Cukinijų blynai

Ši plačiai Lietuvoje auginama daržovė naudojama troškiniams, kepiniams, sriuboms ir net desertams. Šį kartą siūlome išbandyti cukinijų blynus su varške. Šie minkšti, purūs blynai tinka ne tik pusryčiams, bet ir pietums ar sočiai vakarienei.

6 porcijoms reikės:


1 didelės nuplautos, nuskustos, su išimtomis sėklomis cukinijos

300 g varškės

3–4 kiaušinių

4 v. š. avižinių miltų (tinka ir kiti miltai)

Druskos

Aliejaus kepimui

 

Cukinijas sutarkuojame stambia tarka.


Į tarkius sudedame varškę, įmušame kiaušinius, įberiame druskos, išmaišome. Įdedame miltų ir dar kartą viską išmaišome. Jei tešla skystoka – įdedame dar miltų.


Į aliejumi išteptą ir įkaitintą keptuvę dedame po šaukštą blynų masės. Blynus kepame 3–4 minutes (kepimo laikas priklausys nuo blynų storio), apverčiame ir dar pakepame kitą pusę.


Valgome su grietine, natūraliu jogurtu ar mėgstamu padažu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis