Namuose kepame keksiukus Pimpačkiukus

 (2)
Prieš porą metų viena proga kepiau tokius linksmus keksiukus filmuko „Blogasis aš“ tema.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Keksiukai pavyko labai linksmi ir sulaukė daug komplimentų. Kadangi Pimpačkiukai/Pakalikai šiuo metu populiarūs, nutariau pasidalinti receptu, gal pasiryšite nudžiuginti Pimpačkiukų gerbėjus ir jūs.

Iškart perspėju - veikti tikrai yra ką. Užtrukau ne vieną valandą, kol viską padariau, bet buvo verta! Jau vien dėl to "I did it!!!" jausmo.

Taigi, pirmiausia reikia išsikepti keksiukus. Kepiau kondensuoto pieno skonio keksiukus, kadangi jų viršus nelabai iškyla į kauburį, o lieka gan lygus.

Keksiukams pasigaminti reikia:

200 g sviesto, 200 g miltų, 100 g cukraus, žiupsnelio kepimo miltelių, 1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus, žiupsnelio druskos, pusės indelio kondensuoto pieno, 3 kiaušinių.

Gaminame:

Kambario temperatūros sviestą gerai išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrum, druska, supilkite kondensuotą pieną ir išplakite iki purumo. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, persijokite ir supilkite į sviesto - kondensuoto pieno masę ir gerai išmaišykite, kad neliktų miltų gumulėlių. Sumuškite kiaušinius ir išplakite masę iki purumo. Masę supilstykite į keksiukų formeles ir dėkite į įkaitintą iki 180°C orkaitę, kepkite keksiukus apie 20 minučių (taip sako receptas, man visada reikia apie 10 min. daugiau, gal nuo orkaitės priklauso), kol įsmeigus pagaliuką, prie jo niekas nekibs.

Kremas keksiukams aptepti:

100 g sviesto, pusė indelio kondensuoto pieno.

Kambario temperatūros sviestą ir kambario temperatūros kondensuotą pieną išplakame iki vientisos purios masės ir dedame į šaldytuvą, kad pastingtų.

Dengimo masė, skirta keksiukams papuošti. Jai pagaminti reikės:

500 g cukraus pudros, 1 kiaušinio baltymas, 2 valgomieji (dideli) šaukštai gero (be skonio) aliejaus (ypač tyras alyvuogių aliejus labai tinka), 1,5 valgomojo (didelio) šaukšto želatinos (jei naudosite baltą stiprią, pakaks ir 1 šaukšto), valgomųjų dažų.

Masę gaminame taip:

Į dubenį supilti būtinai persijotą cukraus pudrą, įmušti baltymą, įpilti aliejų ir ištirpintą želatiną. Viską labai gerai išminkyti, beminkant galima pridėti kažkiek cukraus pudros, kad mažiau kibtų prie rankų ir gautųsi kočiojama masė. Masę reikia iškočioti ant stalo, pabarstyto cukraus pudra. Iš šio kiekio gaunasi visai nemažai masės, likučius galima suvynioti į maistinę plėvelę ir laikyti šaldytuve kokią savaitę, išliks nesukietėjusi. Arba galima padaryti saldainių, gausis tokie kaip per šventes prie bažnyčių bobulytės pardavinėja suvyniotus į blizgantį popierių.

Namuose kepame keksiukus <em style="color: #ff0000;">Pimpačkiukus</em>
© Asmeninio albumo nuotr.

Valgomieji dažai

Jų įsigyti galima tiek didžiuosiuose prekybos centruose, tiek ir specializuotose parduotuvėse, prekiaujančia įranga ir priemonėmis kepykloms, konditeriams. Jei dažai milteliniai - jais dažome jau iš masės išpjaustytas formeles. Jei dažai skysti, teks pažaisti kiek daugiau gaminant masę, nes dažus įmaišyti reikės kartu su kitais ingredientais ir gerai išminkyti, kad būtų vientisa ir vientisos spalvos, tai reiškia, kad ingredientus reikės padalinti į tiek dalių, kiek spalvų masės norėsite pasigaminti ir kiekvienos spalvos masę daryti atskirai. Taip pat reikės valgomojo (juodo) flomasterio, kuriuo piešiamos akytės, plaukučiai, burnytės.

Kaip padaryti Pimpačkiuką:

Keksiukų viršų, jei jis nelygus, apipjauname, kad būtų lygus ar vos, vos iškilęs, tuomet aptepame sviesto-kondensuoto pieno kremu ir gerai išlyginame. Dedame iš masės išpjaustytas formeles (geltonąją dalį pjoviau su stikline, pilkas dalis aplink akis - su stikliuku, o baltas akytes - su kamštuku nuo vaikiško gėrimo buteliuko. Taip sakant, pritaikiau aplinkoje esančias priemones, o juodus raištelius pjoviau "iš akies". Jas tarpusavyje suklijuojame vandeniu (jo reikia labai, labai nedaug, vos, vos atsargiai sudrėkinti detales, cukraus pudra duos sukibimą), akytes, plaukus ir kitas detales pabaigiame nupiešdami jas valgomuoju flomasteriu.

