Grikių blynų bokštas su mėlynėmis

GAMINIMO LAIKAS – 20 MINUČIŲ (+ Atvėsinimas) PORCIJOS – 6


·      1 puodelis (150 g) visų grūdo dalių speltų miltų

·       ⅔ puodelio (100 g) grikių miltų

·       1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

·       ½ arbatinio šaukštelio malto cinamono

·       2 valgomieji šaukštai gryno klevų sirupo

·       2 kiaušiniai

·       1½ puodelio (375 ml) pieno

·       100 g mėlynių

·       2 nedideli bananai (260 g), supjaustyti plonais griežinėliais

·       25 g mėlynių, papildomai

·       ½ puodelio (140 g) graikiško jogurto

·       1 valgomasis šaukštas gryno klevų sirupo, papildomai


1. Vidutiniame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir cinamoną. Pamažu įmaišykite klevų sirupą, kiaušinius ir pieną, kol tešla taps vientisa. Uždenkite ir 30 minučių palaikykite šaldytuve.


2. ¼ puodelio tešlos supilkite į įkaitintą aliejumi pateptą vidutinio dydžio keptuvę. Apibarstykite maždaug 2 arbatiniais šaukšteliais mėlynių. Kepkite blyną 1 minutę arba kol paviršiuje atsiras burbuliukų. Apverskite blyną ir kepkite 30 sekundžių arba kol paruduos. Padėkite į lėkštę ir uždenkite, kad liktų šiltas.


3. Tokiu pat principu iškepkite blynus iš likusios tešlos, laipsniškai vis mažindami kiekvieno blyno dydį. Iškepkite po du kiekvieno dydžio blynus – iš viso 16 blynų.


4. Suformuokite iš blynų du bokštus. Ant viršaus uždėkite bananų, papildomai mėlynių ir jogurto. Blynų bokštus apšlakstykite likusiu klevų sirupu.


PATARIMAS


Rinkitės miltus be glitimo, jei norite blynų be glitimo.

Užsakymo nr.: PT_74336

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis