3 žaibiškai pagaminamų sausainių receptai

Ne kiekviena mama turi laiko gaminti „prašmatnius“ ir sudėtingus patiekalus. Tokiu atveju gelbsti greitai pagaminamo patiekalo receptai. Jūsų dėmesiui - trijų tikrai lengvai pagaminamų sausainių pavyzdžiai.
© Adobe Stock

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Trapūs itališki sausainiai Torcetti

Reikia:

250 gramų miltų;

100 gramų cukraus;

100 gramų sviesto;

šaukštelio kepimo miltelių;

3-4 šaukštų šilto vandens;

cinamono.

Gaminimas:

Miltus išsijoti kartu su kepimo milteliais. Sudėti suminkštėjusį sviestą, vandenį ir suminkius tešlą, palikti pastovėti 20 minučių. Tuo metu sumaišyti cukrų su cinamonu. Iškočioti tešlą ir suformuoti maždaug 10 cm ilgio ir 1 cm pločio juosteles. Pabarstyti gausiai cukrumi su cinamonu ir galiukus suspausti, kad būtų žiedo forma. Kepti 180 laipsnių orkaitėje 10 -15 minučių.

3 žaibiškai pagaminamų sausainių receptai
© Shutterstock

Greitai pagaminami sausainiai su uogiene

Reikia:

100 gramų margarino;

2 stiklinių miltų;

1 kiaušinio;

0,5 stiklinės cukraus;

0,5 stiklinės uogienės;

½ šaukštelio kepimo miltelių.

Gaminimas:

Kambario temperatūros margariną suminkyti šakute, įmušti kiaušinį, įdėti cukrų ir viską gerai išsukti. Pamažu pilti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir gerai išminkyti tešlą. Ji turi gautis gana tvirta. Tešlą padalinkite į dvi dalis. Vieną tešlos dalį iškočioti, patepti uogiene ir apibarstyti likusios tešlos dalimi (galima sutarkuoti tarka, suplėšyti rankomis). Kepti 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 15 minučių. Išėmus supjaustyti norimo dydžio gabaliukais.

3 žaibiškai pagaminamų sausainių receptai
© Shutterstock

Greitai pagaminami varškės sausainiai

Reikia:

250 gramų miltų;

230 gramų varškės;

130 gramų sviesto;

0,5 stiklinės cukraus;

1 šaukštelio vanilinio cukraus;

0,5 šaukštelio kepimo miltelių.

Gaminimas:

Miltus ir kepimo miltelius persijoti, tada į juos sudėti minkštą sviestą. Sutrinti rankomis tešlą. Pridėti vanilinį cukrų, varškę ir viską išminkyti.

Iškočioti, su stikline ar kita turima formele suformuoti sausainius. Apibarstyti juos cukrumi ir dėti į kepimo indą. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 25-30 minučių.

3 žaibiškai pagaminamų sausainių receptai
© Adobe Stock
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Kepame skaniuosius kūčiukus (2)

Artėjant Kalėdoms parduotuvėse ir namuose vis dažniau pakvimpa kūčiukais.

5 patiekalai su bulvėmis, kuriuos mielai kirs visa šeima (2)

Rudenį, kai mūsų rūsiai ir sandėliukai yra pasipildę šviežių bulvių atsargomis, primename 5 išbandytus receptus su bulvėmis.

Pats skaniausias ir kvapniausias varškės pyragas

Ilgais ir tamsiais vakarais neretai pritrūkstame idėjų, ką smagaus nuveikti su mažaisiais. Mes turime idėją - ogi pasikvieskite juos į virtuvę ir pasiūlykite drauge iškepti skaniausią pasaulyje varškės pyragą.

Gaivios salotos su persimonais

Greitai paruošiamos ir labai skanios salotos. Puikus pasirinkimas, kai norisi kažko lengvo ir greito.

Kertam lažybų, kad nė už ką neatspėtumėte, iš ko pagaminti šie keksiukai

Desertai iš morkų, moliūgo, avinžirnių, avokado... Taip, taip, nesileiskite būti suklaidinami - tikrai kalbame ne apie pikantiškus kepinius, bet apie desertinius.

3 žaibiškai pagaminamų sausainių receptai

Ne kiekviena mama turi laiko gaminti „prašmatnius“ ir sudėtingus patiekalus. Tokiu atveju gelbsti greitai pagaminamo patiekalo receptai. Jūsų dėmesiui - trijų tikrai lengvai pagaminamų sausainių pavyzdžiai.

Raminta Bogušienė: daugelis mums įprastų pyragų kenkia sveikatai (1)

Lapkričio 6-ąją Lietuvoje švenčiama pyragų diena. Šia proga kviečiama kepti pyragus, dalintis su draugais, kolegomis, nudžiuginti namiškius netikėtu receptu. Tačiau ar daugelis iš mūsų žino, kaip pasigaminti sveikatai palankų pyragą?

Balandėliai tinginėliai: skaniausių pietų idėja (4)

Et, man kartais taip patinka tas lietuviškas žodynas įvardinant tam tikrus patiekalus (ypač likęs iš senesnių laikų), kad net nesinori jiems galvoti kitokio pavadinimo.

Labai trapūs ir todėl labai skanūs žagarėliai (2)

Šie žagarėliai ne tik labai trapūs, bet ir laaaaabai skanūs. Juos gaminant naudojami tik tryniai.

Obuolių pyragas „7 šaukštai“ (6)

Jeigu obuolių pyragą kepsite didesnėje, negu nurodyta recepte, kepimo skardoje, pyragas bus plonesnis ir iškeps greičiau.

Skanieji ežiukai: paprasta, pigu ir sotu (27)

Dar vienas patiekalas iš lietuviškos virtuvės su žaismingu pavadinimu.

Tobulai skanūs ir lengvai pagaminami naminiai koldūnai (7)

Naminiai koldūnai tik iš pirmo žvilgsnio atrodo nelengvai pagaminamas patiekalas, iš tiesų, jis nėra sudėtingas ir pavyks net neįgudusiai šeimininkei.

Pagerintas ir dar skanesnis omletas (1)

Populiarus pusryčių pasirinkimas (be blynų ir įvairių košių) - omletas. Šį kartą gaminu kiek įdomesnį, sotų ir tikrai puikaus skonio omletą su varške.

Moliūgų sriuba su vienu netikėtu ir labai skaniu ingredientu

Moliūgų nemėgau, visada stengiausi išsisukti nuo jo patiekalų. Nuėjus į parduotuvę netoli namų ir užmačius labai gražių moliūgų, rankos pačios tiesėsi nusipirkti vieną ir išvirti sriubą.

Joks kitas patiekalas neprimena vaikystės, kaip šis: išbandykite dar šiandien

Skanumynas jaukiam šeimos vakarui ar savaitgalio pasisėdėjimams. Gamindami pasikvieskite į pagalbą vaikus - lai jie būna jūsų padėjėjai.