Produktai, kurių tikrai nereikia laikyti šaldytuve

Esame įpratę, kad produktus, kurių neketiname suvalgyti šiandien, dedame į šaldytuvą, kad ilgiau išsilaikytų švieži. Bet nepamirškite, kad kai kurie produktai - jei ir nesuges - bet laikomi šaldytuve praras ar pakeis skonį.
© Vida Press

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Pateikiame trumpą atmintinę, ko į šaldytuvą geriau nedėti:

- pomidorai, laikomi šaldytuve, praras skonį. Geriausia juos laikyti pintinėje ar dubenyje tiesiog ant stalo;
- šaldytuve pabuvusios bulvės gali tapti saldžios. Geriausiai jas laikyti popieriniame maiše vėsioje, ne per šaltoje vietoje;

- svogūnai, laikomi šaldytuve, suminkštės. Jiems laikyti geriausia vieta būtų sausa, vėsi ir toliau nuo bulvių, nes laikomos šalia šios daržovės gali pradėti gesti;

- jei norite, kad avokadai geriau ir greičiau sunoktų, jokiu būdu nedėkite jų į šaldytuvą. Pastarasis išlaikys avokadą ilgiau šviežią, bet jo nesunokins;

- česnakai, laikomi šaldytuve, pradės leisti daigus, taps guminiai;

- duona šaldytuve labai greitai džiūsta. Geriausia ją laikykite kambario temperatūroje (duoninėje) arba suvyniotą į popierių šaldiklyje (jei neketinate jos greitai suvalgyti);

- aliejų laikykite tamsioje vėsioje vietoje spintelėje arba šviesos nepraleidžiančiame bekvapiame inde. Šaldytuve jis ims kondensuotis, kietėti;

- medus šaldytuve gali pradėti kristalizuotis - jį geriausia laikykite kambario temperatūroje;

- šaltis lėtina bananų nokimą, jų žievė paruduoja, todėl ir jiems šaldytuve - ne vieta. Geriausia laikykite bananus spintelėje. Jei bananai labai suminkštėjo, dėkite juos į šaldiklį, vėliau galėsite pagaminti skanų kokteilį;

- šaldytuve nereikia laikyti ir virtų uogienių;

- jo neprikraukite ir tokiais vaisiais kaip ananasai, melionai, kivi, mango.

Nedėkite į šaldiklį:

- termiškai neapdorojamų daržovių, tokių kaip salotų lapai;

- didelį kiekį vandens turinčių daržovių (agurkų, svogūnų);

- pieno produktų - švieži jie žymiai skanesni;

- kiaušinių (šaldomų kiaušinių lukštai skilinėja).

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Naminiai varškės sūreliai: pagaminta su meile ir jokių E

Naminių varškės sūrelių receptas, kurį namuose išbandė ir portalui TavoVaikas.lt leido pasidalinti Katarzyna Mikulewicz.

Minkštas ir labai skanus rabarbarų pyragas

Jeigu ne dabar, kada gi daugiau bus proga paskanauti tokio smagiai rūgštelėjusio pyrago.

Gaminame namuose: skanieji ledai be jokių E

Pakelkit rankas, kas vasarą nevalgote ledų? Aha. Tokių beveik nebūna.

Purūs ir minkštučiai blynai iš vištienos

Purūs ir minkšti blynai puikiai tinka vakarienei. Tikiu, jų su malonumu skanaus ir vaikai.

Picos skonio vafliai

Recepte esančius kvietinius miltus (arba jų dalį) drąsiai galima keisti grikių, miežių arba rugių.

Kepame vištieną stiklainyje: išsamūs patarimai ir receptas

Tokie pietūs labai tinka tuomet, kai virtuvėje norisi praleisti kuo mažiau laiko, kai neturim laiko eit į parduotuvę pirkti įmantrių ingredientų ir norim tiesiog skaniai sočiai pavalgyti.

Gardžiausi mėsos kukuliai vaikams

Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.

Kitokios, dar minkštesnės, spurgos

Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.

Raminta Bogušienė rekomenduoja: 4 saldūs, bet sveiki receptai Velykoms (1)

Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!

Skaniausių kibinų receptas

Nežinau, kodėl taip seniai ir ilgai ruošiausi gaminti kibinus. O gal ir žinau - galbūt man atrodė, kad jiems reikia daug laiko, tad reikia visų pirma tinkamo nusiteikimo.

Mieliniai zuikučiai Velykoms: kai gražu ir skanu (1)

Mielinės bandelės - zuikučiai, kurios labai tinka šventiniam stalui.

Naminiai guminukai, kuriuos vaikams galima duoti be sąžinės graužimo

Juokiuosi, kad mano dvimetės šūkis šiuo metu galėtų būti „duokit duonos ir žaidimų!“. Taip dviem frontais kasdien suku galvą: ne tik, ką naudingo ir smagaus su ja nuveikti, bet ir kokių sveikesnių, įdomesnių ir jai patinkančių užkandžių pagaminti.

Metų atradimas: pica keptuvėje per 15 minučių!

Tinklaraščio „Sukaramele.blogspot“ autorė Kristina išbandė tikrai neįprastą picą, kurią vadina savo metų atradimu.

Ypatingo skonio saldžiųjų bulvių ir morkų trinta sriuba

Trintos sriubos paprastai gaminamos iš daržovių, kurios prieš tai apdorojamos jas pakepant, kad vėliau sriuboje atskleistų savo visapusiškesnį skonį. Tačiau daržoves galima apkepti ne tik keptuvėje, bet ir orkaitėje.

Jokios chemijos ir jokių E – namuose kepame spalvotus lietinius

Tai ne tik spalvoti, bet ir maistingi lietiniai, praturtinti trijų rūšių daržovėmis ir taip pat uogomis.