Namuose kepame keksiukus Pimpačkiukus

 (2)
Prieš porą metų viena proga kepiau tokius linksmus keksiukus filmuko „Blogasis aš“ tema.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Keksiukai pavyko labai linksmi ir sulaukė daug komplimentų. Kadangi Pimpačkiukai/Pakalikai šiuo metu populiarūs, nutariau pasidalinti receptu, gal pasiryšite nudžiuginti Pimpačkiukų gerbėjus ir jūs.

Iškart perspėju - veikti tikrai yra ką. Užtrukau ne vieną valandą, kol viską padariau, bet buvo verta! Jau vien dėl to "I did it!!!" jausmo.

Taigi, pirmiausia reikia išsikepti keksiukus. Kepiau kondensuoto pieno skonio keksiukus, kadangi jų viršus nelabai iškyla į kauburį, o lieka gan lygus.

Keksiukams pasigaminti reikia:

200 g sviesto, 200 g miltų, 100 g cukraus, žiupsnelio kepimo miltelių, 1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus, žiupsnelio druskos, pusės indelio kondensuoto pieno, 3 kiaušinių.

Gaminame:

Kambario temperatūros sviestą gerai išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrum, druska, supilkite kondensuotą pieną ir išplakite iki purumo. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, persijokite ir supilkite į sviesto - kondensuoto pieno masę ir gerai išmaišykite, kad neliktų miltų gumulėlių. Sumuškite kiaušinius ir išplakite masę iki purumo. Masę supilstykite į keksiukų formeles ir dėkite į įkaitintą iki 180°C orkaitę, kepkite keksiukus apie 20 minučių (taip sako receptas, man visada reikia apie 10 min. daugiau, gal nuo orkaitės priklauso), kol įsmeigus pagaliuką, prie jo niekas nekibs.

Kremas keksiukams aptepti:

100 g sviesto, pusė indelio kondensuoto pieno.

Kambario temperatūros sviestą ir kambario temperatūros kondensuotą pieną išplakame iki vientisos purios masės ir dedame į šaldytuvą, kad pastingtų.

Dengimo masė, skirta keksiukams papuošti. Jai pagaminti reikės:

500 g cukraus pudros, 1 kiaušinio baltymas, 2 valgomieji (dideli) šaukštai gero (be skonio) aliejaus (ypač tyras alyvuogių aliejus labai tinka), 1,5 valgomojo (didelio) šaukšto želatinos (jei naudosite baltą stiprią, pakaks ir 1 šaukšto), valgomųjų dažų.

Masę gaminame taip:

Į dubenį supilti būtinai persijotą cukraus pudrą, įmušti baltymą, įpilti aliejų ir ištirpintą želatiną. Viską labai gerai išminkyti, beminkant galima pridėti kažkiek cukraus pudros, kad mažiau kibtų prie rankų ir gautųsi kočiojama masė. Masę reikia iškočioti ant stalo, pabarstyto cukraus pudra. Iš šio kiekio gaunasi visai nemažai masės, likučius galima suvynioti į maistinę plėvelę ir laikyti šaldytuve kokią savaitę, išliks nesukietėjusi. Arba galima padaryti saldainių, gausis tokie kaip per šventes prie bažnyčių bobulytės pardavinėja suvyniotus į blizgantį popierių.

Namuose kepame keksiukus <em style="color: #ff0000;">Pimpačkiukus</em>
© Asmeninio albumo nuotr.

Valgomieji dažai

Jų įsigyti galima tiek didžiuosiuose prekybos centruose, tiek ir specializuotose parduotuvėse, prekiaujančia įranga ir priemonėmis kepykloms, konditeriams. Jei dažai milteliniai - jais dažome jau iš masės išpjaustytas formeles. Jei dažai skysti, teks pažaisti kiek daugiau gaminant masę, nes dažus įmaišyti reikės kartu su kitais ingredientais ir gerai išminkyti, kad būtų vientisa ir vientisos spalvos, tai reiškia, kad ingredientus reikės padalinti į tiek dalių, kiek spalvų masės norėsite pasigaminti ir kiekvienos spalvos masę daryti atskirai. Taip pat reikės valgomojo (juodo) flomasterio, kuriuo piešiamos akytės, plaukučiai, burnytės.

