Amžinai skanus kugelis ir kelios gudrybės, kaip jį iškepti dar gardesnį

 (16)
Šiam patiekalui, sakyčiau, labai tiktų pasakymas - genialu yra tai, kas paprasta.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Tad šįkart jokių ypatingų gudrybių, o tiesiog priminimas, kaip kartais paprastai, skaniai, sočiai ir pigiai galime pavalgyti, prisiminus lietuviškos virtuvės patiekalus.

~4 porcijoms reikia:

~2 kg bulvių;

druskos;

1-2 tarkuotų svogūnų;

~200 ml karšto pieno arba kefyro;

kelios riekelės šoninės/lašinukų;

Kugelį dar galima paskaninti:

- tarkuotomis morkomis, tarkuotu moliūgu (imkime šių daržovių santykiu: 1/3 daržovių ir 2/3 bulvių);

- kepta vištienos krūtinėle (būtent toks kugelis šio recepto nuotraukoje). Jos reikėtų apie 200 gramų.

Padažui tinka sviestas, grietinė.

Gaminimas:

Orkaitę įkaitiname iki 200 C.

Sutarkuojame bulves ir svogūnus (jei naudojame, įtarkuojame ir morkas/moliūgą).

Užviriname pieną ir užpilame jį ant bulvių tarkių - kitaip sakant, jas nuplikome. Beriame kelis žiupsnelius druskos. Įkaitintoje keptuvėje pakepiname kubeliais supjaustytą šoninę ir susikaupusį riebalą supilame į bulvių tarkį. Jei naudojame, sudedame gabaliukais supjaustytą pakepintą vištieną.

Kepame apie 60-90 min arba kol atrodys iškepęs.

Kepimo temperatūra: 200 C.
Kepimo laikas: 60-90 min.

Kai kurios namų šeimininkės kartais dar deda vieną kitą šaukštą grietinės į bulvių tarkius, taip pat vietoj pieno pila kefyrą. Čia tiesiog galime atsidaryti šaldytuvą ir bus aišku, kaip gaminsime.

Beje, sutarkuotų bulvių nereikia nusunkti, o kiaušiniai čia visai nereikalingi ar bent nebūtini - nebent mėgstate į bulvių plokštainį panašesnį kugelį.

sukaramele.blogspot
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Naminiai varškės sūreliai: pagaminta su meile ir jokių E

Naminių varškės sūrelių receptas, kurį namuose išbandė ir portalui TavoVaikas.lt leido pasidalinti Katarzyna Mikulewicz.

Minkštas ir labai skanus rabarbarų pyragas

Jeigu ne dabar, kada gi daugiau bus proga paskanauti tokio smagiai rūgštelėjusio pyrago.

Gaminame namuose: skanieji ledai be jokių E

Pakelkit rankas, kas vasarą nevalgote ledų? Aha. Tokių beveik nebūna.

Purūs ir minkštučiai blynai iš vištienos

Purūs ir minkšti blynai puikiai tinka vakarienei. Tikiu, jų su malonumu skanaus ir vaikai.

Picos skonio vafliai

Recepte esančius kvietinius miltus (arba jų dalį) drąsiai galima keisti grikių, miežių arba rugių.

Kepame vištieną stiklainyje: išsamūs patarimai ir receptas

Tokie pietūs labai tinka tuomet, kai virtuvėje norisi praleisti kuo mažiau laiko, kai neturim laiko eit į parduotuvę pirkti įmantrių ingredientų ir norim tiesiog skaniai sočiai pavalgyti.

Gardžiausi mėsos kukuliai vaikams

Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.

Kitokios, dar minkštesnės, spurgos

Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.

Raminta Bogušienė rekomenduoja: 4 saldūs, bet sveiki receptai Velykoms (1)

Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!

Skaniausių kibinų receptas

Nežinau, kodėl taip seniai ir ilgai ruošiausi gaminti kibinus. O gal ir žinau - galbūt man atrodė, kad jiems reikia daug laiko, tad reikia visų pirma tinkamo nusiteikimo.

Mieliniai zuikučiai Velykoms: kai gražu ir skanu (1)

Mielinės bandelės - zuikučiai, kurios labai tinka šventiniam stalui.

Naminiai guminukai, kuriuos vaikams galima duoti be sąžinės graužimo

Juokiuosi, kad mano dvimetės šūkis šiuo metu galėtų būti „duokit duonos ir žaidimų!“. Taip dviem frontais kasdien suku galvą: ne tik, ką naudingo ir smagaus su ja nuveikti, bet ir kokių sveikesnių, įdomesnių ir jai patinkančių užkandžių pagaminti.

Metų atradimas: pica keptuvėje per 15 minučių!

Tinklaraščio „Sukaramele.blogspot“ autorė Kristina išbandė tikrai neįprastą picą, kurią vadina savo metų atradimu.

Ypatingo skonio saldžiųjų bulvių ir morkų trinta sriuba

Trintos sriubos paprastai gaminamos iš daržovių, kurios prieš tai apdorojamos jas pakepant, kad vėliau sriuboje atskleistų savo visapusiškesnį skonį. Tačiau daržoves galima apkepti ne tik keptuvėje, bet ir orkaitėje.

Jokios chemijos ir jokių E – namuose kepame spalvotus lietinius

Tai ne tik spalvoti, bet ir maistingi lietiniai, praturtinti trijų rūšių daržovėmis ir taip pat uogomis.