Baklažanai + varškė = gardus ir sveikas patiekalas

 (6)
Baklažanus arba mėgsti, arba ne – man jie tiesiog kojas pakerta, it kokia pirmoji meilė, regis, valgyčiau kasdien, jei tik galėčiau. Bet, kaip byloja patirtis, ypatingus jausmus baklažanams dažniausiai jaučia tik suaugusi publika, vaikai su šiomis daržovėmis draugauja rečiau.
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Tad ir šis, baklažanų suktinukų receptas – tam atvejui, kai į vaikų šventę ruošiasi sugužėti ne vienas kitas, o visas būrelis suaugusių tetų ir dėdžių, kuriuos reikia kuo nors pavaišinti. Prašom, baklažanų suktinukai – gardus ir sotus užkandis:

TAIP PAT IŠBANDYKITE:
Kaip nulipdyti sviesto avinėlį Velykoms
Lengvas būdas užkariauti vyro širdį: svogūnų sriuba

2-24 suktinukams reikės:

  • 2 baklažanų;

  • aliejaus kepimui;

  • 1 raudonos saldžiosios paprikos;

  • 300 g varškės sūrio arba liesos varškės;

  • 2 šaukštų grietinės arba natūralaus jogurto;

  • 2-3 šaukštų majonezo;

  • 0,5 šaukštelio Provanso žolelių;

  • druskos, pipirų;

  • balzaminio acto.

Gaminame baklažanų suktinukus:

1. Baklažanus supjaustome išilgai plonomis, apie 0,5 cm storio juostelėmis. Pasūdome ir paliekame 10 minučių. Tada iš abiejų pusių apkepame aliejuje, kol pagels ir sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalus.

2. Supjaustome papriką smulkiais kubeliais, 1-2 šaukštus atsidedame papuošimui, o likusią papriką beriame į šakute pertrintą varškės sūrį arba varškę, ten pat dedame grietinę arba natūralų jogurtą, sumaišytą su keliais šaukštais majonezo, beriame Provanso žoleles, druską, pipirus ir viską išmaišome.

3. Tepame mišinį ant baklažano juostelių ir kiekvieną jų suvyniojame į suktinuką, oradėdami sukti nuo siaurojo galo. Baklažano suktinukus išdėliojame lėkštėje, apibarstome papriką ir prieš patiekiant šiek tiek pašlakstome balzaminiu actu.

Baklažanų suktinukus galima paįvairinti mėgstamomis salotomis – tiesiog įplėšykite jų į varškės masę, salotų lapais išklokite lėkštę, į kurią dėsite suktinukus.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Pats skaniausias ir kvapniausias varškės pyragas

Ilgais ir tamsiais vakarais neretai pritrūkstame idėjų, ką smagaus nuveikti su mažaisiais. Mes turime idėją - ogi pasikvieskite juos į virtuvę ir pasiūlykite drauge iškepti skaniausią pasaulyje varškės pyragą.

Gaivios salotos su persimonais

Greitai paruošiamos ir labai skanios salotos. Puikus pasirinkimas, kai norisi kažko lengvo ir greito.

Kertam lažybų, kad nė už ką neatspėtumėte, iš ko pagaminti šie keksiukai

Desertai iš morkų, moliūgo, avinžirnių, avokado... Taip, taip, nesileiskite būti suklaidinami - tikrai kalbame ne apie pikantiškus kepinius, bet apie desertinius.

3 žaibiškai pagaminamų sausainių receptai

Ne kiekviena mama turi laiko gaminti „prašmatnius“ ir sudėtingus patiekalus. Tokiu atveju gelbsti greitai pagaminamo patiekalo receptai. Jūsų dėmesiui - trijų tikrai lengvai pagaminamų sausainių pavyzdžiai.

Raminta Bogušienė: daugelis mums įprastų pyragų kenkia sveikatai (1)

Lapkričio 6-ąją Lietuvoje švenčiama pyragų diena. Šia proga kviečiama kepti pyragus, dalintis su draugais, kolegomis, nudžiuginti namiškius netikėtu receptu. Tačiau ar daugelis iš mūsų žino, kaip pasigaminti sveikatai palankų pyragą?

Balandėliai tinginėliai: skaniausių pietų idėja (4)

Et, man kartais taip patinka tas lietuviškas žodynas įvardinant tam tikrus patiekalus (ypač likęs iš senesnių laikų), kad net nesinori jiems galvoti kitokio pavadinimo.

Labai trapūs ir todėl labai skanūs žagarėliai (2)

Šie žagarėliai ne tik labai trapūs, bet ir laaaaabai skanūs. Juos gaminant naudojami tik tryniai.

Obuolių pyragas „7 šaukštai“ (6)

Jeigu obuolių pyragą kepsite didesnėje, negu nurodyta recepte, kepimo skardoje, pyragas bus plonesnis ir iškeps greičiau.

Skanieji ežiukai: paprasta, pigu ir sotu (27)

Dar vienas patiekalas iš lietuviškos virtuvės su žaismingu pavadinimu.

Tobulai skanūs ir lengvai pagaminami naminiai koldūnai (7)

Naminiai koldūnai tik iš pirmo žvilgsnio atrodo nelengvai pagaminamas patiekalas, iš tiesų, jis nėra sudėtingas ir pavyks net neįgudusiai šeimininkei.

Pagerintas ir dar skanesnis omletas (1)

Populiarus pusryčių pasirinkimas (be blynų ir įvairių košių) - omletas. Šį kartą gaminu kiek įdomesnį, sotų ir tikrai puikaus skonio omletą su varške.

Moliūgų sriuba su vienu netikėtu ir labai skaniu ingredientu

Moliūgų nemėgau, visada stengiausi išsisukti nuo jo patiekalų. Nuėjus į parduotuvę netoli namų ir užmačius labai gražių moliūgų, rankos pačios tiesėsi nusipirkti vieną ir išvirti sriubą.

Joks kitas patiekalas neprimena vaikystės, kaip šis: išbandykite dar šiandien

Skanumynas jaukiam šeimos vakarui ar savaitgalio pasisėdėjimams. Gamindami pasikvieskite į pagalbą vaikus - lai jie būna jūsų padėjėjai.

Bananų duona su dar daugiau bananų ir tik per 10 minučių (1)

Jeigu jūsų namuose juoduoja bananai, bananų duona yra idealus būdas juos sunaudoti.

Burnoje tirpstantys kopūstų blynai (1)

Nors kopūstas ne toks didelis kaip moliūgas, bet paprastai jo per vieną kartą taip pat nesunaudojame. Tad verta turėti galvoje mažiausiai du patiekalus, kuriems būtų galima panaudoti vieną kopūstą.