Varškės apkepas su slaptu ingredientu, kuris iškepa kvapnesnis ir saldesnis

 (15)
Varškės apkepą tikriausiai kepa kiekviena šeimininkė, turinti savo paslapčių, kaip jį pagaminti kuo puresnį ir skanesnį. Šis receptas, kurį siūlome, turi vieną "slaptą" produktą, kuris varškės apkepą padaro kvapnų bei saldų.
Varškės apkepas su <em style="color: #ff0000;">slaptu ingredientu</em>, kuris iškepa kvapnesnis ir saldesnis
© Vida Press

Šį patiekalą galite gaminti pusryčiams, vakarienei arba net pietums, jei tądien paskelbėte šeimoje „dieną be mėsos“.

Jei jūsų vaikai per maži padėti plakti kiaušinius ar maišyti tešlą, pasiūlykite jiems bent padekoruoti iškeptą apkepą: tegul mažos rankutės užberia ant viršaus mėgstamų uogų ar uždeda skaniausios uogienės.

Patyrę tėvai sako, kad kai vaikas vienaip ar kitaip prisideda prie patiekalo gaminimo, vėliau noriau jį valgo.


Reikia:

3 kiaušinių;

5 šaukštų cukraus;

6 šaukštų manų kruopų;

Šiek tiek druskos;

3 šaukštai grietinės;

0,5 šaukštelio kepimo miltelių;

Vanilinio cukraus;

500 gramų varškės (tinkamiausia ne liesa - 9 arba 18 proc. riebumo);

3 bananų (nepernokusių).

Gaminimas:

Kiaušinius suplakite su cukrumi, druska, vaniliniu cukrumi.

Pridėkite grietinę, varškę ir manų kruopas su kepimo milteliais.

Viską gerai išmaišykite.

Bananus supjaustykite kelių centimetrų gabaliukais ir pačioje pabaigoje supilkite į tešlą.

Neprinokusių bananų reikia tam, kad kepant jie neištižtų ir jaustųsi apkepe.

Apkepą kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių.

Iškepęs apkepas būna gražios auksinės spalvos.

Pateikiame su grietine, trintomis uogomis, mėgstamu saldžiu padažu ar grietine. Skanu su natūraliu jogurtu.

Skanaus!

Tavovaikas.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Dar mūsų močiučių mėgtas patiekalas iš obuolių ir varškės (2)

Kepti obuoliai su varške – senas, nesunkiai pagaminamas ir vaikams tinkamas patiekalas.

2 patobulinti varškės apkepai

Varškės apkepas yra universalus patiekalas, kurio skanauti galima ir pusryčiams, ir vakarienei, ir net pietums. Jūsų dėmesiui – du paskanintų varškės apkepų receptai.

Vienas skaniausių visų laikų obuolių pyragų (20)

Šis obuolių pyragas yra lengvai pagaminamas, skanus, todėl visai gali būti, kad iškepęs nuo stalo dings akimirksniu.

Skanioji agurkų mišrainė žiemai (14)

Gerai užderėjo agurkai? Jūsų dėmesiui – skanios mišrainės žiemai receptas.

Neapsakomo skanumo obuolių pyragas (38)

Šis obuolių pyrago receptas iš pirmo žvilgsnio atrodo keistokas, tačiau jei susiviliosite jį išbandyti, tikrai nenusivilsite.

2 patiekalai iš cukinijų, kuriems pagaminti nereikia daug proto (11)

Prasidėjus cukinijų derliui, visi mes ieškome skanių patiekalų receptų. Šįkart atrinkome du itin paprastus receptus – skanią trintą sriubą bei apkepėlę.

Skanūs ir sveiki keksiukai be miltų, cukraus ir kitų nuodėmių (12)

Grožio konkurse iki prizinės vietos jiems dar toli, bet suvalgyt šitokių, kad ir visą lėkštę – jokia nuodėmė. Be cukraus, be miltų, be riebalų. Tikrai, būna ir taip.

Idealūs blynukai pusryčiams ir vakarienei (1)

Turite maišą obuolių, kurių nespėjate suvalgyti? Iškepkite vaikams skanių blynų su avižomis bei obuoliais.

Nusibodo šašlykai? Išbandykite šį gardų patiekalą (20)

Jeigu planuojate iškylą gamtoje ir ieškote, kuo pakeisti nusibodusius šašlykus, šis receptas kaip tik jums.

Maisto technologė pataria, kokį aliejų naudoti kepimui

Ypač mūsų mažieji mėgsta keptus maisto produktus, o ir suaugusieji neatsispiria nei blyneliams, nei keptai mėsytei. Maisto technologė, sveikataipalankus.lt įkūrėja Raminta Bogušienė atsako, kokį aliejų rinktis kepimui: rafinuotą ar nerafinuotą. Taip pat pateikia aliejui sveikas alternatyvas.

GARDUS užkandukas su jaunomis cukinijomis

Šį patiekalą gaminusi mama Zita pavadino cukinijų „blyneliais“. Iš pirmo žvilgsnio jie primena blynus, tačiau tokie nėra.

Ruošiamės žiemai: raudonųjų serbentų drebučiai (3)

Jeigu svarstote, ką daryti su raudonųjų serbentų derliumi, kviečiame išbandyti mamų tinklaraštininkių receptą.

Karštas sumuštinis iš skaniausių pusryčių trejetuko (5)

Pastaruoju metu didelį dėmesį skiriu pusryčiams. Šį mėnesį mano rytai pakankamai laisvi, todėl ir laiko pasigaminti ką nors gardaus galiu skirti daugiau.

Marinuoti tetos agurkėliai (2)

Taip juos pavadinau, nes receptą davė teta - labai šauni šeimininkė.

Video pamokėlė: vaikai gamina naminius ledus

„Samčio burtų“ jaunieji kulinarai vasarą neatostogauja ir toliau mums rodo, kaip nesunkiai galima pasigaminti skanių patiekalų. Šįkart vaikai gamina naminius ledus.