Namuose kepame keksiukus Pimpačkiukus

 (2)
Prieš porą metų viena proga kepiau tokius linksmus keksiukus filmuko „Blogasis aš“ tema.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Keksiukai pavyko labai linksmi ir sulaukė daug komplimentų. Kadangi Pimpačkiukai/Pakalikai šiuo metu populiarūs, nutariau pasidalinti receptu, gal pasiryšite nudžiuginti Pimpačkiukų gerbėjus ir jūs.

Iškart perspėju - veikti tikrai yra ką. Užtrukau ne vieną valandą, kol viską padariau, bet buvo verta! Jau vien dėl to "I did it!!!" jausmo.

Taigi, pirmiausia reikia išsikepti keksiukus. Kepiau kondensuoto pieno skonio keksiukus, kadangi jų viršus nelabai iškyla į kauburį, o lieka gan lygus.

Keksiukams pasigaminti reikia:

200 g sviesto, 200 g miltų, 100 g cukraus, žiupsnelio kepimo miltelių, 1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus, žiupsnelio druskos, pusės indelio kondensuoto pieno, 3 kiaušinių.

Gaminame:

Kambario temperatūros sviestą gerai išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrum, druska, supilkite kondensuotą pieną ir išplakite iki purumo. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, persijokite ir supilkite į sviesto - kondensuoto pieno masę ir gerai išmaišykite, kad neliktų miltų gumulėlių. Sumuškite kiaušinius ir išplakite masę iki purumo. Masę supilstykite į keksiukų formeles ir dėkite į įkaitintą iki 180°C orkaitę, kepkite keksiukus apie 20 minučių (taip sako receptas, man visada reikia apie 10 min. daugiau, gal nuo orkaitės priklauso), kol įsmeigus pagaliuką, prie jo niekas nekibs.

Kremas keksiukams aptepti:

100 g sviesto, pusė indelio kondensuoto pieno.

Kambario temperatūros sviestą ir kambario temperatūros kondensuotą pieną išplakame iki vientisos purios masės ir dedame į šaldytuvą, kad pastingtų.

Dengimo masė, skirta keksiukams papuošti. Jai pagaminti reikės:

500 g cukraus pudros, 1 kiaušinio baltymas, 2 valgomieji (dideli) šaukštai gero (be skonio) aliejaus (ypač tyras alyvuogių aliejus labai tinka), 1,5 valgomojo (didelio) šaukšto želatinos (jei naudosite baltą stiprią, pakaks ir 1 šaukšto), valgomųjų dažų.

Masę gaminame taip:

Į dubenį supilti būtinai persijotą cukraus pudrą, įmušti baltymą, įpilti aliejų ir ištirpintą želatiną. Viską labai gerai išminkyti, beminkant galima pridėti kažkiek cukraus pudros, kad mažiau kibtų prie rankų ir gautųsi kočiojama masė. Masę reikia iškočioti ant stalo, pabarstyto cukraus pudra. Iš šio kiekio gaunasi visai nemažai masės, likučius galima suvynioti į maistinę plėvelę ir laikyti šaldytuve kokią savaitę, išliks nesukietėjusi. Arba galima padaryti saldainių, gausis tokie kaip per šventes prie bažnyčių bobulytės pardavinėja suvyniotus į blizgantį popierių.

Namuose kepame keksiukus <em style="color: #ff0000;">Pimpačkiukus</em>
© Asmeninio albumo nuotr.

Valgomieji dažai

Jų įsigyti galima tiek didžiuosiuose prekybos centruose, tiek ir specializuotose parduotuvėse, prekiaujančia įranga ir priemonėmis kepykloms, konditeriams. Jei dažai milteliniai - jais dažome jau iš masės išpjaustytas formeles. Jei dažai skysti, teks pažaisti kiek daugiau gaminant masę, nes dažus įmaišyti reikės kartu su kitais ingredientais ir gerai išminkyti, kad būtų vientisa ir vientisos spalvos, tai reiškia, kad ingredientus reikės padalinti į tiek dalių, kiek spalvų masės norėsite pasigaminti ir kiekvienos spalvos masę daryti atskirai. Taip pat reikės valgomojo (juodo) flomasterio, kuriuo piešiamos akytės, plaukučiai, burnytės.

