VAIKYSTĖS SKONIS: gardžios bandutės

Iki šiol atsimenu, kiek laimės vaikystėje suteikdavo į ančiuką panašus blynas, ar miniatiūriniai valgomi kiškiai ant „Nykštuko" kavinės griliažinio torto. Tas geras jausmas, kai dideliame suaugusiųjų pasaulyje sutinki kažką labai savą.
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Nesakau, kad visą vaikų maistą reikia versti personažais – atsibostų ne tik jums, bet ir vaikams, tačiau retkarčiais suteikti tokio džiaugsmo tikrai galime.

Tarkime, imti ir paversti įprastas bandeles paukščiukais papildomai užtruksime kelias minutes, o rezultatas – miela valgoma dekoracija, tiksianti tiek Velykų, tiek vaikų gimtadienio stalui.

TAIP PAT IŠMĖGINKITE:
Saulės kibinai
Šašlykų konkurentai – vištienos pjausneliai

Bandelių – paukščiukų idėja man kilo po nesėkmingo bandymo pagaminti kiškių bandeles – gal teko matyti internete nuotraukas, kur bandelėms prakerpamos kiškių ausis? Išėjo kažkokie pokemonai, kurių bruožai bandelėms bekepant ir besipučiant susiliejo ir iškepus nelabai tesimatė. Suformavusi kelis keistus pokemonus supratau, kad reikia daryt paprasčiau – ieškoti akyčių, snapelių ir formuoti paukščiukus-viščiukus.

Apie akytes: joms galima naudoti kalendros sėklas, razinų gabalėlius, smulkintus žemės riešutus; vyresniems vaikams bandeles galima daryti su nuimamomis akytėmis – gvazdikėliais, pipirais.

Nuotraukose viščiukai su jais ir pozuoja – tiek Viliukas, tiek Nidutė valgydami tvarkingai nusiėmė, nes buvo perspėti, tačiau, mažiesiems bandeles kepkime su iš razinų arba juodųjų alyvuogių iškirptomis akytėmis – bus saugiausia. Snapeliai – puselės žemės riešutų be luobelės, arba migdolai.

Išeis apie 30 bandelių:

300 ml šilto vandens;

2 šaukštelių druskos;

2 šaukštelių cukraus;

1 šaukšto aliejaus;

480 g miltų;

7 g (2 šaukštelių) sausų mielių;

1-2 šaukštų tirpinto sviesto bandelėms apibarstyti;

valgomų akyčių ir snapelių.

Kepame bandeles vaikams:

1. Mieles ir cukrų ištirpiname šiltame vandenyje ir palaukiame 10 minučių, kol suputos. Dalimis suberiame miltus, sumaišytus su druska ir užminkome tešlą.

2. Tešlą minkome apie 10 minučių, po to perkeliame į aliejumi pateptą indą, uždengiame rankšluosčiu ir šiltai kildiname apie 40 minučių.

<span style="color: #ff0000;">VAIKYSTĖS SKONIS:</span> gardžios bandutės
© Alvilės Rimaitės nuotr.

3. Iškilusią tešlą keliskart paminkome išspausdami orą, suplėšome nedideliais, maždaug stalo teniso kamuoliuko dydžio gabalėliais ir formuojame apvalias bandeles. Dedame į kepimo popieriumi išklotą ar šiek tiek miltais pabarstytą skardą ir kiekvienai bandelei įsmeigiame akytes ir snapelius - smeigiame ne per giliai, kad nepranyktų bandelei besipučiant, bet ir ne paviršiuje, kad nenukristų. Paliekame apie 20 minučių dar kiek pakilti.

<span style="color: #ff0000;">VAIKYSTĖS SKONIS:</span> gardžios bandutės
© Alvilės Rimaitės nuotr.

4. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių, kepame joje pakilusias bandeles apie 10 minučių, kol gražiai paruduos. Iškepusias, dar karštas, aptepame tirpintu sviestu, kad plutelė būtų minkštesnė ir gardesnė.

<span style="color: #ff0000;">VAIKYSTĖS SKONIS:</span> gardžios bandutės
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Tešlą bandelėms galime paruošti ir su duonkepe - tiesiog sudėkime visus produktus duonkepėje numatyta tvarka ir spauskime programą „Mielinė tešla". Šias bandeles vaikams patiekime kaip užkandį - šalia įvairių užtepėlių, dažinių, salotų. Norint, tokius paukščiukus galima suformuoti ir iš saldžių bandelių recepto. Vietoje snapelio įsmeigę 2 ausytes, gausime bandeles-kiškučius.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

TINGINYS be kondensuoto pieno (4)

„Samčio užrašų" šeimininkė Odeta gamino visų mėgstamą "Tinginį". Tačiau šiek tiek kitaip negu įprasta - be kondensuoto pieno.

Vienas paprasčiausių ir skaniausių visų laikų obuolių pyragų (3)

Obuolių pyragas, kurio receptą mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.

Vienas skaniausių obuolių pyragų, kokį yra tekę valgyti (9)

Šis obuolių pyragas yra tikrai nesaldus ir labai, labai skanus. Bet, kaip sakoma, geriau vieną kartą patiems išbandyti negu šimtą kartų išgirsti.

SKANAUS: vištienos apkepėlė su cukinija (1)

Paprastas, lengvas patiekalas iš vištienos krūtinėlės. Sūris puikiai sujungia tiek skoniu, tiek tekstūra visus ingredientus.

Skanioji cukinijų mišrainė žiemai (6)

Šį troškinį galima valgyti šiltą iškart, tačiau galima pasigaminus laikyti stiklainiuose ir prireikus atidaryti bei pavaišinti svečius.

Įdarytos cukinijos, kurias pagaminti lengva kaip dukart du (2)

Daržovėmis ir sūriu įdarytos cukinijos yra skaniausios, kai cukinijos dar šviežios, neperaugusios.

Nuostabaus skonio varškės apkepas (6)

Šis varškės apkepas puikiai tinka ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietų stalui.

Purūs blynukai, kurie nepaliks abejingų (6)

Iškepti pusryčiams ar vakarienei, šie blynai abejingų nepaliks.

SVEIKA ir GARDU: blynai be miltų (6)

Galiu pasakyti, kad šių blynelių skonis mane maloniai nustebino.

Cukinijos ir sūrio pyragas: linkime skanaus (1)

Cukinija - viena mėgstamiausių lietuvių daržovių. Jūsų dėmesiui - nesaldaus pyrago su cukinija receptas.

Šokoladinis pyragas, kuris pavyksta iš pirmo karto

Pyragas, kurį skanu valgyti ir be ypatingos progos. Jo papuošimui naudokite braškes, tačiau jei jų neturite, galite pakeisti kitomis sezoninėmis uogomis.

Kepėme 2 mėlynių pyragus: rinkitės, kuris jums skanesnis

Dvi mėlynių pyrago variacijos: pirmasis pyragas yra šiek tiek riebesnis, antrasis - su cinamono prieskoniu, bet iš esmės jie abu panašūs. Tad kurį kepti, galime rinktis pagal tai, kokių ingredientų virtuvės spintelėse turime.

METŲ ATRADIMAS: varškės pyragas su juodaisiais serbentais (23)

Juodieji serbentai pyragui suteikia ypatingo skonio.

7 uogų šaldymo gudrybės, kurias žino patyrusios šeimininkės (2)

Uogas galima šaldyti sausas, su cukrumi arba sirupe. Tačiau sveikiausia, be abejo, šaldant uogas cukraus nevartoti.

Kvepiančios braškių salotos

Braškių salotos su mėtomis ir bazilikais - skanus užkandis šiltą vasaros dieną. Kviečiame išbandyti.