GREIČIAU NEBŪNA: 8 naminių sriubų receptai

 (9)
Sriuba - didžioji mamos apgavystė! Maniau, kad mūsų šeimos jau niekada neištiks nevalgiukio problema, nes Adomas viską valgė labai noriai, o pavalgęs prašė dar. Tačiau išaušo rytas, kai košė pusryčiams buvo neskani, įprasta pietų porcija per didelė, o vakarienė ir vėl neskani.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Kadangi nevalgymo etape galiojo vienintelė išimtis skystiems pavidalams, mama greit sugalvojo, kaip apgauti Adomą. Sriuba - pusryčiams, pietums ir vakarienei! Ne bet kokia sriuba, o greita, paprasta, lietuviška, skani ir skysta.

Kelios tokios sriubos iš Adomo (2 m.) meniu:

Barščiai: bulvė, morka, burokėliai (švieži sutarkuoti, šiek tiek pakepti). Paslaptis: mėsos kukuliukai, kitaip dar vadinami frikadelėm, arba keli džiovinti grybai iš močiutės spintos.


Šviežių kopūstų: bulvė, morka, kopūstas. Paslaptis: naminiai paukštienos konservai.


Raugintų kopūstų: bulvė, morka, rauginti kopūstai. Paslaptis: keli pakepti karštai rūkytos šoninės gabaliukai.


Pieniška: bulvė, morka, makaronai, šiek tiek pieno.


Vermišelių (tokia makaronų rūšis): bulvė, morka, šaldytos šparaginės pupelės arba keli žirniai, vermišelių makaronai (ne tie vienkartiniai pakeliai, o normalūs makaronai, tik labai ploni), truputis pieno.

Daržovių: bulvė, morka, žiedinis kopūstas, taip pat tinka makaronai.


Trinta moliūgų: bulvė, morka, moliūgas. Paslaptis: labai mažai vandens, daug moliūgo, morkas ir moliūgą prieš tai pakepti, sriubą pagardinti moliūgų sėklomis ir džiūvesėliais.


Rūgštynių: bulvė, morka, rūgštynės, žinoma, skaniausia šviežios, bet tinka ir močiutės konservuotos. Paslaptis: kas mėgsta, truputis virto kiaušinio.


Prieskoniai, sultiniai, ingredientų kiekis, grietinė - viskas pagal skonį.

Nieko ypatinga, bet jei ruošiama su meile, tiesiog negali būti neskanu.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Orkaitėje kepti varškėtukai

Varškę mėgstu ir ją galėčiau valgyti kelis kartus per savaitę. Nesvarbu, ar tai būtų virtiniai su varške, varškės pyragas ar tiesiog varškėčiai.

Pusryčiams – paskaninti skrebučiai (2)

Be blynų ir įvairių košių populiarus pusryčių pasirinkimas - skrebučiai.

Vaikyste kvepiantis keksas pagal senovinį receptą (3)

Šiandien mano namai kvepėjo vaikyste. Mano vaikyste. Net neabejoju, kad kiekvienas iš mūsų turime savo vaikystės skonį, kvapą, prisiminimus, kurie nukelia į vaikystę.

Traškios įdarytos bulvės

Patiekalas, kuriam pagaminti reikia vos kelių sudedamųjų dalių. Ir jų greičiausiai visada rasime savo namų šaldytuve.

Tinginių šimtalapis, kurį pagaminsite greitai ir lengvai (2)

Šimtalapis – mėgstamas lietuvių švenčių patiekalas. Jeigu nenorite leisti pinigų jau pagamintam šimtalapiui, išbandykite namuose gamintą.

Šventiniai sausainiai per 15 minučių (1)

Kažkada panašius sausainius užmačiau vienoj parduotuvėj. Paėmiau pirkti, pavarčiau rankoje ir nusprendžiau, kad pati galiu tokių iškepti namuose. Tai štai, su vaikų pagalba turime skanių sausainiukų.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: vokiškas blynas (5)

Anglų kalba šis blynas vadinamas German pancake arba Dutch baby pancake. Nors į „baby“ jis nepanašus dėl savo dydžio.

Amžinai skanus kugelis ir kelios gudrybės, kaip jį iškepti dar gardesnį (16)

Šiam patiekalui, sakyčiau, labai tiktų pasakymas - genialu yra tai, kas paprasta.

Ubagų kotletai (2)

Ieškojau vakar naujų idėjų kotletams, nes buvo prašymas jų pagaminti. Kiek varčiau receptų, tai arba kažko neturiu, arba nevalgo kas nors šeimoj, arba dar kas nors.

Labai skanūs blynai, kuriems nereikia miltų

Šie blynai neįprasti todėl, kad jiems iškepti neprireiks miltų. Pabandom?

Skaniausių kūčiukų receptas

Kūčių stalo neįsivaizduojame be kūčiukų. Jų pasiūla prekybos centruose didžiulė, tačiau mūsų pasiūlymas jums – išsikepti kūčiukų namuose.

Kalėdiniai sausainiai, kurie papuoš kiekvieną švenčių stalą (4)

Belaukiant Kalėdų, vienas smagiausių šeimos darbų virtuvėje – meduolinių sausainių kepimas. Tam reikia turėti gražių kalėdinių sausainių formelių (eglės, žvaigždės, žmogeliuko, varpelio, briedžio, snaigės ir pan.) Jūsų dėmesiui – vienas paprasčiausių receptų, kurį kviečiame išbandyti prieš šventes.

Tobulas pyragas su Oreo sausainiais

Tinklaraštininkė Odeta iš „Samčio burtų“ kepa šokoladainį su varške ir OREO sausainiais.

Ko gero, skaniausi visų laikų varškėčiai

Varškėčiai yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietums.

Kepame skaniuosius kūčiukus (6)

Artėjant Kalėdoms parduotuvėse ir namuose vis dažniau pakvimpa kūčiukais.