Kaip padaryti Pimpačkiuką:

Keksiukų viršų, jei jis nelygus, apipjauname, kad būtų lygus ar vos, vos iškilęs, tuomet aptepame sviesto-kondensuoto pieno kremu ir gerai išlyginame. Dedame iš masės išpjaustytas formeles (geltonąją dalį pjoviau su stikline, pilkas dalis aplink akis - su stikliuku, o baltas akytes - su kamštuku nuo vaikiško gėrimo buteliuko. Taip sakant, pritaikiau aplinkoje esančias priemones, o juodus raištelius pjoviau "iš akies". Jas tarpusavyje suklijuojame vandeniu (jo reikia labai, labai nedaug, vos, vos atsargiai sudrėkinti detales, cukraus pudra duos sukibimą), akytes, plaukus ir kitas detales pabaigiame nupiešdami jas valgomuoju flomasteriu.

Namuose kepame keksiukus <em style="color: #ff0000;">Pimpačkiukus</em>
© Asmeninio albumo nuotr.

Baigtus dedame į šaldytuvą, kad sutvirtėtų. Ir.. džiaugiamės rezultatu.

www.vaikaivirtuveje.eu
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Tobulai skanūs ir greitai pagaminami sausainiai su obuoliais (6)

Tikrai nesumeluosiu sakydama, kad šie sausainiai man vieni iš skaniausių. Minkšti, saldūs, su lengva obuoline rūgštele. Ir smagu yra tai, kad nors čia ir mielinis gaminys, bet nėra būtina šios tešlos kildinti ir ilgai laukti.

Ko gero, lengviausiai pagaminamas ir skaniausias varškės pyragas

Labai lengvai ir greitai pagaminamas varškės pyragas.

Močiutės pyragas su obuoliais (2)

Obuolių pyragų yra pačių įvairiausių. Šis, kurį jums siūlome, yra pamėgtas senosios kartos, mūsų močiučių, kurios jį perskaitė senosiose šeimininkių knygose.

Daržovių kugelis, kuriam sunku atsispirti (1)

Vakar mano šeima mėgavosi labai seniai gamintu daržovių kugeliu.

Skaniausi bulviniai blynai ir 7 gudrybės, kaip galima paįvairinti jų tešlą (10)

Šis patiekalas nėra mūsų šeimoje dažnai valgomas. Vyras kažkodėl nuo mažens jų nemėgsta. Bet labai retai, ypač šviežių bulvių sezono metu, blynai visgi pas mus garuoja ant stalo.

IDĖJA PIETUMS AR VAKARIENEI : kalakutienos kotletai su obuoliais (1)

Ruduo, pilni sodai obuolių... Dabar pas visas šeimininkes virtuvėje kvepia pyragais su obuoliais, o pas mane - kotletais.

SKANAUS! Obuolių pyragas su kefyru

Ruduo. Kai už lango vis dažniau lyja lietus, namai pakvimpa pyragais. O kadangi ruduo yra obuolių metas, tai kaip gi be jų.

Patobulintas kugelis su dešrelėmis

Patiekalas nėra įmantrus, tiesiog bulvių plokštainis paįvairintas su dešrelėmis.

Nuostabaus skonio obuolių ir varškės pyragas (2)

Mano namuose visada šaldytuve būna varškės, o tada jau mąstau, ką gaminti skanaus.

Kaip šviežių vaisių derlių paversti džiovintomis gėrybėmis

Ruduo – pokyčių metas ne tik gamtoje, bet ir kiekvienos šeimininkės virtuvėje. Neseniai tikra atgaiva buvę švieži vaisiai rudens sezoną įgaus visai kitą atspalvį ir dar ryškesnį skonį.

Nekeptas obuolių ir varškės pyragas (5)

Receptas, kuris patiks daugeliui: nekeptas obuolių ir varškės pyragas.

Lengvai pagaminamas ir maistingas moliūgų pyragas

Moliūgai - rudens sezono gėrybės, jų auginimas yra gana populiarus jau vien dėl to, kad reikia minimalios priežiūros, o patiekalų yra gana įvairių.

GARDU IR SVEIKA: trinta bulvių ir cukinijų sriuba (2)

Šio patiekalo pavadinimas pasako visus produktus, kurių reikia sriubai.Na, beveik visus.

TINGINYS be kondensuoto pieno (4)

„Samčio užrašų" šeimininkė Odeta gamino visų mėgstamą "Tinginį". Tačiau šiek tiek kitaip negu įprasta - be kondensuoto pieno.

Amerikietiškas pyragas, kurį pamėgsite nuo pirmo kąsnio (5)

Amerikietiško pyrago receptas, kurį mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.