Pagerintas ir dar skanesnis omletas

Populiarus pusryčių pasirinkimas (be blynų ir įvairių košių) - omletas. Šį kartą gaminu kiek įdomesnį, sotų ir tikrai puikaus skonio omletą su varške.

3-4 porcijoms reikės:

6 kiaušinių;

žiupsnelio cukraus ir druskos;

3 v.š. grūdėtos varškės;

3 v.š. miltų;

2 v.š. lydyto sviesto;

1/2 stiklinės pieno.

Gaminimas:

Kiaušinius gerai išplakame su cukrumi ir druska.

Sudedame varškę, miltus, išplakame.

Lengvai palydome sviestą ir sudedame į plakinį.

Pilame pieną. Viską išplakame.

Kepame keptuvėje (iš abiejų pusių, kol iškeps - blyną, prieš apversdami, padaliname į kelias dalis, kad būtų lengviau apversti) arba orkaitėje (180 C., ~30 min.).

Asmeninio albumo nuotr.

Padažas gali būti lydytas sviestas su grietine.

Asmeninio albumo nuotr.

Jeigu ryte pusryčiauju viena, tada visus minėtų ingredientų kiekius padalinu iš 3 - turiu pakankamai greitus ir sočius pusryčius.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis