Patiekalui reikės:
250 g morkų;
250 g virtų burokėlių;
1 vnt. raudonojo svogūno;
150 g avižinių dribsnių;
100 g graikinių riešutų;
50 g moliūgų sėklų;
1 v. š. čiobrelių;
1 v. š. raudonėlių prieskonių;
150 ml migdolų pieno;
2 v. š. maltų linų sėmenų;
6 v. š. vandens;
1 a. š. druskos;
pipirų – pagal skonį.
Kaip gaminti:
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
- Dubenyje su vandeniu užmerkite maltus linų sėmenis.
- Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi arba patepkite aliejumi.
- Svogūną supjaustykite kubeliais ir apkepkite keptuvėje su aliejumi.
- Burokėlius ir morkas nuplaukite, nulupkite ir stambiai sutarkuokite.
- Dideliame dubenyje sumaišykite avižas, graikinius riešutus, moliūgų sėklas, čiobrelius, raudonėlius, druską ir pipirus.
- Išbrinkintus linų sėmenis sumaišykite su migdolų pienu.
- Visus paruoštus produktus sumaišykite dubenyje ir supilkite į skardą. Ant viršaus užbarstykite moliūgų sėklų.
- Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 40 min.