Mažasis piemenėlių pyragas

Receptas skirtas labiau mažiesiems valgytojams, bet, patikėkite, puikiai tinka ir dideliems.
© J.Rimavičienės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

3 indeliams reikės:

- 1-2 nedidelių morkų;

- 2-3 vidutinių bulvių;

- šiek tiek šviežių arba šaldytų krapų;

- 1 vidutinio svogūno;

- 1/4 paprikos;

- 1 skiltelės česnako;

- 200-250 gramų maltos triušienos;

- 2 a. š. pomidorų padažo;

- 1 v. š. smulkintų šviežių petražolių;

- 100 ml vištienos arba daržovių sultinio;

- 15 g sviesto;

- 1 v. š. pieno;

- 1 kiaušinio;

- druskos, pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

Supjaustykite morkas, įdėkite į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu, įdėkite šiek tiek druskos ir virkite 5 minutes.

Tada sudėkite pjaustytas bulves ir virkite, kol daržovės suminkštės.

Įkaitinkite keptuvę ir 3-4 minutes pakepinkite smulkintus svogūną bei papriką.

Mažasis piemenėlių pyragas
© J.Rimavičienės nuotr.

Suberkite smulkintą česnaką, pakepkite 1 minutę.

Sudėkite maltą triušieną ir kepkite, kol gražiai apskrus.

Suberkite smulkintas petražoles, supilkite pomidorų padažą ir sultinį, pagardinkite druska ir pipirais. Užvirkite, uždenkite ir troškinkite apie 5-7 minutes.

Kai bulvės ir morkos išvirs, nusunkite ir sutrinkite iki košės, pagardinkite sviestu ir įpilkite pieno, įberkite smulkintus krapus, išmaišykite.

Mažasis piemenėlių pyragas
© J.Rimavičienės nuotr.

Mėsą ir košę padalinkite į 3 dalis.

Į nedidelį, karščiui atsparų, indelį (apie 10 cm skersmens) dėkite mėsą, ant viršaus košę, aptepkite kiaušinio plakiniu, pašaukite į orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje, kol piemenėlių pyragas gražiai apskrus.

Mažasis piemenėlių pyragas
© J.Rimavičienės nuotr.

Skanaus!

Jelenos maisto blogas
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Vienas skaniausių obuolių pyragų, kokį yra tekę valgyti (6)

Šis obuolių pyragas yra tikrai nesaldus ir labai, labai skanus. Bet, kaip sakoma, geriau vieną kartą patiems išbandyti negu šimtą kartų išgirsti.

SKANAUS: vištienos apkepėlė su cukinija (1)

Paprastas, lengvas patiekalas iš vištienos krūtinėlės. Sūris puikiai sujungia tiek skoniu, tiek tekstūra visus ingredientus.

Skanioji cukinijų mišrainė žiemai (6)

Šį troškinį galima valgyti šiltą iškart, tačiau galima pasigaminus laikyti stiklainiuose ir prireikus atidaryti bei pavaišinti svečius.

Įdarytos cukinijos, kurias pagaminti lengva kaip dukart du (2)

Daržovėmis ir sūriu įdarytos cukinijos yra skaniausios, kai cukinijos dar šviežios, neperaugusios.

Nuostabaus skonio varškės apkepas (6)

Šis varškės apkepas puikiai tinka ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietų stalui.

Purūs blynukai, kurie nepaliks abejingų (6)

Iškepti pusryčiams ar vakarienei, šie blynai abejingų nepaliks.

SVEIKA ir GARDU: blynai be miltų (6)

Galiu pasakyti, kad šių blynelių skonis mane maloniai nustebino.

Cukinijos ir sūrio pyragas: linkime skanaus (1)

Cukinija - viena mėgstamiausių lietuvių daržovių. Jūsų dėmesiui - nesaldaus pyrago su cukinija receptas.

Šokoladinis pyragas, kuris pavyksta iš pirmo karto

Pyragas, kurį skanu valgyti ir be ypatingos progos. Jo papuošimui naudokite braškes, tačiau jei jų neturite, galite pakeisti kitomis sezoninėmis uogomis.

Kepėme 2 mėlynių pyragus: rinkitės, kuris jums skanesnis

Dvi mėlynių pyrago variacijos: pirmasis pyragas yra šiek tiek riebesnis, antrasis - su cinamono prieskoniu, bet iš esmės jie abu panašūs. Tad kurį kepti, galime rinktis pagal tai, kokių ingredientų virtuvės spintelėse turime.

METŲ ATRADIMAS: varškės pyragas su juodaisiais serbentais (23)

Juodieji serbentai pyragui suteikia ypatingo skonio.

7 uogų šaldymo gudrybės, kurias žino patyrusios šeimininkės (2)

Uogas galima šaldyti sausas, su cukrumi arba sirupe. Tačiau sveikiausia, be abejo, šaldant uogas cukraus nevartoti.

Kvepiančios braškių salotos

Braškių salotos su mėtomis ir bazilikais - skanus užkandis šiltą vasaros dieną. Kviečiame išbandyti.

Aštrios daržovės žiemai: nereikia virti ar troškinti

Mama Julija iš tinklaraščio „Mamukynas“ dalijasi savo išbandytu receptu, kaip konservuoti ridikėlius žiemai. Ji pastebi, kad tokiu būdu išsaugoti žiemai galima ne tik ridikėlių, bet ir kitų daržovių.

Pasakiškai skanus nekeptas vasaros uogų pyragas (10)

Jau noksta pirmosios vasaros uogos - braškės, trešnės, serbentai ir agrastai. Sveikiausia, be abejo, kas valgyti šviežias, tačiau jeigu liko puodelis nesuvalgytų - siūlome mūsų išmėgintą receptą.