Greitai pagaminamas skanėstas, kuris papuoš Velykų stalą ir patiks vaikams

 (7)
Šokoladas, riešutų sviestas ir traškioji granola lygu gardūs batonėliai, kuriems, oi, kaip sunku atsispirti!
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Šokoladiniai granolos batonėliai, pavirtę į paukščių lizdelius

Vaikų gimtadieniui šį gardumyną galima paruošti žaismingo pavidalo - lizdelių su kiaušinukais. Žavi ir spalvinga, ne tik artėjančių Velykų, bet ir viso pavasario tema.

O ir pati granola labai pavasarį mums naudinga, juk lietuviškų daržovių ir vaisių aruodai gerokai išsekę, - kol sulauksime šviežių, valgykime daugiau sėklų, riešutų, naudingų kruopų. Paprastai paruošiamos granolos receptą rasite žemiau, o dabar eime gaminti šokoladinių jos batonėlių.

12 lizdelių reikės:

  • 1,5 stiklinės granolos;

  • 150 g pieniško šokolado;

  • 4 šaukštų žemės riešutų sviesto;

  • spalvotų dražė saldainių.

Gaminame šokoladinius granolos batonėlius - lizdelius:

1. Pasiruošiame keksiukų formeles - lengvai patepame jas aliejumi ir ant viršaus klojame maistinę plėvelę: klojame laisvai, kad plėvelės užtektų kiekvienai keksiuko formelei. Jei naudojame silikonines formeles - jų nereikia nei patepti riebalais, nei iškloti plėvele. Ant lėkštelės išberiame saldainius - juos reikės iš karto klijuoti ant granolos batonėlių.

3. Ant puodo su verdančiu vandeniu statome mažesnį indą su gabaliukais sulaužytu šokoladu taip, kad mažojo indo dugnas beveik liestųsi su apačioje kunkuliuojančiu vandeniu. Šokoladui ištirpus, nukeliame jį nuo ugnies ir sumaišome su 4 šaukštais žemės riešutų sviesto. Gautą masę pilame į granolą ir gerai išmaišome, kad tolygiai pasiskirstytų ir suklijuotų birius produktus.

4. Šokoladinę granolą dedame į keksiukų formeles - kad užpildytų maždaug pusę jų dydžio. Keliskart paspaudžiame šaukštu, suformuodami lizdelį. Iš karto, kad prisiklijuotų dedame saldainius. Jei reikia, papildomai, kaip valgomus klijus, panaudojame tirpinto šokolado likučius (galime įmesti dar vieną šokolado plytelės kvadratėlį ir išsitirpinti).

5. Granolos lizdelius dedame į šaldytuvą bent valandai laiko, jei reikia - galime palikti ir per naktį.

Greitai pagaminamas skanėstas, kuris papuoš Velykų stalą ir patiks vaikams
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Tokie lizdeliai - puikus variantas klasės ar darželio draugų vaišėms: padaromi per 10 minučių, sotūs, vainikuoti vaikų trokštamais saldainiais.

Greitai pagaminamas skanėstas, kuris papuoš Velykų stalą ir patiks vaikams
© Alvilės Rimaitės nuotr.


O dabar apie granolą - jai paruošti naudokite tik stambias, ne greito virimo avižas. Draugiška reklama - tikrai kokybiškas stambias avižas aš perku Assorti.lt ir labai džiaugiuosi, kad Vilniuje, Perkūnkiemyje atsidarė jau antra jų parduotuvė - šviesi, jauki, su didžiuliu asortimentu ne tik sėklų, riešutų, džiovintų vaisių, kruopų, bet ir kitų kokybiškų produktų, kurių dažnai tenka su žiburiu po visą miestą ieškoti. Granolai ten tikrai rasite visko, ko reikės!

Greitai pagaminamas skanėstas, kuris papuoš Velykų stalą ir patiks vaikams
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Granolos pagrindui reikės:

  • 5 stiklinių stambių avižinių dribsnių;

  • 50 g rudo cukraus;

  • 125 ml aliejaus (kokoso, rapsų arba vynuogių kauliukų);

  • 3-4 šaukštai medaus;

  • 1,5 šaukštelio maltos vanilės.

Mėgstamų priedų:

  • džiovintų: spanguolių, mangų, goji uogų, razinų;

  • chia, sezamo, saulėgražų ir kitų sėklų;

  • kokoso drožlių, mėgstamų riešutų.

Gaminame naminę granolą:

1.Įkaitiname orkaitę iki 170 laipsnių.

