Dienos receptas: lavašo suktinukai su rikota

Turbūt kiekvienas nors kartą esame pasijutę alkani ir, rodos, tingime kažką gaminti... Todėl siūlome šį paprastą užkandį, kuris puikiai tiks tiek suaugusiems, tiek vaikams.

Jums reikės:

2 dideli lavašai

400 gr rikotos sūrio

200 gr tarkuoto parmezano sūrio

4 skiltelės česnako

4 v. š. pesto padažo

1 sauja šviežių baziliko šakelių


Gaminimo eiga:

  1. Dubenėlyje sumaišykite rikotos ir parmezano sūrius. Tuomet įdėkite trintus česnakus, pesto padažą bei susmulkintas bazilikų šakeles.
  2. Lavašą padalykite į keturis vienodo dydžio gabalėlius. Ant kiekvieno gabalėlio dėkite gautą sūrių užtepėlę ir susukite suktinuką.
  3. Suktinukus sudėkite į orkaitę, į aliejumi išteptą skardą, ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje. Laukite kol pradės skrusti lavašas. Tai yra maždaug apie 20 min.
  4. Lavašų užkandį patiekite apibarstytą šviežiais žalumynais. Taip pat šalia galite patiekti padažą.


Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis