Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?

Laiko patikrintas tikrų kaimiškų kotletų receptas

Jaučiate kaip šąla? Žmonės iš spintų traukia šiltus megztinius, šiltas pirštines ar net vilnones kojines.

Nors oras ne iš šiltųjų, gamta graži, mirga marga visokiomis spalvomis.

Tuoj pas mus prasidės Kalėdinių dainų klausymas, parduotuvėse vitrinos papuoštos eglutėmis ir visi lauksime šv. Kalėdų. Jau pamažu pildau dovanų sąrašą, apgalvoju meniu... Žinau, dar toli visa tai, bet man patinka paplanuoti šiek tiek į priekį. Didesni darbai prasidės lapkričio viduryje, o dabar dar mėgaujuosi rudeniu.
Dalinuosi paprastu ir sočiu patiekalu. Juk būna tokių dienų, kai norisi be galo paprasto maisto, kurį valgei vaikystėj svečiuose pas močiutę?

Man būna tokių momentų, kai pasiilgstu paprastų kotletų ir šalia burokėlių salotų... Senas, geras, laiko patikrintas receptas.

Sudėtis:

500 gramų maltos mėsos ( naudojau kiaulieną),

2 kiaušiniai,

1 svogūnas,

2 skiltelės česnako,

grybų (aš naudojau 5 pievagrybius),

1 riekelė baltos duonos,

1 st. džiūvėsėlių,

aliejaus kepimui,

druska,

pipirai.

Gaminimas:

Į maltą mėsą mušame kiaušinį, dedame vandenyje išmirkytą ir nuspaustą duoną, įtarkuojame svogūną, beriame druską ir pipirus, viską gerai išminkome.

Pievagrybius susmulkiname ir apkepiname šlakelyje aliejaus. Sudedame išspaustus česnakus ir dar pakepiname, kol pasklis česnako kvapas. Atvėsiname įdarą.

Iš faršo formuojame blyną, dedame šaukštą įdaro ir formuojame kotletukus.

Kiaušinį išplakame su druska ir pipirais. Kotletą apvoliojame kiaušinio plakinyje, tada apvoliojame džiuvėsėliuose.

Dedame į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir apkepiname gerai.

Dedame į puodą, įpilame šiek tiek vandens arba sultinio ir patroškiname kelias minutes.

Asmeninio albumo nuotr.

Valgėme su burokėlių salotomis.

P.s. galima naudoti ir miško grybus, bus skaniau.

Iš šio kiekio man gavosi šeši nemaži kotletai.

Asmeninio albumo nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis

Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?