2. Dideliame inde sumaišome avižas su cukrumi ir malta vanile. Mažesniame dubenėlyje sumaišome medų su aliejumi ir pilame ant sausojo mišinio. Labai gerai išmaišome ir gauname drėgną birią konsistenciją.

3. Priedų kolkas nededame - beriame gautą mišinį ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame 20-30 minučių kol gražiai paruduoja. Maišome kas 5 minutes, nes kitaip paviršius sudegs, o likusi dalis liks neiškepusi. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos įdedame riešutus ir sėklas, o likus 5 minutėms - džiovintus vaisius. Jei norime, prieš dedami, galime juos labai lengvai pašlakstyti aliejumi.

4. Iškepusią granolą atvėsiname, suberiame į stiklainius ir laikome kambario temperatūroje iki 3 savaičių. Gaminame iš jos batonėlius, valgome su pienu, jogurtu, vaisių salotomis, barstome į orkaitę šaunamų keksiukų ar pyragų viršūnėles ir kitaip gardžiuojamės.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Ieškote skanių ir sveikų keksiukų recepto? – Prašom

Jelenos maistą blogą rašanti Jelena gamino skanius ir tikrai sveikus morkų ir avižinių dribsnių keksiukus. Pasak Jelenos, jie būna nesaldūs, todėl puikiai tinka ir vietoj užkandžių.

Etnologas L. Klimka: be velykinio pyrago šventinis lietuvių stalas neįsivaizduojamas +3 gardžių pyragų receptai (26)

Etnologas Libertas Klimka sako, kad seniau Šv. Velykoms buvo gaminama daug gardžių ir gilią prasmę turinčių patiekalų, šios tradicijos suvienydavo šeimas.

Internautus stebina video, kuriame kiaušiniai marginami su skutimosi putomis (8)

Kokių tik būdų neišbando išradingos šeimininkės, margindamos kiaušinius prieš Velykas.

Kiaušinius marginame be chemijos: natūralus būdas su gražiu rezultatu (16)

Iki Velykų likus suskaičiuotoms dienoms, imame sukti galvą, kaip šiemet marginsime kiaušinius.

Kiaušinių dažymas svogūnų lukštais, popieriukais ir kiaušinių dažais (4)

Artėjant Velykoms, vis dažniau susimąstome, o kaip gi kiaušinius dažysime šiemet. Jūsų dėmesiui – tinklaraštininkių iš „Mamukynas.lt“ patirtis.

5 avižų košių receptai KITAP (1)

Avižų košė - kuo puikiausias patiekalas pusryčiams. Ji aprūpina vaiko organizmą energija bei reikalingomis medžiagomis, esančiomis avižose (žinoma, patartina naudoti „tikras" avižas, o ne greito paruošimo jų dribsnius).

Kotletai, kuriuos valgydamas lengvai nesuprasi, iš ko jie (5)

Lengvai virškinami, švelnaus skonio kotletai patiks net ir išrankiausiems valgytojams.

Nekeptas sūrio pyragas: kai norisi dar ir dar (4)

Nekepti pyragai yra mėgstami užsiėmusių šeimininkių: jie paprastai pagaminami nesunkiai ir yra labai skanūs.

Gardusis omleto suktinukas

„Jelenos maisto blogą“ rašanti tinklaraštininkė Jelena išbandė skanų ir gražiai atrodantį patiekalą pusryčiams – omleto suktinuką.

Laukiate svečių? Paruoškite jiems šį užkandį (9)

Užgriuvo svečiai? Labai greitai pagaminamas, bet labai skanus užkandis pakerės ne vieno svečio širdį.

Benedikto kiaušinis su skaniuoju sumuštiniu

Kaip pasigaminti Benedikto kiaušinį, patiektą ant skanaus sumuštinio, pasakoja TAVO VAIKO fotografė Nendrė - Indrė Voicechovičienė.

Kukurūzų košė: skanu ir sveika

Yra šeimų, kuriose nė vienos dienos pradžia neįsivaizduojama be košės. Siūlome jums gardžios kukurūzų košės receptą.

Nepaprastai skani ryžių košė (5)

Siūlome receptą jums ir jūsų mažyliams – kokosų pienu ir karamelizuotais obuoliais paskanintą ryžių košę.

Šeimininkė atskleidžia paslaptį, kaip išvirti skanų sultinį (10)

Sriuba bus skani, jei sultinys bus skanus ir skaidrus. Jį geriausia virti iš šviežios mėsos ar žuvies.

Pasakiškai skanus varškės apkepas (6)

Bananų ir varškės apkepas patiks visai šeimai. Skaniausias jis yra atvėsęs, aišku, jeigu pavyks išlaukti ir nesuvalgyti iš karto iškepto.