Keksiukai, kurie skanūs ir karšti, ir šalti

 (2)
Pikantiški keksiukai su sūriu ir spanguolėmis dar kartą patvirtino seną tiesą – vaikams maisto pavadinimas ir forma yra laaabai svarbūs.
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Nors maniškiai nėra nei spanguolių, nei sūrio mėgėjai, su keksiukų vėliava žygiuojančius šiuos produktus kirto lyg iš mėgstamiausiųjų penketuko. Prisipažinsiu – nustebino. Maišydama tešlą pikantiškiems keksiukams, galvojau, kad jie patiks tik suaugusiai šeimos daliai. Kur tau! „Keksučiai, keksučiai" – džiaugsmingai burbuliavo Nidutė už žando kišdama kažkelintą  keksiuką, o vyresnysis brolis vos spėjo žiūrėti kaip neatsilikti.

Ką gi, šilti pikantiški keksiukai tikrai labai gardūs, tačiau kažin ar vaikai  juos valgys atvėsusius – vėl man piršosi dvejonės. Ir vėl – nepagrįstos. „Kur mano keksučiai?" – suulbėjo kitą rytą Nida ir ilgai negaišdama ėmė taršyti šaltus, bet ne mažiau skanius keksiukus. Dabar drąsiai galiu teigti - pikantiški keksiukai su sūriu ir spanguolėmis puikiai tinka tiek karštiems, tiek šaltiems vaikų šventės užkandžiams.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Vaikiškas skanėstas iš sausainių ir varškės
Kaip iškepti skanias kaneles namuose

Jei keksiukus patieksite kaip karštą užkandį – geriausia juos kepti silikoninėse keksiukų kepimo formelėse, be popierėlių, kurie nuo šiltų keksiukų nusiima  sunkiau – juos lengva išlukštenti tik pravėsusius. Karšti pikantiški keksiukai su sūriu ir spanguolėmis gali būti puikiais paukštienos patiekalų palydovais, recepte produktai matuojami 250 ml turinčia stikline.

18 keksiukų reikės:

2 stiklinių miltų;

  • 1/2 stiklinės rudo cukraus;

  • 1/2 stiklinės tarkuoto Džiugo sūrio;

  • 2 šaukštelių kepimo miltelių;

  • 1/2 šaukštelio druskos;

  • 1/4 šaukštelio kvapiųjų pipirų arba 1/8 šaukštelio juodųjų pipirų;

  • 310 ml kefyro;

  • 75 ml aliejaus;

  • 1 kiaušinio,

  • 1 stiklinės šviežių arba šaldytų spanguolių.

    Keksiukai, kurie skanūs ir karšti, ir šalti
    © Alvilės Rimaitės nuotr.

    Kepame pikantiškus keksiukus su sūriu ir spanguolėmis:

    1. Įkaitiname orkaitę iki 205 laipsnių. Patepame riebalais keksiukų popierėlius ir juos sudedame į keksiukų kepimo formą.

    2. Dideliame dubenyje gerai išmaišome 6 pirmąsias sudedamas dalis. Kitame inde šakute lengvai paplakame kefyrą, aliejų ir kiaušinį. Sauso mišinio viduryje padarome įdubą, į ją pilame šlapią mišinį ir pamaišome kol masė taps vientisa, bet nepermaišome. Atsargiai, keliais šaukšto judesiais, netrindami, įmaišome spanguoles.

    3. Išpilstome tešlą į paruoštus keksiukų popierėlius, palikdami juose iki viršaus apie 1/4 neužpildyto tūrio. Kepame apie 20 minučių – ar pikantiški keksiukai iškepę, patikriname įbesdami medinį pagaliuką – jis turi būti sausas.

    Keksiukai, kurie skanūs ir karšti, ir šalti
    © Alvilės Rimaitės nuotr.
  • Parašykite savo nuomonę
    arba diskutuokite anonimiškai čia
    Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
    Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

    Receptai

    Purūs ir minkštučiai blynai iš vištienos

    Purūs ir minkšti blynai puikiai tinka vakarienei. Tikiu, jų su malonumu skanaus ir vaikai.

    Picos skonio vafliai

    Recepte esančius kvietinius miltus (arba jų dalį) drąsiai galima keisti grikių, miežių arba rugių.

    Kepame vištieną stiklainyje: išsamūs patarimai ir receptas

    Tokie pietūs labai tinka tuomet, kai virtuvėje norisi praleisti kuo mažiau laiko, kai neturim laiko eit į parduotuvę pirkti įmantrių ingredientų ir norim tiesiog skaniai sočiai pavalgyti.

    Gardžiausi mėsos kukuliai vaikams

    Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.

    Kitokios, dar minkštesnės, spurgos

    Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.

    Raminta Bogušienė rekomenduoja: 4 saldūs, bet sveiki receptai Velykoms (1)

    Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!

    Skaniausių kibinų receptas

    Nežinau, kodėl taip seniai ir ilgai ruošiausi gaminti kibinus. O gal ir žinau - galbūt man atrodė, kad jiems reikia daug laiko, tad reikia visų pirma tinkamo nusiteikimo.

    Mieliniai zuikučiai Velykoms: kai gražu ir skanu (1)

    Mielinės bandelės - zuikučiai, kurios labai tinka šventiniam stalui.

    Naminiai guminukai, kuriuos vaikams galima duoti be sąžinės graužimo

    Juokiuosi, kad mano dvimetės šūkis šiuo metu galėtų būti „duokit duonos ir žaidimų!“. Taip dviem frontais kasdien suku galvą: ne tik, ką naudingo ir smagaus su ja nuveikti, bet ir kokių sveikesnių, įdomesnių ir jai patinkančių užkandžių pagaminti.

    Metų atradimas: pica keptuvėje per 15 minučių!

    Tinklaraščio „Sukaramele.blogspot“ autorė Kristina išbandė tikrai neįprastą picą, kurią vadina savo metų atradimu.

    Ypatingo skonio saldžiųjų bulvių ir morkų trinta sriuba

    Trintos sriubos paprastai gaminamos iš daržovių, kurios prieš tai apdorojamos jas pakepant, kad vėliau sriuboje atskleistų savo visapusiškesnį skonį. Tačiau daržoves galima apkepti ne tik keptuvėje, bet ir orkaitėje.

    Jokios chemijos ir jokių E – namuose kepame spalvotus lietinius

    Tai ne tik spalvoti, bet ir maistingi lietiniai, praturtinti trijų rūšių daržovėmis ir taip pat uogomis.

    Receptas turintiems vaikų: žuvų kukuliai

    Šis receptas tinka vaikams nuo vienerių metukų.

    Labai gardūs lietiniai su sūriu ir krapais

    Dievinu lietinius blynus, o kad nepriprastume vien tik prie saldaus skonio, kartas nuo karto namuose išsikepame puikaus skonio pikantiškus lietinius.

    R. Bogušienė rekomenduoja: 5 sveikatai palankių blynų receptai

    „Sveikatai palankus“ iniciatyva siūlo net 5 skirtingus blynų receptus. Tiesa, prieš tai trumpa atmintinė, kad blynai būtų ne tik skanūs, bet ir sveiki.