukinijos

2-3 pomidorų

1 svogūno

250 ml grietinėlės

3 kiaušinių

100 gramų fermentinio sūrio

Gaminimas

Makaronus išvirti ir palaikyti, kad atauštų. Supjaustyti svogūną, cukiniją ir viską kartu su sumalta mėsa pakepinti keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Į formą, kurioje kepsite apkepą, sudėkite pusė masės makaronų, tada – visą mėsos ir daržovių masę, o ant viršaus – likusius makaronus. Kiaušinius išplakti, sumaišyti su grietinėle ir užpilti ant viršaus. Užtarkuoti fermentinio sūrio. Keps apie 40 minučių 180 laipsnių orkaitėje.

Ryžių apkepas su daržovėmis

Reikia:

100 gramų ryžių

1 morkos

1 cukinijos

1 kiaušinio

500 ml pieno

50 ml aliejaus

50 g fermentinio sūrio

druskos, pipirų – pagal skonį

Gaminimas

Ryžius išvirti, bet nepervirti. Morką, cukiniją sutarkuoti, svogūną supjaustyti, pridėti prieskonių (druskos, pipirų). Į kepimo formą, išteptą aliejumi, sudėti ryžius, ant viršaus – daržovių masę. Viską užpilti pienu, kad apsemtų. Kepti apie 30 minučių, tada išėmus apibarstyti sūriu ir dar įdėti į orkaitę 5 minutėms.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Naminiai varškės sūreliai: pagaminta su meile ir jokių E

Naminių varškės sūrelių receptas, kurį namuose išbandė ir portalui TavoVaikas.lt leido pasidalinti Katarzyna Mikulewicz.

Minkštas ir labai skanus rabarbarų pyragas

Jeigu ne dabar, kada gi daugiau bus proga paskanauti tokio smagiai rūgštelėjusio pyrago.

Gaminame namuose: skanieji ledai be jokių E

Pakelkit rankas, kas vasarą nevalgote ledų? Aha. Tokių beveik nebūna.

Purūs ir minkštučiai blynai iš vištienos

Purūs ir minkšti blynai puikiai tinka vakarienei. Tikiu, jų su malonumu skanaus ir vaikai.

Picos skonio vafliai

Recepte esančius kvietinius miltus (arba jų dalį) drąsiai galima keisti grikių, miežių arba rugių.

Kepame vištieną stiklainyje: išsamūs patarimai ir receptas

Tokie pietūs labai tinka tuomet, kai virtuvėje norisi praleisti kuo mažiau laiko, kai neturim laiko eit į parduotuvę pirkti įmantrių ingredientų ir norim tiesiog skaniai sočiai pavalgyti.

Gardžiausi mėsos kukuliai vaikams

Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.

Kitokios, dar minkštesnės, spurgos

Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.

Raminta Bogušienė rekomenduoja: 4 saldūs, bet sveiki receptai Velykoms (1)

Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!

Skaniausių kibinų receptas

Nežinau, kodėl taip seniai ir ilgai ruošiausi gaminti kibinus. O gal ir žinau - galbūt man atrodė, kad jiems reikia daug laiko, tad reikia visų pirma tinkamo nusiteikimo.

Mieliniai zuikučiai Velykoms: kai gražu ir skanu (1)

Mielinės bandelės - zuikučiai, kurios labai tinka šventiniam stalui.

Naminiai guminukai, kuriuos vaikams galima duoti be sąžinės graužimo

Juokiuosi, kad mano dvimetės šūkis šiuo metu galėtų būti „duokit duonos ir žaidimų!“. Taip dviem frontais kasdien suku galvą: ne tik, ką naudingo ir smagaus su ja nuveikti, bet ir kokių sveikesnių, įdomesnių ir jai patinkančių užkandžių pagaminti.

Metų atradimas: pica keptuvėje per 15 minučių!

Tinklaraščio „Sukaramele.blogspot“ autorė Kristina išbandė tikrai neįprastą picą, kurią vadina savo metų atradimu.

Ypatingo skonio saldžiųjų bulvių ir morkų trinta sriuba

Trintos sriubos paprastai gaminamos iš daržovių, kurios prieš tai apdorojamos jas pakepant, kad vėliau sriuboje atskleistų savo visapusiškesnį skonį. Tačiau daržoves galima apkepti ne tik keptuvėje, bet ir orkaitėje.

Jokios chemijos ir jokių E – namuose kepame spalvotus lietinius

Tai ne tik spalvoti, bet ir maistingi lietiniai, praturtinti trijų rūšių daržovėmis ir taip pat uogomis.