Išdykę keksiukai - vaikų džiaugsmui ir švenčių stalui

Apie šiuos keksiukus daug pasakot nereikia - visas išdykumas nuotraukoje matosi. Tarsi padaužos mokinukai iš mamos atsargų spintelės ištrūkę, saldainiais apsikaišę, lyg pačių saldumo būtų negana... Tačiau juk šventės - ne tas metas, kai būtina įsikibti ponui saikui į parankę ir nė per žingsnį nesitraukti.
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Vaikų gimtadienyje tokie išsipuošę keksiukai bus sutikti tikrai labai labai džiaugsmingai. O išnešamoms gimtadienio vaišėms, kai reikia pavaišinti visą klasę ar darželio grupę, jie tinka tobulai. Vien keksiuko lyg ir mažoka, bet kai jis su saldainių palyda, jau visai kitas reikalas.

Iš savo klasiokės Rusnės gimtadienio man šią idėją ir atnešė Viliukas. Klausydama jo susižavėjimo šūksnių, supratau, kad būtinai reikia tokius išdykėlius pagaminti ir aprašyti.

Patiems keksiukams parinkau minkštų, drėgnų kepinių receptą su citrina, kad kiek atsvertų saldumą. Bet galite rinktis ir savo keksiukų receptą, o jei aplamai nemėgstate prie orkaitės triūsti, niekas nedraudžia pagaminti tik citrininio glajaus ir saldainiais apkaišyti pirktinius keksiukus.

Citrininiai keksiukai

12 keksiukų reikės:

70 ml pieno;

1 šaukštelio su kaupu maltos vanilės;

3 kiaušinių;

120 g cukraus;

150 g miltų;

180 g sviesto;

2 šaukštų aguonų;

3 šaukštų kokoso drožlių;

2 šaukštelių kepimo miltelių;

1 citrinos žievelės.

Labai stropiai nuplauname citriną (galima ir pamirkyti 15 min. su soda) ir smulkia tarka sutarkuojame žievelės geltonąją dalį.

Įjungiame orkaitę, kad įkaistų iki 170 laipsnių.

Minkštą sviestą išplakame kartu su cukrumi iki purios masės, įdedame citrinos žievelę ir vanilę, išmaišome. Toliau plakdami, po vieną įmušame kiaušinius, išplakame. Supilame pieną ir išmaišome.

Į kitą indą persijojame miltus su kepimo milteliais, juos sumaišome su aguonomis ir kokoso drožlėmis. Į šį mišinį pilame sviesto, kiaušinių bei pieno masę ir gerai išmaišome.

Į keksiukų kepimo formą įtupdome keksiukų sijonėlius, prieš tai kiekvieną šiek tiek patepę riebalais. Į kiekvieną sijonėlį pilame po 2 šaukštus tešlos, tiek, kad iki sijonėlio viršaus liktų apie 1 cm.

Šauname į orkaitę ir kepame apie 15 min. Ar keksiukai iškepę, patikriname įbesdami medinį pagaliuką -  ištraukus jis turi būti sausas.

Citrininis glajus

Reikės:

100 g cukraus pudros;

1-2 šaukštų citrinos sulčių.

Į 100 gramų cukraus pudros pilame 1 kupiną šaukštą citrinos sulčių ir gerai išsukame. Jei glajus per klampus, po truputį įpilame dar citrinos sulčių.

Keksiukų puošyba

Reikės:

100 g mažų saldainiukų, pavyzdžiui, „M&M's";

12 ledinukų ant pagaliukų.

Tose vietose, kur tvirtinsime saldainius, dar šiltus keksiukus patepame glajumi, naudodami konditerinį teptuką ar peilį. Glajus greitai kietėja, todėl negaišdami klijuojame saldainius. Apklijavę paliekame atvėsti.

Labai stropiai nuplauname ledinukų pagaliukus - karštu vandeniu ir su soda.

