VAIKYSTĖS SKONIS: gardžios bandutės

Iki šiol atsimenu, kiek laimės vaikystėje suteikdavo į ančiuką panašus blynas, ar miniatiūriniai valgomi kiškiai ant „Nykštuko" kavinės griliažinio torto. Tas geras jausmas, kai dideliame suaugusiųjų pasaulyje sutinki kažką labai savą.
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Nesakau, kad visą vaikų maistą reikia versti personažais – atsibostų ne tik jums, bet ir vaikams, tačiau retkarčiais suteikti tokio džiaugsmo tikrai galime.

Tarkime, imti ir paversti įprastas bandeles paukščiukais papildomai užtruksime kelias minutes, o rezultatas – miela valgoma dekoracija, tiksianti tiek Velykų, tiek vaikų gimtadienio stalui.

TAIP PAT IŠMĖGINKITE:
Saulės kibinai
Šašlykų konkurentai – vištienos pjausneliai

Bandelių – paukščiukų idėja man kilo po nesėkmingo bandymo pagaminti kiškių bandeles – gal teko matyti internete nuotraukas, kur bandelėms prakerpamos kiškių ausis? Išėjo kažkokie pokemonai, kurių bruožai bandelėms bekepant ir besipučiant susiliejo ir iškepus nelabai tesimatė. Suformavusi kelis keistus pokemonus supratau, kad reikia daryt paprasčiau – ieškoti akyčių, snapelių ir formuoti paukščiukus-viščiukus.

Apie akytes: joms galima naudoti kalendros sėklas, razinų gabalėlius, smulkintus žemės riešutus; vyresniems vaikams bandeles galima daryti su nuimamomis akytėmis – gvazdikėliais, pipirais.

Nuotraukose viščiukai su jais ir pozuoja – tiek Viliukas, tiek Nidutė valgydami tvarkingai nusiėmė, nes buvo perspėti, tačiau, mažiesiems bandeles kepkime su iš razinų arba juodųjų alyvuogių iškirptomis akytėmis – bus saugiausia. Snapeliai – puselės žemės riešutų be luobelės, arba migdolai.

Išeis apie 30 bandelių:

300 ml šilto vandens;

2 šaukštelių druskos;

2 šaukštelių cukraus;

1 šaukšto aliejaus;

480 g miltų;

7 g (2 šaukštelių) sausų mielių;

1-2 šaukštų tirpinto sviesto bandelėms apibarstyti;

valgomų akyčių ir snapelių.

Kepame bandeles vaikams:

1. Mieles ir cukrų ištirpiname šiltame vandenyje ir palaukiame 10 minučių, kol suputos. Dalimis suberiame miltus, sumaišytus su druska ir užminkome tešlą.

2. Tešlą minkome apie 10 minučių, po to perkeliame į aliejumi pateptą indą, uždengiame rankšluosčiu ir šiltai kildiname apie 40 minučių.

<span style="color: #ff0000;">VAIKYSTĖS SKONIS:</span> gardžios bandutės
© Alvilės Rimaitės nuotr.

3. Iškilusią tešlą keliskart paminkome išspausdami orą, suplėšome nedideliais, maždaug stalo teniso kamuoliuko dydžio gabalėliais ir formuojame apvalias bandeles. Dedame į kepimo popieriumi išklotą ar šiek tiek miltais pabarstytą skardą ir kiekvienai bandelei įsmeigiame akytes ir snapelius - smeigiame ne per giliai, kad nepranyktų bandelei besipučiant, bet ir ne paviršiuje, kad nenukristų. Paliekame apie 20 minučių dar kiek pakilti.

<span style="color: #ff0000;">VAIKYSTĖS SKONIS:</span> gardžios bandutės
© Alvilės Rimaitės nuotr.

4. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių, kepame joje pakilusias bandeles apie 10 minučių, kol gražiai paruduos. Iškepusias, dar karštas, aptepame tirpintu sviestu, kad plutelė būtų minkštesnė ir gardesnė.

