GREIČIAU NEBŪNA: 8 naminių sriubų receptai

 (9)
Sriuba - didžioji mamos apgavystė! Maniau, kad mūsų šeimos jau niekada neištiks nevalgiukio problema, nes Adomas viską valgė labai noriai, o pavalgęs prašė dar. Tačiau išaušo rytas, kai košė pusryčiams buvo neskani, įprasta pietų porcija per didelė, o vakarienė ir vėl neskani.
<span style="color: #ff0000;">GREIČIAU NEBŪNA:</span> 8 naminių sriubų receptai
© Asmeninio albumo nuotr.

Kadangi nevalgymo etape galiojo vienintelė išimtis skystiems pavidalams, mama greit sugalvojo, kaip apgauti Adomą. Sriuba - pusryčiams, pietums ir vakarienei! Ne bet kokia sriuba, o greita, paprasta, lietuviška, skani ir skysta.

Kelios tokios sriubos iš Adomo (2 m.) meniu:

Barščiai: bulvė, morka, burokėliai (švieži sutarkuoti, šiek tiek pakepti). Paslaptis: mėsos kukuliukai, kitaip dar vadinami frikadelėm, arba keli džiovinti grybai iš močiutės spintos.


Šviežių kopūstų: bulvė, morka, kopūstas. Paslaptis: naminiai paukštienos konservai.


Raugintų kopūstų: bulvė, morka, rauginti kopūstai. Paslaptis: keli pakepti karštai rūkytos šoninės gabaliukai.


Pieniška: bulvė, morka, makaronai, šiek tiek pieno.


Vermišelių (tokia makaronų rūšis): bulvė, morka, šaldytos šparaginės pupelės arba keli žirniai, vermišelių makaronai (ne tie vienkartiniai pakeliai, o normalūs makaronai, tik labai ploni), truputis pieno.

Daržovių: bulvė, morka, žiedinis kopūstas, taip pat tinka makaronai.


Trinta moliūgų: bulvė, morka, moliūgas. Paslaptis: labai mažai vandens, daug moliūgo, morkas ir moliūgą prieš tai pakepti, sriubą pagardinti moliūgų sėklomis ir džiūvesėliais.


Rūgštynių: bulvė, morka, rūgštynės, žinoma, skaniausia šviežios, bet tinka ir močiutės konservuotos. Paslaptis: kas mėgsta, truputis virto kiaušinio.


Prieskoniai, sultiniai, ingredientų kiekis, grietinė - viskas pagal skonį.

Nieko ypatinga, bet jei ruošiama su meile, tiesiog negali būti neskanu.

http://www.ekvadratu.lt/
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

2 patobulinti varškės apkepai

Varškės apkepas yra universalus patiekalas, kurio skanauti galima ir pusryčiams, ir vakarienei, ir net pietums. Jūsų dėmesiui – du paskanintų varškės apkepų receptai.

Vienas skaniausių visų laikų obuolių pyragų (20)

Šis obuolių pyragas yra lengvai pagaminamas, skanus, todėl visai gali būti, kad iškepęs nuo stalo dings akimirksniu.

Skanioji agurkų mišrainė žiemai (14)

Gerai užderėjo agurkai? Jūsų dėmesiui – skanios mišrainės žiemai receptas.

Neapsakomo skanumo obuolių pyragas (38)

Šis obuolių pyrago receptas iš pirmo žvilgsnio atrodo keistokas, tačiau jei susiviliosite jį išbandyti, tikrai nenusivilsite.

2 patiekalai iš cukinijų, kuriems pagaminti nereikia daug proto (11)

Prasidėjus cukinijų derliui, visi mes ieškome skanių patiekalų receptų. Šįkart atrinkome du itin paprastus receptus – skanią trintą sriubą bei apkepėlę.

Skanūs ir sveiki keksiukai be miltų, cukraus ir kitų nuodėmių (12)

Grožio konkurse iki prizinės vietos jiems dar toli, bet suvalgyt šitokių, kad ir visą lėkštę – jokia nuodėmė. Be cukraus, be miltų, be riebalų. Tikrai, būna ir taip.

Idealūs blynukai pusryčiams ir vakarienei (1)

Turite maišą obuolių, kurių nespėjate suvalgyti? Iškepkite vaikams skanių blynų su avižomis bei obuoliais.

Nusibodo šašlykai? Išbandykite šį gardų patiekalą (20)

Jeigu planuojate iškylą gamtoje ir ieškote, kuo pakeisti nusibodusius šašlykus, šis receptas kaip tik jums.

Maisto technologė pataria, kokį aliejų naudoti kepimui

Ypač mūsų mažieji mėgsta keptus maisto produktus, o ir suaugusieji neatsispiria nei blyneliams, nei keptai mėsytei. Maisto technologė, sveikataipalankus.lt įkūrėja Raminta Bogušienė atsako, kokį aliejų rinktis kepimui: rafinuotą ar nerafinuotą. Taip pat pateikia aliejui sveikas alternatyvas.

GARDUS užkandukas su jaunomis cukinijomis

Šį patiekalą gaminusi mama Zita pavadino cukinijų „blyneliais“. Iš pirmo žvilgsnio jie primena blynus, tačiau tokie nėra.

Ruošiamės žiemai: raudonųjų serbentų drebučiai (3)

Jeigu svarstote, ką daryti su raudonųjų serbentų derliumi, kviečiame išbandyti mamų tinklaraštininkių receptą.

Karštas sumuštinis iš skaniausių pusryčių trejetuko (5)

Pastaruoju metu didelį dėmesį skiriu pusryčiams. Šį mėnesį mano rytai pakankamai laisvi, todėl ir laiko pasigaminti ką nors gardaus galiu skirti daugiau.

Marinuoti tetos agurkėliai (2)

Taip juos pavadinau, nes receptą davė teta - labai šauni šeimininkė.

Video pamokėlė: vaikai gamina naminius ledus

„Samčio burtų“ jaunieji kulinarai vasarą neatostogauja ir toliau mums rodo, kaip nesunkiai galima pasigaminti skanių patiekalų. Šįkart vaikai gamina naminius ledus.

Patiekalas per 10 minučių, kurio vaikas tikrai paprašys pakartoti (13)

Mažus vaikus auginančioms mamoms dažnai trūksta laiko ilgiems eksperimentams prie viryklės. Šio užkandžio gaminimui sugaišite ne daugiau kaip 10 minučių.