Smagiam Velykų rytui – kitokie kiaušiniai (tinka ir alergiškiems)

Velykos, Velykos! Jau čia pat... Nors kieme dar yra sniego, tikėkimės, kad pačios Velykos bus ir saulėtos, ir skanios! O mes turime jums smagią idėją – pasigaminkite kitokius velykinius kiaušinius šiai pavasario šventei. Šis receptas ypač puikiai tiks mažyliams, kurie alergiški kiaušiniams.
© Mažylio receptai nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Sudėtis:

kiaušiniai (kiek jūs norėsite);

mėgstamos želė;

galima įmaišyti ir vaisių (tik nenaudokite kivių ir ananasų, nes želė nesustings);

švirkšto.

Paruošimas:

1. Kruopščiai nuplaukite kiaušinius.

2. Plona adata pradurkite kiaušinio viršų, atsargiai ta pačia ar storesne adata / peilio smaigaliu, vėliau – pirštukais –atsargiai praplatinkite skylę kiaušinyje, kad būtų galima išpilti kiaušinio turinį.

3. Kiaušinio vidų kruopščiai išplaukite (su švirkštu purkšdami karštą vandenį, vandenį su druska).

4. Jei ruošite kiaušinius su vaisiais, tuomet į kiaušinio vidų pirmiausia sudėkite smulkiai supjaustytus vaisius ar uogas ir užpilkite paruoštą želė, vėlgi į pagalbą pasitelkdami švirkštą. Patogiausia bus tą padaryti kiaušinius sustačius į kiaušinių dėklą.

5. Kai želė sustings – lukštus galite nulupti arba palikti šį darbelį mažyliams – skaniam, gaiviam Velykų rytui.

Skanaus visiems!

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Varškės koldūnai su siurprizu (3)

Dar vienas būdas panaudoti varškę ir gauti baltymų. Puikus maistas vaikučiams su staigmenėle viduje.

Skanėstas, kuriam šiltą dieną nėra lygių (4)

Nesunkiai pagaminamas, skanus ir itin mėgstamas vaikų. Taip galima pavadinti šį vasarišką desertą.

Gaivūs naminiai ledai iš rabarbarų (3)

Norintiems atsigaivinti siūlome mamos Elžbietos iš tinklaraščio „Mamukynas“ išbandytus rabarbarų ledus.

Gaivios salotos su grūdėta varške (3)

Puikios salotos su pirmosiomis atėjusio šilto sezono daržovėmis.

Skanūs pietūs vos per 15 minučių

Labai greitai pagaminamas patiekalas, kuriam tinka ir vakarykštė kepta mėsa. Pas mus buvo likę 4 vištienos kumpeliai, kuriuos kepiau orkaitėje rankovėje.

Rekordiškai greitai pagaminamas vištienos pyragas

Patiekalas, kurį drąsiai galima pasiūlyti visiems šeimos nariams. Pyrago skonis yra išties švelnus, o pagaminti jį paprasta kaip dukart du.

Gardžioji morkų sriuba (3)

Trinta morkų sriuba, kurią galima įtraukti prie greitų, bet sveikų patiekalų.

Gardus patiekalas pusryčiams ir ne tik (5)

Labai greiti, nuostabaus skonio pusryčiai visai šeimai. Kai nesinori gaišti daug laiko, tokie pusryčiai yra tikras išsigelbėjimas.

Viens, du, trys – ir skaniausias pyragas jau garuoja ant stalo!

Šis pyragas yra be galo lengvai pagaminamas, o skoniu nenusileidžia patiems prašmatniausiems obuolių pyragams.

(Ne)patogūs klausimai ledų gamintojams

Orams atšilus vis dažniau norisi pasmaguriauti ledų, tačiau kokius rinktis, kad būtų sveikiausi? Ir kaip atpažinti šviežius ledus? Į mūsų klausimus atsako ledų "Rud" prekės ženklo atstovas Baltijos šalyse Donatas Šimkus.

Pasitinkam pavasarį: šaltibarščiai kitaip

Atšilus orui, į namų virtuvę sugrįžta šaltos sriubos. Jeigu dar nesate bandę, rekomenduojame paragauti šaltos ridikėlių sriubos, kurią galima pavadinti šaltibarščių giminaite.

Nekeptas sausainių ir varškės pyragas (12)

Šį nesudėtingą receptą labai smagu ir patogu ruošti kartu su vaikais.

Greitai pagaminamas šokoladinis TINGINYS (6)

Kai neturite daug laiko sukiotis virtuvėje, bet norite greito ir gero rezultato, visada verta prisiminti seno, gero "Tinginio" pyrago receptą.

Ieškote skanių ir sveikų keksiukų recepto? – Prašom

Jelenos maistą blogą rašanti Jelena gamino skanius ir tikrai sveikus morkų ir avižinių dribsnių keksiukus. Pasak Jelenos, jie būna nesaldūs, todėl puikiai tinka ir vietoj užkandžių.

Etnologas L. Klimka: be velykinio pyrago šventinis lietuvių stalas neįsivaizduojamas +3 gardžių pyragų receptai (26)

Etnologas Libertas Klimka sako, kad seniau Šv. Velykoms buvo gaminama daug gardžių ir gilią prasmę turinčių patiekalų, šios tradicijos suvienydavo šeimas.