Dienos receptas: greitai pagaminama pica

Picą mėgsta visi, todėl kviečiame pasigaminti šią lengvai paruošiamą itališką picą, kurią pamils visi šeimos nariai.

Jums reikės:

  • 150 g mielinės tešlos
  • 60 g veganiško fermentinio sūrio
  • 1 nedidelio svogūno
  • 4–6 pievagrybių
  • Keleto bazilikų ir šalavijų lapelių
  • 3 šaukštų pomidorų padažo
  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnelio druskos
  • Žiupsnelio juodųjų pipirų


Gaminimo eiga:

  1. Iškočiokite tešlą, aptepkite ją padažu.
  2. Suberkite ant tešlos sukapoto baziliko lapelius, dėkite 30 g gabaliukais supjaustyto sūrio.
  3. Svogūną supjaustykite žiedais, pievagrybius griežinėliais.
  4. Juos suvilgykite druska, juodaisiais pipirais ir aliejumi, viską išmasažuokite rankomis, kad aliejus tolygiai pasiskirstytų.
  5. Dėkite ant paruošto picos pado. Suberkite likusį pjaustytą sūrį.
  6. Pavilgykite šalavijų lapelius aliejuje ir dėkite ant sūrio.
  7. Užberkite šiek tiek juodųjų pipirų.
  8. Dėkite picą į orkaitę ir kepkite 210 °C temperatūroje apie 15 minučių, kol gražiai apskrus.


Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis