Greitai pagaminamas skanėstas, kuris papuoš Velykų stalą ir patiks vaikams

 (7)
Šokoladas, riešutų sviestas ir traškioji granola lygu gardūs batonėliai, kuriems, oi, kaip sunku atsispirti!
Greitai pagaminamas skanėstas, kuris papuoš Velykų stalą ir patiks vaikams
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Šokoladiniai granolos batonėliai, pavirtę į paukščių lizdelius

Vaikų gimtadieniui šį gardumyną galima paruošti žaismingo pavidalo - lizdelių su kiaušinukais. Žavi ir spalvinga, ne tik artėjančių Velykų, bet ir viso pavasario tema.

O ir pati granola labai pavasarį mums naudinga, juk lietuviškų daržovių ir vaisių aruodai gerokai išsekę, - kol sulauksime šviežių, valgykime daugiau sėklų, riešutų, naudingų kruopų. Paprastai paruošiamos granolos receptą rasite žemiau, o dabar eime gaminti šokoladinių jos batonėlių.

12 lizdelių reikės:

  • 1,5 stiklinės granolos;

  • 150 g pieniško šokolado;

  • 4 šaukštų žemės riešutų sviesto;

  • spalvotų dražė saldainių.

Gaminame šokoladinius granolos batonėlius - lizdelius:

1. Pasiruošiame keksiukų formeles - lengvai patepame jas aliejumi ir ant viršaus klojame maistinę plėvelę: klojame laisvai, kad plėvelės užtektų kiekvienai keksiuko formelei. Jei naudojame silikonines formeles - jų nereikia nei patepti riebalais, nei iškloti plėvele. Ant lėkštelės išberiame saldainius - juos reikės iš karto klijuoti ant granolos batonėlių.

3. Ant puodo su verdančiu vandeniu statome mažesnį indą su gabaliukais sulaužytu šokoladu taip, kad mažojo indo dugnas beveik liestųsi su apačioje kunkuliuojančiu vandeniu. Šokoladui ištirpus, nukeliame jį nuo ugnies ir sumaišome su 4 šaukštais žemės riešutų sviesto. Gautą masę pilame į granolą ir gerai išmaišome, kad tolygiai pasiskirstytų ir suklijuotų birius produktus.

4. Šokoladinę granolą dedame į keksiukų formeles - kad užpildytų maždaug pusę jų dydžio. Keliskart paspaudžiame šaukštu, suformuodami lizdelį. Iš karto, kad prisiklijuotų dedame saldainius. Jei reikia, papildomai, kaip valgomus klijus, panaudojame tirpinto šokolado likučius (galime įmesti dar vieną šokolado plytelės kvadratėlį ir išsitirpinti).

5. Granolos lizdelius dedame į šaldytuvą bent valandai laiko, jei reikia - galime palikti ir per naktį.

Greitai pagaminamas skanėstas, kuris papuoš Velykų stalą ir patiks vaikams
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Tokie lizdeliai - puikus variantas klasės ar darželio draugų vaišėms: padaromi per 10 minučių, sotūs, vainikuoti vaikų trokštamais saldainiais.

Greitai pagaminamas skanėstas, kuris papuoš Velykų stalą ir patiks vaikams
© Alvilės Rimaitės nuotr.


O dabar apie granolą - jai paruošti naudokite tik stambias, ne greito virimo avižas. Draugiška reklama - tikrai kokybiškas stambias avižas aš perku Assorti.lt ir labai džiaugiuosi, kad Vilniuje, Perkūnkiemyje atsidarė jau antra jų parduotuvė - šviesi, jauki, su didžiuliu asortimentu ne tik sėklų, riešutų, džiovintų vaisių, kruopų, bet ir kitų kokybiškų produktų, kurių dažnai tenka su žiburiu po visą miestą ieškoti. Granolai ten tikrai rasite visko, ko reikės!

Greitai pagaminamas skanėstas, kuris papuoš Velykų stalą ir patiks vaikams
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Granolos pagrindui reikės:

  • 5 stiklinių stambių avižinių dribsnių;

  • 50 g rudo cukraus;

  • 125 ml aliejaus (kokoso, rapsų arba vynuogių kauliukų);

  • 3-4 šaukštai medaus;

  • 1,5 šaukštelio maltos vanilės.

Mėgstamų priedų:

  • džiovintų: spanguolių, mangų, goji uogų, razinų;

  • chia, sezamo, saulėgražų ir kitų sėklų;

  • kokoso drožlių, mėgstamų riešutų.

Gaminame naminę granolą:

1.Įkaitiname orkaitę iki 170 laipsnių.

