7 uogienės ir tyrelės, kurias pagaminsite akimirksniu

 (1)
Namuose pagaminti tyrelę ar uogienę tikrai nėra taip sudėtinga, kaip jums gali pasirodyti. O nauda nenuneigiama, kadangi šiuose produktuose gausu būtiniausių vitaminų jūsų vaikui ir maistingų medžiagų.
© Shutterstock nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Obuolių ir kriaušių tyrelė su cinamonu

Tai idealus pirmasis maistelis mažyliui, lengvai virškinamas ir nesukeliantis jokių alergijų. Išsirinkite du saldesnius obuolius, dvi prinokusias kriaušes ir sudėkite juos į prikaistuvį kartu su keturiais šaukštais vandens ir žiupsneliu cinamono. Šildykite, kol vaisiai suminkštės (apie 6-8 minutes). Sutrinkite vaisius iki glotnios masės.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Trys saldumynai, kurie nekenkia vaikams
Kaip išvirti pirmąją košę: 7 patarimai ir 7 receptai

Greita slyvų uogienė

Jums reikės apie kilogramo slyvų, pusės puodelio cukraus, pusės puodelio vandens ir vienos cinamono lazdelės. Supjaustykite slyvas, sumaišykite su cukrumi, vandeniu ir įmeskite cinamono lazdelę. Šildykite puode tol, kol masė sutirštės (apie 45 min. - 1 val.). Nepamirškite nuolat maišyti ir neuždenkite puodo. Išimkite cinamono lazdelę, uogienę atvėsinkite ir išpilstykite.

Imbierinė persikų uogienė

Šiai uogienei pasigaminti jums nereikės nei pusvalandžio. Pasiruoškite:

2 vidutinio dydžio nuluptus ir sutrintus persikus;

2 šaukštus vaisiams skirtų pektino miltelių;

pusę šaukšto margarino ar sviesto;

1 puodelį cukraus;

2 šaukštus šviežių citrinų sulčių;

pusę šaukštelio šviežio malto imbiero.

Prikaistuvyje nuolat maišant pakaitinkite persikus, pektino miltelius, margariną arba sviestą, kol masė taps karšta ir ims burbuliuoti. Įmaišykite cukrų, citrinų sultis, imbierą ir vėl užvirkite. Nuimkite nuo ugnies, supilstykite į stiklainius, sandariai uždarykite, uždenkite šiltai ir atvėsinkite. Vėliau laikykite šaldytuve ir suvartokite per tris savaites.

Trijų uogų džemas

Šiam džemui reikės:

1 puodelio aviečių;

2 puodelių braškių;

1 puodelio mėlynių;

1 šaukšto šviežių citrinų sulčių;

2 šaukštų vaisiams skirtų pektino miltelių;

Pusės šaukštelio margarino arba sviesto;

¾ puodelio cukraus.

Paruošimas lygiai toks pat paprastas, kaip ir imbierinės persikų uogienės. Prikaistuvyje vis maišydami ir trindami pakaitinkite uogas, pektino miltelius ir margariną, kol užvirs. Įmaišykite cukrų ir vėl užvirkite. Pavirkite dar 2 minutes nuolat maišydami. Nukelkite nuo ugnies, atvėsinkite, išpilstykite į stiklainius. Atvėsus laikykite šaldytuve.

Vyšnių - rabarbarų džemas

Nepaprasto skonio džemui reikės:

2,5 šaukšto vaisiams skirtų pektino miltelių;

1,5 puodelio cukraus;

2,5 puodelio smulkintų vyšnių be kauliukų;

1 puodelis kapoto rabarbaro;

1 ¼ puodelio nesaldžių vyšnių sulčių;

1,5 šaukšto citrinų sulčių;

1 ½ šaukštelio sviesto.

Sumaišykite pektino miltelius su ketvirtadaliu puodelio cukraus, įmaišykite vyšnias ir rabarbarus, vyšnių, citrinų sultis ir sviestą. Pakaitinkite visa tai puode nuolat maišydami. Įdėkite likusį cukrų ir vėl bemaišant užvirkite. Pavirus minutę, nukelkite nuo ugnies. Padalinkite masę į karščiui atsparius Indus, leiskite atvėsti iki kambario temperatūros. Kartas nuo karto pavartykite stiklainius. Šiuo džemu galėsite smaguriauti iki mėnesio laiko.

