Baklažanai + varškė = gardus ir sveikas patiekalas

 (6)
Baklažanus arba mėgsti, arba ne – man jie tiesiog kojas pakerta, it kokia pirmoji meilė, regis, valgyčiau kasdien, jei tik galėčiau. Bet, kaip byloja patirtis, ypatingus jausmus baklažanams dažniausiai jaučia tik suaugusi publika, vaikai su šiomis daržovėmis draugauja rečiau.
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Tad ir šis, baklažanų suktinukų receptas – tam atvejui, kai į vaikų šventę ruošiasi sugužėti ne vienas kitas, o visas būrelis suaugusių tetų ir dėdžių, kuriuos reikia kuo nors pavaišinti. Prašom, baklažanų suktinukai – gardus ir sotus užkandis:

TAIP PAT IŠBANDYKITE:
Kaip nulipdyti sviesto avinėlį Velykoms
Lengvas būdas užkariauti vyro širdį: svogūnų sriuba

2-24 suktinukams reikės:

  • 2 baklažanų;

  • aliejaus kepimui;

  • 1 raudonos saldžiosios paprikos;

  • 300 g varškės sūrio arba liesos varškės;

  • 2 šaukštų grietinės arba natūralaus jogurto;

  • 2-3 šaukštų majonezo;

  • 0,5 šaukštelio Provanso žolelių;

  • druskos, pipirų;

  • balzaminio acto.

Gaminame baklažanų suktinukus:

1. Baklažanus supjaustome išilgai plonomis, apie 0,5 cm storio juostelėmis. Pasūdome ir paliekame 10 minučių. Tada iš abiejų pusių apkepame aliejuje, kol pagels ir sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalus.

2. Supjaustome papriką smulkiais kubeliais, 1-2 šaukštus atsidedame papuošimui, o likusią papriką beriame į šakute pertrintą varškės sūrį arba varškę, ten pat dedame grietinę arba natūralų jogurtą, sumaišytą su keliais šaukštais majonezo, beriame Provanso žoleles, druską, pipirus ir viską išmaišome.

3. Tepame mišinį ant baklažano juostelių ir kiekvieną jų suvyniojame į suktinuką, oradėdami sukti nuo siaurojo galo. Baklažano suktinukus išdėliojame lėkštėje, apibarstome papriką ir prieš patiekiant šiek tiek pašlakstome balzaminiu actu.

Baklažanų suktinukus galima paįvairinti mėgstamomis salotomis – tiesiog įplėšykite jų į varškės masę, salotų lapais išklokite lėkštę, į kurią dėsite suktinukus.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Orkaitėje kepti varškėtukai

Varškę mėgstu ir ją galėčiau valgyti kelis kartus per savaitę. Nesvarbu, ar tai būtų virtiniai su varške, varškės pyragas ar tiesiog varškėčiai.

Pusryčiams – paskaninti skrebučiai (2)

Be blynų ir įvairių košių populiarus pusryčių pasirinkimas - skrebučiai.

Vaikyste kvepiantis keksas pagal senovinį receptą (3)

Šiandien mano namai kvepėjo vaikyste. Mano vaikyste. Net neabejoju, kad kiekvienas iš mūsų turime savo vaikystės skonį, kvapą, prisiminimus, kurie nukelia į vaikystę.

Traškios įdarytos bulvės

Patiekalas, kuriam pagaminti reikia vos kelių sudedamųjų dalių. Ir jų greičiausiai visada rasime savo namų šaldytuve.

Tinginių šimtalapis, kurį pagaminsite greitai ir lengvai (2)

Šimtalapis – mėgstamas lietuvių švenčių patiekalas. Jeigu nenorite leisti pinigų jau pagamintam šimtalapiui, išbandykite namuose gamintą.

Šventiniai sausainiai per 15 minučių (1)

Kažkada panašius sausainius užmačiau vienoj parduotuvėj. Paėmiau pirkti, pavarčiau rankoje ir nusprendžiau, kad pati galiu tokių iškepti namuose. Tai štai, su vaikų pagalba turime skanių sausainiukų.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: vokiškas blynas (5)

Anglų kalba šis blynas vadinamas German pancake arba Dutch baby pancake. Nors į „baby“ jis nepanašus dėl savo dydžio.

Amžinai skanus kugelis ir kelios gudrybės, kaip jį iškepti dar gardesnį (16)

Šiam patiekalui, sakyčiau, labai tiktų pasakymas - genialu yra tai, kas paprasta.

Ubagų kotletai (2)

Ieškojau vakar naujų idėjų kotletams, nes buvo prašymas jų pagaminti. Kiek varčiau receptų, tai arba kažko neturiu, arba nevalgo kas nors šeimoj, arba dar kas nors.

Labai skanūs blynai, kuriems nereikia miltų

Šie blynai neįprasti todėl, kad jiems iškepti neprireiks miltų. Pabandom?

Skaniausių kūčiukų receptas

Kūčių stalo neįsivaizduojame be kūčiukų. Jų pasiūla prekybos centruose didžiulė, tačiau mūsų pasiūlymas jums – išsikepti kūčiukų namuose.

Kalėdiniai sausainiai, kurie papuoš kiekvieną švenčių stalą (4)

Belaukiant Kalėdų, vienas smagiausių šeimos darbų virtuvėje – meduolinių sausainių kepimas. Tam reikia turėti gražių kalėdinių sausainių formelių (eglės, žvaigždės, žmogeliuko, varpelio, briedžio, snaigės ir pan.) Jūsų dėmesiui – vienas paprasčiausių receptų, kurį kviečiame išbandyti prieš šventes.

Tobulas pyragas su Oreo sausainiais

Tinklaraštininkė Odeta iš „Samčio burtų“ kepa šokoladainį su varške ir OREO sausainiais.

Ko gero, skaniausi visų laikų varškėčiai

Varškėčiai yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietums.

Kepame skaniuosius kūčiukus (6)

Artėjant Kalėdoms parduotuvėse ir namuose vis dažniau pakvimpa kūčiukais.