Greitai pagaminamas skanėstas, kuris papuoš Velykų stalą ir patiks vaikams

 (7)
Šokoladas, riešutų sviestas ir traškioji granola lygu gardūs batonėliai, kuriems, oi, kaip sunku atsispirti!
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Šokoladiniai granolos batonėliai, pavirtę į paukščių lizdelius

Vaikų gimtadieniui šį gardumyną galima paruošti žaismingo pavidalo - lizdelių su kiaušinukais. Žavi ir spalvinga, ne tik artėjančių Velykų, bet ir viso pavasario tema.

O ir pati granola labai pavasarį mums naudinga, juk lietuviškų daržovių ir vaisių aruodai gerokai išsekę, - kol sulauksime šviežių, valgykime daugiau sėklų, riešutų, naudingų kruopų. Paprastai paruošiamos granolos receptą rasite žemiau, o dabar eime gaminti šokoladinių jos batonėlių.

12 lizdelių reikės:

Gaminame šokoladinius granolos batonėlius - lizdelius:

1. Pasiruošiame keksiukų formeles - lengvai patepame jas aliejumi ir ant viršaus klojame maistinę plėvelę: klojame laisvai, kad plėvelės užtektų kiekvienai keksiuko formelei. Jei naudojame silikonines formeles - jų nereikia nei patepti riebalais, nei iškloti plėvele. Ant lėkštelės išberiame saldainius - juos reikės iš karto klijuoti ant granolos batonėlių.

3. Ant puodo su verdančiu vandeniu statome mažesnį indą su gabaliukais sulaužytu šokoladu taip, kad mažojo indo dugnas beveik liestųsi su apačioje kunkuliuojančiu vandeniu. Šokoladui ištirpus, nukeliame jį nuo ugnies ir sumaišome su 4 šaukštais žemės riešutų sviesto. Gautą masę pilame į granolą ir gerai išmaišome, kad tolygiai pasiskirstytų ir suklijuotų birius produktus.

4. Šokoladinę granolą dedame į keksiukų formeles - kad užpildytų maždaug pusę jų dydžio. Keliskart paspaudžiame šaukštu, suformuodami lizdelį. Iš karto, kad prisiklijuotų dedame saldainius. Jei reikia, papildomai, kaip valgomus klijus, panaudojame tirpinto šokolado likučius (galime įmesti dar vieną šokolado plytelės kvadratėlį ir išsitirpinti).

5. Granolos lizdelius dedame į šaldytuvą bent valandai laiko, jei reikia - galime palikti ir per naktį.

Greitai pagaminamas skanėstas, kuris papuoš Velykų stalą ir patiks vaikams
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Tokie lizdeliai - puikus variantas klasės ar darželio draugų vaišėms: padaromi per 10 minučių, sotūs, vainikuoti vaikų trokštamais saldainiais.

Greitai pagaminamas skanėstas, kuris papuoš Velykų stalą ir patiks vaikams
© Alvilės Rimaitės nuotr.


O dabar apie granolą - jai paruošti naudokite tik stambias, ne greito virimo avižas. Draugiška reklama - tikrai kokybiškas stambias avižas aš perku Assorti.lt ir labai džiaugiuosi, kad Vilniuje, Perkūnkiemyje atsidarė jau antra jų parduotuvė - šviesi, jauki, su didžiuliu asortimentu ne tik sėklų, riešutų, džiovintų vaisių, kruopų, bet ir kitų kokybiškų produktų, kurių dažnai tenka su žiburiu po visą miestą ieškoti. Granolai ten tikrai rasite visko, ko reikės!

Greitai pagaminamas skanėstas, kuris papuoš Velykų stalą ir patiks vaikams
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Granolos pagrindui reikės:

  • 5 stiklinių stambių avižinių dribsnių;

  • 50 g rudo cukraus;

  • 125 ml aliejaus (kokoso, rapsų arba vynuogių kauliukų);

  • 3-4 šaukštai medaus;

  • 1,5 šaukštelio maltos vanilės.

Mėgstamų priedų:

  • džiovintų: spanguolių, mangų, goji uogų, razinų;

  • chia, sezamo, saulėgražų ir kitų sėklų;

  • kokoso drožlių, mėgstamų riešutų.

Gaminame naminę granolą:

1.Įkaitiname orkaitę iki 170 laipsnių.