<span style="color: #ff0000;">VAIKYSTĖS SKONIS:</span> gardžios bandutės
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Tešlą bandelėms galime paruošti ir su duonkepe - tiesiog sudėkime visus produktus duonkepėje numatyta tvarka ir spauskime programą „Mielinė tešla". Šias bandeles vaikams patiekime kaip užkandį - šalia įvairių užtepėlių, dažinių, salotų. Norint, tokius paukščiukus galima suformuoti ir iš saldžių bandelių recepto. Vietoje snapelio įsmeigę 2 ausytes, gausime bandeles-kiškučius.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Amžinai skanus kugelis ir kelios gudrybės, kaip jį iškepti dar gardesnį (16)

Šiam patiekalui, sakyčiau, labai tiktų pasakymas - genialu yra tai, kas paprasta.

Ubagų kotletai (2)

Ieškojau vakar naujų idėjų kotletams, nes buvo prašymas jų pagaminti. Kiek varčiau receptų, tai arba kažko neturiu, arba nevalgo kas nors šeimoj, arba dar kas nors.

Labai skanūs blynai, kuriems nereikia miltų

Šie blynai neįprasti todėl, kad jiems iškepti neprireiks miltų. Pabandom?

Skaniausių kūčiukų receptas

Kūčių stalo neįsivaizduojame be kūčiukų. Jų pasiūla prekybos centruose didžiulė, tačiau mūsų pasiūlymas jums – išsikepti kūčiukų namuose.

Kalėdiniai sausainiai, kurie papuoš kiekvieną švenčių stalą (3)

Belaukiant Kalėdų, vienas smagiausių šeimos darbų virtuvėje – meduolinių sausainių kepimas. Tam reikia turėti gražių kalėdinių sausainių formelių (eglės, žvaigždės, žmogeliuko, varpelio, briedžio, snaigės ir pan.) Jūsų dėmesiui – vienas paprasčiausių receptų, kurį kviečiame išbandyti prieš šventes.

Tobulas pyragas su Oreo sausainiais

Tinklaraštininkė Odeta iš „Samčio burtų“ kepa šokoladainį su varške ir OREO sausainiais.

Ko gero, skaniausi visų laikų varškėčiai

Varškėčiai yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietums.

Kepame skaniuosius kūčiukus (6)

Artėjant Kalėdoms parduotuvėse ir namuose vis dažniau pakvimpa kūčiukais.

5 patiekalai su bulvėmis, kuriuos mielai kirs visa šeima (2)

Rudenį, kai mūsų rūsiai ir sandėliukai yra pasipildę šviežių bulvių atsargomis, primename 5 išbandytus receptus su bulvėmis.

Pats skaniausias ir kvapniausias varškės pyragas (1)

Ilgais ir tamsiais vakarais neretai pritrūkstame idėjų, ką smagaus nuveikti su mažaisiais. Mes turime idėją - ogi pasikvieskite juos į virtuvę ir pasiūlykite drauge iškepti skaniausią pasaulyje varškės pyragą.

Gaivios salotos su persimonais

Greitai paruošiamos ir labai skanios salotos. Puikus pasirinkimas, kai norisi kažko lengvo ir greito.

Kertam lažybų, kad nė už ką neatspėtumėte, iš ko pagaminti šie keksiukai

Desertai iš morkų, moliūgo, avinžirnių, avokado... Taip, taip, nesileiskite būti suklaidinami - tikrai kalbame ne apie pikantiškus kepinius, bet apie desertinius.

3 žaibiškai pagaminamų sausainių receptai

Ne kiekviena mama turi laiko gaminti „prašmatnius“ ir sudėtingus patiekalus. Tokiu atveju gelbsti greitai pagaminamo patiekalo receptai. Jūsų dėmesiui - trijų tikrai lengvai pagaminamų sausainių pavyzdžiai.

Raminta Bogušienė: daugelis mums įprastų pyragų kenkia sveikatai (1)

Lapkričio 6-ąją Lietuvoje švenčiama pyragų diena. Šia proga kviečiama kepti pyragus, dalintis su draugais, kolegomis, nudžiuginti namiškius netikėtu receptu. Tačiau ar daugelis iš mūsų žino, kaip pasigaminti sveikatai palankų pyragą?

Balandėliai tinginėliai: skaniausių pietų idėja (4)

Et, man kartais taip patinka tas lietuviškas žodynas įvardinant tam tikrus patiekalus (ypač likęs iš senesnių laikų), kad net nesinori jiems galvoti kitokio pavadinimo.