Keksiukai, kurie skanūs ir karšti, ir šalti

 (2)
Pikantiški keksiukai su sūriu ir spanguolėmis dar kartą patvirtino seną tiesą – vaikams maisto pavadinimas ir forma yra laaabai svarbūs.
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Nors maniškiai nėra nei spanguolių, nei sūrio mėgėjai, su keksiukų vėliava žygiuojančius šiuos produktus kirto lyg iš mėgstamiausiųjų penketuko. Prisipažinsiu – nustebino. Maišydama tešlą pikantiškiems keksiukams, galvojau, kad jie patiks tik suaugusiai šeimos daliai. Kur tau! „Keksučiai, keksučiai" – džiaugsmingai burbuliavo Nidutė už žando kišdama kažkelintą  keksiuką, o vyresnysis brolis vos spėjo žiūrėti kaip neatsilikti.

Ką gi, šilti pikantiški keksiukai tikrai labai gardūs, tačiau kažin ar vaikai  juos valgys atvėsusius – vėl man piršosi dvejonės. Ir vėl – nepagrįstos. „Kur mano keksučiai?" – suulbėjo kitą rytą Nida ir ilgai negaišdama ėmė taršyti šaltus, bet ne mažiau skanius keksiukus. Dabar drąsiai galiu teigti - pikantiški keksiukai su sūriu ir spanguolėmis puikiai tinka tiek karštiems, tiek šaltiems vaikų šventės užkandžiams.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Vaikiškas skanėstas iš sausainių ir varškės
Kaip iškepti skanias kaneles namuose

Jei keksiukus patieksite kaip karštą užkandį – geriausia juos kepti silikoninėse keksiukų kepimo formelėse, be popierėlių, kurie nuo šiltų keksiukų nusiima  sunkiau – juos lengva išlukštenti tik pravėsusius. Karšti pikantiški keksiukai su sūriu ir spanguolėmis gali būti puikiais paukštienos patiekalų palydovais, recepte produktai matuojami 250 ml turinčia stikline.

18 keksiukų reikės:

2 stiklinių miltų;

  • 1/2 stiklinės rudo cukraus;

  • 1/2 stiklinės tarkuoto Džiugo sūrio;

  • 2 šaukštelių kepimo miltelių;

  • 1/2 šaukštelio druskos;

  • 1/4 šaukštelio kvapiųjų pipirų arba 1/8 šaukštelio juodųjų pipirų;

  • 310 ml kefyro;

  • 75 ml aliejaus;

  • 1 kiaušinio,

  • 1 stiklinės šviežių arba šaldytų spanguolių.

    Keksiukai, kurie skanūs ir karšti, ir šalti
    © Alvilės Rimaitės nuotr.

    Kepame pikantiškus keksiukus su sūriu ir spanguolėmis:

    1. Įkaitiname orkaitę iki 205 laipsnių. Patepame riebalais keksiukų popierėlius ir juos sudedame į keksiukų kepimo formą.

    2. Dideliame dubenyje gerai išmaišome 6 pirmąsias sudedamas dalis. Kitame inde šakute lengvai paplakame kefyrą, aliejų ir kiaušinį. Sauso mišinio viduryje padarome įdubą, į ją pilame šlapią mišinį ir pamaišome kol masė taps vientisa, bet nepermaišome. Atsargiai, keliais šaukšto judesiais, netrindami, įmaišome spanguoles.

    3. Išpilstome tešlą į paruoštus keksiukų popierėlius, palikdami juose iki viršaus apie 1/4 neužpildyto tūrio. Kepame apie 20 minučių – ar pikantiški keksiukai iškepę, patikriname įbesdami medinį pagaliuką – jis turi būti sausas.

    Keksiukai, kurie skanūs ir karšti, ir šalti
    © Alvilės Rimaitės nuotr.
  • Parašykite savo nuomonę
    arba diskutuokite anonimiškai čia
    Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
    Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

    Receptai

    Idėja pusryčiams ir vakarienei: blynai su grikiais, varške ir obuoliais

    Kas mėgsta grikius, turbūt žino, kad grikių ir varškės derinys gana populiarus ir tikrai labai dera.

    Šviežios bulvės: 8 gudrybės, kaip paruošti jas skaniausiai

    Bulves pas mus įprasta naudoti virtuvėje visus metus. Bet tikrai ypatinga ši daržovė tampa būtent jos sezono metu, kai tik žemelė užaugina pirmąsias bulves. Būtent šiuo laikotarpiu ir siūlyčiau savo virtuvėje dažniau pasigaminti įvairių bulvių patiekalų.

    Sveikiausi vasaros užkandžiai kelionėms ir iškyloms, kurie patiks ir vaikams

    Poilsis prie jūros ar ilgai laukta kelionė gali tapti tikru iššūkiu, jei pritrūks energijos, ar dar blogiau – apsinuodysime. Lietuvos dietologų draugijos prezidentė, medicinos mokslų daktarė Rūta Petereit pataria, kaip išlikti sveikiems kelionių metu, ir kokie užkandžiai puikiai tiks visai šeimai išsiruošus prie jūros, iškylauti, ar į ilgą kelionę automobiliu.

    Metų atradimas: bulviniai čirviniai blynai

    Vieni jau seniai žino šią gudrybę (kepti bulvinius blynus - širdeles), kiti galbūt pirmą kartą ją išgirs, bet visi, kas mėgsta bulvinius patiekalus, šiems blynams tikrai abejingi neliks.

    Naminiai varškės sūreliai: pagaminta su meile ir jokių E

    Naminių varškės sūrelių receptas, kurį namuose išbandė ir portalui TavoVaikas.lt leido pasidalinti Katarzyna Mikulewicz.

    Minkštas ir labai skanus rabarbarų pyragas

    Jeigu ne dabar, kada gi daugiau bus proga paskanauti tokio smagiai rūgštelėjusio pyrago.

    Gaminame namuose: skanieji ledai be jokių E

    Pakelkit rankas, kas vasarą nevalgote ledų? Aha. Tokių beveik nebūna.

    Purūs ir minkštučiai blynai iš vištienos

    Purūs ir minkšti blynai puikiai tinka vakarienei. Tikiu, jų su malonumu skanaus ir vaikai.

    Picos skonio vafliai

    Recepte esančius kvietinius miltus (arba jų dalį) drąsiai galima keisti grikių, miežių arba rugių.

    Kepame vištieną stiklainyje: išsamūs patarimai ir receptas (1)

    Tokie pietūs labai tinka tuomet, kai virtuvėje norisi praleisti kuo mažiau laiko, kai neturim laiko eit į parduotuvę pirkti įmantrių ingredientų ir norim tiesiog skaniai sočiai pavalgyti.

    Gardžiausi mėsos kukuliai vaikams

    Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.

    Kitokios, dar minkštesnės, spurgos

    Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.

    Raminta Bogušienė rekomenduoja: 4 saldūs, bet sveiki receptai Velykoms (1)

    Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!

    Skaniausių kibinų receptas

    Nežinau, kodėl taip seniai ir ilgai ruošiausi gaminti kibinus. O gal ir žinau - galbūt man atrodė, kad jiems reikia daug laiko, tad reikia visų pirma tinkamo nusiteikimo.