Nors šiame patiekale kažkokios ypatingos maistinės vertės ieškoti nereikėtų, bet tai yra labai paprastas, pigus, skanus, greitas ir sotus maistas. Ir dar labai praktiška detalė - juos galima užsišaldyti.
4-5 porcijoms reikės:
6 stiklinių kvietinių miltų;
6 v.š. aliejaus;
žiupsnelio druskos;
2 stiklinių verdančio vandens.
Gaminimas:
Į didelį dubenį suberiame miltus, druską, pilame aliejų ir verdantį vandenį.
Viską išmaišome ir išminkome. Ir viskas, nėra daugiau ką pasakoti.
* Tešlą aš tiesiog suplėšiau į mažus, maždaug graikinio riešuto dydžio gabalėlius, ir perridenau pirštu per smulkios tarkos vidinę pusę.
* Ežiukus metame į verdantį vandenį ir paverdame, kol iškils ir nuo iškilimo dar apie 5 min.
* Padažui galime pasidaryti standartinį baltąjį padažą - į keptuvę dedame šaukštą sviesto, šiam išsilydžius ir šaukštą miltų. Kai pastarieji išsimaišo, po truputį pilame pieną ir kaitiname, kol masė pradeda tirštėti. Pabaigoje dar įberiame druskos ir, jei patinka, muskato.
* Arba valgome tiesiog su grietine ir sviestuku. Skonio dalykas.
Beje, tokius miltinius patiekalus visada galima praturtinti šaukštu sėlenų ar kokį trečdalį baltų miltų pakeitus į rupius.
Skanaus!