7 uogienės ir tyrelės, kurias pagaminsite akimirksniu

 (1)
Namuose pagaminti tyrelę ar uogienę tikrai nėra taip sudėtinga, kaip jums gali pasirodyti. O nauda nenuneigiama, kadangi šiuose produktuose gausu būtiniausių vitaminų jūsų vaikui ir maistingų medžiagų.
© Shutterstock nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Obuolių ir kriaušių tyrelė su cinamonu

Tai idealus pirmasis maistelis mažyliui, lengvai virškinamas ir nesukeliantis jokių alergijų. Išsirinkite du saldesnius obuolius, dvi prinokusias kriaušes ir sudėkite juos į prikaistuvį kartu su keturiais šaukštais vandens ir žiupsneliu cinamono. Šildykite, kol vaisiai suminkštės (apie 6-8 minutes). Sutrinkite vaisius iki glotnios masės.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Trys saldumynai, kurie nekenkia vaikams
Kaip išvirti pirmąją košę: 7 patarimai ir 7 receptai

Greita slyvų uogienė

Jums reikės apie kilogramo slyvų, pusės puodelio cukraus, pusės puodelio vandens ir vienos cinamono lazdelės. Supjaustykite slyvas, sumaišykite su cukrumi, vandeniu ir įmeskite cinamono lazdelę. Šildykite puode tol, kol masė sutirštės (apie 45 min. - 1 val.). Nepamirškite nuolat maišyti ir neuždenkite puodo. Išimkite cinamono lazdelę, uogienę atvėsinkite ir išpilstykite.

Imbierinė persikų uogienė

Šiai uogienei pasigaminti jums nereikės nei pusvalandžio. Pasiruoškite:

2 vidutinio dydžio nuluptus ir sutrintus persikus;

2 šaukštus vaisiams skirtų pektino miltelių;

pusę šaukšto margarino ar sviesto;

1 puodelį cukraus;

2 šaukštus šviežių citrinų sulčių;

pusę šaukštelio šviežio malto imbiero.

Prikaistuvyje nuolat maišant pakaitinkite persikus, pektino miltelius, margariną arba sviestą, kol masė taps karšta ir ims burbuliuoti. Įmaišykite cukrų, citrinų sultis, imbierą ir vėl užvirkite. Nuimkite nuo ugnies, supilstykite į stiklainius, sandariai uždarykite, uždenkite šiltai ir atvėsinkite. Vėliau laikykite šaldytuve ir suvartokite per tris savaites.

Trijų uogų džemas

Šiam džemui reikės:

1 puodelio aviečių;

2 puodelių braškių;

1 puodelio mėlynių;

1 šaukšto šviežių citrinų sulčių;

2 šaukštų vaisiams skirtų pektino miltelių;

Pusės šaukštelio margarino arba sviesto;

¾ puodelio cukraus.

Paruošimas lygiai toks pat paprastas, kaip ir imbierinės persikų uogienės. Prikaistuvyje vis maišydami ir trindami pakaitinkite uogas, pektino miltelius ir margariną, kol užvirs. Įmaišykite cukrų ir vėl užvirkite. Pavirkite dar 2 minutes nuolat maišydami. Nukelkite nuo ugnies, atvėsinkite, išpilstykite į stiklainius. Atvėsus laikykite šaldytuve.

Vyšnių - rabarbarų džemas

Nepaprasto skonio džemui reikės:

2,5 šaukšto vaisiams skirtų pektino miltelių;

1,5 puodelio cukraus;

2,5 puodelio smulkintų vyšnių be kauliukų;

1 puodelis kapoto rabarbaro;

1 ¼ puodelio nesaldžių vyšnių sulčių;

1,5 šaukšto citrinų sulčių;

1 ½ šaukštelio sviesto.

Sumaišykite pektino miltelius su ketvirtadaliu puodelio cukraus, įmaišykite vyšnias ir rabarbarus, vyšnių, citrinų sultis ir sviestą. Pakaitinkite visa tai puode nuolat maišydami. Įdėkite likusį cukrų ir vėl bemaišant užvirkite. Pavirus minutę, nukelkite nuo ugnies. Padalinkite masę į karščiui atsparius Indus, leiskite atvėsti iki kambario temperatūros. Kartas nuo karto pavartykite stiklainius. Šiuo džemu galėsite smaguriauti iki mėnesio laiko.

