Išdykę keksiukai - vaikų džiaugsmui ir švenčių stalui

Apie šiuos keksiukus daug pasakot nereikia - visas išdykumas nuotraukoje matosi. Tarsi padaužos mokinukai iš mamos atsargų spintelės ištrūkę, saldainiais apsikaišę, lyg pačių saldumo būtų negana... Tačiau juk šventės - ne tas metas, kai būtina įsikibti ponui saikui į parankę ir nė per žingsnį nesitraukti.
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Vaikų gimtadienyje tokie išsipuošę keksiukai bus sutikti tikrai labai labai džiaugsmingai. O išnešamoms gimtadienio vaišėms, kai reikia pavaišinti visą klasę ar darželio grupę, jie tinka tobulai. Vien keksiuko lyg ir mažoka, bet kai jis su saldainių palyda, jau visai kitas reikalas.

Iš savo klasiokės Rusnės gimtadienio man šią idėją ir atnešė Viliukas. Klausydama jo susižavėjimo šūksnių, supratau, kad būtinai reikia tokius išdykėlius pagaminti ir aprašyti.

Patiems keksiukams parinkau minkštų, drėgnų kepinių receptą su citrina, kad kiek atsvertų saldumą. Bet galite rinktis ir savo keksiukų receptą, o jei aplamai nemėgstate prie orkaitės triūsti, niekas nedraudžia pagaminti tik citrininio glajaus ir saldainiais apkaišyti pirktinius keksiukus.

Citrininiai keksiukai

12 keksiukų reikės:

70 ml pieno;

1 šaukštelio su kaupu maltos vanilės;

3 kiaušinių;

120 g cukraus;

150 g miltų;

180 g sviesto;

2 šaukštų aguonų;

3 šaukštų kokoso drožlių;

2 šaukštelių kepimo miltelių;

1 citrinos žievelės.

Labai stropiai nuplauname citriną (galima ir pamirkyti 15 min. su soda) ir smulkia tarka sutarkuojame žievelės geltonąją dalį.

Įjungiame orkaitę, kad įkaistų iki 170 laipsnių.

Minkštą sviestą išplakame kartu su cukrumi iki purios masės, įdedame citrinos žievelę ir vanilę, išmaišome. Toliau plakdami, po vieną įmušame kiaušinius, išplakame. Supilame pieną ir išmaišome.

Į kitą indą persijojame miltus su kepimo milteliais, juos sumaišome su aguonomis ir kokoso drožlėmis. Į šį mišinį pilame sviesto, kiaušinių bei pieno masę ir gerai išmaišome.

Į keksiukų kepimo formą įtupdome keksiukų sijonėlius, prieš tai kiekvieną šiek tiek patepę riebalais. Į kiekvieną sijonėlį pilame po 2 šaukštus tešlos, tiek, kad iki sijonėlio viršaus liktų apie 1 cm.

Šauname į orkaitę ir kepame apie 15 min. Ar keksiukai iškepę, patikriname įbesdami medinį pagaliuką -  ištraukus jis turi būti sausas.

Citrininis glajus

Reikės:

100 g cukraus pudros;

1-2 šaukštų citrinos sulčių.

Į 100 gramų cukraus pudros pilame 1 kupiną šaukštą citrinos sulčių ir gerai išsukame. Jei glajus per klampus, po truputį įpilame dar citrinos sulčių.

Keksiukų puošyba

Reikės:

100 g mažų saldainiukų, pavyzdžiui, „M&M's";

12 ledinukų ant pagaliukų.

Tose vietose, kur tvirtinsime saldainius, dar šiltus keksiukus patepame glajumi, naudodami konditerinį teptuką ar peilį. Glajus greitai kietėja, todėl negaišdami klijuojame saldainius. Apklijavę paliekame atvėsti.

Labai stropiai nuplauname ledinukų pagaliukus - karštu vandeniu ir su soda.

