Produktai, kurių tikrai nereikia laikyti šaldytuve

Esame įpratę, kad produktus, kurių neketiname suvalgyti šiandien, dedame į šaldytuvą, kad ilgiau išsilaikytų švieži. Bet nepamirškite, kad kai kurie produktai - jei ir nesuges - bet laikomi šaldytuve praras ar pakeis skonį.
© Vida Press

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Pateikiame trumpą atmintinę, ko į šaldytuvą geriau nedėti:

- pomidorai, laikomi šaldytuve, praras skonį. Geriausia juos laikyti pintinėje ar dubenyje tiesiog ant stalo;
- šaldytuve pabuvusios bulvės gali tapti saldžios. Geriausiai jas laikyti popieriniame maiše vėsioje, ne per šaltoje vietoje;

- svogūnai, laikomi šaldytuve, suminkštės. Jiems laikyti geriausia vieta būtų sausa, vėsi ir toliau nuo bulvių, nes laikomos šalia šios daržovės gali pradėti gesti;

- jei norite, kad avokadai geriau ir greičiau sunoktų, jokiu būdu nedėkite jų į šaldytuvą. Pastarasis išlaikys avokadą ilgiau šviežią, bet jo nesunokins;

- česnakai, laikomi šaldytuve, pradės leisti daigus, taps guminiai;

- duona šaldytuve labai greitai džiūsta. Geriausia ją laikykite kambario temperatūroje (duoninėje) arba suvyniotą į popierių šaldiklyje (jei neketinate jos greitai suvalgyti);

- aliejų laikykite tamsioje vėsioje vietoje spintelėje arba šviesos nepraleidžiančiame bekvapiame inde. Šaldytuve jis ims kondensuotis, kietėti;

- medus šaldytuve gali pradėti kristalizuotis - jį geriausia laikykite kambario temperatūroje;

- šaltis lėtina bananų nokimą, jų žievė paruduoja, todėl ir jiems šaldytuve - ne vieta. Geriausia laikykite bananus spintelėje. Jei bananai labai suminkštėjo, dėkite juos į šaldiklį, vėliau galėsite pagaminti skanų kokteilį;

- šaldytuve nereikia laikyti ir virtų uogienių;

- jo neprikraukite ir tokiais vaisiais kaip ananasai, melionai, kivi, mango.

Nedėkite į šaldiklį:

- termiškai neapdorojamų daržovių, tokių kaip salotų lapai;

- didelį kiekį vandens turinčių daržovių (agurkų, svogūnų);

- pieno produktų - švieži jie žymiai skanesni;

- kiaušinių (šaldomų kiaušinių lukštai skilinėja).

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Vienas skaniausių obuolių pyragų, kokį yra tekę valgyti (6)

Šis obuolių pyragas yra tikrai nesaldus ir labai, labai skanus. Bet, kaip sakoma, geriau vieną kartą patiems išbandyti negu šimtą kartų išgirsti.

SKANAUS: vištienos apkepėlė su cukinija (1)

Paprastas, lengvas patiekalas iš vištienos krūtinėlės. Sūris puikiai sujungia tiek skoniu, tiek tekstūra visus ingredientus.

Skanioji cukinijų mišrainė žiemai (6)

Šį troškinį galima valgyti šiltą iškart, tačiau galima pasigaminus laikyti stiklainiuose ir prireikus atidaryti bei pavaišinti svečius.

Įdarytos cukinijos, kurias pagaminti lengva kaip dukart du (2)

Daržovėmis ir sūriu įdarytos cukinijos yra skaniausios, kai cukinijos dar šviežios, neperaugusios.

Nuostabaus skonio varškės apkepas (6)

Šis varškės apkepas puikiai tinka ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietų stalui.

Purūs blynukai, kurie nepaliks abejingų (6)

Iškepti pusryčiams ar vakarienei, šie blynai abejingų nepaliks.

SVEIKA ir GARDU: blynai be miltų (6)

Galiu pasakyti, kad šių blynelių skonis mane maloniai nustebino.

Cukinijos ir sūrio pyragas: linkime skanaus (1)

Cukinija - viena mėgstamiausių lietuvių daržovių. Jūsų dėmesiui - nesaldaus pyrago su cukinija receptas.

Šokoladinis pyragas, kuris pavyksta iš pirmo karto

Pyragas, kurį skanu valgyti ir be ypatingos progos. Jo papuošimui naudokite braškes, tačiau jei jų neturite, galite pakeisti kitomis sezoninėmis uogomis.

Kepėme 2 mėlynių pyragus: rinkitės, kuris jums skanesnis

Dvi mėlynių pyrago variacijos: pirmasis pyragas yra šiek tiek riebesnis, antrasis - su cinamono prieskoniu, bet iš esmės jie abu panašūs. Tad kurį kepti, galime rinktis pagal tai, kokių ingredientų virtuvės spintelėse turime.

METŲ ATRADIMAS: varškės pyragas su juodaisiais serbentais (23)

Juodieji serbentai pyragui suteikia ypatingo skonio.

7 uogų šaldymo gudrybės, kurias žino patyrusios šeimininkės (2)

Uogas galima šaldyti sausas, su cukrumi arba sirupe. Tačiau sveikiausia, be abejo, šaldant uogas cukraus nevartoti.

Kvepiančios braškių salotos

Braškių salotos su mėtomis ir bazilikais - skanus užkandis šiltą vasaros dieną. Kviečiame išbandyti.

Aštrios daržovės žiemai: nereikia virti ar troškinti

Mama Julija iš tinklaraščio „Mamukynas“ dalijasi savo išbandytu receptu, kaip konservuoti ridikėlius žiemai. Ji pastebi, kad tokiu būdu išsaugoti žiemai galima ne tik ridikėlių, bet ir kitų daržovių.

Pasakiškai skanus nekeptas vasaros uogų pyragas (10)

Jau noksta pirmosios vasaros uogos - braškės, trešnės, serbentai ir agrastai. Sveikiausia, be abejo, kas valgyti šviežias, tačiau jeigu liko puodelis nesuvalgytų - siūlome mūsų išmėgintą receptą.