Gardieji virtiniai su bulvėmis

 (4)
Ingredientai, kuriuos visus kone visada turime namuose. Tad kodėl šiandien nepasigaminus virtinų su bulvėmis? Man asmeniškai skaniausi koldūnai būtent su bulvių įdaru.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

2-3 porcijoms reikės:

Įdarui:

250-300 g virtų bulvių (3-4 bulvių, priklausomai nuo jų dydžio);

1 svogūno;

100 g pievagrybių (nebūtina).

Tešlai:

50 ml vandens;

2 v.š. grietinės;

1 kiaušinio;

0,5 a.š. druskos;

250 g miltų;

grietinės (patiekimui).

Gaminimas:

Išverdame bulves ir ataušinam. Sutrinam bulves šakute, bulvių grūstuve arba tiesiog pertarkuojam burokine tarka. Įkaitintoje aliejumi keptuvėje pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną, po kelių minučių sudedam ir smulkintus pievagrybius, pakepinam dar kelias minutes, kol suminkštėja. Šias daržoves įmaišome į sugrūstas bulves. Atidedam, įdaras jau paruoštas.

Dideliame dubenyje įpilame vandenį, dedame grietinę, įmušame kiaušinį, beriame druskos, viską išplakame. Tada per du kartus suberiame miltus, išmaišome ir galiausiai perimame tešlą į rankas - minkome, kol gausime daugiau mažiau tolygų kamuolį.

Puode užviriname vandenį.

Pamiltuojame stalą ir ant jo dedame kočioti tešlos kamuolį. Iškočiojame pakankamai plonai, bet tešla persišviesti neturėtų. Paimame puodelį ir įspaudžiame apskritimus. Ant jų išdėliojame po vienodą kiekį, maždaug 1 a.š. bulvių įdaro. Tada kiekvieną virtinį uždengiame perlenkdami pusiau, kraštus pirštais gerai sulipiname ir užvirtiname prispausdami šakute arba pirštais sukamuoju judesiu pereidami per visą kraštą (žr. foto).

Gardieji virtiniai su bulvėmis
© Asmeninio albumo nuotr.

Dedame virtinius į verdantį vandenį, kai iškyla, verdame apie 6-7 minutes. Skanaujame su grietine, galima dar papuošti krapais.

Vietoj pievagrybių, įdarui, jei mėgstate, galima naudoti karštai rūkytos šoninės - tuomet ją kubeliais supjaustytą pakepiname, kol ši apskrunda, ir tik tada sudedame smulkintus svogūnus.

Gardieji virtiniai su bulvėmis
© Asmeninio albumo nuotr.

Skanaus!

sukaramele.blogspot
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Tobulai skanūs ir greitai pagaminami sausainiai su obuoliais (1)

Tikrai nesumeluosiu sakydama, kad šie sausainiai man vieni iš skaniausių. Minkšti, saldūs, su lengva obuoline rūgštele. Ir smagu yra tai, kad nors čia ir mielinis gaminys, bet nėra būtina šios tešlos kildinti ir ilgai laukti.

Ko gero, lengviausiai pagaminamas ir skaniausias varškės pyragas

Labai lengvai ir greitai pagaminamas varškės pyragas.

Močiutės pyragas su obuoliais (2)

Obuolių pyragų yra pačių įvairiausių. Šis, kurį jums siūlome, yra pamėgtas senosios kartos, mūsų močiučių, kurios jį perskaitė senosiose šeimininkių knygose.

Daržovių kugelis, kuriam sunku atsispirti (1)

Vakar mano šeima mėgavosi labai seniai gamintu daržovių kugeliu.

Skaniausi bulviniai blynai ir 7 gudrybės, kaip galima paįvairinti jų tešlą (10)

Šis patiekalas nėra mūsų šeimoje dažnai valgomas. Vyras kažkodėl nuo mažens jų nemėgsta. Bet labai retai, ypač šviežių bulvių sezono metu, blynai visgi pas mus garuoja ant stalo.

IDĖJA PIETUMS AR VAKARIENEI : kalakutienos kotletai su obuoliais (1)

Ruduo, pilni sodai obuolių... Dabar pas visas šeimininkes virtuvėje kvepia pyragais su obuoliais, o pas mane - kotletais.

SKANAUS! Obuolių pyragas su kefyru

Ruduo. Kai už lango vis dažniau lyja lietus, namai pakvimpa pyragais. O kadangi ruduo yra obuolių metas, tai kaip gi be jų.

Patobulintas kugelis su dešrelėmis

Patiekalas nėra įmantrus, tiesiog bulvių plokštainis paįvairintas su dešrelėmis.

Nuostabaus skonio obuolių ir varškės pyragas (2)

Mano namuose visada šaldytuve būna varškės, o tada jau mąstau, ką gaminti skanaus.

Kaip šviežių vaisių derlių paversti džiovintomis gėrybėmis

Ruduo – pokyčių metas ne tik gamtoje, bet ir kiekvienos šeimininkės virtuvėje. Neseniai tikra atgaiva buvę švieži vaisiai rudens sezoną įgaus visai kitą atspalvį ir dar ryškesnį skonį.

Nekeptas obuolių ir varškės pyragas (5)

Receptas, kuris patiks daugeliui: nekeptas obuolių ir varškės pyragas.

Lengvai pagaminamas ir maistingas moliūgų pyragas

Moliūgai - rudens sezono gėrybės, jų auginimas yra gana populiarus jau vien dėl to, kad reikia minimalios priežiūros, o patiekalų yra gana įvairių.

GARDU IR SVEIKA: trinta bulvių ir cukinijų sriuba (2)

Šio patiekalo pavadinimas pasako visus produktus, kurių reikia sriubai.Na, beveik visus.

TINGINYS be kondensuoto pieno (4)

„Samčio užrašų" šeimininkė Odeta gamino visų mėgstamą "Tinginį". Tačiau šiek tiek kitaip negu įprasta - be kondensuoto pieno.

Amerikietiškas pyragas, kurį pamėgsite nuo pirmo kąsnio (5)

Amerikietiško pyrago receptas, kurį mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.