Nekeptas šokoladinis tortas: tobulas skonis ir mažai darbo

 (26)
Šio blog'o rašymas man yra tas trumpas pabėgimas nuo įkyrių pasikartojančių ir neišliekančių darbų (kasdienis daugkartinis namų tvarkymas), trumpas pabėgimas nuo vaikų, skiriant jiems visą save, visą savo laiką ir energiją, trumpas pabėgimas kuriant, kai norisi nepamesti ir išlaikyti savąjį aš.
Nekeptas šokoladinis tortas: tobulas skonis ir mažai darbo
© Asmeninio albumo nuotr.

Šiam nekeptam tortui pagaminti nereikia ypač daug laiko, jį pakankamai lengva pagaminti, jis tobulai skanus ir nereikia sukti galvos, kaip jį puošti, nes jis pats savaime puošnus.

Tortui pagaminti reikės:

Pagrindui:

šokoladinių ar kakavinių sausainių (Selga ar panašių) - 300 g;

pakelis sviesto.

Šokoladiniams putėsiams:

riebios plakamosios grietinėlės (35 ar dar geriau 36 proc. riebumo) - 2 dideli indeliai;

cukraus - 150 g;

2 plytelės juodojo šokolado;

50 g sviesto;

2 šaukštai želatinos;

1 valgomasis šaukštas brendžio.

Nekeptas šokoladinis tortas: tobulas skonis ir mažai darbo
© Asmeninio albumo nuotr.

Gaminimas:

Pirmiausia paruošiame torto pagrindą - sausainius susmulkiname iki trupinukų, sviestą išlydome ir užpilame trupinius. Labai gerai išmaišome, kad neliktų sausų trupinukų. Tuomet gautą masę dedame ant maistine plėvele išklotos tortinės ir šaukštu gerai paspaudžiame, kad neliktų oro tarpų. Dedame į šaldytuvą ir gaminame šokoladinius putėsius.

Putėsiams grietinėlę išplakame su cukrumi iki standžių putų (apvertus dubenį grietinėlė lieka savo vietoje ). Šokoladą ir sviestą išlydome dubenėlyje garų vonelėje (jei dubenėlį statysime ant kaitlentės, rizikuojame, kad šokoladas prisvils, nes jis labai greitai tą geba padaryti), želatiną brinkiname, pakaitiname, kad ištirptų, sumaišome su brendžiu ir pilame į tirpintą šokoladą, išeina tokia truputį tąsi masė. Ją atsargiai ir lėtai maišydami sudedame į plaktą grietinėlę. Turi gautis vientisa puri šokoladinė masė. Ją atsargiai dedame ant sausainių pagrindo į maistine plėvele išklotą skardą ir dedame atgal į šaldytuvą, kad sustingtų (pakanka kelių valandų, bet galima palikti ir per naktį).

Kai tortas visai sustingsta, išimame iš tortinės su visa maistine plėvele ir tik tada plėvelę atsargiai nuimame. Nuo jos gali likti sustingęs gražus netaisyklingas raštas. Tortą puošiame pagal savo fantaziją - šaldytomis formą išlaikančiomis uogomis (avietėmis, gervuogėmis, šilauogėmis ar pan.) arba šviežiomis uogomis, vaisiais, plakta grietinėle. Sąrašas begalinis. Belieka džiaugtis patiems ir stebinti artimuosius.

www.vaikaivirtuveje.eu
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Gaminame namuose be jokių E: jogurto ir grietinėlės ledai (4)

Karštą vasaros dieną smagu pasmaližiauti naminiais gardžiais ledais.

Gardūs varškės sausainiukai tik iš 4 ingredientų (9)

Sausainiai, pagaminti pagal šį receptą, kuo puikiausiai tinka ir vaikams. Jokių E, jokių glaistų, uogienių ir sirupų.

Genialiai paprasta: vaflių pyragiukai (11)

Lengvai pagaminamas ir skanus vaflių skanėstas, kurio receptą pristato Inga.

Vaizdo pamokėlė: vaikai kepa skanųjį obuolių pyragą

Ir vaikai gali gaminti, tereikia jais pasitikėti, duoti daugiau laisvės ir pasiūlyti tinkamus receptus.

Pasakysime jums vieną skanių šašlykų paslaptį (39)

Savaitgalį su vaikais praleisti gamtoje – džiaugsmas ir mažiems, ir dideliems. Kol vaikai dūks ir skaičiuos boružes pievoje, tėveliai gali išsikepti šašlykų. Štai kokį receptą mums siūlo mama Julija iš tinklaraščio „Mamukynas".

Pirmieji kūdikio sausainiai: kepame namuose (3)

Atėjus laikui, kai kūdikiui galima pasiūlyti duonos gaminių, kviečiame neskubėti pirkti pirktinių sausainių. Visai nesunku namuose iškepti paprasčiausių smėlinių sausainių savo mažyliui.

SKANUMĖLIS: neįprastas gardumynas iš rabarbarų ir apelsinų (9)

Jei svarstote, kur panaudoti rabarbarų derlių, siūlome pasinaudoti mamos Renatos išbandytu receptu.

Naminė Nutella: viens, du, ir pagaminta (18)

Kaip namuose pagaminti vaikų mėgstamo gardumyno? Mamos Elžbietos siūlomas receptas.

Kam pirkti, jei gali pasigaminti: naminiai zefyrai

Užsinorėjome zefyrų, kodėl neišbandžius jų pasigaminti pačiai? O ir sudedamosios dalys visos esančios namuose. Pirmą kartą dariau iš labai mažos porcijos (1/4), bet jau dabar drąsiai galima daryti ir iš didesnės.

Varškės apkepas iš trijų ingredientų (3)

Šiam apkepui prireiks vos trijų sudedamųjų dalių. Netikite? Išbandykite patys.

10 skaniausių nekeptų ir keptų pyragų Motinos dienai

Pirmąjį gegužės sekmadienį sveikiname mamas. Ta proga surinkome į vieną vietą 10 labai skanių pyragų receptų.

Lietuvių mėgstamas kalafioras: užkepėlė, kuriai sunku atsispirti (4)

Kulinarijos tinklaraštį rašanti Jelena siūlo skanią vegetarišką užkepėlę. Ir skanu, ir maistinga, ir sveika.

Slaptas ingredientas, kad kotletai būtų puresni ir dar skanesni (40)

Kotletukai su avižiniais dribsniais būna dar puresni ir minkštesni, negu įprasti mėsos kotletai.

Kertam lažybų – pigesnio ir tokio skanaus pyrago nesate ragavę (15)

Nebrangus, greitai pagaminamas ir skanus pyragas – taip jį apibūdina tinklaraštininkė Zita iš "Mamukynas.lt"

3 apkepai, kuriuos pagamins ir nepatyrusi šeimininkė

Pradėjus primaitinti kūdikį ir mažą vaiką, tėvams neretai pritrūksta fantazijos – o ką skanaus ir naudingo pagaminti vaikui kiekvieną dieną. Skubame į pagalbą ir pristatome tris apkepų receptus, kurie idealiai tinka šeimoms, auginančioms vaikus.