Agnė Bilotaitė: „Esu brandi, bet šviežia mama“

Politikė Agnė Bilotaitė (35 m.) šiuo metu mėgaujasi motinystės atostogomis.

Dviejų mėnesių Jonuką ji pati žindo ir mielai dalijasi šia, nauja patirtimi su žurnalu „Tavo vaikas".

„Nelabai matau didelės problemos – žindyti kūdikį. Tai darau ir darysiu. Įsigijau labai gerą skraistę, vadinamąjį kokoną, užsimaunu jį ir nei krūtų demonstruoju, nei kūdikio. Šita skraistė pasiūta kažkokios lietuvės mamos, kuri tikrai išmano, ko reikia žindančiai motinai.

Man nepriimtinas siūlymas žindyti kūdikius tualete, tai tiesiog nehigieniška, patys mes toje vietoje juk irgi nevalgome. Diskutavome su pažįstamomis moterimis, kad galbūt viešas krūties rodymas žindant, kažkam gali sukelti emocijų, dažniausiai kažkodėl nemalonių.

Manau, laikui bėgant visuomenės nuomonės ir į žindyves keisis. Juk viskas keičiasi, anksčiau niekas net įsivaizduoti negalėjo, kad su kelių dienų kūdikiu ant rankų gali eiti į viešumą, o dabar tai nieko nebestebina."

Visą pokalbį su politike skaitykite naujausiame žurnale „Tavo vaikas", nr. 10.

TAVO VAIKAS

Ką galima padaryti, kad mūsų vaikai būtų protingi, žurnalo redaktorė Eglė Racevičiūtė aiškinasi su žmogaus smegenis tyrinėjančia mokslininke Gabija Toleikyte.

G.Toleikytė teigia: „Čia taip pat galioja taisyklė: mažiau – vadinasi, daugiau." Plačiau apie tai – str. „Proto bokštai".

TAVO VAIKAS

Su rubrika „Pasaulio stebuklai" jūsų laukia pasakojimas apie nepaprastą darželį, kuris kvepia vasara, laisve ir jūra. Ne tik paskaitykite, bet ir paganykite akis atsivertę str. „Namelis prie jūros".

TAVO VAIKAS

Kaip sukurti erdvę, jaukią vaikui, aiškinasi ir žurnalo redaktorė Rūta Rukaitė. „Tai turi būti namai paprasti, jaukūs ir be nereikalingų daiktų, nes jie sukuria per daug triukšmo", – išduoda savo viziją Rūtos pašnekovė, 2 vaikų mama Evelina.

TAVO VAIKAS

„Nesusitvarkysi žaislų – Netvarkos nykštukas išneš." Kodėl mums atrodo, kad šitaip meluoti vaikams nėra ne tik blogai, bet netgi... gerai? Apgauti vaiką, o kas toliau? Apie tai – str. „Monų monai".

TAVO VAIKAS

Mamos vakaro skaitiniams puikiai tiks pažintis su dviem šiuolaikiniais tėčiais, kurie turi vaikų auginimo viziją ir filosofiją. Ir, svarbiausia, nori daug vaikų! (str. „Iš ko padaryti tėčiai").

TAVO VAIKAS

Mūsų viršelio modeliui Patricijai – 2 m. 4 mėn.

Mama Dainora sakė, kad ji labai mėgsta staipytis prieš veidrodžius, kurių namuose daug. Patricijai labai nori eiti į mokyklą ar bent į darželį, mat vakarais su mama skaito knygutę apie peliuką, kuris nenorėjo į darželį. Mergaitė drąsi ir bendraujanti, labai myli gyvūnus ir visiškai jų nebijo. Privengia tik dinozaurų, puošiančių vieną prekybos centrą, nors bijo, bet galėtų ten lankytis nors ir kiekvieną dieną. Tėvams teko pasakyti, kad dabar dinozaurams per šalta ir jie išvažiavo į Turkiją.

Namuose draugauja su katinu Jurgiu, nors kartais ir pasipeša. Ir fotografės Nendrės didžiulis šuo mergytės visiškai nebaugino. Patricija labai mėgsta šokti ir dainuoti, retai liūdi, o prieš objektyvą elgiasi it modelis profesionalas.

Gražaus ir prasmingo laiko su žurnalu „Tavo vaikas"!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis