GREIČIAU NEBŪNA: 8 naminių sriubų receptai

 (9)
Sriuba - didžioji mamos apgavystė! Maniau, kad mūsų šeimos jau niekada neištiks nevalgiukio problema, nes Adomas viską valgė labai noriai, o pavalgęs prašė dar. Tačiau išaušo rytas, kai košė pusryčiams buvo neskani, įprasta pietų porcija per didelė, o vakarienė ir vėl neskani.
<span style="color: #ff0000;">GREIČIAU NEBŪNA:</span> 8 naminių sriubų receptai
© Asmeninio albumo nuotr.

Kadangi nevalgymo etape galiojo vienintelė išimtis skystiems pavidalams, mama greit sugalvojo, kaip apgauti Adomą. Sriuba - pusryčiams, pietums ir vakarienei! Ne bet kokia sriuba, o greita, paprasta, lietuviška, skani ir skysta.

Kelios tokios sriubos iš Adomo (2 m.) meniu:

Barščiai: bulvė, morka, burokėliai (švieži sutarkuoti, šiek tiek pakepti). Paslaptis: mėsos kukuliukai, kitaip dar vadinami frikadelėm, arba keli džiovinti grybai iš močiutės spintos.


Šviežių kopūstų: bulvė, morka, kopūstas. Paslaptis: naminiai paukštienos konservai.


Raugintų kopūstų: bulvė, morka, rauginti kopūstai. Paslaptis: keli pakepti karštai rūkytos šoninės gabaliukai.


Pieniška: bulvė, morka, makaronai, šiek tiek pieno.


Vermišelių (tokia makaronų rūšis): bulvė, morka, šaldytos šparaginės pupelės arba keli žirniai, vermišelių makaronai (ne tie vienkartiniai pakeliai, o normalūs makaronai, tik labai ploni), truputis pieno.

Daržovių: bulvė, morka, žiedinis kopūstas, taip pat tinka makaronai.


Trinta moliūgų: bulvė, morka, moliūgas. Paslaptis: labai mažai vandens, daug moliūgo, morkas ir moliūgą prieš tai pakepti, sriubą pagardinti moliūgų sėklomis ir džiūvesėliais.


Rūgštynių: bulvė, morka, rūgštynės, žinoma, skaniausia šviežios, bet tinka ir močiutės konservuotos. Paslaptis: kas mėgsta, truputis virto kiaušinio.


Prieskoniai, sultiniai, ingredientų kiekis, grietinė - viskas pagal skonį.

Nieko ypatinga, bet jei ruošiama su meile, tiesiog negali būti neskanu.

http://www.ekvadratu.lt/
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Gaminame namuose be jokių E: jogurto ir grietinėlės ledai (4)

Karštą vasaros dieną smagu pasmaližiauti naminiais gardžiais ledais.

Nekeptas karamelinis TINGINYS (1)

Pamenu, kai visos trys buvom maitinančios mamos, saldumynų norėjosi labiau nei bet kada ir ne tik kartą per dieną.

Gardūs varškės sausainiukai tik iš 4 ingredientų (8)

Sausainiai, pagaminti pagal šį receptą, kuo puikiausiai tinka ir vaikams. Jokių E, jokių glaistų, uogienių ir sirupų.

Genialiai paprasta: vaflių pyragiukai (11)

Lengvai pagaminamas ir skanus vaflių skanėstas, kurio receptą pristato Inga.

Vaizdo pamokėlė: vaikai kepa skanųjį obuolių pyragą

Ir vaikai gali gaminti, tereikia jais pasitikėti, duoti daugiau laisvės ir pasiūlyti tinkamus receptus.

Pasakysime jums vieną skanių šašlykų paslaptį (39)

Savaitgalį su vaikais praleisti gamtoje – džiaugsmas ir mažiems, ir dideliems. Kol vaikai dūks ir skaičiuos boružes pievoje, tėveliai gali išsikepti šašlykų. Štai kokį receptą mums siūlo mama Julija iš tinklaraščio „Mamukynas".

Pirmieji kūdikio sausainiai: kepame namuose (3)

Atėjus laikui, kai kūdikiui galima pasiūlyti duonos gaminių, kviečiame neskubėti pirkti pirktinių sausainių. Visai nesunku namuose iškepti paprasčiausių smėlinių sausainių savo mažyliui.

SKANUMĖLIS: neįprastas gardumynas iš rabarbarų ir apelsinų (9)

Jei svarstote, kur panaudoti rabarbarų derlių, siūlome pasinaudoti mamos Renatos išbandytu receptu.

Naminė Nutella: viens, du, ir pagaminta (18)

Kaip namuose pagaminti vaikų mėgstamo gardumyno? Mamos Elžbietos siūlomas receptas.

Kam pirkti, jei gali pasigaminti: naminiai zefyrai

Užsinorėjome zefyrų, kodėl neišbandžius jų pasigaminti pačiai? O ir sudedamosios dalys visos esančios namuose. Pirmą kartą dariau iš labai mažos porcijos (1/4), bet jau dabar drąsiai galima daryti ir iš didesnės.

Varškės apkepas iš trijų ingredientų (3)

Šiam apkepui prireiks vos trijų sudedamųjų dalių. Netikite? Išbandykite patys.

10 skaniausių nekeptų ir keptų pyragų Motinos dienai

Pirmąjį gegužės sekmadienį sveikiname mamas. Ta proga surinkome į vieną vietą 10 labai skanių pyragų receptų.

Lietuvių mėgstamas kalafioras: užkepėlė, kuriai sunku atsispirti (4)

Kulinarijos tinklaraštį rašanti Jelena siūlo skanią vegetarišką užkepėlę. Ir skanu, ir maistinga, ir sveika.

Slaptas ingredientas, kad kotletai būtų puresni ir dar skanesni (40)

Kotletukai su avižiniais dribsniais būna dar puresni ir minkštesni, negu įprasti mėsos kotletai.

Kertam lažybų – pigesnio ir tokio skanaus pyrago nesate ragavę (15)

Nebrangus, greitai pagaminamas ir skanus pyragas – taip jį apibūdina tinklaraštininkė Zita iš "Mamukynas.lt"