VAIKYSTĖS SKONIS: gardžios bandutės

Iki šiol atsimenu, kiek laimės vaikystėje suteikdavo į ančiuką panašus blynas, ar miniatiūriniai valgomi kiškiai ant „Nykštuko" kavinės griliažinio torto. Tas geras jausmas, kai dideliame suaugusiųjų pasaulyje sutinki kažką labai savą.
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Nesakau, kad visą vaikų maistą reikia versti personažais – atsibostų ne tik jums, bet ir vaikams, tačiau retkarčiais suteikti tokio džiaugsmo tikrai galime.

Tarkime, imti ir paversti įprastas bandeles paukščiukais papildomai užtruksime kelias minutes, o rezultatas – miela valgoma dekoracija, tiksianti tiek Velykų, tiek vaikų gimtadienio stalui.

TAIP PAT IŠMĖGINKITE:
Saulės kibinai
Šašlykų konkurentai – vištienos pjausneliai

Bandelių – paukščiukų idėja man kilo po nesėkmingo bandymo pagaminti kiškių bandeles – gal teko matyti internete nuotraukas, kur bandelėms prakerpamos kiškių ausis? Išėjo kažkokie pokemonai, kurių bruožai bandelėms bekepant ir besipučiant susiliejo ir iškepus nelabai tesimatė. Suformavusi kelis keistus pokemonus supratau, kad reikia daryt paprasčiau – ieškoti akyčių, snapelių ir formuoti paukščiukus-viščiukus.

Apie akytes: joms galima naudoti kalendros sėklas, razinų gabalėlius, smulkintus žemės riešutus; vyresniems vaikams bandeles galima daryti su nuimamomis akytėmis – gvazdikėliais, pipirais.

Nuotraukose viščiukai su jais ir pozuoja – tiek Viliukas, tiek Nidutė valgydami tvarkingai nusiėmė, nes buvo perspėti, tačiau, mažiesiems bandeles kepkime su iš razinų arba juodųjų alyvuogių iškirptomis akytėmis – bus saugiausia. Snapeliai – puselės žemės riešutų be luobelės, arba migdolai.

Išeis apie 30 bandelių:

300 ml šilto vandens;

2 šaukštelių druskos;

2 šaukštelių cukraus;

1 šaukšto aliejaus;

480 g miltų;

7 g (2 šaukštelių) sausų mielių;

1-2 šaukštų tirpinto sviesto bandelėms apibarstyti;

valgomų akyčių ir snapelių.

Kepame bandeles vaikams:

1. Mieles ir cukrų ištirpiname šiltame vandenyje ir palaukiame 10 minučių, kol suputos. Dalimis suberiame miltus, sumaišytus su druska ir užminkome tešlą.

2. Tešlą minkome apie 10 minučių, po to perkeliame į aliejumi pateptą indą, uždengiame rankšluosčiu ir šiltai kildiname apie 40 minučių.

<span style="color: #ff0000;">VAIKYSTĖS SKONIS:</span> gardžios bandutės
© Alvilės Rimaitės nuotr.

3. Iškilusią tešlą keliskart paminkome išspausdami orą, suplėšome nedideliais, maždaug stalo teniso kamuoliuko dydžio gabalėliais ir formuojame apvalias bandeles. Dedame į kepimo popieriumi išklotą ar šiek tiek miltais pabarstytą skardą ir kiekvienai bandelei įsmeigiame akytes ir snapelius - smeigiame ne per giliai, kad nepranyktų bandelei besipučiant, bet ir ne paviršiuje, kad nenukristų. Paliekame apie 20 minučių dar kiek pakilti.

<span style="color: #ff0000;">VAIKYSTĖS SKONIS:</span> gardžios bandutės
© Alvilės Rimaitės nuotr.

4. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių, kepame joje pakilusias bandeles apie 10 minučių, kol gražiai paruduos. Iškepusias, dar karštas, aptepame tirpintu sviestu, kad plutelė būtų minkštesnė ir gardesnė.