Kai keksiukai pilnai ataušę, smeigiame į kiekvieno vidurį po ledinuką ant pagaliuko. Ledinukus parinkite pagal keksiukų dydį. Mano keksiukai nelabai dideli, todėl naudojau miniatiūrinius „Chupa Chups", nors būtų tikę ir įprasto dydžio.

Iš tiesų paprasta ir greitai padaroma. Tik nemėginkit kelio dar labiau sutrumpinti, patupdydami „M&M's" ant kepimui paruoštų keksiukų. Patekę į karštą orkaitę, jau po kelių minučių jie jums liūdnai pamojuos ir nugrims giliai giliai, į keksiukų vidų...

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Idėja pusryčiams ir vakarienei: blynai su grikiais, varške ir obuoliais

Kas mėgsta grikius, turbūt žino, kad grikių ir varškės derinys gana populiarus ir tikrai labai dera.

Šviežios bulvės: 8 gudrybės, kaip paruošti jas skaniausiai

Bulves pas mus įprasta naudoti virtuvėje visus metus. Bet tikrai ypatinga ši daržovė tampa būtent jos sezono metu, kai tik žemelė užaugina pirmąsias bulves. Būtent šiuo laikotarpiu ir siūlyčiau savo virtuvėje dažniau pasigaminti įvairių bulvių patiekalų.

Sveikiausi vasaros užkandžiai kelionėms ir iškyloms, kurie patiks ir vaikams

Poilsis prie jūros ar ilgai laukta kelionė gali tapti tikru iššūkiu, jei pritrūks energijos, ar dar blogiau – apsinuodysime. Lietuvos dietologų draugijos prezidentė, medicinos mokslų daktarė Rūta Petereit pataria, kaip išlikti sveikiems kelionių metu, ir kokie užkandžiai puikiai tiks visai šeimai išsiruošus prie jūros, iškylauti, ar į ilgą kelionę automobiliu.

Metų atradimas: bulviniai čirviniai blynai

Vieni jau seniai žino šią gudrybę (kepti bulvinius blynus - širdeles), kiti galbūt pirmą kartą ją išgirs, bet visi, kas mėgsta bulvinius patiekalus, šiems blynams tikrai abejingi neliks.

Naminiai varškės sūreliai: pagaminta su meile ir jokių E

Naminių varškės sūrelių receptas, kurį namuose išbandė ir portalui TavoVaikas.lt leido pasidalinti Katarzyna Mikulewicz.

Minkštas ir labai skanus rabarbarų pyragas

Jeigu ne dabar, kada gi daugiau bus proga paskanauti tokio smagiai rūgštelėjusio pyrago.

Gaminame namuose: skanieji ledai be jokių E

Pakelkit rankas, kas vasarą nevalgote ledų? Aha. Tokių beveik nebūna.

Purūs ir minkštučiai blynai iš vištienos

Purūs ir minkšti blynai puikiai tinka vakarienei. Tikiu, jų su malonumu skanaus ir vaikai.

Picos skonio vafliai

Recepte esančius kvietinius miltus (arba jų dalį) drąsiai galima keisti grikių, miežių arba rugių.

Kepame vištieną stiklainyje: išsamūs patarimai ir receptas (1)

Tokie pietūs labai tinka tuomet, kai virtuvėje norisi praleisti kuo mažiau laiko, kai neturim laiko eit į parduotuvę pirkti įmantrių ingredientų ir norim tiesiog skaniai sočiai pavalgyti.

Gardžiausi mėsos kukuliai vaikams

Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.

Kitokios, dar minkštesnės, spurgos

Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.

Raminta Bogušienė rekomenduoja: 4 saldūs, bet sveiki receptai Velykoms (1)

Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!

Skaniausių kibinų receptas

Nežinau, kodėl taip seniai ir ilgai ruošiausi gaminti kibinus. O gal ir žinau - galbūt man atrodė, kad jiems reikia daug laiko, tad reikia visų pirma tinkamo nusiteikimo.