Namuose kepame keksiukus Pimpačkiukus

 (2)
Prieš porą metų viena proga kepiau tokius linksmus keksiukus filmuko „Blogasis aš“ tema.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Keksiukai pavyko labai linksmi ir sulaukė daug komplimentų. Kadangi Pimpačkiukai/Pakalikai šiuo metu populiarūs, nutariau pasidalinti receptu, gal pasiryšite nudžiuginti Pimpačkiukų gerbėjus ir jūs.

Iškart perspėju - veikti tikrai yra ką. Užtrukau ne vieną valandą, kol viską padariau, bet buvo verta! Jau vien dėl to "I did it!!!" jausmo.

Taigi, pirmiausia reikia išsikepti keksiukus. Kepiau kondensuoto pieno skonio keksiukus, kadangi jų viršus nelabai iškyla į kauburį, o lieka gan lygus.

Keksiukams pasigaminti reikia:

200 g sviesto, 200 g miltų, 100 g cukraus, žiupsnelio kepimo miltelių, 1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus, žiupsnelio druskos, pusės indelio kondensuoto pieno, 3 kiaušinių.

Gaminame:

Kambario temperatūros sviestą gerai išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrum, druska, supilkite kondensuotą pieną ir išplakite iki purumo. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, persijokite ir supilkite į sviesto - kondensuoto pieno masę ir gerai išmaišykite, kad neliktų miltų gumulėlių. Sumuškite kiaušinius ir išplakite masę iki purumo. Masę supilstykite į keksiukų formeles ir dėkite į įkaitintą iki 180°C orkaitę, kepkite keksiukus apie 20 minučių (taip sako receptas, man visada reikia apie 10 min. daugiau, gal nuo orkaitės priklauso), kol įsmeigus pagaliuką, prie jo niekas nekibs.

Kremas keksiukams aptepti:

100 g sviesto, pusė indelio kondensuoto pieno.

Kambario temperatūros sviestą ir kambario temperatūros kondensuotą pieną išplakame iki vientisos purios masės ir dedame į šaldytuvą, kad pastingtų.

Dengimo masė, skirta keksiukams papuošti. Jai pagaminti reikės:

500 g cukraus pudros, 1 kiaušinio baltymas, 2 valgomieji (dideli) šaukštai gero (be skonio) aliejaus (ypač tyras alyvuogių aliejus labai tinka), 1,5 valgomojo (didelio) šaukšto želatinos (jei naudosite baltą stiprią, pakaks ir 1 šaukšto), valgomųjų dažų.

Masę gaminame taip:

Į dubenį supilti būtinai persijotą cukraus pudrą, įmušti baltymą, įpilti aliejų ir ištirpintą želatiną. Viską labai gerai išminkyti, beminkant galima pridėti kažkiek cukraus pudros, kad mažiau kibtų prie rankų ir gautųsi kočiojama masė. Masę reikia iškočioti ant stalo, pabarstyto cukraus pudra. Iš šio kiekio gaunasi visai nemažai masės, likučius galima suvynioti į maistinę plėvelę ir laikyti šaldytuve kokią savaitę, išliks nesukietėjusi. Arba galima padaryti saldainių, gausis tokie kaip per šventes prie bažnyčių bobulytės pardavinėja suvyniotus į blizgantį popierių.

Namuose kepame keksiukus <em style="color: #ff0000;">Pimpačkiukus</em>
© Asmeninio albumo nuotr.

Valgomieji dažai

Jų įsigyti galima tiek didžiuosiuose prekybos centruose, tiek ir specializuotose parduotuvėse, prekiaujančia įranga ir priemonėmis kepykloms, konditeriams. Jei dažai milteliniai - jais dažome jau iš masės išpjaustytas formeles. Jei dažai skysti, teks pažaisti kiek daugiau gaminant masę, nes dažus įmaišyti reikės kartu su kitais ingredientais ir gerai išminkyti, kad būtų vientisa ir vientisos spalvos, tai reiškia, kad ingredientus reikės padalinti į tiek dalių, kiek spalvų masės norėsite pasigaminti ir kiekvienos spalvos masę daryti atskirai. Taip pat reikės valgomojo (juodo) flomasterio, kuriuo piešiamos akytės, plaukučiai, burnytės.