<span style="color: #ff0000;">VAIKYSTĖS SKONIS:</span> gardžios bandutės
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Tešlą bandelėms galime paruošti ir su duonkepe - tiesiog sudėkime visus produktus duonkepėje numatyta tvarka ir spauskime programą „Mielinė tešla". Šias bandeles vaikams patiekime kaip užkandį - šalia įvairių užtepėlių, dažinių, salotų. Norint, tokius paukščiukus galima suformuoti ir iš saldžių bandelių recepto. Vietoje snapelio įsmeigę 2 ausytes, gausime bandeles-kiškučius.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Bananų duona su dar daugiau bananų ir tik per 10 minučių

Jeigu jūsų namuose juoduoja bananai, bananų duona yra idealus būdas juos sunaudoti.

Burnoje tirpstantys kopūstų blynai (1)

Nors kopūstas ne toks didelis kaip moliūgas, bet paprastai jo per vieną kartą taip pat nesunaudojame. Tad verta turėti galvoje mažiausiai du patiekalus, kuriems būtų galima panaudoti vieną kopūstą.

Laiko patikrintas tikrų kaimiškų kotletų receptas (1)

Jaučiate kaip šąla? Žmonės iš spintų traukia šiltus megztinius, šiltas pirštines ar net vilnones kojines.

Tobulas maltos mėsos ir kopūstų pyragas

Mielinė tešla mėsos patiekalus kartais labai sėkmingai paįvairina.

Namuose gaminame saldainius irisus (10)

Nežinau, kaip tai nutiko, kad šį receptą keliu dabar, nors naminius irisus gaminau jau seniai. Taisausi ir skubu dalintis receptu. Jeigu mėgstate saldžiai, tikrai patiks.

Šokoladinis ir bananinis pyragas be kiaušinių ir riebalų

Greitai pagaminamas pyragas. Be kiaušinių, riebalų ir, jei norisi, be pieno.

Įdarytos bulvės: greita ir labai skanu (1)

Tinklaraštininkės Odetos išbandytas receptas puikiai tinka rudenį, kuomet turime šviežių bulvių ir grybų.

Neįtikėtinai skanūs bulvių kukuliai su varške (5)

Turbūt daug kam šis patiekalas asocijuojasi su valgykla arba mokyklos laikais.

Labai skanus, purus ir minkštas varškės keksas (2)

Tinklaraštininkės Renatos iš Mamukynas.lt išbandytas purus varškės keksas.

Vengriška grybienė, kurios paragavęs vyras sakė, kad tai skaniausia jo valgyta sriuba

Visi sako, kad ruduo kvepia obuoliais, o man kažkodėl... grybais.

Tobulai skanūs ir greitai pagaminami sausainiai su obuoliais (6)

Tikrai nesumeluosiu sakydama, kad šie sausainiai man vieni iš skaniausių. Minkšti, saldūs, su lengva obuoline rūgštele. Ir smagu yra tai, kad nors čia ir mielinis gaminys, bet nėra būtina šios tešlos kildinti ir ilgai laukti.

Ko gero, lengviausiai pagaminamas ir skaniausias varškės pyragas

Labai lengvai ir greitai pagaminamas varškės pyragas.

Močiutės pyragas su obuoliais (2)

Obuolių pyragų yra pačių įvairiausių. Šis, kurį jums siūlome, yra pamėgtas senosios kartos, mūsų močiučių, kurios jį perskaitė senosiose šeimininkių knygose.

Daržovių kugelis, kuriam sunku atsispirti (1)

Vakar mano šeima mėgavosi labai seniai gamintu daržovių kugeliu.

Skaniausi bulviniai blynai ir 7 gudrybės, kaip galima paįvairinti jų tešlą (12)

Šis patiekalas nėra mūsų šeimoje dažnai valgomas. Vyras kažkodėl nuo mažens jų nemėgsta. Bet labai retai, ypač šviežių bulvių sezono metu, blynai visgi pas mus garuoja ant stalo.