Nekeptas šokoladinis tortas: tobulas skonis ir mažai darbo

 (26)
Šio blog'o rašymas man yra tas trumpas pabėgimas nuo įkyrių pasikartojančių ir neišliekančių darbų (kasdienis daugkartinis namų tvarkymas), trumpas pabėgimas nuo vaikų, skiriant jiems visą save, visą savo laiką ir energiją, trumpas pabėgimas kuriant, kai norisi nepamesti ir išlaikyti savąjį aš.
Nekeptas šokoladinis tortas: tobulas skonis ir mažai darbo
© Asmeninio albumo nuotr.

Šiam nekeptam tortui pagaminti nereikia ypač daug laiko, jį pakankamai lengva pagaminti, jis tobulai skanus ir nereikia sukti galvos, kaip jį puošti, nes jis pats savaime puošnus.

Tortui pagaminti reikės:

Pagrindui:

šokoladinių ar kakavinių sausainių (Selga ar panašių) - 300 g;

pakelis sviesto.

Šokoladiniams putėsiams:

riebios plakamosios grietinėlės (35 ar dar geriau 36 proc. riebumo) - 2 dideli indeliai;

cukraus - 150 g;

2 plytelės juodojo šokolado;

50 g sviesto;

2 šaukštai želatinos;

1 valgomasis šaukštas brendžio.

Nekeptas šokoladinis tortas: tobulas skonis ir mažai darbo
© Asmeninio albumo nuotr.

Gaminimas:

Pirmiausia paruošiame torto pagrindą - sausainius susmulkiname iki trupinukų, sviestą išlydome ir užpilame trupinius. Labai gerai išmaišome, kad neliktų sausų trupinukų. Tuomet gautą masę dedame ant maistine plėvele išklotos tortinės ir šaukštu gerai paspaudžiame, kad neliktų oro tarpų. Dedame į šaldytuvą ir gaminame šokoladinius putėsius.

Putėsiams grietinėlę išplakame su cukrumi iki standžių putų (apvertus dubenį grietinėlė lieka savo vietoje ). Šokoladą ir sviestą išlydome dubenėlyje garų vonelėje (jei dubenėlį statysime ant kaitlentės, rizikuojame, kad šokoladas prisvils, nes jis labai greitai tą geba padaryti), želatiną brinkiname, pakaitiname, kad ištirptų, sumaišome su brendžiu ir pilame į tirpintą šokoladą, išeina tokia truputį tąsi masė. Ją atsargiai ir lėtai maišydami sudedame į plaktą grietinėlę. Turi gautis vientisa puri šokoladinė masė. Ją atsargiai dedame ant sausainių pagrindo į maistine plėvele išklotą skardą ir dedame atgal į šaldytuvą, kad sustingtų (pakanka kelių valandų, bet galima palikti ir per naktį).

Kai tortas visai sustingsta, išimame iš tortinės su visa maistine plėvele ir tik tada plėvelę atsargiai nuimame. Nuo jos gali likti sustingęs gražus netaisyklingas raštas. Tortą puošiame pagal savo fantaziją - šaldytomis formą išlaikančiomis uogomis (avietėmis, gervuogėmis, šilauogėmis ar pan.) arba šviežiomis uogomis, vaisiais, plakta grietinėle. Sąrašas begalinis. Belieka džiaugtis patiems ir stebinti artimuosius.

www.vaikaivirtuveje.eu
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

2 patobulinti varškės apkepai

Varškės apkepas yra universalus patiekalas, kurio skanauti galima ir pusryčiams, ir vakarienei, ir net pietums. Jūsų dėmesiui – du paskanintų varškės apkepų receptai.

Vienas skaniausių visų laikų obuolių pyragų (20)

Šis obuolių pyragas yra lengvai pagaminamas, skanus, todėl visai gali būti, kad iškepęs nuo stalo dings akimirksniu.

Skanioji agurkų mišrainė žiemai (14)

Gerai užderėjo agurkai? Jūsų dėmesiui – skanios mišrainės žiemai receptas.

Neapsakomo skanumo obuolių pyragas (38)

Šis obuolių pyrago receptas iš pirmo žvilgsnio atrodo keistokas, tačiau jei susiviliosite jį išbandyti, tikrai nenusivilsite.

2 patiekalai iš cukinijų, kuriems pagaminti nereikia daug proto (11)

Prasidėjus cukinijų derliui, visi mes ieškome skanių patiekalų receptų. Šįkart atrinkome du itin paprastus receptus – skanią trintą sriubą bei apkepėlę.

Skanūs ir sveiki keksiukai be miltų, cukraus ir kitų nuodėmių (12)

Grožio konkurse iki prizinės vietos jiems dar toli, bet suvalgyt šitokių, kad ir visą lėkštę – jokia nuodėmė. Be cukraus, be miltų, be riebalų. Tikrai, būna ir taip.

Idealūs blynukai pusryčiams ir vakarienei (1)

Turite maišą obuolių, kurių nespėjate suvalgyti? Iškepkite vaikams skanių blynų su avižomis bei obuoliais.

Nusibodo šašlykai? Išbandykite šį gardų patiekalą (20)

Jeigu planuojate iškylą gamtoje ir ieškote, kuo pakeisti nusibodusius šašlykus, šis receptas kaip tik jums.

Maisto technologė pataria, kokį aliejų naudoti kepimui

Ypač mūsų mažieji mėgsta keptus maisto produktus, o ir suaugusieji neatsispiria nei blyneliams, nei keptai mėsytei. Maisto technologė, sveikataipalankus.lt įkūrėja Raminta Bogušienė atsako, kokį aliejų rinktis kepimui: rafinuotą ar nerafinuotą. Taip pat pateikia aliejui sveikas alternatyvas.

GARDUS užkandukas su jaunomis cukinijomis

Šį patiekalą gaminusi mama Zita pavadino cukinijų „blyneliais“. Iš pirmo žvilgsnio jie primena blynus, tačiau tokie nėra.

Ruošiamės žiemai: raudonųjų serbentų drebučiai (3)

Jeigu svarstote, ką daryti su raudonųjų serbentų derliumi, kviečiame išbandyti mamų tinklaraštininkių receptą.

Karštas sumuštinis iš skaniausių pusryčių trejetuko (5)

Pastaruoju metu didelį dėmesį skiriu pusryčiams. Šį mėnesį mano rytai pakankamai laisvi, todėl ir laiko pasigaminti ką nors gardaus galiu skirti daugiau.

Marinuoti tetos agurkėliai (2)

Taip juos pavadinau, nes receptą davė teta - labai šauni šeimininkė.

Video pamokėlė: vaikai gamina naminius ledus

„Samčio burtų“ jaunieji kulinarai vasarą neatostogauja ir toliau mums rodo, kaip nesunkiai galima pasigaminti skanių patiekalų. Šįkart vaikai gamina naminius ledus.

Patiekalas per 10 minučių, kurio vaikas tikrai paprašys pakartoti (13)

Mažus vaikus auginančioms mamoms dažnai trūksta laiko ilgiems eksperimentams prie viryklės. Šio užkandžio gaminimui sugaišite ne daugiau kaip 10 minučių.