Kas atsitinka, kai vaikas karštyje paliekamas automobilyje vienas video

Vasarą karštis automobiliuose gali būti pražūtingas mažiems vaikams. Todėl palikti vienų jų automobilyje nevalia nė labai trumpam. Antraip gali įvykti tragedija.

Vaikai, palikti vieni automobiliuose, miršta nuo šilumos smūgio

Kas dešimt dienų JAV miršta vaikas dėl to, kad mama paliko jį užrakintą vieną automobilyje. Mažų vaikų kūno termoreguliacija dar netobula, todėl jiems itin sunku ištverti karštį, kuris vasaros dieną automobilio salone gali būti itin didelis.

Salonas įkaista akimirksniu

Visuomenės sveikatos specialistai primena, kad vasarą, kai karšta, temperatūra automobilyje gali pakilti 10-15 laipsnių per 15 minučių! Taigi, kai už lango +30, automobilyje po keliolikos minučių gali būti ir +50 laipsnių, ir daugiau. 

Šilumos smūgis (hipertermija) 
gali pasireikšti per 20 minučių, ir labiausiai dėl to rizikuoja mažiausieji, kūdikiai ir vaikai iki ketverių metų. 

Palieka ir sąmoningai, ir netyčia pamiršta

Pasitaiko, kad tėvai "trumpam" sąmoningai palieka vaikus automobilyje, nes nori greitai sutvarkyti reikalus. Kartais, kad ir kaip keistai skambėtų, vaikai būna užmirštami automobiliuose.

Panašių tragiškų atvejų kasmet pasitaiko ir Europos šalyse, ne tik JAV, Tačiau Amerikoje ši problema didžiausia: nuo 1998 dėl šios priežasties mirė 575 vaikai. 73 procentai jų visų buvo mažyliai iki dvejų metų.

Jau vien šiais, 2013 metais, dėl to mirė 15 vaikų.

Sukrečiantis vaizdo filmas apie tai, kas nutinka, kai vaikas automobilyje paliekamas "trumpam". Būtinai pažiūrėkite patys ir parodykite mažus vaikus auginantiems tėvams.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis