Savaitgalį planuojate kepti šašlykus? Štai, kaip skaniai galite jos užmarinuoti

Pavasariui įsibėgėjus metas iš sandėliukų traukti kepsnines: čirškančio kiaulienos šašlyko kvapas kaipmat sužadins apetitą, o ir gamtoje, šviečiant išsiilgtai saulei, bus smagu praleisti laiką su visa šeima. Be to, tinkamai parinkta kiauliena išties pasitarnaus organizmui: gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės teigimu, saikingai jos skanaujant, galime apsirūpinti įvairiomis naudingomis maistinėmis medžiagomis. 

Skaniausi šašlykai iš kokybiškos kiaulienos sprandinės


Įprasta, jog ruošdamiesi gaminti šašlykus, renkamės kiaulienos sprandinę: ji pasižymi tinkamu raumenų ir riebalų balansu, tad iškepta mėsa visuomet būna nei per sausa, nei pertekusi papildomais riebalais. „Rimi“ komercijos operacijos vadovė Olga Suchočeva pataria visuomet atsižvelgti į keletą kokybės kriterijų, kai renkamės kiaulienos sprandinę šašlykų gamybai: svarbi mėsos spalva bei bendra išvaizda. 


„Ieškokite šviesiai rausvos spalvos kiaulienos sprandinės gabalų bei venkite pilkšvos, nes tai reiškia, jog mėsa pagedusi. Be to, geros kokybės kiaulienos sprandinėje yra vidutinis kiekis tolygiai pasiskirsčiusių tarpraumeninių riebalų, kurie lemia vėlesnio patiekalo sultingumą ir skonį. Taip pat namie patikrinkite mėsos kvapą: ji neturėtų skleisti nemalonaus aromato, tai – irgi gedimo požymis. Žinoma, pati kiaulienos sprandinės pakuotė turi būti nepažeista, be jokių įplėšimų, dėl kurių į mėsą galėtų patekti oro ar galimų teršalų“, – perspėja ekspertė.


RECEPTAS 


Ananasų ir imbierų marinatas 


Marinatui reikės:

160 ml ananasų sulčių;

30 ml alyvuogių aliejaus;

10 g malto imbiero;

10 ml sojų padažo;

Šiek tiek maltų juodųjų pipirų. 


Gaminimo eiga:

  1. Nedideliame dubenėlyje gerai sumaišykite marinato ingredientus.
  2. Sudėkite marinatą ir kiaulienos gabaliukus į sandarų indą ir palikite mėsą marinuotis pernakt šaldytuve.


Skanaus!


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis