Lietinių tortas: paprastai paruošiamas ir labai gardus

Vaikai plius blynai lygu karšta meilė! Bent man nepasitaikė susipažinti su mažu žmogiuku, kuris nevalgytų blynų. Žinia, yra tokių, kurie juos valgo ramiai ir be didelių emocijų, tačiau yra ir tokių, kurie, jei leistum, mistų vien šiais miltiniais stebuklais.
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Tokiems prisiekusiems blyniams ir skiriamas šis receptas. Jis puikiai tiks, kai gimtadienis išpuola darbo dieną, didysis šventimas su būriais svečių laukia savaitgalį, o svarbią datą vis tiek norisi atšvęsti bent šeimos rate.

Štai čia į sceną gali drąsiai žengti lietinių tortas - paprastai paruošiamas ir labai gardus. Na, o Užgavėnių stalui šis skanėstas tiks be jokių išlygų, pamėginkit!

Lietinius tortui galima paruošti iš anksto, o pertepti reikia prieš pat patiekiant.

TAIP PAT IŠBANDYKITE KITUS SKANĖSTUS:
Vaikyste kvepiantis trupininis pyragas
Namuose gaminame guminukus

16 plonyčių lietinių iškepti reikės:

50 g sviesto;

200 g kvietinių miltų;

0,5 šaukštelio druskos;

3 kiaušinių;

600 ml pieno;

trupučio riebalų kepimui (lietiniai kepti ant sviesto bus švelnesnio skonio nei kepti ant aliejaus).

Įdarui ir papuošimui:

300 ml bruknių, aviečių ar kitos mėgstamos uogienės;

400 ml plaktos grietinėlės arba 400 gramų varškės kremo;

200 gramų mėgstamų šviežių arba šaldytų uogų, pabarstukų (nebūtinai).

<span style="color: #ff0000;">Lietinių tortas:</span> paprastai paruošiamas ir labai gardus
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Kepame lietinius

Sviestą ištirpiname ir paliekame, kad atvėstų. Į dubenį įmušame kiaušinius, įpilame 100 ml pieno ir lengvai paplakame šakute, kad susimaišytų.

Į gautą plakinį suberiame miltus bei druską ir išmaišome iki vientisos masės. Supilame likusį pieną bei tirpintą sviestą, išmaišome.

Paliekame tešlą pastovėti 10-20 minučių. Įkaitiname keptuvę su trupučiu riebalų, iškepame plonus lietinius ir juos atvėsiname.

Lietiniai virsta tortu

Dedame blyną ant lėkštės ir užtepame uogiene. Uždedame antrą blyną ir užtepame grietinėle arba varškės kremu. Tokia tvarka sluoksniuojame iki viršaus.

Pačioje viršūnėje įsitaisiusį blyną puošiame grietinėlės arba varškės sluoksniu, pabarstome uogomis ir, jei norisi, pabarstukais. Tiekiame į stalą ir gardžiuojamės.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Nepaprastai skani ryžių košė (5)

Siūlome receptą jums ir jūsų mažyliams – kokosų pienu ir karamelizuotais obuoliais paskanintą ryžių košę.

Šeimininkė atskleidžia paslaptį, kaip išvirti skanų sultinį (9)

Sriuba bus skani, jei sultinys bus skanus ir skaidrus. Jį geriausia virti iš šviežios mėsos ar žuvies.

Pasakiškai skanus varškės apkepas (6)

Bananų ir varškės apkepas patiks visai šeimai. Skaniausias jis yra atvėsęs, aišku, jeigu pavyks išlaukti ir nesuvalgyti iš karto iškepto.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: kokosiniai varškėčiai (5)

„Jelenos maisto blogo“ autorė siūlo išbandyti šį įdomų ir nesunkiai pagaminamą kokosinių varškėčių receptą.

Skaniausias štrudelio su obuoliais receptas (3)

Štrudelis – tai pyragas, kuris turi savo gilias tradicijas ir seną istoriją. Vienoje esančiame muziejuje iki šiol saugomas 1696 metų štrudelio receptas.

2 sveikatai palankūs receptai: varškės apkepas ir daržovių troškinys (4)

Vaikų maitinimas gali būti ir nebrangus,, ir sveikatai palankus. Taip įsitikinusi sveikatai palankios mitybos ir gyvenimo būdo propaguotoja, sveikatai palankaus maisto technologė Raminta Bogušienė.

Skanūs ir sveikuoliški blynai be miltų (11)

Maisto blogą rašanti dviejų vaikų mama Jelena Rimavičienė rekomenduoja avižinių blynų receptą, kuriame nėra pridėtinio cukraus.

Paskanintas varškės apkepas: vienos porcijos neužteks (7)

Varškės apkepas yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei.

Mažasis piemenėlių pyragas

Receptas skirtas labiau mažiesiems valgytojams, bet, patikėkite, puikiai tinka ir dideliems.

Ne tik vaikams: varškės ir grikių apkepas (2)

Išbandyti šį patiekalą siūlome ne tik vaikus auginančioms šeimoms. Skanus ir sveikas apkepas turėtų patikti ir dideliems valgytojams.

Idėja pietums ar vakarienei: vištienos pyragas

Šį mėsos pyragą lengvai ir greitai pagaminsite tokiu atveju, jeigu namuose turite nuo pietų likusios virtos vištienos. Jei ne – teks ją virtis atskirai.

Idėja pietums ar vakarienei: kugelis su daržovėmis (5)

Šį daržovių kugelį (arba plokštainį – kaip pavadinsi, nepagadinsi) galima kepti dviem būdais: apvaliame kepimo inde arba mažuose keksiukų indeliuose.

Idėja pietums ar vakarienei: vištienos blynai (1)

Vaikai paprastai mėgsta blynus, tačiau ne visada mėgsta valgyti mėsą. O jeigu pabandžius sujungti tai į vieną ir pagaminti mažųjų pietums ar vakarienei vištienos blynų? Pabandom!

3 sausainių receptai, kurie tinka ir vaikams

Namuose kepti sausainiai visada sveikiau už parduotuvėje pirktus, kurių etiketėje driekiasi didžiausia sudedamųjų produktų eilė, neapsieinanti be maisto priedų.

Nekeptas plikytų sausainių pyragas (11)

Labai skanus, gaivus nekeptas pyragas. Mano šeimynai jis pats skaniausias.