Sveikuoliškų užkandukų receptą sukūrusi Jurgita atrado širdžiai mielą pomėgį

Kūrybingas mamas pristatanti mūsų portalo rubrika KURIANTI MAMA laukia jūsų. Jeigu norite, kad apie jūsų veiklą sužinotų daugiau žmonių, užsukite pas mus ir užpildykite anketą (ją rasite čia). Šiandien pas mus svečiuojasi Jurgita.

Mūsų šeima yra trijų asmenų: mama Jurgita (32), tėtis Darius (38) ir dukrytė Viktorija (1). Esame susituokę jau dveji metai, gyvename Vilniuje. Turim augintinį, pekinesų veislės šuniuką Grafutį, kuris mūsų namuose sukuria labai gerą atmosferą. Ypač daug gerų emocijų jis sukelia dukrytei.

Asmeninio albumo nuotr.

Propaguojam sveiką gyvenimo būdą, tačiau mūsų mitybos racione gausu ne tik daržovių, vaisių, bet ir žuvies, mėsos. Beje, mėsą valgome tik troškintą ar išvirtą garuose. Nevalgome vištienos ir kiaulienos. Esame atsisakę riebalinės kilmės produktų, mažai naudojam pieno produktų, nes tiesiog esam taip įpratę, neskanu. Taigi, ir mažoji valgo tai, ką valgome mes. Pagrindinė taisyklė – ne ką valgome, o kiek ir KAIP. Maistą reikia derinti, būtinai, būtinai. Ryte stengiamės valgyti daugiau įvairių košių, daržovių, pietums – mėsa, žuvis su daržovėmis, vakarienei – grūdinės kultūros, riešutai. Užkandžiams dienos metu – vaisiai.

Asmeninio albumo nuotr.

Sveika mityba – tai nėra išvirtas brokolis garuose be druskos, tikrai ne. Vaikams neskanu, jei nėra skonio. Tai yra pagrindinė taisyklė, kurią taikau gamindama maistą. Maistą ruošdama garuose dedu šiek tiek druskos, kad būtų skanu. Jokių padažų, jokių prieskonių. Mano virtuvėje tik druska, pipirai ir pačios sudžiovintos prieskoninės žoleles, o vasarą prieskoninius augalus auginu lauke.

Pati esu teisininkė, iki gimdymo dirbau pagal profesiją. Mėgstu aktyvų gyvenimą, todėl išėjusi vaiko priežiūros atostogų, pradėjau gaminti sausainiukus – „sveikuoliukus“. Tokia idėja kilo todėl, kad parduotuvėse sveikuoliški batonėliai toli gražu neatitinka sveikuoliško pavadinimo, juose gausu cukraus, cukrų, krakmolo ir pan. Todėl nusprendžiau gaminti pati. Man labai patinka gaminti, mėgstu eksperimentuoti, todėl sukūriau sveikuoliškus sausainėlius „sveikuoliukus“, kurie labai tinka vaikams, nes yra minkšti, skanūs, saldūs, bet svarbiausia SVEIKI, nes juose yra nemažai riešutų, įvairių sėklų, džiovintų vaisių, dribsnių ir šiek tiek medaus. Medus, žinoma, tik naminis!

Asmeninio albumo nuotr.

Iš pradžių gaminau sau, savo šeimai, kiek vėliau pavaišinau draugus, kaimynus ir taip pradėjo plūsti užsakymai "sveikuoliukų" gamybai, nes vaikai labai juos mėgsta. Taigi, tai tapo mano veikla laisvu metu. Feisbuke paskyros neturiu, nesireklamuoju, nes darbo turiu užtektinai. Rekomendacijos yra geriausia reklama, o jų man netrūksta. Daugiausiai užsakymų gaunu prieš šventes, mat įpakuotas „sveikuoliukas“ į gražų popieriuką yra patraukli dovana.

Asmeninio albumo nuotr.

Veiklos didinti neplanuoju, bent jau kol kas, nes būti mama – darbas pilnu etatu su budėjimais naktį. Na, o mamytei taip pat norisi pailsėti. Kaip bus ateityje, tikrai negaliu prognozuoti, bet didelių užsakymų neplanuoju daryti vien dėl to, kad tai yra mano pomėgis, o gaminti reikia su meile. Meilės prieskonis maiste jausis tik tuomet, kai bus pagaminta geros nuotaikos ir pailsėjus.

Asmeninio albumo nuotr.

Na, o mamoms, kurios dar tik pradės pratinti vaikutį prie maisto, norėčiau palinkėti kuo mažiau skaityti komentarų viešojoje erdvėje, o vietoj to bendrauti daugiau su savo vaiku, stengtis suprasti jo poreikius, nes kiekvienas vaikas yra unikalus. Tai, kas tinka vienam, nebūtinai tiks kitam, ir atvirkščiai. Neskubėkite vaikui duoti greito maisto, dar spės paragauti. Daržovės, nesaldūs vaisiai, košės – pati geriausia pradžia. Kurianti mama yra laiminga mama. Nebijokite eksperimentuoti. Sėkmės visoms!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis