Gardieji virtiniai su bulvėmis

 (4)
Ingredientai, kuriuos visus kone visada turime namuose. Tad kodėl šiandien nepasigaminus virtinų su bulvėmis? Man asmeniškai skaniausi koldūnai būtent su bulvių įdaru.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

2-3 porcijoms reikės:

Įdarui:

250-300 g virtų bulvių (3-4 bulvių, priklausomai nuo jų dydžio);

1 svogūno;

100 g pievagrybių (nebūtina).

Tešlai:

50 ml vandens;

2 v.š. grietinės;

1 kiaušinio;

0,5 a.š. druskos;

250 g miltų;

grietinės (patiekimui).

Gaminimas:

Išverdame bulves ir ataušinam. Sutrinam bulves šakute, bulvių grūstuve arba tiesiog pertarkuojam burokine tarka. Įkaitintoje aliejumi keptuvėje pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną, po kelių minučių sudedam ir smulkintus pievagrybius, pakepinam dar kelias minutes, kol suminkštėja. Šias daržoves įmaišome į sugrūstas bulves. Atidedam, įdaras jau paruoštas.

Dideliame dubenyje įpilame vandenį, dedame grietinę, įmušame kiaušinį, beriame druskos, viską išplakame. Tada per du kartus suberiame miltus, išmaišome ir galiausiai perimame tešlą į rankas - minkome, kol gausime daugiau mažiau tolygų kamuolį.

Puode užviriname vandenį.

Pamiltuojame stalą ir ant jo dedame kočioti tešlos kamuolį. Iškočiojame pakankamai plonai, bet tešla persišviesti neturėtų. Paimame puodelį ir įspaudžiame apskritimus. Ant jų išdėliojame po vienodą kiekį, maždaug 1 a.š. bulvių įdaro. Tada kiekvieną virtinį uždengiame perlenkdami pusiau, kraštus pirštais gerai sulipiname ir užvirtiname prispausdami šakute arba pirštais sukamuoju judesiu pereidami per visą kraštą (žr. foto).

Gardieji virtiniai su bulvėmis
© Asmeninio albumo nuotr.

Dedame virtinius į verdantį vandenį, kai iškyla, verdame apie 6-7 minutes. Skanaujame su grietine, galima dar papuošti krapais.

Vietoj pievagrybių, įdarui, jei mėgstate, galima naudoti karštai rūkytos šoninės - tuomet ją kubeliais supjaustytą pakepiname, kol ši apskrunda, ir tik tada sudedame smulkintus svogūnus.

Gardieji virtiniai su bulvėmis
© Asmeninio albumo nuotr.

Skanaus!

sukaramele.blogspot
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Kepame skaniuosius kūčiukus (4)

Artėjant Kalėdoms parduotuvėse ir namuose vis dažniau pakvimpa kūčiukais.

5 patiekalai su bulvėmis, kuriuos mielai kirs visa šeima (2)

Rudenį, kai mūsų rūsiai ir sandėliukai yra pasipildę šviežių bulvių atsargomis, primename 5 išbandytus receptus su bulvėmis.

Pats skaniausias ir kvapniausias varškės pyragas

Ilgais ir tamsiais vakarais neretai pritrūkstame idėjų, ką smagaus nuveikti su mažaisiais. Mes turime idėją - ogi pasikvieskite juos į virtuvę ir pasiūlykite drauge iškepti skaniausią pasaulyje varškės pyragą.

Gaivios salotos su persimonais

Greitai paruošiamos ir labai skanios salotos. Puikus pasirinkimas, kai norisi kažko lengvo ir greito.

Kertam lažybų, kad nė už ką neatspėtumėte, iš ko pagaminti šie keksiukai

Desertai iš morkų, moliūgo, avinžirnių, avokado... Taip, taip, nesileiskite būti suklaidinami - tikrai kalbame ne apie pikantiškus kepinius, bet apie desertinius.

3 žaibiškai pagaminamų sausainių receptai

Ne kiekviena mama turi laiko gaminti „prašmatnius“ ir sudėtingus patiekalus. Tokiu atveju gelbsti greitai pagaminamo patiekalo receptai. Jūsų dėmesiui - trijų tikrai lengvai pagaminamų sausainių pavyzdžiai.

Raminta Bogušienė: daugelis mums įprastų pyragų kenkia sveikatai (1)

Lapkričio 6-ąją Lietuvoje švenčiama pyragų diena. Šia proga kviečiama kepti pyragus, dalintis su draugais, kolegomis, nudžiuginti namiškius netikėtu receptu. Tačiau ar daugelis iš mūsų žino, kaip pasigaminti sveikatai palankų pyragą?

Balandėliai tinginėliai: skaniausių pietų idėja (4)

Et, man kartais taip patinka tas lietuviškas žodynas įvardinant tam tikrus patiekalus (ypač likęs iš senesnių laikų), kad net nesinori jiems galvoti kitokio pavadinimo.

Labai trapūs ir todėl labai skanūs žagarėliai (2)

Šie žagarėliai ne tik labai trapūs, bet ir laaaaabai skanūs. Juos gaminant naudojami tik tryniai.

Obuolių pyragas „7 šaukštai“ (6)

Jeigu obuolių pyragą kepsite didesnėje, negu nurodyta recepte, kepimo skardoje, pyragas bus plonesnis ir iškeps greičiau.

Skanieji ežiukai: paprasta, pigu ir sotu (27)

Dar vienas patiekalas iš lietuviškos virtuvės su žaismingu pavadinimu.

Tobulai skanūs ir lengvai pagaminami naminiai koldūnai (7)

Naminiai koldūnai tik iš pirmo žvilgsnio atrodo nelengvai pagaminamas patiekalas, iš tiesų, jis nėra sudėtingas ir pavyks net neįgudusiai šeimininkei.

Pagerintas ir dar skanesnis omletas (1)

Populiarus pusryčių pasirinkimas (be blynų ir įvairių košių) - omletas. Šį kartą gaminu kiek įdomesnį, sotų ir tikrai puikaus skonio omletą su varške.

Moliūgų sriuba su vienu netikėtu ir labai skaniu ingredientu

Moliūgų nemėgau, visada stengiausi išsisukti nuo jo patiekalų. Nuėjus į parduotuvę netoli namų ir užmačius labai gražių moliūgų, rankos pačios tiesėsi nusipirkti vieną ir išvirti sriubą.

Joks kitas patiekalas neprimena vaikystės, kaip šis: išbandykite dar šiandien

Skanumynas jaukiam šeimos vakarui ar savaitgalio pasisėdėjimams. Gamindami pasikvieskite į pagalbą vaikus - lai jie būna jūsų padėjėjai.