GARDUMĖLIS: tinginių bulvių apkepas

 (8)
Išties, šį patiekalą kaip pavadinsi, taip nepagadinsi. Ar apkepas, ar troškintos bulvės - jokio skirtumo. Svarbiausia, kad jas pasičepsėdama valgė visa šeimyna.
© Vida Press

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Dažniausiai nauji patiekalai mano virtuvėje gimsta ekspromtu, priklauso tik nuo to, iš ko pagaminti reikia (che, dažniausiai - iš ko yra, nes po darbo taip tingisi dar po parduotuves slampinėti...) ir kiek laiko yra iki tol, kol susirinks valgytojai prie stalo.

Tąkart laiko buvo pakankamai. Pirma mintis - pakepsiu bulvių - gal bus gana? Bet skutant bulves, „radau“ ir morkų, ir svogūnų, ir česnako. Netgi pora raudonų paprikų po šaldytuvą tango šoko. Visą šį gėrį supjausčiau plonais griežinėliais (o dar kai pjaustymo darbą perima kombainas - vienas malonumas taip „pjaustyti“!) ir sluoksniais sudėjau į špižinį puodą.

Pridėjau druskos, pipirų (mėgstu šviežiai maltus pipirus) ir sumąsčiau dar padažu aplieti. Aišku, man jau čia kaip kareiviui su koše iš kirvio išėjo, bet neatsilaikiau: ištraukiau žalios šoninės gabaliuką, smulkiai supjausčiau, pakepinau, apibarsčiau prieskoniais, šaukštą miltų įkrėčiau, o kai sukaito pastarieji - pieno įpyliau, grietinėlės šlakelį.

Visą sutirštėjusį padažą ant bulvių užpyliau ir vidutinio karštumo orkaitėn gerai valandai su puse įkišau.

Reikia:

6 bulvių;

3 svogūnų;

2 morkų;

2 paprikų;

kelių skiltelių česnako;

pipirų;

druskos;

apie 300 g žalios šoninės;

kupino šaukšto miltų;

apie 200 g grietinėlės,

apie 300-500 ml pieno (pyliau tikrai iš akies - kiek tilpo į keptuvę),

pipirų, druskos, žalumynų, kokių turėjau (gelsvė, petražolė).

Mama Laima

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Orkaitėje kepti varškėtukai

Varškę mėgstu ir ją galėčiau valgyti kelis kartus per savaitę. Nesvarbu, ar tai būtų virtiniai su varške, varškės pyragas ar tiesiog varškėčiai.

Pusryčiams – paskaninti skrebučiai (2)

Be blynų ir įvairių košių populiarus pusryčių pasirinkimas - skrebučiai.

Vaikyste kvepiantis keksas pagal senovinį receptą (3)

Šiandien mano namai kvepėjo vaikyste. Mano vaikyste. Net neabejoju, kad kiekvienas iš mūsų turime savo vaikystės skonį, kvapą, prisiminimus, kurie nukelia į vaikystę.

Traškios įdarytos bulvės

Patiekalas, kuriam pagaminti reikia vos kelių sudedamųjų dalių. Ir jų greičiausiai visada rasime savo namų šaldytuve.

Tinginių šimtalapis, kurį pagaminsite greitai ir lengvai (2)

Šimtalapis – mėgstamas lietuvių švenčių patiekalas. Jeigu nenorite leisti pinigų jau pagamintam šimtalapiui, išbandykite namuose gamintą.

Šventiniai sausainiai per 15 minučių (1)

Kažkada panašius sausainius užmačiau vienoj parduotuvėj. Paėmiau pirkti, pavarčiau rankoje ir nusprendžiau, kad pati galiu tokių iškepti namuose. Tai štai, su vaikų pagalba turime skanių sausainiukų.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: vokiškas blynas (5)

Anglų kalba šis blynas vadinamas German pancake arba Dutch baby pancake. Nors į „baby“ jis nepanašus dėl savo dydžio.

Amžinai skanus kugelis ir kelios gudrybės, kaip jį iškepti dar gardesnį (16)

Šiam patiekalui, sakyčiau, labai tiktų pasakymas - genialu yra tai, kas paprasta.

Ubagų kotletai (2)

Ieškojau vakar naujų idėjų kotletams, nes buvo prašymas jų pagaminti. Kiek varčiau receptų, tai arba kažko neturiu, arba nevalgo kas nors šeimoj, arba dar kas nors.

Labai skanūs blynai, kuriems nereikia miltų

Šie blynai neįprasti todėl, kad jiems iškepti neprireiks miltų. Pabandom?

Skaniausių kūčiukų receptas

Kūčių stalo neįsivaizduojame be kūčiukų. Jų pasiūla prekybos centruose didžiulė, tačiau mūsų pasiūlymas jums – išsikepti kūčiukų namuose.

Kalėdiniai sausainiai, kurie papuoš kiekvieną švenčių stalą (4)

Belaukiant Kalėdų, vienas smagiausių šeimos darbų virtuvėje – meduolinių sausainių kepimas. Tam reikia turėti gražių kalėdinių sausainių formelių (eglės, žvaigždės, žmogeliuko, varpelio, briedžio, snaigės ir pan.) Jūsų dėmesiui – vienas paprasčiausių receptų, kurį kviečiame išbandyti prieš šventes.

Tobulas pyragas su Oreo sausainiais

Tinklaraštininkė Odeta iš „Samčio burtų“ kepa šokoladainį su varške ir OREO sausainiais.

Ko gero, skaniausi visų laikų varškėčiai

Varškėčiai yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietums.

Kepame skaniuosius kūčiukus (6)

Artėjant Kalėdoms parduotuvėse ir namuose vis dažniau pakvimpa kūčiukais.