Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?

Pyragas, kuris tinka ir veganams, o patinka visiems

Mažą sūnelį auginanti Rita, kuri yra veganė ir žaliavalgė, siūlo šio pyrago paragauti visoms šeimoms. Kaip sako jauna mama, šis saldėsis, skirtingai nuo pramoninių, yra ir sveika, ir skanu valgyti.


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Pyragui reikia:

230 gramų grikių arba ryžių miltų be glitimo;

Razinų;

Braškių, kurias supjaustome gabalėliais;

2 šaukštelių valgomosios sodos, nugesintos citrinos sultimis;

0.5 stiklinės geros kokybės kokosų pieno;

1 gerai prinokusio banano;

Pusės šviežio kokoso.

1/4 stiklinės "raw" cukranendrių cukraus, kurį kavamale sumalti iki cukraus pudros.

Asmeninio archyvo nuotr.

Kaip gaminti?

Kokosą sudėti į galingą trintuvą ar virtuvinį kombainą ir kartu su "raw" nendrių cukraus pudra, bananu bei kokosų pienu gerai išplakti iki vientisos kreminės masės.

Sudėti visus likusius produktus, gerai išminkyti ir pyragą kepti apie 40 minučių 200 laipsnių temperatūroje.

Ledams reikia:

Šaldytų braškių ir aviečių (1/1), agavų sirupo ir geros kokybės kokosų pieno šlakelio.

Viską gerai išplakti galingu trintuvu ar virtuviniu kombainu.

Asmeninio archyvo nuotr.

Kas pasirūpino prisišaldyti uogų vasarą, galės šį gardėsi pasigaminti ir žiemą.

Vietoj "raw" nendrių cukraus ar agavų nektaro galite naudoti ir klevų ekologišką sirupą arba geros kokybės medų. Vietoj kokosų pieno galima naudoti ir kitą augalinį pieną - migdolų, ryžių, avižų.

Ritos receptus galite rasti jos Facebook paskyroje.

Asmeninio archyvo nuotr.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis

Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?