Varškės apkepas su slaptu ingredientu, kuris iškepa kvapnesnis ir saldesnis

 (15)
Varškės apkepą tikriausiai kepa kiekviena šeimininkė, turinti savo paslapčių, kaip jį pagaminti kuo puresnį ir skanesnį. Šis receptas, kurį siūlome, turi vieną "slaptą" produktą, kuris varškės apkepą padaro kvapnų bei saldų.
© Vida Press

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Šį patiekalą galite gaminti pusryčiams, vakarienei arba net pietums, jei tądien paskelbėte šeimoje „dieną be mėsos“.

Jei jūsų vaikai per maži padėti plakti kiaušinius ar maišyti tešlą, pasiūlykite jiems bent padekoruoti iškeptą apkepą: tegul mažos rankutės užberia ant viršaus mėgstamų uogų ar uždeda skaniausios uogienės.

Patyrę tėvai sako, kad kai vaikas vienaip ar kitaip prisideda prie patiekalo gaminimo, vėliau noriau jį valgo.


Reikia:

3 kiaušinių;

5 šaukštų cukraus;

6 šaukštų manų kruopų;

Šiek tiek druskos;

3 šaukštai grietinės;

0,5 šaukštelio kepimo miltelių;

Vanilinio cukraus;

500 gramų varškės (tinkamiausia ne liesa - 9 arba 18 proc. riebumo);

3 bananų (nepernokusių).

Gaminimas:

Kiaušinius suplakite su cukrumi, druska, vaniliniu cukrumi.

Pridėkite grietinę, varškę ir manų kruopas su kepimo milteliais.

Viską gerai išmaišykite.

Bananus supjaustykite kelių centimetrų gabaliukais ir pačioje pabaigoje supilkite į tešlą.

Neprinokusių bananų reikia tam, kad kepant jie neištižtų ir jaustųsi apkepe.

Apkepą kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių.

Iškepęs apkepas būna gražios auksinės spalvos.

Pateikiame su grietine, trintomis uogomis, mėgstamu saldžiu padažu ar grietine. Skanu su natūraliu jogurtu.

Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Orkaitėje kepti varškėtukai

Varškę mėgstu ir ją galėčiau valgyti kelis kartus per savaitę. Nesvarbu, ar tai būtų virtiniai su varške, varškės pyragas ar tiesiog varškėčiai.

Pusryčiams – paskaninti skrebučiai (2)

Be blynų ir įvairių košių populiarus pusryčių pasirinkimas - skrebučiai.

Vaikyste kvepiantis keksas pagal senovinį receptą (3)

Šiandien mano namai kvepėjo vaikyste. Mano vaikyste. Net neabejoju, kad kiekvienas iš mūsų turime savo vaikystės skonį, kvapą, prisiminimus, kurie nukelia į vaikystę.

Traškios įdarytos bulvės

Patiekalas, kuriam pagaminti reikia vos kelių sudedamųjų dalių. Ir jų greičiausiai visada rasime savo namų šaldytuve.

Tinginių šimtalapis, kurį pagaminsite greitai ir lengvai (2)

Šimtalapis – mėgstamas lietuvių švenčių patiekalas. Jeigu nenorite leisti pinigų jau pagamintam šimtalapiui, išbandykite namuose gamintą.

Šventiniai sausainiai per 15 minučių (1)

Kažkada panašius sausainius užmačiau vienoj parduotuvėj. Paėmiau pirkti, pavarčiau rankoje ir nusprendžiau, kad pati galiu tokių iškepti namuose. Tai štai, su vaikų pagalba turime skanių sausainiukų.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: vokiškas blynas (5)

Anglų kalba šis blynas vadinamas German pancake arba Dutch baby pancake. Nors į „baby“ jis nepanašus dėl savo dydžio.

Amžinai skanus kugelis ir kelios gudrybės, kaip jį iškepti dar gardesnį (16)

Šiam patiekalui, sakyčiau, labai tiktų pasakymas - genialu yra tai, kas paprasta.

Ubagų kotletai (2)

Ieškojau vakar naujų idėjų kotletams, nes buvo prašymas jų pagaminti. Kiek varčiau receptų, tai arba kažko neturiu, arba nevalgo kas nors šeimoj, arba dar kas nors.

Labai skanūs blynai, kuriems nereikia miltų

Šie blynai neįprasti todėl, kad jiems iškepti neprireiks miltų. Pabandom?

Skaniausių kūčiukų receptas

Kūčių stalo neįsivaizduojame be kūčiukų. Jų pasiūla prekybos centruose didžiulė, tačiau mūsų pasiūlymas jums – išsikepti kūčiukų namuose.

Kalėdiniai sausainiai, kurie papuoš kiekvieną švenčių stalą (4)

Belaukiant Kalėdų, vienas smagiausių šeimos darbų virtuvėje – meduolinių sausainių kepimas. Tam reikia turėti gražių kalėdinių sausainių formelių (eglės, žvaigždės, žmogeliuko, varpelio, briedžio, snaigės ir pan.) Jūsų dėmesiui – vienas paprasčiausių receptų, kurį kviečiame išbandyti prieš šventes.

Tobulas pyragas su Oreo sausainiais

Tinklaraštininkė Odeta iš „Samčio burtų“ kepa šokoladainį su varške ir OREO sausainiais.

Ko gero, skaniausi visų laikų varškėčiai

Varškėčiai yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietums.

Kepame skaniuosius kūčiukus (6)

Artėjant Kalėdoms parduotuvėse ir namuose vis dažniau pakvimpa kūčiukais.