Kriaušių tyrelė

Dauguma mažylių mėgsta kriaušių saldumą, be to, jose gausu taip jam naudingų skaidulų. Tiesiog parinkite gražius, prinokusius vaisius, nuplaukite juos, nulupkite ir pašalinkite sėklas. Supjaustykite kriaušes ir virtuvinio kombaino arba mikserio pagalba sutrinkite jas, kol virs vientisa mase. 

Bananų tyrelė

Paprasčiausiai paruošiamos tyrelės yra iš vaisių ir daržovių, kurios yra švelnios ir minkštos tekstūros, pavyzdžiui avokadai, persikai ir, be abejo, bananai. Tokiai tyrelei paruošti jums reikės tiesiog nuplauti, nulupti ir supjaustyti bananą ir sutrinti jį trintuve. Įmaišykite šlakelį vandens, kad pasiektumėte norimą konsistenciją.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Tobulai skanūs ir greitai pagaminami sausainiai su obuoliais (5)

Tikrai nesumeluosiu sakydama, kad šie sausainiai man vieni iš skaniausių. Minkšti, saldūs, su lengva obuoline rūgštele. Ir smagu yra tai, kad nors čia ir mielinis gaminys, bet nėra būtina šios tešlos kildinti ir ilgai laukti.

Ko gero, lengviausiai pagaminamas ir skaniausias varškės pyragas

Labai lengvai ir greitai pagaminamas varškės pyragas.

Močiutės pyragas su obuoliais (2)

Obuolių pyragų yra pačių įvairiausių. Šis, kurį jums siūlome, yra pamėgtas senosios kartos, mūsų močiučių, kurios jį perskaitė senosiose šeimininkių knygose.

Daržovių kugelis, kuriam sunku atsispirti (1)

Vakar mano šeima mėgavosi labai seniai gamintu daržovių kugeliu.

Skaniausi bulviniai blynai ir 7 gudrybės, kaip galima paįvairinti jų tešlą (10)

Šis patiekalas nėra mūsų šeimoje dažnai valgomas. Vyras kažkodėl nuo mažens jų nemėgsta. Bet labai retai, ypač šviežių bulvių sezono metu, blynai visgi pas mus garuoja ant stalo.

IDĖJA PIETUMS AR VAKARIENEI : kalakutienos kotletai su obuoliais (1)

Ruduo, pilni sodai obuolių... Dabar pas visas šeimininkes virtuvėje kvepia pyragais su obuoliais, o pas mane - kotletais.

SKANAUS! Obuolių pyragas su kefyru

Ruduo. Kai už lango vis dažniau lyja lietus, namai pakvimpa pyragais. O kadangi ruduo yra obuolių metas, tai kaip gi be jų.

Patobulintas kugelis su dešrelėmis

Patiekalas nėra įmantrus, tiesiog bulvių plokštainis paįvairintas su dešrelėmis.

Nuostabaus skonio obuolių ir varškės pyragas (2)

Mano namuose visada šaldytuve būna varškės, o tada jau mąstau, ką gaminti skanaus.

Kaip šviežių vaisių derlių paversti džiovintomis gėrybėmis

Ruduo – pokyčių metas ne tik gamtoje, bet ir kiekvienos šeimininkės virtuvėje. Neseniai tikra atgaiva buvę švieži vaisiai rudens sezoną įgaus visai kitą atspalvį ir dar ryškesnį skonį.

Nekeptas obuolių ir varškės pyragas (5)

Receptas, kuris patiks daugeliui: nekeptas obuolių ir varškės pyragas.

Lengvai pagaminamas ir maistingas moliūgų pyragas

Moliūgai - rudens sezono gėrybės, jų auginimas yra gana populiarus jau vien dėl to, kad reikia minimalios priežiūros, o patiekalų yra gana įvairių.

GARDU IR SVEIKA: trinta bulvių ir cukinijų sriuba (2)

Šio patiekalo pavadinimas pasako visus produktus, kurių reikia sriubai.Na, beveik visus.

TINGINYS be kondensuoto pieno (4)

„Samčio užrašų" šeimininkė Odeta gamino visų mėgstamą "Tinginį". Tačiau šiek tiek kitaip negu įprasta - be kondensuoto pieno.

Amerikietiškas pyragas, kurį pamėgsite nuo pirmo kąsnio (5)

Amerikietiško pyrago receptas, kurį mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.