Kriaušių tyrelė

Dauguma mažylių mėgsta kriaušių saldumą, be to, jose gausu taip jam naudingų skaidulų. Tiesiog parinkite gražius, prinokusius vaisius, nuplaukite juos, nulupkite ir pašalinkite sėklas. Supjaustykite kriaušes ir virtuvinio kombaino arba mikserio pagalba sutrinkite jas, kol virs vientisa mase. 

Bananų tyrelė

Paprasčiausiai paruošiamos tyrelės yra iš vaisių ir daržovių, kurios yra švelnios ir minkštos tekstūros, pavyzdžiui avokadai, persikai ir, be abejo, bananai. Tokiai tyrelei paruošti jums reikės tiesiog nuplauti, nulupti ir supjaustyti bananą ir sutrinti jį trintuve. Įmaišykite šlakelį vandens, kad pasiektumėte norimą konsistenciją.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Naminiai varškės sūreliai: pagaminta su meile ir jokių E

Naminių varškės sūrelių receptas, kurį namuose išbandė ir portalui TavoVaikas.lt leido pasidalinti Katarzyna Mikulewicz.

Minkštas ir labai skanus rabarbarų pyragas

Jeigu ne dabar, kada gi daugiau bus proga paskanauti tokio smagiai rūgštelėjusio pyrago.

Gaminame namuose: skanieji ledai be jokių E

Pakelkit rankas, kas vasarą nevalgote ledų? Aha. Tokių beveik nebūna.

Purūs ir minkštučiai blynai iš vištienos

Purūs ir minkšti blynai puikiai tinka vakarienei. Tikiu, jų su malonumu skanaus ir vaikai.

Picos skonio vafliai

Recepte esančius kvietinius miltus (arba jų dalį) drąsiai galima keisti grikių, miežių arba rugių.

Kepame vištieną stiklainyje: išsamūs patarimai ir receptas

Tokie pietūs labai tinka tuomet, kai virtuvėje norisi praleisti kuo mažiau laiko, kai neturim laiko eit į parduotuvę pirkti įmantrių ingredientų ir norim tiesiog skaniai sočiai pavalgyti.

Gardžiausi mėsos kukuliai vaikams

Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.

Kitokios, dar minkštesnės, spurgos

Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.

Raminta Bogušienė rekomenduoja: 4 saldūs, bet sveiki receptai Velykoms (1)

Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!

Skaniausių kibinų receptas

Nežinau, kodėl taip seniai ir ilgai ruošiausi gaminti kibinus. O gal ir žinau - galbūt man atrodė, kad jiems reikia daug laiko, tad reikia visų pirma tinkamo nusiteikimo.

Mieliniai zuikučiai Velykoms: kai gražu ir skanu (1)

Mielinės bandelės - zuikučiai, kurios labai tinka šventiniam stalui.

Naminiai guminukai, kuriuos vaikams galima duoti be sąžinės graužimo

Juokiuosi, kad mano dvimetės šūkis šiuo metu galėtų būti „duokit duonos ir žaidimų!“. Taip dviem frontais kasdien suku galvą: ne tik, ką naudingo ir smagaus su ja nuveikti, bet ir kokių sveikesnių, įdomesnių ir jai patinkančių užkandžių pagaminti.

Metų atradimas: pica keptuvėje per 15 minučių!

Tinklaraščio „Sukaramele.blogspot“ autorė Kristina išbandė tikrai neįprastą picą, kurią vadina savo metų atradimu.

Ypatingo skonio saldžiųjų bulvių ir morkų trinta sriuba

Trintos sriubos paprastai gaminamos iš daržovių, kurios prieš tai apdorojamos jas pakepant, kad vėliau sriuboje atskleistų savo visapusiškesnį skonį. Tačiau daržoves galima apkepti ne tik keptuvėje, bet ir orkaitėje.

Jokios chemijos ir jokių E – namuose kepame spalvotus lietinius

Tai ne tik spalvoti, bet ir maistingi lietiniai, praturtinti trijų rūšių daržovėmis ir taip pat uogomis.