Gaivus pyragas su varške, kurio nereikia kepti

 (7)
Nekepto pyrago su varške ir žaliosiomis citrinomis receptą išbandė tinklaraštininkės iš „Mamukynas.lt“.
© Mamukynas.lt

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Vieną dieną pagalvojau, kad reiktų šeimynai išvirti varškės spurgų ir į pirkinių sąrašą įtraukiau varškę. Suplanuot tai suplanavau, bet kaip kartais būna – planai netikėtai pasikeičia.

Parduotuvėje praeinant pro daržovių skyrių akys užkliuvo už žaliųjų citrinų, jų ryškus žalumas priminė seniai skaitytą ir dar neišbandytą pyrago receptą. O dar kaip tik joms nuolaida... Na, tos spurgos kažkada bus išvirtos... O šį kartą šeimyną palepinau kitokiu skanėstu.

Reikėjo:

pusės kilogramo varškės,

300 g sausainių,

150 g sviesto,

350 g grietinėlės,

200 g cukraus,

55 g želatinos,

200 g vandens,

2 žaliųjų citrinų,

2 šaukštelių vanilinio cukraus.

Pirmiausia virintu ir ataušusiu vandeniu užpyliau želatiną ir palikau išbrinkti.

Sausainius sutrupinau ir užpyliau tirpintu sviestu, sumaišiusi sukrėčiau į formą (naudojau 24 cm skersmens tortinę), išlyginau ir gerai paspaudžiau.

Iš citrinų išspaudžiau sultis.

Į dubenį sudėjau varškę, cukrų, vanilinį cukrų, supyliau citrinų sultis ir su trintuvu patryniau, kad būtų vientisa košelė.

Išbrinkusią želatiną pašildžiau, kad ištirptų gumuliukai.

Išplakiau grietinėlę, ją ir želatiną sumaišiau su varškės tyre.

Gautą kremą supyliau į formą ant sausainių ir išlyginau.

Laikiau šaldytuve per naktį, bet nekantraujantys gali jo ragauti jau po gerų poros valandų.

Skanus, gaivus, jaučiasi rūgštelė.

Bedarydama pyragą pagalvojau, kad visai tiktų į jį įmaišyti želė gabaliukų, bet tuo metu neturėjau jos pasiruošusi, tai vėliau užpyliau truputį ant viršaus.

Taip pat viršų galima papuošti plakta grietinėle, vaisiais ir bus ne tik pyragas, bet ir visas tortas.

Gaivus pyragas su varške, kurio nereikia kepti
© Mamukynas.lt

Skanaus!

Mama Zita

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

5 patiekalai su bulvėmis, kuriuos mielai kirs visa šeima (1)

Rudenį, kai mūsų rūsiai ir sandėliukai yra pasipildę šviežių bulvių atsargomis, primename 5 išbandytus receptus su bulvėmis.

Pats skaniausias ir kvapniausias varškės pyragas

Ilgais ir tamsiais vakarais neretai pritrūkstame idėjų, ką smagaus nuveikti su mažaisiais. Mes turime idėją - ogi pasikvieskite juos į virtuvę ir pasiūlykite drauge iškepti skaniausią pasaulyje varškės pyragą.

Gaivios salotos su persimonais

Greitai paruošiamos ir labai skanios salotos. Puikus pasirinkimas, kai norisi kažko lengvo ir greito.

Kertam lažybų, kad nė už ką neatspėtumėte, iš ko pagaminti šie keksiukai

Desertai iš morkų, moliūgo, avinžirnių, avokado... Taip, taip, nesileiskite būti suklaidinami - tikrai kalbame ne apie pikantiškus kepinius, bet apie desertinius.

3 žaibiškai pagaminamų sausainių receptai

Ne kiekviena mama turi laiko gaminti „prašmatnius“ ir sudėtingus patiekalus. Tokiu atveju gelbsti greitai pagaminamo patiekalo receptai. Jūsų dėmesiui - trijų tikrai lengvai pagaminamų sausainių pavyzdžiai.

Raminta Bogušienė: daugelis mums įprastų pyragų kenkia sveikatai (1)

Lapkričio 6-ąją Lietuvoje švenčiama pyragų diena. Šia proga kviečiama kepti pyragus, dalintis su draugais, kolegomis, nudžiuginti namiškius netikėtu receptu. Tačiau ar daugelis iš mūsų žino, kaip pasigaminti sveikatai palankų pyragą?

Balandėliai tinginėliai: skaniausių pietų idėja (4)

Et, man kartais taip patinka tas lietuviškas žodynas įvardinant tam tikrus patiekalus (ypač likęs iš senesnių laikų), kad net nesinori jiems galvoti kitokio pavadinimo.

Labai trapūs ir todėl labai skanūs žagarėliai (2)

Šie žagarėliai ne tik labai trapūs, bet ir laaaaabai skanūs. Juos gaminant naudojami tik tryniai.

Obuolių pyragas „7 šaukštai“ (6)

Jeigu obuolių pyragą kepsite didesnėje, negu nurodyta recepte, kepimo skardoje, pyragas bus plonesnis ir iškeps greičiau.

Skanieji ežiukai: paprasta, pigu ir sotu (27)

Dar vienas patiekalas iš lietuviškos virtuvės su žaismingu pavadinimu.

Tobulai skanūs ir lengvai pagaminami naminiai koldūnai (7)

Naminiai koldūnai tik iš pirmo žvilgsnio atrodo nelengvai pagaminamas patiekalas, iš tiesų, jis nėra sudėtingas ir pavyks net neįgudusiai šeimininkei.

Pagerintas ir dar skanesnis omletas (1)

Populiarus pusryčių pasirinkimas (be blynų ir įvairių košių) - omletas. Šį kartą gaminu kiek įdomesnį, sotų ir tikrai puikaus skonio omletą su varške.

Moliūgų sriuba su vienu netikėtu ir labai skaniu ingredientu

Moliūgų nemėgau, visada stengiausi išsisukti nuo jo patiekalų. Nuėjus į parduotuvę netoli namų ir užmačius labai gražių moliūgų, rankos pačios tiesėsi nusipirkti vieną ir išvirti sriubą.

Joks kitas patiekalas neprimena vaikystės, kaip šis: išbandykite dar šiandien

Skanumynas jaukiam šeimos vakarui ar savaitgalio pasisėdėjimams. Gamindami pasikvieskite į pagalbą vaikus - lai jie būna jūsų padėjėjai.

Bananų duona su dar daugiau bananų ir tik per 10 minučių (1)

Jeigu jūsų namuose juoduoja bananai, bananų duona yra idealus būdas juos sunaudoti.