3 žaibiškai pagaminamų sausainių receptai

Ne kiekviena mama turi laiko gaminti „prašmatnius“ ir sudėtingus patiekalus. Tokiu atveju gelbsti greitai pagaminamo patiekalo receptai. Jūsų dėmesiui - trijų tikrai lengvai pagaminamų sausainių pavyzdžiai.
© Adobe Stock

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Trapūs itališki sausainiai Torcetti

Reikia:

250 gramų miltų;

100 gramų cukraus;

100 gramų sviesto;

šaukštelio kepimo miltelių;

3-4 šaukštų šilto vandens;

cinamono.

Gaminimas:

Miltus išsijoti kartu su kepimo milteliais. Sudėti suminkštėjusį sviestą, vandenį ir suminkius tešlą, palikti pastovėti 20 minučių. Tuo metu sumaišyti cukrų su cinamonu. Iškočioti tešlą ir suformuoti maždaug 10 cm ilgio ir 1 cm pločio juosteles. Pabarstyti gausiai cukrumi su cinamonu ir galiukus suspausti, kad būtų žiedo forma. Kepti 180 laipsnių orkaitėje 10 -15 minučių.

3 žaibiškai pagaminamų sausainių receptai
© Shutterstock

Greitai pagaminami sausainiai su uogiene

Reikia:

100 gramų margarino;

2 stiklinių miltų;

1 kiaušinio;

0,5 stiklinės cukraus;

0,5 stiklinės uogienės;

½ šaukštelio kepimo miltelių.

Gaminimas:

Kambario temperatūros margariną suminkyti šakute, įmušti kiaušinį, įdėti cukrų ir viską gerai išsukti. Pamažu pilti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir gerai išminkyti tešlą. Ji turi gautis gana tvirta. Tešlą padalinkite į dvi dalis. Vieną tešlos dalį iškočioti, patepti uogiene ir apibarstyti likusios tešlos dalimi (galima sutarkuoti tarka, suplėšyti rankomis). Kepti 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 15 minučių. Išėmus supjaustyti norimo dydžio gabaliukais.

3 žaibiškai pagaminamų sausainių receptai
© Shutterstock

Greitai pagaminami varškės sausainiai

Reikia:

250 gramų miltų;

230 gramų varškės;

130 gramų sviesto;

0,5 stiklinės cukraus;

1 šaukštelio vanilinio cukraus;

0,5 šaukštelio kepimo miltelių.

Gaminimas:

Miltus ir kepimo miltelius persijoti, tada į juos sudėti minkštą sviestą. Sutrinti rankomis tešlą. Pridėti vanilinį cukrų, varškę ir viską išminkyti.

Iškočioti, su stikline ar kita turima formele suformuoti sausainius. Apibarstyti juos cukrumi ir dėti į kepimo indą. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 25-30 minučių.

3 žaibiškai pagaminamų sausainių receptai
© Adobe Stock
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Labai gardūs lietiniai su sūriu ir krapais

Dievinu lietinius blynus, o kad nepriprastume vien tik prie saldaus skonio, kartas nuo karto namuose išsikepame puikaus skonio pikantiškus lietinius.

R. Bogušienė rekomenduoja: 5 sveikatai palankių blynų receptai

„Sveikatai palankus“ iniciatyva siūlo net 5 skirtingus blynų receptus. Tiesa, prieš tai trumpa atmintinė, kad blynai būtų ne tik skanūs, bet ir sveiki.

Blynų širdelės su varške

Jeigu ieškote skanių ir paprastų blynų receptų, rekomenduojame šį tinklaraštininkės Odetos iš „Samčio burtai“ receptą.

Gardūs blynai su kopūstų įdaru

Šie blynai yra viduriukas tarp paprastų blynų ir žemaičių blynų su daržovių įdaru. O blyno formavimo keptuvėje procesas praktiškai identiškas Kėdainių blynams.

Trinta burokėlių sriuba

Dalinuosi nauju sriubos receptu. Burokėliai ir feta. Kaip jums? Viriau ir buvo be galo smalsu – kaip čia bus, burokėliai ir fetos sūris? Pasakiškai skanu, ši sriuba bus mūsų sriubų TOP'e, ją gaminsiu dar ir dar...

Orkaitėje kepti varškėtukai

Varškę mėgstu ir ją galėčiau valgyti kelis kartus per savaitę. Nesvarbu, ar tai būtų virtiniai su varške, varškės pyragas ar tiesiog varškėčiai.

Pusryčiams – paskaninti skrebučiai (2)

Be blynų ir įvairių košių populiarus pusryčių pasirinkimas - skrebučiai.

Vaikyste kvepiantis keksas pagal senovinį receptą (3)

Šiandien mano namai kvepėjo vaikyste. Mano vaikyste. Net neabejoju, kad kiekvienas iš mūsų turime savo vaikystės skonį, kvapą, prisiminimus, kurie nukelia į vaikystę.

Traškios įdarytos bulvės

Patiekalas, kuriam pagaminti reikia vos kelių sudedamųjų dalių. Ir jų greičiausiai visada rasime savo namų šaldytuve.

Tinginių šimtalapis, kurį pagaminsite greitai ir lengvai (2)

Šimtalapis – mėgstamas lietuvių švenčių patiekalas. Jeigu nenorite leisti pinigų jau pagamintam šimtalapiui, išbandykite namuose gamintą.

Šventiniai sausainiai per 15 minučių (1)

Kažkada panašius sausainius užmačiau vienoj parduotuvėj. Paėmiau pirkti, pavarčiau rankoje ir nusprendžiau, kad pati galiu tokių iškepti namuose. Tai štai, su vaikų pagalba turime skanių sausainiukų.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: vokiškas blynas (5)

Anglų kalba šis blynas vadinamas German pancake arba Dutch baby pancake. Nors į „baby“ jis nepanašus dėl savo dydžio.

Amžinai skanus kugelis ir kelios gudrybės, kaip jį iškepti dar gardesnį (16)

Šiam patiekalui, sakyčiau, labai tiktų pasakymas - genialu yra tai, kas paprasta.

Ubagų kotletai (2)

Ieškojau vakar naujų idėjų kotletams, nes buvo prašymas jų pagaminti. Kiek varčiau receptų, tai arba kažko neturiu, arba nevalgo kas nors šeimoj, arba dar kas nors.

Labai skanūs blynai, kuriems nereikia miltų

Šie blynai neįprasti todėl, kad jiems iškepti neprireiks miltų. Pabandom?