Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?

Mažasis piemenėlių pyragas

Receptas skirtas labiau mažiesiems valgytojams, bet, patikėkite, puikiai tinka ir dideliems.

3 indeliams reikės:

- 1-2 nedidelių morkų;

- 2-3 vidutinių bulvių;

- šiek tiek šviežių arba šaldytų krapų;

- 1 vidutinio svogūno;

- 1/4 paprikos;

- 1 skiltelės česnako;

- 200-250 gramų maltos triušienos;

- 2 a. š. pomidorų padažo;

- 1 v. š. smulkintų šviežių petražolių;

- 100 ml vištienos arba daržovių sultinio;

- 15 g sviesto;

- 1 v. š. pieno;

- 1 kiaušinio;

- druskos, pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

Supjaustykite morkas, įdėkite į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu, įdėkite šiek tiek druskos ir virkite 5 minutes.

Tada sudėkite pjaustytas bulves ir virkite, kol daržovės suminkštės.

Įkaitinkite keptuvę ir 3-4 minutes pakepinkite smulkintus svogūną bei papriką.

J.Rimavičienės nuotr.

Suberkite smulkintą česnaką, pakepkite 1 minutę.

Sudėkite maltą triušieną ir kepkite, kol gražiai apskrus.

Suberkite smulkintas petražoles, supilkite pomidorų padažą ir sultinį, pagardinkite druska ir pipirais. Užvirkite, uždenkite ir troškinkite apie 5-7 minutes.

Kai bulvės ir morkos išvirs, nusunkite ir sutrinkite iki košės, pagardinkite sviestu ir įpilkite pieno, įberkite smulkintus krapus, išmaišykite.

J.Rimavičienės nuotr.

Mėsą ir košę padalinkite į 3 dalis.

Į nedidelį, karščiui atsparų, indelį (apie 10 cm skersmens) dėkite mėsą, ant viršaus košę, aptepkite kiaušinio plakiniu, pašaukite į orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje, kol piemenėlių pyragas gražiai apskrus.

J.Rimavičienės nuotr.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis

Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?