2. Dideliame inde sumaišome avižas su cukrumi ir malta vanile. Mažesniame dubenėlyje sumaišome medų su aliejumi ir pilame ant sausojo mišinio. Labai gerai išmaišome ir gauname drėgną birią konsistenciją.

3. Priedų kolkas nededame - beriame gautą mišinį ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame 20-30 minučių kol gražiai paruduoja. Maišome kas 5 minutes, nes kitaip paviršius sudegs, o likusi dalis liks neiškepusi. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos įdedame riešutus ir sėklas, o likus 5 minutėms - džiovintus vaisius. Jei norime, prieš dedami, galime juos labai lengvai pašlakstyti aliejumi.

4. Iškepusią granolą atvėsiname, suberiame į stiklainius ir laikome kambario temperatūroje iki 3 savaičių. Gaminame iš jos batonėlius, valgome su pienu, jogurtu, vaisių salotomis, barstome į orkaitę šaunamų keksiukų ar pyragų viršūnėles ir kitaip gardžiuojamės.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Orkaitėje kepti varškėtukai

Varškę mėgstu ir ją galėčiau valgyti kelis kartus per savaitę. Nesvarbu, ar tai būtų virtiniai su varške, varškės pyragas ar tiesiog varškėčiai.

Pusryčiams – paskaninti skrebučiai (2)

Be blynų ir įvairių košių populiarus pusryčių pasirinkimas - skrebučiai.

Vaikyste kvepiantis keksas pagal senovinį receptą (3)

Šiandien mano namai kvepėjo vaikyste. Mano vaikyste. Net neabejoju, kad kiekvienas iš mūsų turime savo vaikystės skonį, kvapą, prisiminimus, kurie nukelia į vaikystę.

Traškios įdarytos bulvės

Patiekalas, kuriam pagaminti reikia vos kelių sudedamųjų dalių. Ir jų greičiausiai visada rasime savo namų šaldytuve.

Tinginių šimtalapis, kurį pagaminsite greitai ir lengvai (2)

Šimtalapis – mėgstamas lietuvių švenčių patiekalas. Jeigu nenorite leisti pinigų jau pagamintam šimtalapiui, išbandykite namuose gamintą.

Šventiniai sausainiai per 15 minučių (1)

Kažkada panašius sausainius užmačiau vienoj parduotuvėj. Paėmiau pirkti, pavarčiau rankoje ir nusprendžiau, kad pati galiu tokių iškepti namuose. Tai štai, su vaikų pagalba turime skanių sausainiukų.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: vokiškas blynas (5)

Anglų kalba šis blynas vadinamas German pancake arba Dutch baby pancake. Nors į „baby“ jis nepanašus dėl savo dydžio.

Amžinai skanus kugelis ir kelios gudrybės, kaip jį iškepti dar gardesnį (16)

Šiam patiekalui, sakyčiau, labai tiktų pasakymas - genialu yra tai, kas paprasta.

Ubagų kotletai (2)

Ieškojau vakar naujų idėjų kotletams, nes buvo prašymas jų pagaminti. Kiek varčiau receptų, tai arba kažko neturiu, arba nevalgo kas nors šeimoj, arba dar kas nors.

Labai skanūs blynai, kuriems nereikia miltų

Šie blynai neįprasti todėl, kad jiems iškepti neprireiks miltų. Pabandom?

Skaniausių kūčiukų receptas

Kūčių stalo neįsivaizduojame be kūčiukų. Jų pasiūla prekybos centruose didžiulė, tačiau mūsų pasiūlymas jums – išsikepti kūčiukų namuose.

Kalėdiniai sausainiai, kurie papuoš kiekvieną švenčių stalą (4)

Belaukiant Kalėdų, vienas smagiausių šeimos darbų virtuvėje – meduolinių sausainių kepimas. Tam reikia turėti gražių kalėdinių sausainių formelių (eglės, žvaigždės, žmogeliuko, varpelio, briedžio, snaigės ir pan.) Jūsų dėmesiui – vienas paprasčiausių receptų, kurį kviečiame išbandyti prieš šventes.

Tobulas pyragas su Oreo sausainiais

Tinklaraštininkė Odeta iš „Samčio burtų“ kepa šokoladainį su varške ir OREO sausainiais.

Ko gero, skaniausi visų laikų varškėčiai

Varškėčiai yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietums.

Kepame skaniuosius kūčiukus (6)

Artėjant Kalėdoms parduotuvėse ir namuose vis dažniau pakvimpa kūčiukais.