Kaip padaryti Pimpačkiuką:

Keksiukų viršų, jei jis nelygus, apipjauname, kad būtų lygus ar vos, vos iškilęs, tuomet aptepame sviesto-kondensuoto pieno kremu ir gerai išlyginame. Dedame iš masės išpjaustytas formeles (geltonąją dalį pjoviau su stikline, pilkas dalis aplink akis - su stikliuku, o baltas akytes - su kamštuku nuo vaikiško gėrimo buteliuko. Taip sakant, pritaikiau aplinkoje esančias priemones, o juodus raištelius pjoviau "iš akies". Jas tarpusavyje suklijuojame vandeniu (jo reikia labai, labai nedaug, vos, vos atsargiai sudrėkinti detales, cukraus pudra duos sukibimą), akytes, plaukus ir kitas detales pabaigiame nupiešdami jas valgomuoju flomasteriu.

Namuose kepame keksiukus <em style="color: #ff0000;">Pimpačkiukus</em>
© Asmeninio albumo nuotr.

Baigtus dedame į šaldytuvą, kad sutvirtėtų. Ir.. džiaugiamės rezultatu.

www.vaikaivirtuveje.eu
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Sveikiausi vasaros užkandžiai kelionėms ir iškyloms, kurie patiks ir vaikams

Poilsis prie jūros ar ilgai laukta kelionė gali tapti tikru iššūkiu, jei pritrūks energijos, ar dar blogiau – apsinuodysime. Lietuvos dietologų draugijos prezidentė, medicinos mokslų daktarė Rūta Petereit pataria, kaip išlikti sveikiems kelionių metu, ir kokie užkandžiai puikiai tiks visai šeimai išsiruošus prie jūros, iškylauti, ar į ilgą kelionę automobiliu.

Naminiai varškės sūreliai: pagaminta su meile ir jokių E

Naminių varškės sūrelių receptas, kurį namuose išbandė ir portalui TavoVaikas.lt leido pasidalinti Katarzyna Mikulewicz.

Minkštas ir labai skanus rabarbarų pyragas

Jeigu ne dabar, kada gi daugiau bus proga paskanauti tokio smagiai rūgštelėjusio pyrago.

Gaminame namuose: skanieji ledai be jokių E

Pakelkit rankas, kas vasarą nevalgote ledų? Aha. Tokių beveik nebūna.

Purūs ir minkštučiai blynai iš vištienos

Purūs ir minkšti blynai puikiai tinka vakarienei. Tikiu, jų su malonumu skanaus ir vaikai.

Picos skonio vafliai

Recepte esančius kvietinius miltus (arba jų dalį) drąsiai galima keisti grikių, miežių arba rugių.

Kepame vištieną stiklainyje: išsamūs patarimai ir receptas

Tokie pietūs labai tinka tuomet, kai virtuvėje norisi praleisti kuo mažiau laiko, kai neturim laiko eit į parduotuvę pirkti įmantrių ingredientų ir norim tiesiog skaniai sočiai pavalgyti.

Gardžiausi mėsos kukuliai vaikams

Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.

Kitokios, dar minkštesnės, spurgos

Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.

Raminta Bogušienė rekomenduoja: 4 saldūs, bet sveiki receptai Velykoms (1)

Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!

Skaniausių kibinų receptas

Nežinau, kodėl taip seniai ir ilgai ruošiausi gaminti kibinus. O gal ir žinau - galbūt man atrodė, kad jiems reikia daug laiko, tad reikia visų pirma tinkamo nusiteikimo.

Mieliniai zuikučiai Velykoms: kai gražu ir skanu (1)

Mielinės bandelės - zuikučiai, kurios labai tinka šventiniam stalui.

Naminiai guminukai, kuriuos vaikams galima duoti be sąžinės graužimo

Juokiuosi, kad mano dvimetės šūkis šiuo metu galėtų būti „duokit duonos ir žaidimų!“. Taip dviem frontais kasdien suku galvą: ne tik, ką naudingo ir smagaus su ja nuveikti, bet ir kokių sveikesnių, įdomesnių ir jai patinkančių užkandžių pagaminti.

Metų atradimas: pica keptuvėje per 15 minučių!

Tinklaraščio „Sukaramele.blogspot“ autorė Kristina išbandė tikrai neįprastą picą, kurią vadina savo metų atradimu.

Ypatingo skonio saldžiųjų bulvių ir morkų trinta sriuba

Trintos sriubos paprastai gaminamos iš daržovių, kurios prieš tai apdorojamos jas pakepant, kad vėliau sriuboje atskleistų savo visapusiškesnį skonį. Tačiau daržoves galima apkepti ne tik keptuvėje, bet ir orkaitėje.