Dienos receptas: avinžirnių humusas vaikams ir ne tik

Avinžirniai – jau tūkstančius metų nepamainomi žmonių mitybos racione. Nors iš šių ankštinių daržovių galima pasigaminti pačių įvairiausių patiekalų, tačiau turbūt daugelis lietuvių bent kartą yra ragavę jų humusą. Tai – vienas seniausių Artimųjų Rytų valgių, sparčiai išpopuliarėjęs visame pasaulyje.

RECEPTAS 


Avinžirnių humusas


Humusui reikės:

400 konservuotų avinžirnių;

3 v. š. alyvuogių aliejaus;

2 skiltelių česnako;

1 a. š. malto kumino;

2 v. š. sezamų pastos „tahini“;

1 vnt. citrinos sulčių.


Gaminimo eiga:  

  1. Nuplaukite avinžirnius po šaltu vandeniu ir leiskite vandeniui nuvarvėti.
  2. Smulkintuvu susmulkinkite avinžirnius ir visus likusius ingredientus.
  3. Patiekite humusą su duona arba šviežiomis daržovėmis. 


Skanaus!


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis