Smagiam Velykų rytui – kitokie kiaušiniai (tinka ir alergiškiems)

Velykos, Velykos! Jau čia pat... Nors kieme dar yra sniego, tikėkimės, kad pačios Velykos bus ir saulėtos, ir skanios! O mes turime jums smagią idėją – pasigaminkite kitokius velykinius kiaušinius šiai pavasario šventei. Šis receptas ypač puikiai tiks mažyliams, kurie alergiški kiaušiniams.
© Mažylio receptai nuotr.

Sudėtis:

kiaušiniai (kiek jūs norėsite);

mėgstamos želė;

galima įmaišyti ir vaisių (tik nenaudokite kivių ir ananasų, nes želė nesustings);

švirkšto.

Paruošimas:

1. Kruopščiai nuplaukite kiaušinius.

2. Plona adata pradurkite kiaušinio viršų, atsargiai ta pačia ar storesne adata / peilio smaigaliu, vėliau – pirštukais –atsargiai praplatinkite skylę kiaušinyje, kad būtų galima išpilti kiaušinio turinį.

3. Kiaušinio vidų kruopščiai išplaukite (su švirkštu purkšdami karštą vandenį, vandenį su druska).

4. Jei ruošite kiaušinius su vaisiais, tuomet į kiaušinio vidų pirmiausia sudėkite smulkiai supjaustytus vaisius ar uogas ir užpilkite paruoštą želė, vėlgi į pagalbą pasitelkdami švirkštą. Patogiausia bus tą padaryti kiaušinius sustačius į kiaušinių dėklą.

5. Kai želė sustings – lukštus galite nulupti arba palikti šį darbelį mažyliams – skaniam, gaiviam Velykų rytui.

Skanaus visiems!

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Metų atradimas: žaibiškai pagaminami sausainiai iš 3 produktų (23)

Kokia yra išties gero recepto paslaptis? Ogi patiekalas turi būti labai skanus, nebrangus ir greitai pagaminamas. Šie sausainiai atitinka visus šiuos kriterijus.

Mėgstantiems persimonus: 3 gardūs receptai (10)

Gerai sunokusius persimonus skanu valgyti vienus, tačiau jeigu turite atliekamų ir svarstote, ką pagaminti, skubame į pagalbą.

Naudingoji uoga, kurios senoliai anksčiau liepdavo duoti vaikams prieš valgį (7)

Kuo mums naudingos bruknės ir kokį patiekalą rekomenduojame su jomis pasigaminti?

Sausainėliai, kurie tirpsta burnoje tiesiogine šio žodžio prasme (3)

Taip skanu, kad net tirpsta burnoje. Šį sparnuotą posakį paprastai sakome apie skanų maistą. Tačiau šie sviestiniai sausainiai, kurių receptą šiandien pristatome, iš tiesų tirpsta burnoje. Tiesiogine to žodžio prasme.

Blynai be miltų, kurių paragavę pamiršite visus iki tol keptus (20)

Kokie jūsų vaiko blynai patys mėgstamiausi? Pasidalinkite receptu komentaruose arba atsiųskite mums į redakcija - tavovaikas@delfi.lt.

7 receptai su sluoksniuota tešla: kai norisi greitai ir skaniai (5)

Sluoksniuota tešla yra tikras išsigelbėjimas mažus vaikus auginančioms mamoms, kuomet nėra daug laiko suktis virtuvėje ir kočioti tešlas pačioms.

Ką padėti ant Helovino stalo: 7 patiekalų idėjos (8)

Artėjant Helovino dienai, imame planuoti, kaip ją švęsime, ką dėsime ant vakarienės stalo.

Skaniau ir sveikiau: kotletai su moliūgu (1)

Kasmet mūsų darže užauga daug moliūgų, taigi, virtuvėje prasidėjo eksperimentai... Ne tik sriubas verdu, pyragus kepu ar sultis spaudžiu, bet ir kotletus kepdama ji naudoju.

7 pačių skaniausių sriubų receptai: ar visas jau ragavote? (1)

Atšalus orams, vėl į namų virtuves grįžta sriubos. Trintos, tirštos ir skystesnės.

Bulviniai piršteliai, kurių skonis – kaip žemaičių blynų (12)

Ir vėl tas klausimas – „ką šiandien gaminsim?“ Ir vėl pasitarimas su kolege. Ir vėl gera jos idėja. Skonis – kaip žemaičių blynų.

FOTO: gaminame skaniuosius cukinijos „traškučius“ (3)

Gardus ir lengvai pagaminamas užkandis iš cukinijų.

Sriuba, kurią pelnytai galima tituluoti vitaminų bomba (15)

Ryškiai oranžinės spalvos, kvepianti ir kupina vitaminų – siūlome išbandyti šios rudeniškos sriubos receptą dar šiandien.

7 patiekalai su moliūgais: skanaukite patys ir vaišinkite kitus (4)

Atėjus moliūgų metui, imame ieškoti išbandytų ir skanių patiekalų iš moliūgų.

Neatspėsite, iš ko pagaminti šie purūs ir skanūs keksiukai (9)

Nors keksiukai daugeliui asocijuojasi su saldumu ir desertais, yra ir kitokių keksiukų. Šis – būtent toks.

Obuolių pyragas „3 stiklinės" (19)

Traški plutelė ir lengvai pagaminama net pirmokui – tai šio obuolių pyrago skiriamieji bruožai.