Varškės apkepas su slaptu ingredientu, kuris iškepa kvapnesnis ir saldesnis

 (15)
Varškės apkepą tikriausiai kepa kiekviena šeimininkė, turinti savo paslapčių, kaip jį pagaminti kuo puresnį ir skanesnį. Šis receptas, kurį siūlome, turi vieną "slaptą" produktą, kuris varškės apkepą padaro kvapnų bei saldų.
Varškės apkepas su <em style="color: #ff0000;">slaptu ingredientu</em>, kuris iškepa kvapnesnis ir saldesnis
© Vida Press

Šį patiekalą galite gaminti pusryčiams, vakarienei arba net pietums, jei tądien paskelbėte šeimoje „dieną be mėsos“.

Jei jūsų vaikai per maži padėti plakti kiaušinius ar maišyti tešlą, pasiūlykite jiems bent padekoruoti iškeptą apkepą: tegul mažos rankutės užberia ant viršaus mėgstamų uogų ar uždeda skaniausios uogienės.

Patyrę tėvai sako, kad kai vaikas vienaip ar kitaip prisideda prie patiekalo gaminimo, vėliau noriau jį valgo.


Reikia:

3 kiaušinių;

5 šaukštų cukraus;

6 šaukštų manų kruopų;

Šiek tiek druskos;

3 šaukštai grietinės;

0,5 šaukštelio kepimo miltelių;

Vanilinio cukraus;

500 gramų varškės (tinkamiausia ne liesa - 9 arba 18 proc. riebumo);

3 bananų (nepernokusių).

Gaminimas:

Kiaušinius suplakite su cukrumi, druska, vaniliniu cukrumi.

Pridėkite grietinę, varškę ir manų kruopas su kepimo milteliais.

Viską gerai išmaišykite.

Bananus supjaustykite kelių centimetrų gabaliukais ir pačioje pabaigoje supilkite į tešlą.

Neprinokusių bananų reikia tam, kad kepant jie neištižtų ir jaustųsi apkepe.

Apkepą kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių.

Iškepęs apkepas būna gražios auksinės spalvos.

Pateikiame su grietine, trintomis uogomis, mėgstamu saldžiu padažu ar grietine. Skanu su natūraliu jogurtu.

Skanaus!

Tavovaikas.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Nepaprastai purus meduolinis pyragas (24)

Atvėsus orams vis dažniau norisi namuose jausti šiluma kvepiantį jaukumą.

Metų atradimas: žaibiškai pagaminami sausainiai iš 3 produktų (22)

Kokia yra išties gero recepto paslaptis? Ogi patiekalas turi būti labai skanus, nebrangus ir greitai pagaminamas. Šie sausainiai atitinka visus šiuos kriterijus.

Mėgstantiems persimonus: 3 gardūs receptai (10)

Gerai sunokusius persimonus skanu valgyti vienus, tačiau jeigu turite atliekamų ir svarstote, ką pagaminti, skubame į pagalbą.

Naudingoji uoga, kurios senoliai anksčiau liepdavo duoti vaikams prieš valgį (7)

Kuo mums naudingos bruknės ir kokį patiekalą rekomenduojame su jomis pasigaminti?

Sausainėliai, kurie tirpsta burnoje tiesiogine šio žodžio prasme (3)

Taip skanu, kad net tirpsta burnoje. Šį sparnuotą posakį paprastai sakome apie skanų maistą. Tačiau šie sviestiniai sausainiai, kurių receptą šiandien pristatome, iš tiesų tirpsta burnoje. Tiesiogine to žodžio prasme.

Blynai be miltų, kurių paragavę pamiršite visus iki tol keptus (20)

Kokie jūsų vaiko blynai patys mėgstamiausi? Pasidalinkite receptu komentaruose arba atsiųskite mums į redakcija - tavovaikas@delfi.lt.

7 receptai su sluoksniuota tešla: kai norisi greitai ir skaniai (5)

Sluoksniuota tešla yra tikras išsigelbėjimas mažus vaikus auginančioms mamoms, kuomet nėra daug laiko suktis virtuvėje ir kočioti tešlas pačioms.

Ką padėti ant Helovino stalo: 7 patiekalų idėjos (8)

Artėjant Helovino dienai, imame planuoti, kaip ją švęsime, ką dėsime ant vakarienės stalo.

Skaniau ir sveikiau: kotletai su moliūgu (1)

Kasmet mūsų darže užauga daug moliūgų, taigi, virtuvėje prasidėjo eksperimentai... Ne tik sriubas verdu, pyragus kepu ar sultis spaudžiu, bet ir kotletus kepdama ji naudoju.

7 pačių skaniausių sriubų receptai: ar visas jau ragavote? (1)

Atšalus orams, vėl į namų virtuves grįžta sriubos. Trintos, tirštos ir skystesnės.

Bulviniai piršteliai, kurių skonis – kaip žemaičių blynų (12)

Ir vėl tas klausimas – „ką šiandien gaminsim?“ Ir vėl pasitarimas su kolege. Ir vėl gera jos idėja. Skonis – kaip žemaičių blynų.

FOTO: gaminame skaniuosius cukinijos „traškučius“ (3)

Gardus ir lengvai pagaminamas užkandis iš cukinijų.

Sriuba, kurią pelnytai galima tituluoti vitaminų bomba (15)

Ryškiai oranžinės spalvos, kvepianti ir kupina vitaminų – siūlome išbandyti šios rudeniškos sriubos receptą dar šiandien.

7 patiekalai su moliūgais: skanaukite patys ir vaišinkite kitus (4)

Atėjus moliūgų metui, imame ieškoti išbandytų ir skanių patiekalų iš moliūgų.

Neatspėsite, iš ko pagaminti šie purūs ir skanūs keksiukai (9)

Nors keksiukai daugeliui asocijuojasi su saldumu ir desertais, yra ir kitokių keksiukų. Šis – būtent toks.