Keksiukai, kurie skanūs ir karšti, ir šalti

 (2)
Pikantiški keksiukai su sūriu ir spanguolėmis dar kartą patvirtino seną tiesą – vaikams maisto pavadinimas ir forma yra laaabai svarbūs.
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Nors maniškiai nėra nei spanguolių, nei sūrio mėgėjai, su keksiukų vėliava žygiuojančius šiuos produktus kirto lyg iš mėgstamiausiųjų penketuko. Prisipažinsiu – nustebino. Maišydama tešlą pikantiškiems keksiukams, galvojau, kad jie patiks tik suaugusiai šeimos daliai. Kur tau! „Keksučiai, keksučiai" – džiaugsmingai burbuliavo Nidutė už žando kišdama kažkelintą  keksiuką, o vyresnysis brolis vos spėjo žiūrėti kaip neatsilikti.

Ką gi, šilti pikantiški keksiukai tikrai labai gardūs, tačiau kažin ar vaikai  juos valgys atvėsusius – vėl man piršosi dvejonės. Ir vėl – nepagrįstos. „Kur mano keksučiai?" – suulbėjo kitą rytą Nida ir ilgai negaišdama ėmė taršyti šaltus, bet ne mažiau skanius keksiukus. Dabar drąsiai galiu teigti - pikantiški keksiukai su sūriu ir spanguolėmis puikiai tinka tiek karštiems, tiek šaltiems vaikų šventės užkandžiams.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Vaikiškas skanėstas iš sausainių ir varškės
Kaip iškepti skanias kaneles namuose

Jei keksiukus patieksite kaip karštą užkandį – geriausia juos kepti silikoninėse keksiukų kepimo formelėse, be popierėlių, kurie nuo šiltų keksiukų nusiima  sunkiau – juos lengva išlukštenti tik pravėsusius. Karšti pikantiški keksiukai su sūriu ir spanguolėmis gali būti puikiais paukštienos patiekalų palydovais, recepte produktai matuojami 250 ml turinčia stikline.

18 keksiukų reikės:

2 stiklinių miltų;

  • 1/2 stiklinės rudo cukraus;

  • 1/2 stiklinės tarkuoto Džiugo sūrio;

  • 2 šaukštelių kepimo miltelių;

  • 1/2 šaukštelio druskos;

  • 1/4 šaukštelio kvapiųjų pipirų arba 1/8 šaukštelio juodųjų pipirų;

  • 310 ml kefyro;

  • 75 ml aliejaus;

  • 1 kiaušinio,

  • 1 stiklinės šviežių arba šaldytų spanguolių.

    Keksiukai, kurie skanūs ir karšti, ir šalti
    © Alvilės Rimaitės nuotr.

    Kepame pikantiškus keksiukus su sūriu ir spanguolėmis:

    1. Įkaitiname orkaitę iki 205 laipsnių. Patepame riebalais keksiukų popierėlius ir juos sudedame į keksiukų kepimo formą.

    2. Dideliame dubenyje gerai išmaišome 6 pirmąsias sudedamas dalis. Kitame inde šakute lengvai paplakame kefyrą, aliejų ir kiaušinį. Sauso mišinio viduryje padarome įdubą, į ją pilame šlapią mišinį ir pamaišome kol masė taps vientisa, bet nepermaišome. Atsargiai, keliais šaukšto judesiais, netrindami, įmaišome spanguoles.

    3. Išpilstome tešlą į paruoštus keksiukų popierėlius, palikdami juose iki viršaus apie 1/4 neužpildyto tūrio. Kepame apie 20 minučių – ar pikantiški keksiukai iškepę, patikriname įbesdami medinį pagaliuką – jis turi būti sausas.

    Keksiukai, kurie skanūs ir karšti, ir šalti
    © Alvilės Rimaitės nuotr.
  • Parašykite savo nuomonę
    arba diskutuokite anonimiškai čia
    Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
    Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

    Receptai

    R. Bogušienė rekomenduoja: 5 sveikatai palankių blynų receptai

    „Sveikatai palankus“ iniciatyva siūlo net 5 skirtingus blynų receptus. Tiesa, prieš tai trumpa atmintinė, kad blynai būtų ne tik skanūs, bet ir sveiki.

    Blynų širdelės su varške

    Jeigu ieškote skanių ir paprastų blynų receptų, rekomenduojame šį tinklaraštininkės Odetos iš „Samčio burtai“ receptą.

    Gardūs blynai su kopūstų įdaru

    Šie blynai yra viduriukas tarp paprastų blynų ir žemaičių blynų su daržovių įdaru. O blyno formavimo keptuvėje procesas praktiškai identiškas Kėdainių blynams.

    Trinta burokėlių sriuba

    Dalinuosi nauju sriubos receptu. Burokėliai ir feta. Kaip jums? Viriau ir buvo be galo smalsu – kaip čia bus, burokėliai ir fetos sūris? Pasakiškai skanu, ši sriuba bus mūsų sriubų TOP'e, ją gaminsiu dar ir dar...

    Orkaitėje kepti varškėtukai

    Varškę mėgstu ir ją galėčiau valgyti kelis kartus per savaitę. Nesvarbu, ar tai būtų virtiniai su varške, varškės pyragas ar tiesiog varškėčiai.

    Pusryčiams – paskaninti skrebučiai (2)

    Be blynų ir įvairių košių populiarus pusryčių pasirinkimas - skrebučiai.

    Vaikyste kvepiantis keksas pagal senovinį receptą (3)

    Šiandien mano namai kvepėjo vaikyste. Mano vaikyste. Net neabejoju, kad kiekvienas iš mūsų turime savo vaikystės skonį, kvapą, prisiminimus, kurie nukelia į vaikystę.

    Traškios įdarytos bulvės

    Patiekalas, kuriam pagaminti reikia vos kelių sudedamųjų dalių. Ir jų greičiausiai visada rasime savo namų šaldytuve.

    Tinginių šimtalapis, kurį pagaminsite greitai ir lengvai (2)

    Šimtalapis – mėgstamas lietuvių švenčių patiekalas. Jeigu nenorite leisti pinigų jau pagamintam šimtalapiui, išbandykite namuose gamintą.

    Šventiniai sausainiai per 15 minučių (1)

    Kažkada panašius sausainius užmačiau vienoj parduotuvėj. Paėmiau pirkti, pavarčiau rankoje ir nusprendžiau, kad pati galiu tokių iškepti namuose. Tai štai, su vaikų pagalba turime skanių sausainiukų.

    Idėja pusryčiams ar vakarienei: vokiškas blynas (5)

    Anglų kalba šis blynas vadinamas German pancake arba Dutch baby pancake. Nors į „baby“ jis nepanašus dėl savo dydžio.

    Amžinai skanus kugelis ir kelios gudrybės, kaip jį iškepti dar gardesnį (16)

    Šiam patiekalui, sakyčiau, labai tiktų pasakymas - genialu yra tai, kas paprasta.

    Ubagų kotletai (2)

    Ieškojau vakar naujų idėjų kotletams, nes buvo prašymas jų pagaminti. Kiek varčiau receptų, tai arba kažko neturiu, arba nevalgo kas nors šeimoj, arba dar kas nors.

    Labai skanūs blynai, kuriems nereikia miltų

    Šie blynai neįprasti todėl, kad jiems iškepti neprireiks miltų. Pabandom?

    Skaniausių kūčiukų receptas

    Kūčių stalo neįsivaizduojame be kūčiukų. Jų pasiūla prekybos centruose didžiulė, tačiau mūsų pasiūlymas jums – išsikepti kūčiukų namuose.