Namuose kepame keksiukus <em style="color: #ff0000;">Pimpačkiukus</em>
© Asmeninio albumo nuotr.

Baigtus dedame į šaldytuvą, kad sutvirtėtų. Ir.. džiaugiamės rezultatu.

www.vaikaivirtuveje.eu
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Kepame skaniuosius kūčiukus

Artėjant Kalėdoms parduotuvėse ir namuose vis dažniau pakvimpa kūčiukais.

5 patiekalai su bulvėmis, kuriuos mielai kirs visa šeima (2)

Rudenį, kai mūsų rūsiai ir sandėliukai yra pasipildę šviežių bulvių atsargomis, primename 5 išbandytus receptus su bulvėmis.

Pats skaniausias ir kvapniausias varškės pyragas

Ilgais ir tamsiais vakarais neretai pritrūkstame idėjų, ką smagaus nuveikti su mažaisiais. Mes turime idėją - ogi pasikvieskite juos į virtuvę ir pasiūlykite drauge iškepti skaniausią pasaulyje varškės pyragą.

Gaivios salotos su persimonais

Greitai paruošiamos ir labai skanios salotos. Puikus pasirinkimas, kai norisi kažko lengvo ir greito.

Kertam lažybų, kad nė už ką neatspėtumėte, iš ko pagaminti šie keksiukai

Desertai iš morkų, moliūgo, avinžirnių, avokado... Taip, taip, nesileiskite būti suklaidinami - tikrai kalbame ne apie pikantiškus kepinius, bet apie desertinius.

3 žaibiškai pagaminamų sausainių receptai

Ne kiekviena mama turi laiko gaminti „prašmatnius“ ir sudėtingus patiekalus. Tokiu atveju gelbsti greitai pagaminamo patiekalo receptai. Jūsų dėmesiui - trijų tikrai lengvai pagaminamų sausainių pavyzdžiai.

Raminta Bogušienė: daugelis mums įprastų pyragų kenkia sveikatai (1)

Lapkričio 6-ąją Lietuvoje švenčiama pyragų diena. Šia proga kviečiama kepti pyragus, dalintis su draugais, kolegomis, nudžiuginti namiškius netikėtu receptu. Tačiau ar daugelis iš mūsų žino, kaip pasigaminti sveikatai palankų pyragą?

Balandėliai tinginėliai: skaniausių pietų idėja (4)

Et, man kartais taip patinka tas lietuviškas žodynas įvardinant tam tikrus patiekalus (ypač likęs iš senesnių laikų), kad net nesinori jiems galvoti kitokio pavadinimo.

Labai trapūs ir todėl labai skanūs žagarėliai (2)

Šie žagarėliai ne tik labai trapūs, bet ir laaaaabai skanūs. Juos gaminant naudojami tik tryniai.

Obuolių pyragas „7 šaukštai“ (6)

Jeigu obuolių pyragą kepsite didesnėje, negu nurodyta recepte, kepimo skardoje, pyragas bus plonesnis ir iškeps greičiau.

Skanieji ežiukai: paprasta, pigu ir sotu (27)

Dar vienas patiekalas iš lietuviškos virtuvės su žaismingu pavadinimu.

Tobulai skanūs ir lengvai pagaminami naminiai koldūnai (7)

Naminiai koldūnai tik iš pirmo žvilgsnio atrodo nelengvai pagaminamas patiekalas, iš tiesų, jis nėra sudėtingas ir pavyks net neįgudusiai šeimininkei.

Pagerintas ir dar skanesnis omletas (1)

Populiarus pusryčių pasirinkimas (be blynų ir įvairių košių) - omletas. Šį kartą gaminu kiek įdomesnį, sotų ir tikrai puikaus skonio omletą su varške.

Moliūgų sriuba su vienu netikėtu ir labai skaniu ingredientu

Moliūgų nemėgau, visada stengiausi išsisukti nuo jo patiekalų. Nuėjus į parduotuvę netoli namų ir užmačius labai gražių moliūgų, rankos pačios tiesėsi nusipirkti vieną ir išvirti sriubą.

Joks kitas patiekalas neprimena vaikystės, kaip šis: išbandykite dar šiandien

Skanumynas jaukiam šeimos vakarui ar savaitgalio pasisėdėjimams. Gamindami pasikvieskite į pagalbą vaikus - lai jie būna jūsų padėjėjai.