Pyragas, kuris tinka ir veganams, o patinka visiems

 (3)
Mažą sūnelį auginanti Rita, kuri yra veganė ir žaliavalgė, siūlo šio pyrago paragauti visoms šeimoms. Kaip sako jauna mama, šis saldėsis, skirtingai nuo pramoninių, yra ir sveika, ir skanu valgyti.
© Asmeninio archyvo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Pyragui reikia:

230 gramų grikių arba ryžių miltų be glitimo;

Razinų;

Braškių, kurias supjaustome gabalėliais;

2 šaukštelių valgomosios sodos, nugesintos citrinos sultimis;

0.5 stiklinės geros kokybės kokosų pieno;

1 gerai prinokusio banano;

Pusės šviežio kokoso.

1/4 stiklinės "raw" cukranendrių cukraus, kurį kavamale sumalti iki cukraus pudros.

Pyragas, kuris tinka ir veganams, o patinka visiems
© Asmeninio archyvo nuotr.

Kaip gaminti?

Kokosą sudėti į galingą trintuvą ar virtuvinį kombainą ir kartu su "raw" nendrių cukraus pudra, bananu bei kokosų pienu gerai išplakti iki vientisos kreminės masės.

Sudėti visus likusius produktus, gerai išminkyti ir pyragą kepti apie 40 minučių 200 laipsnių temperatūroje.

Ledams reikia:

Šaldytų braškių ir aviečių (1/1), agavų sirupo ir geros kokybės kokosų pieno šlakelio.

Viską gerai išplakti galingu trintuvu ar virtuviniu kombainu.

Pyragas, kuris tinka ir veganams, o patinka visiems
© Asmeninio archyvo nuotr.

Kas pasirūpino prisišaldyti uogų vasarą, galės šį gardėsi pasigaminti ir žiemą.

Vietoj "raw" nendrių cukraus ar agavų nektaro galite naudoti ir klevų ekologišką sirupą arba geros kokybės medų. Vietoj kokosų pieno galima naudoti ir kitą augalinį pieną - migdolų, ryžių, avižų.

Ritos receptus galite rasti jos Facebook paskyroje.

Pyragas, kuris tinka ir veganams, o patinka visiems
© Asmeninio archyvo nuotr.

Skanaus!

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Labai skanūs blynai, kuriems nereikia miltų (2)

Šie blynai neįprasti todėl, kad jiems iškepti neprireiks miltų. Pabandom?

Skaniausių kūčiukų receptas

Kūčių stalo neįsivaizduojame be kūčiukų. Jų pasiūla prekybos centruose didžiulė, tačiau mūsų pasiūlymas jums – išsikepti kūčiukų namuose.

Kalėdiniai sausainiai, kurie papuoš kiekvieną švenčių stalą (2)

Belaukiant Kalėdų, vienas smagiausių šeimos darbų virtuvėje – meduolinių sausainių kepimas. Tam reikia turėti gražių kalėdinių sausainių formelių (eglės, žvaigždės, žmogeliuko, varpelio, briedžio, snaigės ir pan.) Jūsų dėmesiui – vienas paprasčiausių receptų, kurį kviečiame išbandyti prieš šventes.

Tobulas pyragas su Oreo sausainiais

Tinklaraštininkė Odeta iš „Samčio burtų“ kepa šokoladainį su varške ir OREO sausainiais.

Ko gero, skaniausi visų laikų varškėčiai

Varškėčiai yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietums.

Kepame skaniuosius kūčiukus (6)

Artėjant Kalėdoms parduotuvėse ir namuose vis dažniau pakvimpa kūčiukais.

5 patiekalai su bulvėmis, kuriuos mielai kirs visa šeima (2)

Rudenį, kai mūsų rūsiai ir sandėliukai yra pasipildę šviežių bulvių atsargomis, primename 5 išbandytus receptus su bulvėmis.

Pats skaniausias ir kvapniausias varškės pyragas (1)

Ilgais ir tamsiais vakarais neretai pritrūkstame idėjų, ką smagaus nuveikti su mažaisiais. Mes turime idėją - ogi pasikvieskite juos į virtuvę ir pasiūlykite drauge iškepti skaniausią pasaulyje varškės pyragą.

Gaivios salotos su persimonais

Greitai paruošiamos ir labai skanios salotos. Puikus pasirinkimas, kai norisi kažko lengvo ir greito.

Kertam lažybų, kad nė už ką neatspėtumėte, iš ko pagaminti šie keksiukai

Desertai iš morkų, moliūgo, avinžirnių, avokado... Taip, taip, nesileiskite būti suklaidinami - tikrai kalbame ne apie pikantiškus kepinius, bet apie desertinius.

3 žaibiškai pagaminamų sausainių receptai

Ne kiekviena mama turi laiko gaminti „prašmatnius“ ir sudėtingus patiekalus. Tokiu atveju gelbsti greitai pagaminamo patiekalo receptai. Jūsų dėmesiui - trijų tikrai lengvai pagaminamų sausainių pavyzdžiai.

Raminta Bogušienė: daugelis mums įprastų pyragų kenkia sveikatai (1)

Lapkričio 6-ąją Lietuvoje švenčiama pyragų diena. Šia proga kviečiama kepti pyragus, dalintis su draugais, kolegomis, nudžiuginti namiškius netikėtu receptu. Tačiau ar daugelis iš mūsų žino, kaip pasigaminti sveikatai palankų pyragą?

Balandėliai tinginėliai: skaniausių pietų idėja (4)

Et, man kartais taip patinka tas lietuviškas žodynas įvardinant tam tikrus patiekalus (ypač likęs iš senesnių laikų), kad net nesinori jiems galvoti kitokio pavadinimo.

Labai trapūs ir todėl labai skanūs žagarėliai (2)

Šie žagarėliai ne tik labai trapūs, bet ir laaaaabai skanūs. Juos gaminant naudojami tik tryniai.

Obuolių pyragas „7 šaukštai“ (6)

Jeigu obuolių pyragą kepsite didesnėje, negu nurodyta recepte, kepimo skardoje, pyragas bus plonesnis ir iškeps greičiau.