Dienos receptas: bulvių sriuba su daržovėmis

Toks maistas vadinamas komfortišku, nes kelia nostalgiškas asociacijas su vaikyste, namų jaukumu ir saugumu – tuo, ko kartais trūksta skubioje kasdienybėje. Tad toks paprastas, prisiminimus keliantis maistas atpalaiduoja ir kelia teigiamas emocijas. O bulvių sriubos, pagardintos pienu ar grietinėle, variacijų tikrai daug, tad atšalus orams galima improvizuoti. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, kad bulvės lietuvių mityboje užima garbingą vietą, be to, turi daug mums naudingų savybių – tereikia jas tinkamai paruošti. 

Bulvių sriuba su daržovėmis


RECEPTAS


Sriubai reikės:

2 morkų;

2 salierų stiebų;

500 g bulvių;

1 puodelio susmulkinto sūrio;

1/2 puodelio riebios grietinėlės;

1/2 puodelio grietinės;

1 vnt. svogūno;

3 skiltelių česnako;

1 šaukštelio itališkų prieskonių;

1 1/4 šaukštelio druskos;

1/2 šaukštelio juodųjų pipirų;

3 puodelių vištienos sultinio;

2 šaukštų miltų;

trupučio svogūnų laiškų.


Kaip gaminti:

  1. Supjaustykite salierų stiebus, morkas, mažais kubeliais – svogūnus, stambiau – bulves, susmulkinkite česnakus.
  2. Daržoves kartu su prieskoniais suberkite į puodą, supilkite vištienos sultinį, virkite, kol bulvės beveik suminkštės.
  3. Miltus išplakite su 2 šaukštais vandens arba sultinio.
  4. Supilkite į sriubą miltų košelę, grietinėlę ir grietinę. Viską gerai išmaišykite, uždenkite dangtį ir dar 10 minučių pavirkite.
  5. Supjaustykite svogūnų laiškus.
  6. Galite sriubą sutrinti trintuvu, o galite skanauti ir su daržovių gabalėliais. Įberkite į ją pusę smulkinto sūrio ir pusę svogūnų laiškų. Maišykite, kol sūris išsilydys sriuboje.
  7. Į dubenėlius pilkite sriubos, užbarstykite likusio sūrio ir svogūnų laiškų.


Skanaus! 

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis