Nekeptas šokoladinis tortas: tobulas skonis ir mažai darbo

 (26)
Šio blog'o rašymas man yra tas trumpas pabėgimas nuo įkyrių pasikartojančių ir neišliekančių darbų (kasdienis daugkartinis namų tvarkymas), trumpas pabėgimas nuo vaikų, skiriant jiems visą save, visą savo laiką ir energiją, trumpas pabėgimas kuriant, kai norisi nepamesti ir išlaikyti savąjį aš.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Šiam nekeptam tortui pagaminti nereikia ypač daug laiko, jį pakankamai lengva pagaminti, jis tobulai skanus ir nereikia sukti galvos, kaip jį puošti, nes jis pats savaime puošnus.

Tortui pagaminti reikės:

Pagrindui:

šokoladinių ar kakavinių sausainių (Selga ar panašių) - 300 g;

pakelis sviesto.

Šokoladiniams putėsiams:

riebios plakamosios grietinėlės (35 ar dar geriau 36 proc. riebumo) - 2 dideli indeliai;

cukraus - 150 g;

2 plytelės juodojo šokolado;

50 g sviesto;

2 šaukštai želatinos;

1 valgomasis šaukštas brendžio.

Nekeptas šokoladinis tortas: tobulas skonis ir mažai darbo
© Asmeninio albumo nuotr.

Gaminimas:

Pirmiausia paruošiame torto pagrindą - sausainius susmulkiname iki trupinukų, sviestą išlydome ir užpilame trupinius. Labai gerai išmaišome, kad neliktų sausų trupinukų. Tuomet gautą masę dedame ant maistine plėvele išklotos tortinės ir šaukštu gerai paspaudžiame, kad neliktų oro tarpų. Dedame į šaldytuvą ir gaminame šokoladinius putėsius.

Putėsiams grietinėlę išplakame su cukrumi iki standžių putų (apvertus dubenį grietinėlė lieka savo vietoje ). Šokoladą ir sviestą išlydome dubenėlyje garų vonelėje (jei dubenėlį statysime ant kaitlentės, rizikuojame, kad šokoladas prisvils, nes jis labai greitai tą geba padaryti), želatiną brinkiname, pakaitiname, kad ištirptų, sumaišome su brendžiu ir pilame į tirpintą šokoladą, išeina tokia truputį tąsi masė. Ją atsargiai ir lėtai maišydami sudedame į plaktą grietinėlę. Turi gautis vientisa puri šokoladinė masė. Ją atsargiai dedame ant sausainių pagrindo į maistine plėvele išklotą skardą ir dedame atgal į šaldytuvą, kad sustingtų (pakanka kelių valandų, bet galima palikti ir per naktį).

Kai tortas visai sustingsta, išimame iš tortinės su visa maistine plėvele ir tik tada plėvelę atsargiai nuimame. Nuo jos gali likti sustingęs gražus netaisyklingas raštas. Tortą puošiame pagal savo fantaziją - šaldytomis formą išlaikančiomis uogomis (avietėmis, gervuogėmis, šilauogėmis ar pan.) arba šviežiomis uogomis, vaisiais, plakta grietinėle. Sąrašas begalinis. Belieka džiaugtis patiems ir stebinti artimuosius.

www.vaikaivirtuveje.eu
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Orkaitėje kepti varškėtukai

Varškę mėgstu ir ją galėčiau valgyti kelis kartus per savaitę. Nesvarbu, ar tai būtų virtiniai su varške, varškės pyragas ar tiesiog varškėčiai.

Pusryčiams – paskaninti skrebučiai (2)

Be blynų ir įvairių košių populiarus pusryčių pasirinkimas - skrebučiai.

Vaikyste kvepiantis keksas pagal senovinį receptą (3)

Šiandien mano namai kvepėjo vaikyste. Mano vaikyste. Net neabejoju, kad kiekvienas iš mūsų turime savo vaikystės skonį, kvapą, prisiminimus, kurie nukelia į vaikystę.

Traškios įdarytos bulvės

Patiekalas, kuriam pagaminti reikia vos kelių sudedamųjų dalių. Ir jų greičiausiai visada rasime savo namų šaldytuve.

Tinginių šimtalapis, kurį pagaminsite greitai ir lengvai (2)

Šimtalapis – mėgstamas lietuvių švenčių patiekalas. Jeigu nenorite leisti pinigų jau pagamintam šimtalapiui, išbandykite namuose gamintą.

Šventiniai sausainiai per 15 minučių (1)

Kažkada panašius sausainius užmačiau vienoj parduotuvėj. Paėmiau pirkti, pavarčiau rankoje ir nusprendžiau, kad pati galiu tokių iškepti namuose. Tai štai, su vaikų pagalba turime skanių sausainiukų.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: vokiškas blynas (5)

Anglų kalba šis blynas vadinamas German pancake arba Dutch baby pancake. Nors į „baby“ jis nepanašus dėl savo dydžio.

Amžinai skanus kugelis ir kelios gudrybės, kaip jį iškepti dar gardesnį (16)

Šiam patiekalui, sakyčiau, labai tiktų pasakymas - genialu yra tai, kas paprasta.

Ubagų kotletai (2)

Ieškojau vakar naujų idėjų kotletams, nes buvo prašymas jų pagaminti. Kiek varčiau receptų, tai arba kažko neturiu, arba nevalgo kas nors šeimoj, arba dar kas nors.

Labai skanūs blynai, kuriems nereikia miltų

Šie blynai neįprasti todėl, kad jiems iškepti neprireiks miltų. Pabandom?

Skaniausių kūčiukų receptas

Kūčių stalo neįsivaizduojame be kūčiukų. Jų pasiūla prekybos centruose didžiulė, tačiau mūsų pasiūlymas jums – išsikepti kūčiukų namuose.

Kalėdiniai sausainiai, kurie papuoš kiekvieną švenčių stalą (4)

Belaukiant Kalėdų, vienas smagiausių šeimos darbų virtuvėje – meduolinių sausainių kepimas. Tam reikia turėti gražių kalėdinių sausainių formelių (eglės, žvaigždės, žmogeliuko, varpelio, briedžio, snaigės ir pan.) Jūsų dėmesiui – vienas paprasčiausių receptų, kurį kviečiame išbandyti prieš šventes.

Tobulas pyragas su Oreo sausainiais

Tinklaraštininkė Odeta iš „Samčio burtų“ kepa šokoladainį su varške ir OREO sausainiais.

Ko gero, skaniausi visų laikų varškėčiai

Varškėčiai yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietums.

Kepame skaniuosius kūčiukus (6)

Artėjant Kalėdoms parduotuvėse ir namuose vis dažniau pakvimpa kūčiukais.