7 uogienės ir tyrelės, kurias pagaminsite akimirksniu

 (1)
Namuose pagaminti tyrelę ar uogienę tikrai nėra taip sudėtinga, kaip jums gali pasirodyti. O nauda nenuneigiama, kadangi šiuose produktuose gausu būtiniausių vitaminų jūsų vaikui ir maistingų medžiagų.
© Shutterstock nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Obuolių ir kriaušių tyrelė su cinamonu

Tai idealus pirmasis maistelis mažyliui, lengvai virškinamas ir nesukeliantis jokių alergijų. Išsirinkite du saldesnius obuolius, dvi prinokusias kriaušes ir sudėkite juos į prikaistuvį kartu su keturiais šaukštais vandens ir žiupsneliu cinamono. Šildykite, kol vaisiai suminkštės (apie 6-8 minutes). Sutrinkite vaisius iki glotnios masės.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Trys saldumynai, kurie nekenkia vaikams
Kaip išvirti pirmąją košę: 7 patarimai ir 7 receptai

Greita slyvų uogienė

Jums reikės apie kilogramo slyvų, pusės puodelio cukraus, pusės puodelio vandens ir vienos cinamono lazdelės. Supjaustykite slyvas, sumaišykite su cukrumi, vandeniu ir įmeskite cinamono lazdelę. Šildykite puode tol, kol masė sutirštės (apie 45 min. - 1 val.). Nepamirškite nuolat maišyti ir neuždenkite puodo. Išimkite cinamono lazdelę, uogienę atvėsinkite ir išpilstykite.

Imbierinė persikų uogienė

Šiai uogienei pasigaminti jums nereikės nei pusvalandžio. Pasiruoškite:

2 vidutinio dydžio nuluptus ir sutrintus persikus;

2 šaukštus vaisiams skirtų pektino miltelių;

pusę šaukšto margarino ar sviesto;

1 puodelį cukraus;

2 šaukštus šviežių citrinų sulčių;

pusę šaukštelio šviežio malto imbiero.

Prikaistuvyje nuolat maišant pakaitinkite persikus, pektino miltelius, margariną arba sviestą, kol masė taps karšta ir ims burbuliuoti. Įmaišykite cukrų, citrinų sultis, imbierą ir vėl užvirkite. Nuimkite nuo ugnies, supilstykite į stiklainius, sandariai uždarykite, uždenkite šiltai ir atvėsinkite. Vėliau laikykite šaldytuve ir suvartokite per tris savaites.

Trijų uogų džemas

Šiam džemui reikės:

1 puodelio aviečių;

2 puodelių braškių;

1 puodelio mėlynių;

1 šaukšto šviežių citrinų sulčių;

2 šaukštų vaisiams skirtų pektino miltelių;

Pusės šaukštelio margarino arba sviesto;

¾ puodelio cukraus.

Paruošimas lygiai toks pat paprastas, kaip ir imbierinės persikų uogienės. Prikaistuvyje vis maišydami ir trindami pakaitinkite uogas, pektino miltelius ir margariną, kol užvirs. Įmaišykite cukrų ir vėl užvirkite. Pavirkite dar 2 minutes nuolat maišydami. Nukelkite nuo ugnies, atvėsinkite, išpilstykite į stiklainius. Atvėsus laikykite šaldytuve.

Vyšnių - rabarbarų džemas

Nepaprasto skonio džemui reikės:

2,5 šaukšto vaisiams skirtų pektino miltelių;

1,5 puodelio cukraus;

2,5 puodelio smulkintų vyšnių be kauliukų;

1 puodelis kapoto rabarbaro;

1 ¼ puodelio nesaldžių vyšnių sulčių;

1,5 šaukšto citrinų sulčių;

1 ½ šaukštelio sviesto.

Sumaišykite pektino miltelius su ketvirtadaliu puodelio cukraus, įmaišykite vyšnias ir rabarbarus, vyšnių, citrinų sultis ir sviestą. Pakaitinkite visa tai puode nuolat maišydami. Įdėkite likusį cukrų ir vėl bemaišant užvirkite. Pavirus minutę, nukelkite nuo ugnies. Padalinkite masę į karščiui atsparius Indus, leiskite atvėsti iki kambario temperatūros. Kartas nuo karto pavartykite stiklainius. Šiuo džemu galėsite smaguriauti iki mėnesio laiko.

Kriaušių tyrelė

Dauguma mažylių mėgsta kriaušių saldumą, be to, jose gausu taip jam naudingų skaidulų. Tiesiog parinkite gražius, prinokusius vaisius, nuplaukite juos, nulupkite ir pašalinkite sėklas. Supjaustykite kriaušes ir virtuvinio kombaino arba mikserio pagalba sutrinkite jas, kol virs vientisa mase. 

