Burnoje tirpstantys keksiukai, kurių nereikia kepti

Mažučiai, keksiuko dydžio, nekepti rožiniai pyragaičiai pakerės ne vieną. Jie puikiai tiks šventei arba tiesiog pasilepinti bet kurią dieną.
© J.Rimavičienės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

12 vnt. reikės:

Pagrindui:

1 puodelio migdolų;

5-6 datulių;

1/4 šaukštelio vanilės;

žiupsnelio jūros druskos.

Kremui:

1¼ puodelio anakardžio riešutų (mirkytų 3-4 valandas);

3/4 puodelio migdolų pieno;

1 puodelio aviečių arba braškių;

2 šaukštų citrinos sulčių;

1/4 puodelio + 2 šaukštų klevų arba agavos sirupo;

1/4 puodelio kokoso sviesto (taip pat galite naudoti kokoso aliejų);

žiupsnelio jūros druskos.

Gaminimas:

Datules užpilti karštu vandeniu ir palaikyti 2-3 min (ilgiau, jei naudojate ne šviežias, o džiovintas).

Migdolus sumalame S formos peiliu kombaine ar kitame smulkintuve iki trupinių. Tada dedame išmirkytas datules ir kitus ingredientus bei dar pasmulkiname iki vientisos masės.

Keksiukų formelėse išdėliojame keksiukų popieriukus, tada ant dugno dedame po gerą arbatinį šaukštelį mūsų paruoštos masės ir gražiai paskirstome.

Burnoje tirpstantys keksiukai, kurių nereikia kepti
© J.Rimavičienės nuotr.

Į kokteilinę beriame išmirkytus anakardžius, uogas, migdolų pieną ir kitus ingredientus (išskyrus kokoso aliejų), plakame 1-2 minutes.

Įdedame kokoso sviestą/aliejų ir plakame iki vientisos masės.

Pilame kremą ant pagrindo.

Burnoje tirpstantys keksiukai, kurių nereikia kepti
© J.Rimavičienės nuotr.

Dedame į šaldymo kamerą bent 2 valandoms, galima palaikyti ir per naktį.

Burnoje tirpstantys keksiukai, kurių nereikia kepti
© J.Rimavičienės nuotr.

Prieš patiekdami, atšildome 15 minučių.

Burnoje tirpstantys keksiukai, kurių nereikia kepti
© J.Rimavičienės nuotr.

Skanaus!

Jelenos maisto blogas
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Orkaitėje kepti varškėtukai

Varškę mėgstu ir ją galėčiau valgyti kelis kartus per savaitę. Nesvarbu, ar tai būtų virtiniai su varške, varškės pyragas ar tiesiog varškėčiai.

Pusryčiams – paskaninti skrebučiai (2)

Be blynų ir įvairių košių populiarus pusryčių pasirinkimas - skrebučiai.

Vaikyste kvepiantis keksas pagal senovinį receptą (3)

Šiandien mano namai kvepėjo vaikyste. Mano vaikyste. Net neabejoju, kad kiekvienas iš mūsų turime savo vaikystės skonį, kvapą, prisiminimus, kurie nukelia į vaikystę.

Traškios įdarytos bulvės

Patiekalas, kuriam pagaminti reikia vos kelių sudedamųjų dalių. Ir jų greičiausiai visada rasime savo namų šaldytuve.

Tinginių šimtalapis, kurį pagaminsite greitai ir lengvai (2)

Šimtalapis – mėgstamas lietuvių švenčių patiekalas. Jeigu nenorite leisti pinigų jau pagamintam šimtalapiui, išbandykite namuose gamintą.

Šventiniai sausainiai per 15 minučių (1)

Kažkada panašius sausainius užmačiau vienoj parduotuvėj. Paėmiau pirkti, pavarčiau rankoje ir nusprendžiau, kad pati galiu tokių iškepti namuose. Tai štai, su vaikų pagalba turime skanių sausainiukų.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: vokiškas blynas (5)

Anglų kalba šis blynas vadinamas German pancake arba Dutch baby pancake. Nors į „baby“ jis nepanašus dėl savo dydžio.

Amžinai skanus kugelis ir kelios gudrybės, kaip jį iškepti dar gardesnį (16)

Šiam patiekalui, sakyčiau, labai tiktų pasakymas - genialu yra tai, kas paprasta.

Ubagų kotletai (2)

Ieškojau vakar naujų idėjų kotletams, nes buvo prašymas jų pagaminti. Kiek varčiau receptų, tai arba kažko neturiu, arba nevalgo kas nors šeimoj, arba dar kas nors.

Labai skanūs blynai, kuriems nereikia miltų

Šie blynai neįprasti todėl, kad jiems iškepti neprireiks miltų. Pabandom?

Skaniausių kūčiukų receptas

Kūčių stalo neįsivaizduojame be kūčiukų. Jų pasiūla prekybos centruose didžiulė, tačiau mūsų pasiūlymas jums – išsikepti kūčiukų namuose.

Kalėdiniai sausainiai, kurie papuoš kiekvieną švenčių stalą (4)

Belaukiant Kalėdų, vienas smagiausių šeimos darbų virtuvėje – meduolinių sausainių kepimas. Tam reikia turėti gražių kalėdinių sausainių formelių (eglės, žvaigždės, žmogeliuko, varpelio, briedžio, snaigės ir pan.) Jūsų dėmesiui – vienas paprasčiausių receptų, kurį kviečiame išbandyti prieš šventes.

Tobulas pyragas su Oreo sausainiais

Tinklaraštininkė Odeta iš „Samčio burtų“ kepa šokoladainį su varške ir OREO sausainiais.

Ko gero, skaniausi visų laikų varškėčiai

Varškėčiai yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietums.

Kepame skaniuosius kūčiukus (6)

Artėjant Kalėdoms parduotuvėse ir namuose vis dažniau pakvimpa kūčiukais.