2. Dideliame inde sumaišome avižas su cukrumi ir malta vanile. Mažesniame dubenėlyje sumaišome medų su aliejumi ir pilame ant sausojo mišinio. Labai gerai išmaišome ir gauname drėgną birią konsistenciją.

3. Priedų kolkas nededame - beriame gautą mišinį ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame 20-30 minučių kol gražiai paruduoja. Maišome kas 5 minutes, nes kitaip paviršius sudegs, o likusi dalis liks neiškepusi. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos įdedame riešutus ir sėklas, o likus 5 minutėms - džiovintus vaisius. Jei norime, prieš dedami, galime juos labai lengvai pašlakstyti aliejumi.

4. Iškepusią granolą atvėsiname, suberiame į stiklainius ir laikome kambario temperatūroje iki 3 savaičių. Gaminame iš jos batonėlius, valgome su pienu, jogurtu, vaisių salotomis, barstome į orkaitę šaunamų keksiukų ar pyragų viršūnėles ir kitaip gardžiuojamės.

Alvilė Rimaitė, www.gimtadieniomuge.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

GENIALIAI PAPRASTA: pasakiškai skanus ryžių dribsnių TINGINYS

Šį paprastutį, bet labai skanų pyragą itin smagu ruošti kartu su vaikais.

Du gaivinantys desertai karštai dienai

Nors esu prisižadėjusi sau, kad šis tinklaraštis nebus maisto receptų saugykla, visgi leidžiu sau kartas nuo karto pasidalinti vienu kitu labai pavykusiu, su vaikais gaminamu patiekalu. Šiandien – ledų diena!

Šalta sriuba, kurios suvalgius karštą dieną grįžta jėgos (24)

Kai alina karščiai, atsigaivinti padės labai paprastai pagaminama šalta sriuba. Pirmą kart ją ragavau vienoje karaimų kavinėje Trakuose ir pabandžiau pasigaminti namie.

Patiekalas, kurį pamatę panorome iškart išbandyti – taip ir padarėme (FOTO) (12)

Šį receptą pamatėme interneto platybėse ir smalsumo vedami nusprendėme tuoj pat išbandyti patys.

Nuostabaus skonio sūrio ir kumpio bandelės be mielių (1)

Nuostabios sūrio - kumpio bandelės puikiai tiks kaip užkandis šventei, pasiimti į pikniką, mokyklą, bet kur!

Braškių ir šokolado keksiukai – ar gali būti kas skaniau? (4)

Kol nesibaigė braškių sezonas, siūlome nesunkiai pagaminamų ir labai skanių braškinių ir šokoladinių keksiukų receptą. Išbandykite jį jau šiandien.

Naminiai braškiniai ledai (7)

Šį rytą pradėjau neįprastais pusryčiais – dubenėliu, pilnu naminių braškinių ledų.

Pavojingai skanus nekeptas tortas, kurio paragavę norėsite dar ir dar (8)

Aišku, koks čia tortas - nei kelių aukštų, nei kremo jūros nėra, kad būtų galima didžiausiam smaližiui išdidžiai pareikšti: kremą nuo visų!

Šokoladinis pyragas, kuriam drėgnumo suteikia vienas ypatingas ingredientas

Skanus šokoladinis pyragas tiems, kurie norėtų palepinti save ir draugus namie keptu skanumynu.

3 receptai tėčio dienai

Savaitgalį laukia Tėvo šventė. 3 netradiciniai receptai, kurie tiks šventiškos dienos pradžiai.

3 naminių ledų receptai jums ir jūsų vaikams (2)

Jau daugiau nei 60 metų birželio pirmąją dieną minima tarptautinė vaikų gynimo diena. Tai – subtilus priminimas saugoti ir gerbti vaikų teises. Tam, kad tai nebūtų vien žodžiai, kalendorinės vasaros pradžią su savo atžalomis kviečiame pasitikti skanaujant namie pagamintus ledus.

Gaminame namuose be jokių E: jogurto ir grietinėlės ledai (4)

Karštą vasaros dieną smagu pasmaližiauti naminiais gardžiais ledais.

Nekeptas karamelinis TINGINYS (1)

Pamenu, kai visos trys buvom maitinančios mamos, saldumynų norėjosi labiau nei bet kada ir ne tik kartą per dieną.

Gardūs varškės sausainiukai tik iš 4 ingredientų (8)

Sausainiai, pagaminti pagal šį receptą, kuo puikiausiai tinka ir vaikams. Jokių E, jokių glaistų, uogienių ir sirupų.

Genialiai paprasta: vaflių pyragiukai (11)

Lengvai pagaminamas ir skanus vaflių skanėstas, kurio receptą pristato Inga.