Bananų tyrelė

Paprasčiausiai paruošiamos tyrelės yra iš vaisių ir daržovių, kurios yra švelnios ir minkštos tekstūros, pavyzdžiui avokadai, persikai ir, be abejo, bananai. Tokiai tyrelei paruošti jums reikės tiesiog nuplauti, nulupti ir supjaustyti bananą ir sutrinti jį trintuve. Įmaišykite šlakelį vandens, kad pasiektumėte norimą konsistenciją.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Kepame skaniuosius kūčiukus (4)

Artėjant Kalėdoms parduotuvėse ir namuose vis dažniau pakvimpa kūčiukais.

5 patiekalai su bulvėmis, kuriuos mielai kirs visa šeima (2)

Rudenį, kai mūsų rūsiai ir sandėliukai yra pasipildę šviežių bulvių atsargomis, primename 5 išbandytus receptus su bulvėmis.

Pats skaniausias ir kvapniausias varškės pyragas

Ilgais ir tamsiais vakarais neretai pritrūkstame idėjų, ką smagaus nuveikti su mažaisiais. Mes turime idėją - ogi pasikvieskite juos į virtuvę ir pasiūlykite drauge iškepti skaniausią pasaulyje varškės pyragą.

Gaivios salotos su persimonais

Greitai paruošiamos ir labai skanios salotos. Puikus pasirinkimas, kai norisi kažko lengvo ir greito.

Kertam lažybų, kad nė už ką neatspėtumėte, iš ko pagaminti šie keksiukai

Desertai iš morkų, moliūgo, avinžirnių, avokado... Taip, taip, nesileiskite būti suklaidinami - tikrai kalbame ne apie pikantiškus kepinius, bet apie desertinius.

3 žaibiškai pagaminamų sausainių receptai

Ne kiekviena mama turi laiko gaminti „prašmatnius“ ir sudėtingus patiekalus. Tokiu atveju gelbsti greitai pagaminamo patiekalo receptai. Jūsų dėmesiui - trijų tikrai lengvai pagaminamų sausainių pavyzdžiai.

Raminta Bogušienė: daugelis mums įprastų pyragų kenkia sveikatai (1)

Lapkričio 6-ąją Lietuvoje švenčiama pyragų diena. Šia proga kviečiama kepti pyragus, dalintis su draugais, kolegomis, nudžiuginti namiškius netikėtu receptu. Tačiau ar daugelis iš mūsų žino, kaip pasigaminti sveikatai palankų pyragą?

Balandėliai tinginėliai: skaniausių pietų idėja (4)

Et, man kartais taip patinka tas lietuviškas žodynas įvardinant tam tikrus patiekalus (ypač likęs iš senesnių laikų), kad net nesinori jiems galvoti kitokio pavadinimo.

Labai trapūs ir todėl labai skanūs žagarėliai (2)

Šie žagarėliai ne tik labai trapūs, bet ir laaaaabai skanūs. Juos gaminant naudojami tik tryniai.

Obuolių pyragas „7 šaukštai“ (6)

Jeigu obuolių pyragą kepsite didesnėje, negu nurodyta recepte, kepimo skardoje, pyragas bus plonesnis ir iškeps greičiau.

Skanieji ežiukai: paprasta, pigu ir sotu (27)

Dar vienas patiekalas iš lietuviškos virtuvės su žaismingu pavadinimu.

Tobulai skanūs ir lengvai pagaminami naminiai koldūnai (7)

Naminiai koldūnai tik iš pirmo žvilgsnio atrodo nelengvai pagaminamas patiekalas, iš tiesų, jis nėra sudėtingas ir pavyks net neįgudusiai šeimininkei.

Pagerintas ir dar skanesnis omletas (1)

Populiarus pusryčių pasirinkimas (be blynų ir įvairių košių) - omletas. Šį kartą gaminu kiek įdomesnį, sotų ir tikrai puikaus skonio omletą su varške.

Moliūgų sriuba su vienu netikėtu ir labai skaniu ingredientu

Moliūgų nemėgau, visada stengiausi išsisukti nuo jo patiekalų. Nuėjus į parduotuvę netoli namų ir užmačius labai gražių moliūgų, rankos pačios tiesėsi nusipirkti vieną ir išvirti sriubą.

Joks kitas patiekalas neprimena vaikystės, kaip šis: išbandykite dar šiandien

Skanumynas jaukiam šeimos vakarui ar savaitgalio pasisėdėjimams. Gamindami pasikvieskite į pagalbą vaikus - lai jie būna jūsų padėjėjai.