Nekeptas šokoladinis tortas: tobulas skonis ir mažai darbo

 (26)
Šio blog'o rašymas man yra tas trumpas pabėgimas nuo įkyrių pasikartojančių ir neišliekančių darbų (kasdienis daugkartinis namų tvarkymas), trumpas pabėgimas nuo vaikų, skiriant jiems visą save, visą savo laiką ir energiją, trumpas pabėgimas kuriant, kai norisi nepamesti ir išlaikyti savąjį aš.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Šiam nekeptam tortui pagaminti nereikia ypač daug laiko, jį pakankamai lengva pagaminti, jis tobulai skanus ir nereikia sukti galvos, kaip jį puošti, nes jis pats savaime puošnus.

Tortui pagaminti reikės:

Pagrindui:

šokoladinių ar kakavinių sausainių (Selga ar panašių) - 300 g;

pakelis sviesto.

Šokoladiniams putėsiams:

riebios plakamosios grietinėlės (35 ar dar geriau 36 proc. riebumo) - 2 dideli indeliai;

cukraus - 150 g;

2 plytelės juodojo šokolado;

50 g sviesto;

2 šaukštai želatinos;

1 valgomasis šaukštas brendžio.

Nekeptas šokoladinis tortas: tobulas skonis ir mažai darbo
© Asmeninio albumo nuotr.

Gaminimas:

Pirmiausia paruošiame torto pagrindą - sausainius susmulkiname iki trupinukų, sviestą išlydome ir užpilame trupinius. Labai gerai išmaišome, kad neliktų sausų trupinukų. Tuomet gautą masę dedame ant maistine plėvele išklotos tortinės ir šaukštu gerai paspaudžiame, kad neliktų oro tarpų. Dedame į šaldytuvą ir gaminame šokoladinius putėsius.

Putėsiams grietinėlę išplakame su cukrumi iki standžių putų (apvertus dubenį grietinėlė lieka savo vietoje ). Šokoladą ir sviestą išlydome dubenėlyje garų vonelėje (jei dubenėlį statysime ant kaitlentės, rizikuojame, kad šokoladas prisvils, nes jis labai greitai tą geba padaryti), želatiną brinkiname, pakaitiname, kad ištirptų, sumaišome su brendžiu ir pilame į tirpintą šokoladą, išeina tokia truputį tąsi masė. Ją atsargiai ir lėtai maišydami sudedame į plaktą grietinėlę. Turi gautis vientisa puri šokoladinė masė. Ją atsargiai dedame ant sausainių pagrindo į maistine plėvele išklotą skardą ir dedame atgal į šaldytuvą, kad sustingtų (pakanka kelių valandų, bet galima palikti ir per naktį).

Kai tortas visai sustingsta, išimame iš tortinės su visa maistine plėvele ir tik tada plėvelę atsargiai nuimame. Nuo jos gali likti sustingęs gražus netaisyklingas raštas. Tortą puošiame pagal savo fantaziją - šaldytomis formą išlaikančiomis uogomis (avietėmis, gervuogėmis, šilauogėmis ar pan.) arba šviežiomis uogomis, vaisiais, plakta grietinėle. Sąrašas begalinis. Belieka džiaugtis patiems ir stebinti artimuosius.

www.vaikaivirtuveje.eu
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Naminiai varškės sūreliai: pagaminta su meile ir jokių E

Naminių varškės sūrelių receptas, kurį namuose išbandė ir portalui TavoVaikas.lt leido pasidalinti Katarzyna Mikulewicz.

Minkštas ir labai skanus rabarbarų pyragas

Jeigu ne dabar, kada gi daugiau bus proga paskanauti tokio smagiai rūgštelėjusio pyrago.

Gaminame namuose: skanieji ledai be jokių E

Pakelkit rankas, kas vasarą nevalgote ledų? Aha. Tokių beveik nebūna.

Purūs ir minkštučiai blynai iš vištienos

Purūs ir minkšti blynai puikiai tinka vakarienei. Tikiu, jų su malonumu skanaus ir vaikai.

Picos skonio vafliai

Recepte esančius kvietinius miltus (arba jų dalį) drąsiai galima keisti grikių, miežių arba rugių.

Kepame vištieną stiklainyje: išsamūs patarimai ir receptas

Tokie pietūs labai tinka tuomet, kai virtuvėje norisi praleisti kuo mažiau laiko, kai neturim laiko eit į parduotuvę pirkti įmantrių ingredientų ir norim tiesiog skaniai sočiai pavalgyti.

Gardžiausi mėsos kukuliai vaikams

Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.

Kitokios, dar minkštesnės, spurgos

Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.

Raminta Bogušienė rekomenduoja: 4 saldūs, bet sveiki receptai Velykoms (1)

Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!

Skaniausių kibinų receptas

Nežinau, kodėl taip seniai ir ilgai ruošiausi gaminti kibinus. O gal ir žinau - galbūt man atrodė, kad jiems reikia daug laiko, tad reikia visų pirma tinkamo nusiteikimo.

Mieliniai zuikučiai Velykoms: kai gražu ir skanu (1)

Mielinės bandelės - zuikučiai, kurios labai tinka šventiniam stalui.

Naminiai guminukai, kuriuos vaikams galima duoti be sąžinės graužimo

Juokiuosi, kad mano dvimetės šūkis šiuo metu galėtų būti „duokit duonos ir žaidimų!“. Taip dviem frontais kasdien suku galvą: ne tik, ką naudingo ir smagaus su ja nuveikti, bet ir kokių sveikesnių, įdomesnių ir jai patinkančių užkandžių pagaminti.

Metų atradimas: pica keptuvėje per 15 minučių!

Tinklaraščio „Sukaramele.blogspot“ autorė Kristina išbandė tikrai neįprastą picą, kurią vadina savo metų atradimu.

Ypatingo skonio saldžiųjų bulvių ir morkų trinta sriuba

Trintos sriubos paprastai gaminamos iš daržovių, kurios prieš tai apdorojamos jas pakepant, kad vėliau sriuboje atskleistų savo visapusiškesnį skonį. Tačiau daržoves galima apkepti ne tik keptuvėje, bet ir orkaitėje.

Jokios chemijos ir jokių E – namuose kepame spalvotus lietinius

Tai ne tik spalvoti, bet ir maistingi lietiniai, praturtinti trijų rūšių daržovėmis ir taip pat uogomis.