Kai keksiukai pilnai ataušę, smeigiame į kiekvieno vidurį po ledinuką ant pagaliuko. Ledinukus parinkite pagal keksiukų dydį. Mano keksiukai nelabai dideli, todėl naudojau miniatiūrinius „Chupa Chups", nors būtų tikę ir įprasto dydžio.

Iš tiesų paprasta ir greitai padaroma. Tik nemėginkit kelio dar labiau sutrumpinti, patupdydami „M&M's" ant kepimui paruoštų keksiukų. Patekę į karštą orkaitę, jau po kelių minučių jie jums liūdnai pamojuos ir nugrims giliai giliai, į keksiukų vidų...

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Ko gero, lengviausiai pagaminamas ir skaniausias varškės pyragas

Labai lengvai ir greitai pagaminamas varškės pyragas.

Močiutės pyragas su obuoliais (2)

Obuolių pyragų yra pačių įvairiausių. Šis, kurį jums siūlome, yra pamėgtas senosios kartos, mūsų močiučių, kurios jį perskaitė senosiose šeimininkių knygose.

Daržovių kugelis, kuriam sunku atsispirti (1)

Vakar mano šeima mėgavosi labai seniai gamintu daržovių kugeliu.

Skaniausi bulviniai blynai ir 7 gudrybės, kaip galima paįvairinti jų tešlą (10)

Šis patiekalas nėra mūsų šeimoje dažnai valgomas. Vyras kažkodėl nuo mažens jų nemėgsta. Bet labai retai, ypač šviežių bulvių sezono metu, blynai visgi pas mus garuoja ant stalo.

IDĖJA PIETUMS AR VAKARIENEI : kalakutienos kotletai su obuoliais (1)

Ruduo, pilni sodai obuolių... Dabar pas visas šeimininkes virtuvėje kvepia pyragais su obuoliais, o pas mane - kotletais.

SKANAUS! Obuolių pyragas su kefyru

Ruduo. Kai už lango vis dažniau lyja lietus, namai pakvimpa pyragais. O kadangi ruduo yra obuolių metas, tai kaip gi be jų.

Patobulintas kugelis su dešrelėmis

Patiekalas nėra įmantrus, tiesiog bulvių plokštainis paįvairintas su dešrelėmis.

Nuostabaus skonio obuolių ir varškės pyragas (2)

Mano namuose visada šaldytuve būna varškės, o tada jau mąstau, ką gaminti skanaus.

Kaip šviežių vaisių derlių paversti džiovintomis gėrybėmis

Ruduo – pokyčių metas ne tik gamtoje, bet ir kiekvienos šeimininkės virtuvėje. Neseniai tikra atgaiva buvę švieži vaisiai rudens sezoną įgaus visai kitą atspalvį ir dar ryškesnį skonį.

Nekeptas obuolių ir varškės pyragas (5)

Receptas, kuris patiks daugeliui: nekeptas obuolių ir varškės pyragas.

Lengvai pagaminamas ir maistingas moliūgų pyragas

Moliūgai - rudens sezono gėrybės, jų auginimas yra gana populiarus jau vien dėl to, kad reikia minimalios priežiūros, o patiekalų yra gana įvairių.

GARDU IR SVEIKA: trinta bulvių ir cukinijų sriuba (2)

Šio patiekalo pavadinimas pasako visus produktus, kurių reikia sriubai.Na, beveik visus.

TINGINYS be kondensuoto pieno (4)

„Samčio užrašų" šeimininkė Odeta gamino visų mėgstamą "Tinginį". Tačiau šiek tiek kitaip negu įprasta - be kondensuoto pieno.

Amerikietiškas pyragas, kurį pamėgsite nuo pirmo kąsnio (5)

Amerikietiško pyrago receptas, kurį mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.

Vienas paprasčiausių ir skaniausių visų laikų obuolių pyragų (4)

Obuolių pyragas, kurio receptą mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.