Malta mėsa įdarytos bulvės idealus rudens patiekalas

 (4)
Šis patiekalas idealus šaltai dienai. Kadangi bulvės nedidelės, porcijos bus mažos, tai turėtų patikti ir vaikams. Kviečiame išbandyti kulinarės ir mūsų portalo bičiulės Jelenos malta mėsa įdarytų bulvių receptą.
© J.Rimavičienės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Reikia:

- bulvių;

- maltos mėsos;

- mėsos prieskonių;

- pipirų;

- druskos;

- česnako;

- fermentinio sūrio.

Kaip gaminti?

Bulves nuskutame, perpjauname perpus.

Bulvių apačią truputį nupjauname, kad bulves būtų patogiau statyti į kepimo indą, vidų išskobiame šaukštu ar peiliu (aš skobiau su bulvių skustuku), kad būtų vietos mėsai.

Bulves kelias minutes apverdame pasūdytame vandenyje, atvėsiname.

Mėsą sumalame, įberiame mėsos prieskonių, pipirų, druskos ir įspaudžiame kelias skilteles česnako.

Paruošta mėsa įdarome bulvių puseles.

Jas sudedame į aliejumi išteptą skardą ar kepimo indą ir kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą, kol bulvės suminkštės.

Baigus kepti puselių viršų apibarstome tarkuotu fermentiniu sūriu ir dar 5 minutes palaikome karštoje orkaitėje, kol išsilydys sūris.

P.S. bulvių ir mėsos kiekiai nenurodyti, nes priklauso nuo jūsų kepimo indo ar norimo bulvių kiekio.

Skanaus!

Jelenos maisto blogas
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Labai gardūs lietiniai su sūriu ir krapais

Dievinu lietinius blynus, o kad nepriprastume vien tik prie saldaus skonio, kartas nuo karto namuose išsikepame puikaus skonio pikantiškus lietinius.

R. Bogušienė rekomenduoja: 5 sveikatai palankių blynų receptai

„Sveikatai palankus“ iniciatyva siūlo net 5 skirtingus blynų receptus. Tiesa, prieš tai trumpa atmintinė, kad blynai būtų ne tik skanūs, bet ir sveiki.

Blynų širdelės su varške

Jeigu ieškote skanių ir paprastų blynų receptų, rekomenduojame šį tinklaraštininkės Odetos iš „Samčio burtai“ receptą.

Gardūs blynai su kopūstų įdaru

Šie blynai yra viduriukas tarp paprastų blynų ir žemaičių blynų su daržovių įdaru. O blyno formavimo keptuvėje procesas praktiškai identiškas Kėdainių blynams.

Trinta burokėlių sriuba

Dalinuosi nauju sriubos receptu. Burokėliai ir feta. Kaip jums? Viriau ir buvo be galo smalsu – kaip čia bus, burokėliai ir fetos sūris? Pasakiškai skanu, ši sriuba bus mūsų sriubų TOP'e, ją gaminsiu dar ir dar...

Orkaitėje kepti varškėtukai

Varškę mėgstu ir ją galėčiau valgyti kelis kartus per savaitę. Nesvarbu, ar tai būtų virtiniai su varške, varškės pyragas ar tiesiog varškėčiai.

Pusryčiams – paskaninti skrebučiai (2)

Be blynų ir įvairių košių populiarus pusryčių pasirinkimas - skrebučiai.

Vaikyste kvepiantis keksas pagal senovinį receptą (3)

Šiandien mano namai kvepėjo vaikyste. Mano vaikyste. Net neabejoju, kad kiekvienas iš mūsų turime savo vaikystės skonį, kvapą, prisiminimus, kurie nukelia į vaikystę.

Traškios įdarytos bulvės

Patiekalas, kuriam pagaminti reikia vos kelių sudedamųjų dalių. Ir jų greičiausiai visada rasime savo namų šaldytuve.

Tinginių šimtalapis, kurį pagaminsite greitai ir lengvai (2)

Šimtalapis – mėgstamas lietuvių švenčių patiekalas. Jeigu nenorite leisti pinigų jau pagamintam šimtalapiui, išbandykite namuose gamintą.

Šventiniai sausainiai per 15 minučių (1)

Kažkada panašius sausainius užmačiau vienoj parduotuvėj. Paėmiau pirkti, pavarčiau rankoje ir nusprendžiau, kad pati galiu tokių iškepti namuose. Tai štai, su vaikų pagalba turime skanių sausainiukų.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: vokiškas blynas (5)

Anglų kalba šis blynas vadinamas German pancake arba Dutch baby pancake. Nors į „baby“ jis nepanašus dėl savo dydžio.

Amžinai skanus kugelis ir kelios gudrybės, kaip jį iškepti dar gardesnį (16)

Šiam patiekalui, sakyčiau, labai tiktų pasakymas - genialu yra tai, kas paprasta.

Ubagų kotletai (2)

Ieškojau vakar naujų idėjų kotletams, nes buvo prašymas jų pagaminti. Kiek varčiau receptų, tai arba kažko neturiu, arba nevalgo kas nors šeimoj, arba dar kas nors.

Labai skanūs blynai, kuriems nereikia miltų

Šie blynai neįprasti todėl, kad jiems iškepti neprireiks miltų. Pabandom?