Kaip padaryti Pimpačkiuką:

Keksiukų viršų, jei jis nelygus, apipjauname, kad būtų lygus ar vos, vos iškilęs, tuomet aptepame sviesto-kondensuoto pieno kremu ir gerai išlyginame. Dedame iš masės išpjaustytas formeles (geltonąją dalį pjoviau su stikline, pilkas dalis aplink akis - su stikliuku, o baltas akytes - su kamštuku nuo vaikiško gėrimo buteliuko. Taip sakant, pritaikiau aplinkoje esančias priemones, o juodus raištelius pjoviau "iš akies". Jas tarpusavyje suklijuojame vandeniu (jo reikia labai, labai nedaug, vos, vos atsargiai sudrėkinti detales, cukraus pudra duos sukibimą), akytes, plaukus ir kitas detales pabaigiame nupiešdami jas valgomuoju flomasteriu.

Namuose kepame keksiukus <em style="color: #ff0000;">Pimpačkiukus</em>
© Asmeninio albumo nuotr.

Baigtus dedame į šaldytuvą, kad sutvirtėtų. Ir.. džiaugiamės rezultatu.

www.vaikaivirtuveje.eu
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Orkaitėje kepti varškėtukai

Varškę mėgstu ir ją galėčiau valgyti kelis kartus per savaitę. Nesvarbu, ar tai būtų virtiniai su varške, varškės pyragas ar tiesiog varškėčiai.

Pusryčiams – paskaninti skrebučiai (2)

Be blynų ir įvairių košių populiarus pusryčių pasirinkimas - skrebučiai.

Vaikyste kvepiantis keksas pagal senovinį receptą (3)

Šiandien mano namai kvepėjo vaikyste. Mano vaikyste. Net neabejoju, kad kiekvienas iš mūsų turime savo vaikystės skonį, kvapą, prisiminimus, kurie nukelia į vaikystę.

Traškios įdarytos bulvės

Patiekalas, kuriam pagaminti reikia vos kelių sudedamųjų dalių. Ir jų greičiausiai visada rasime savo namų šaldytuve.

Tinginių šimtalapis, kurį pagaminsite greitai ir lengvai (2)

Šimtalapis – mėgstamas lietuvių švenčių patiekalas. Jeigu nenorite leisti pinigų jau pagamintam šimtalapiui, išbandykite namuose gamintą.

Šventiniai sausainiai per 15 minučių (1)

Kažkada panašius sausainius užmačiau vienoj parduotuvėj. Paėmiau pirkti, pavarčiau rankoje ir nusprendžiau, kad pati galiu tokių iškepti namuose. Tai štai, su vaikų pagalba turime skanių sausainiukų.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: vokiškas blynas (5)

Anglų kalba šis blynas vadinamas German pancake arba Dutch baby pancake. Nors į „baby“ jis nepanašus dėl savo dydžio.

Amžinai skanus kugelis ir kelios gudrybės, kaip jį iškepti dar gardesnį (16)

Šiam patiekalui, sakyčiau, labai tiktų pasakymas - genialu yra tai, kas paprasta.

Ubagų kotletai (2)

Ieškojau vakar naujų idėjų kotletams, nes buvo prašymas jų pagaminti. Kiek varčiau receptų, tai arba kažko neturiu, arba nevalgo kas nors šeimoj, arba dar kas nors.

Labai skanūs blynai, kuriems nereikia miltų

Šie blynai neįprasti todėl, kad jiems iškepti neprireiks miltų. Pabandom?

Skaniausių kūčiukų receptas

Kūčių stalo neįsivaizduojame be kūčiukų. Jų pasiūla prekybos centruose didžiulė, tačiau mūsų pasiūlymas jums – išsikepti kūčiukų namuose.

Kalėdiniai sausainiai, kurie papuoš kiekvieną švenčių stalą (4)

Belaukiant Kalėdų, vienas smagiausių šeimos darbų virtuvėje – meduolinių sausainių kepimas. Tam reikia turėti gražių kalėdinių sausainių formelių (eglės, žvaigždės, žmogeliuko, varpelio, briedžio, snaigės ir pan.) Jūsų dėmesiui – vienas paprasčiausių receptų, kurį kviečiame išbandyti prieš šventes.

Tobulas pyragas su Oreo sausainiais

Tinklaraštininkė Odeta iš „Samčio burtų“ kepa šokoladainį su varške ir OREO sausainiais.

Ko gero, skaniausi visų laikų varškėčiai

Varškėčiai yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietums.

Kepame skaniuosius kūčiukus (6)

Artėjant Kalėdoms parduotuvėse ir namuose vis dažniau pakvimpa kūčiukais.