Dienos receptas: moliūgų pyragas

Išbandykite šį sveiką moliūgų pyragą.

Jums reikės:

  • Sviestas skardai patepti
  • Moliūgai 400 g
  • Kiaušiniai 3 vnt.
  • Cukranendrių cukrus 255 g
  • Rapsų aliejus 250 ml
  • Kvietiniai miltai 210 g
  • Kepimo milteliai 2 šaukšteliai
  • Druska 0.5 šaukšteliai
  • Maltas cinamonas 2 šaukšteliai


Žaliųjų citrinų glaistui:

  • Žaliosios citrinos 1 vnt.
  • Kreminis sūris 100 g
  • Sviestas 50 g
  • Cukraus milteliai 80 g


Eiga:

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C.
  2. Sviestu ištepkite 24 cm skersmens formą (8 porcijoms).
  3. Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas ir smulkiai sutarkuokite.
  4. Kiaušinius ir cukrų išplakite iki purios masės. Sudėkite tarkuotus moliūgus ir supilkite aliejaus. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir prieskonius. Miltų mišinį įmaišykite į kiaušinių plakinį.
  5. Supilkite tešlą į formą. Pyragą kepkite apatinėje orkaitės dalyje apie 60 minučių, dantų krapštuku patikrinkite, ar pyragas iškepęs. Leiskite visiškai atvėsti ir išverskite pyragą ant lėkštės.
  6. Nuo žaliosios citrinos nutarkuokite žievelę ir išspauskite sultis. Visus ingredientus, skirtus glaistui, išplakite iki vientisos, purios masės ir sudėkite į konditerinį maišelį. Metas puošti!


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis