Pyragas, kuris tinka ir veganams, o patinka visiems

 (3)
Mažą sūnelį auginanti Rita, kuri yra veganė ir žaliavalgė, siūlo šio pyrago paragauti visoms šeimoms. Kaip sako jauna mama, šis saldėsis, skirtingai nuo pramoninių, yra ir sveika, ir skanu valgyti.
© Asmeninio archyvo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Pyragui reikia:

230 gramų grikių arba ryžių miltų be glitimo;

Razinų;

Braškių, kurias supjaustome gabalėliais;

2 šaukštelių valgomosios sodos, nugesintos citrinos sultimis;

0.5 stiklinės geros kokybės kokosų pieno;

1 gerai prinokusio banano;

Pusės šviežio kokoso.

1/4 stiklinės "raw" cukranendrių cukraus, kurį kavamale sumalti iki cukraus pudros.

Pyragas, kuris tinka ir veganams, o patinka visiems
© Asmeninio archyvo nuotr.

Kaip gaminti?

Kokosą sudėti į galingą trintuvą ar virtuvinį kombainą ir kartu su "raw" nendrių cukraus pudra, bananu bei kokosų pienu gerai išplakti iki vientisos kreminės masės.

Sudėti visus likusius produktus, gerai išminkyti ir pyragą kepti apie 40 minučių 200 laipsnių temperatūroje.

Ledams reikia:

Šaldytų braškių ir aviečių (1/1), agavų sirupo ir geros kokybės kokosų pieno šlakelio.

Viską gerai išplakti galingu trintuvu ar virtuviniu kombainu.

Pyragas, kuris tinka ir veganams, o patinka visiems
© Asmeninio archyvo nuotr.

Kas pasirūpino prisišaldyti uogų vasarą, galės šį gardėsi pasigaminti ir žiemą.

Vietoj "raw" nendrių cukraus ar agavų nektaro galite naudoti ir klevų ekologišką sirupą arba geros kokybės medų. Vietoj kokosų pieno galima naudoti ir kitą augalinį pieną - migdolų, ryžių, avižų.

Ritos receptus galite rasti jos Facebook paskyroje.

Pyragas, kuris tinka ir veganams, o patinka visiems
© Asmeninio archyvo nuotr.

Skanaus!

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

TINGINYS be kondensuoto pieno (4)

„Samčio užrašų" šeimininkė Odeta gamino visų mėgstamą "Tinginį". Tačiau šiek tiek kitaip negu įprasta - be kondensuoto pieno.

Vienas paprasčiausių ir skaniausių visų laikų obuolių pyragų (3)

Obuolių pyragas, kurio receptą mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.

Vienas skaniausių obuolių pyragų, kokį yra tekę valgyti (9)

Šis obuolių pyragas yra tikrai nesaldus ir labai, labai skanus. Bet, kaip sakoma, geriau vieną kartą patiems išbandyti negu šimtą kartų išgirsti.

SKANAUS: vištienos apkepėlė su cukinija (1)

Paprastas, lengvas patiekalas iš vištienos krūtinėlės. Sūris puikiai sujungia tiek skoniu, tiek tekstūra visus ingredientus.

Skanioji cukinijų mišrainė žiemai (6)

Šį troškinį galima valgyti šiltą iškart, tačiau galima pasigaminus laikyti stiklainiuose ir prireikus atidaryti bei pavaišinti svečius.

Įdarytos cukinijos, kurias pagaminti lengva kaip dukart du (2)

Daržovėmis ir sūriu įdarytos cukinijos yra skaniausios, kai cukinijos dar šviežios, neperaugusios.

Nuostabaus skonio varškės apkepas (6)

Šis varškės apkepas puikiai tinka ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietų stalui.

Purūs blynukai, kurie nepaliks abejingų (6)

Iškepti pusryčiams ar vakarienei, šie blynai abejingų nepaliks.

SVEIKA ir GARDU: blynai be miltų (6)

Galiu pasakyti, kad šių blynelių skonis mane maloniai nustebino.

Cukinijos ir sūrio pyragas: linkime skanaus (1)

Cukinija - viena mėgstamiausių lietuvių daržovių. Jūsų dėmesiui - nesaldaus pyrago su cukinija receptas.

Šokoladinis pyragas, kuris pavyksta iš pirmo karto

Pyragas, kurį skanu valgyti ir be ypatingos progos. Jo papuošimui naudokite braškes, tačiau jei jų neturite, galite pakeisti kitomis sezoninėmis uogomis.

Kepėme 2 mėlynių pyragus: rinkitės, kuris jums skanesnis

Dvi mėlynių pyrago variacijos: pirmasis pyragas yra šiek tiek riebesnis, antrasis - su cinamono prieskoniu, bet iš esmės jie abu panašūs. Tad kurį kepti, galime rinktis pagal tai, kokių ingredientų virtuvės spintelėse turime.

METŲ ATRADIMAS: varškės pyragas su juodaisiais serbentais (23)

Juodieji serbentai pyragui suteikia ypatingo skonio.

7 uogų šaldymo gudrybės, kurias žino patyrusios šeimininkės (2)

Uogas galima šaldyti sausas, su cukrumi arba sirupe. Tačiau sveikiausia, be abejo, šaldant uogas cukraus nevartoti.

Kvepiančios braškių salotos

Braškių salotos su mėtomis ir bazilikais - skanus užkandis šiltą vasaros dieną. Kviečiame išbandyti.