Dienos receptas: burokėlių apkepas

Jei burokėlius mėgstate nebent šaltibarščiuose, tai tik todėl, kad dar nesate ragavę su jais kitokių puikių patiekalų: pradedant maltinukais ir apkepais, baigiant šokoladiniais pyragais ir keksiukais. Šiandien pristatome burokėlių ir morkų apkepą.

Patiekalui reikės:  

250 g morkų;

250 g virtų burokėlių;

1 vnt. raudonojo svogūno;

150 g avižinių dribsnių;

100 g graikinių riešutų;

50 g moliūgų sėklų;

1 v. š. čiobrelių;

1 v. š. raudonėlių prieskonių;

150 ml migdolų pieno;

2 v. š. maltų linų sėmenų;

6 v. š. vandens;

1 a. š. druskos;

pipirų – pagal skonį.  


Kaip gaminti:  

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
  2. Dubenyje su vandeniu užmerkite maltus linų sėmenis. 
  3. Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi arba patepkite aliejumi. 
  4. Svogūną supjaustykite kubeliais ir apkepkite keptuvėje su aliejumi.
  5. Burokėlius ir morkas nuplaukite, nulupkite ir stambiai sutarkuokite. 
  6. Dideliame dubenyje sumaišykite avižas, graikinius riešutus, moliūgų sėklas, čiobrelius, raudonėlius, druską ir pipirus. 
  7. Išbrinkintus linų sėmenis sumaišykite su migdolų pienu. 
  8. Visus paruoštus produktus sumaišykite dubenyje ir supilkite į skardą. Ant viršaus užbarstykite moliūgų sėklų. 
  9. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 40 min.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis