Dienos receptas: močiutės senoviniai varškėtukai

Tai tobuli, minkšti, purūs, tiesiog tikri varškėčiai, kepti keptuvėje. Tokie, kokius seniau kepdavo mūsų mylimos močiutės. Kviečiame tokius pagaminti ir savo vaikučiams.

Ingredientai:

  • varškė: 250 gramų
  • kiaušiniai: 2 vnt.
  • grietinė: 3 v. š.
  • miltai: 1,5 stiklinės
  • cukrus: 1 v. š.
  • druska: žiupsnelio


Eiga:

  1. Iš pradžių varškę sutrupiname į dubenėlį.
  2. Įmušame kiaušinius, įdedame grietinę, druską bei cukrų.
  3. Viską gerai išmaišome ir ištriname naudodami šakutę.
  4. Persijojame miltus, kad būtų purūs.
  5. Tuomet po truputį beriame persijotus miltus į vaškės masę.
  6. Išminkome tešlą.
  7. Tešla gaunasi šiek tiek limpanti prie rankų, todėl varškėčius formuokite drėgnomis rankomis.
  8. Kepkite iš visų pusių ant įkaitintos keptuvės.


Skanaus!


Kuo naudingi varškės patiekalai?

1. Varškėje gausu kalcio ir fosforo, kurios yra kaulinio audinio ir dantų pagrindas ir stiprina širdies raumenį.

2. Varškės baltymuose yra metionino, triptofano. Šios medžiagos yra nepakaičiamos aminorūgštys, kurios reikalingos nervų sistemai ir virškinamajam traktui.

3. Kuo riebesnė varškė, tuo joje daugiau karotino, vitaminų B1 ir B2. 

4. Varškėje yra geležies. Ji padeda išlaikyti pakankamą energijos kiekį.

5. Varškėje yra ir magnio. Magnis aktyvina daugiau nei 300 fermentų veiklą, dalyvauja angliavandenių, riebalų, baltymų ir energijos apykaitoje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis