Varškės apkepas su slaptu ingredientu, kuris iškepa kvapnesnis ir saldesnis

 (15)
Varškės apkepą tikriausiai kepa kiekviena šeimininkė, turinti savo paslapčių, kaip jį pagaminti kuo puresnį ir skanesnį. Šis receptas, kurį siūlome, turi vieną "slaptą" produktą, kuris varškės apkepą padaro kvapnų bei saldų.
© Vida Press

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Šį patiekalą galite gaminti pusryčiams, vakarienei arba net pietums, jei tądien paskelbėte šeimoje „dieną be mėsos“.

Jei jūsų vaikai per maži padėti plakti kiaušinius ar maišyti tešlą, pasiūlykite jiems bent padekoruoti iškeptą apkepą: tegul mažos rankutės užberia ant viršaus mėgstamų uogų ar uždeda skaniausios uogienės.

Patyrę tėvai sako, kad kai vaikas vienaip ar kitaip prisideda prie patiekalo gaminimo, vėliau noriau jį valgo.


Reikia:

3 kiaušinių;

5 šaukštų cukraus;

6 šaukštų manų kruopų;

Šiek tiek druskos;

3 šaukštai grietinės;

0,5 šaukštelio kepimo miltelių;

Vanilinio cukraus;

500 gramų varškės (tinkamiausia ne liesa - 9 arba 18 proc. riebumo);

3 bananų (nepernokusių).

Gaminimas:

Kiaušinius suplakite su cukrumi, druska, vaniliniu cukrumi.

Pridėkite grietinę, varškę ir manų kruopas su kepimo milteliais.

Viską gerai išmaišykite.

Bananus supjaustykite kelių centimetrų gabaliukais ir pačioje pabaigoje supilkite į tešlą.

Neprinokusių bananų reikia tam, kad kepant jie neištižtų ir jaustųsi apkepe.

Apkepą kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių.

Iškepęs apkepas būna gražios auksinės spalvos.

Pateikiame su grietine, trintomis uogomis, mėgstamu saldžiu padažu ar grietine. Skanu su natūraliu jogurtu.

Skanaus!

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Abejingų neliks: blyneliai su obuoliais

Toliau bandom įvairius blynų receptus, ir šį kartą tai – blyneliai su obuoliais.

Pasakiškai skanios varškės spurgytės (18)

Svarstote, kokiu patiekalu nustebinti šeimą? O gal verta jai iškepti... varškės spurgų? Paprastai pagaminamos, bet labai skanios spurgytės patiks visiems.

Ir sveika, ir skanu: daržovių lazanija

Koks savaitgalis be eksperimentų!

Lašiša + vafliniai taleriai = skani užkandėlė

Pavydžiu šeimininkėms, kurių šeimyna mėgsta žuvį. Pas mus geriausia "žuvis" - mėsa.

Gardieji virtiniai su bulvėmis (4)

Ingredientai, kuriuos visus kone visada turime namuose. Tad kodėl šiandien nepasigaminus virtinų su bulvėmis? Man asmeniškai skaniausi koldūnai būtent su bulvių įdaru.

3 sveiki saldumynai, kurių nereikia kepti, o rezultatas – puikiausias

Apsilankę prekybos centruose tiesiate rankas pyrago, saldainių ar sausainių link? Verta žinoti: daugumoje pirktų saldumynų – medžiagos, kurių apskritai neturėtų būti mūsų mityboje.

Įdarytos cukinijos, kurių paragavus norėsis dar ir dar (5)

Lengvas vasariškas patiekalas, kuris tinkamas ir pietums, ir vakarienei.

ATRADIMAS: dar sveikesni ir skanesni šaltibarščiai (41)

Burokėlių šiems šaltibarščiams nereikia virti, o tai daug sveikiau, nes išlieka daugiau vertingų maistinių medžiagų ir vitaminų.

Pats skaniausias nekeptas braškinis tortas (12)

Šeimininkės mėgsta nekeptus pyragus ir tortus, nes juos pagaminti būna nesunku, o jie patys yra gaivūs ir skalsūs.

Naminiai ledai, kuriems prireiks vos 3 produktų (6)

Vasara ir ledai - du neatskiriami sinonimai. Jeigu nesate niekada namuose gaminę ledų, skubame nuraminti, jog tai iš tiesų labai nesunku. Kviečiame išbandyti.

Dieviškai skanūs braškių ir šokolado keksiukai

Mėgstate braškes? Šokoladą irgi? Tuomet šie pasakiškai skanūs keksiukai kaip tik jums.

Varškės koldūnai su siurprizu (3)

Dar vienas būdas panaudoti varškę ir gauti baltymų. Puikus maistas vaikučiams su staigmenėle viduje.

Skanėstas, kuriam šiltą dieną nėra lygių (4)

Nesunkiai pagaminamas, skanus ir itin mėgstamas vaikų. Taip galima pavadinti šį vasarišką desertą.

Gaivūs naminiai ledai iš rabarbarų (3)

Norintiems atsigaivinti siūlome mamos Elžbietos iš tinklaraščio „Mamukynas“ išbandytus rabarbarų ledus.

Gaivios salotos su grūdėta varške (3)

Puikios salotos su pirmosiomis atėjusio šilto sezono daržovėmis.