GREIČIAU NEBŪNA: 8 naminių sriubų receptai

 (9)
Sriuba - didžioji mamos apgavystė! Maniau, kad mūsų šeimos jau niekada neištiks nevalgiukio problema, nes Adomas viską valgė labai noriai, o pavalgęs prašė dar. Tačiau išaušo rytas, kai košė pusryčiams buvo neskani, įprasta pietų porcija per didelė, o vakarienė ir vėl neskani.
© Asmeninio albumo nuotr.

Kadangi nevalgymo etape galiojo vienintelė išimtis skystiems pavidalams, mama greit sugalvojo, kaip apgauti Adomą. Sriuba - pusryčiams, pietums ir vakarienei! Ne bet kokia sriuba, o greita, paprasta, lietuviška, skani ir skysta.

Kelios tokios sriubos iš Adomo (2 m.) meniu:

Barščiai: bulvė, morka, burokėliai (švieži sutarkuoti, šiek tiek pakepti). Paslaptis: mėsos kukuliukai, kitaip dar vadinami frikadelėm, arba keli džiovinti grybai iš močiutės spintos.


Šviežių kopūstų: bulvė, morka, kopūstas. Paslaptis: naminiai paukštienos konservai.


Raugintų kopūstų: bulvė, morka, rauginti kopūstai. Paslaptis: keli pakepti karštai rūkytos šoninės gabaliukai.


Pieniška: bulvė, morka, makaronai, šiek tiek pieno.


Vermišelių (tokia makaronų rūšis): bulvė, morka, šaldytos šparaginės pupelės arba keli žirniai, vermišelių makaronai (ne tie vienkartiniai pakeliai, o normalūs makaronai, tik labai ploni), truputis pieno.

Daržovių: bulvė, morka, žiedinis kopūstas, taip pat tinka makaronai.


Trinta moliūgų: bulvė, morka, moliūgas. Paslaptis: labai mažai vandens, daug moliūgo, morkas ir moliūgą prieš tai pakepti, sriubą pagardinti moliūgų sėklomis ir džiūvesėliais.


Rūgštynių: bulvė, morka, rūgštynės, žinoma, skaniausia šviežios, bet tinka ir močiutės konservuotos. Paslaptis: kas mėgsta, truputis virto kiaušinio.


Prieskoniai, sultiniai, ingredientų kiekis, grietinė - viskas pagal skonį.

Nieko ypatinga, bet jei ruošiama su meile, tiesiog negali būti neskanu.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Benedikto kiaušinis su skaniuoju sumuštiniu

Kaip pasigaminti Benedikto kiaušinį, patiektą ant skanaus sumuštinio, pasakoja TAVO VAIKO fotografė Nendrė - Indrė Voicechovičienė.

Nepaprastai skani ryžių košė (5)

Siūlome receptą jums ir jūsų mažyliams – kokosų pienu ir karamelizuotais obuoliais paskanintą ryžių košę.

Šeimininkė atskleidžia paslaptį, kaip išvirti skanų sultinį (10)

Sriuba bus skani, jei sultinys bus skanus ir skaidrus. Jį geriausia virti iš šviežios mėsos ar žuvies.

Pasakiškai skanus varškės apkepas (6)

Bananų ir varškės apkepas patiks visai šeimai. Skaniausias jis yra atvėsęs, aišku, jeigu pavyks išlaukti ir nesuvalgyti iš karto iškepto.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: kokosiniai varškėčiai (5)

„Jelenos maisto blogo“ autorė siūlo išbandyti šį įdomų ir nesunkiai pagaminamą kokosinių varškėčių receptą.

Skaniausias štrudelio su obuoliais receptas (3)

Štrudelis – tai pyragas, kuris turi savo gilias tradicijas ir seną istoriją. Vienoje esančiame muziejuje iki šiol saugomas 1696 metų štrudelio receptas.

2 sveikatai palankūs receptai: varškės apkepas ir daržovių troškinys (4)

Vaikų maitinimas gali būti ir nebrangus,, ir sveikatai palankus. Taip įsitikinusi sveikatai palankios mitybos ir gyvenimo būdo propaguotoja, sveikatai palankaus maisto technologė Raminta Bogušienė.

Skanūs ir sveikuoliški blynai be miltų (11)

Maisto blogą rašanti dviejų vaikų mama Jelena Rimavičienė rekomenduoja avižinių blynų receptą, kuriame nėra pridėtinio cukraus.

Paskanintas varškės apkepas: vienos porcijos neužteks (7)

Varškės apkepas yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei.

Mažasis piemenėlių pyragas

Receptas skirtas labiau mažiesiems valgytojams, bet, patikėkite, puikiai tinka ir dideliems.

Ne tik vaikams: varškės ir grikių apkepas (2)

Išbandyti šį patiekalą siūlome ne tik vaikus auginančioms šeimoms. Skanus ir sveikas apkepas turėtų patikti ir dideliems valgytojams.

Idėja pietums ar vakarienei: vištienos pyragas

Šį mėsos pyragą lengvai ir greitai pagaminsite tokiu atveju, jeigu namuose turite nuo pietų likusios virtos vištienos. Jei ne – teks ją virtis atskirai.

Idėja pietums ar vakarienei: kugelis su daržovėmis (5)

Šį daržovių kugelį (arba plokštainį – kaip pavadinsi, nepagadinsi) galima kepti dviem būdais: apvaliame kepimo inde arba mažuose keksiukų indeliuose.

Idėja pietums ar vakarienei: vištienos blynai (1)

Vaikai paprastai mėgsta blynus, tačiau ne visada mėgsta valgyti mėsą. O jeigu pabandžius sujungti tai į vieną ir pagaminti mažųjų pietums ar vakarienei vištienos blynų? Pabandom!

3 sausainių receptai, kurie tinka ir vaikams

Namuose kepti sausainiai visada sveikiau už parduotuvėje pirktus, kurių etiketėje driekiasi didžiausia sudedamųjų produktų eilė, neapsieinanti be maisto priedų.