Mamų sostine norintis tapti Kaunas kviečia į parodą būsimiems ir esamiems tėvams

Kaunas kviečia visus į pirmąją Lietuvoje tokio dydžio bei koncepto parodą „Esu Mama!"

Rugsėjo 24 dieną Kauno Žalgirio arenoje šurmuliuos pirmoji, precedentų Lietuvoje neturinti parodaEsu mama". Kaunas ne tik siūlo geriausią darbą – tapti globėju, bet ir pasišovė tapti „Mamų sostine"!

Parodos tikslas - suvienyti visos Lietuvos mamas ir šeimas. Visą dieną vyks nemokami seminarai įvairiausiomis temomis. Paskaitas skaitys gydytojai, akušeriai, rašytojai, psichologai ir kiti lektoriai. Bus atsakyta į daug mamoms bei tėveliams rūpimų klausimų.

R. Šemeta skaitys paskaitą tema: "Sąmoninga tėvystė. Pasiruošimas pradėjimui", Marija Mizgaitienė besilaukiančioms mamytėms pateiks įdomią paskaitą „5 žingsniai lengvo gimdymo link". Šie bei kiti lektoriai ves seminarus bei visos parodos metu konsultuos lankytojus.

Vyks mugė, kurioje Lietuvos ir kaimyninių šalių kūrėjai bei gamintojai pristatys savo produkciją. Bus galima įsigyti drabužėlių, aksesuarų, lavinamųjų žaislų, higienos priemonių, kūdikiams ir vaikams skirtų judėjimo priemonių, namų tekstilės bei stilingų ir mielų namų interjero detalių. Lankytojų lauks visa, kas yra stilinga, kokybiška ir, svarbiausia, naudinga visai šeimai.

Renginio organizatorės Ingrida Rutkauskaitė bei Greta Daukšienė, džiaugiasi, kad paroda sulaukė didžiulio susidomėjimo ir palaikymo. Abi būdamos mamos, matydamos tokio renginio poreikį, jos nusprendė įgyvendinti šią idėją ir sukurti šventę mamos.

„Kai tu laikai savo mažylį ant rankų, supranti, kad esi jam vienintelis, svarbiausias žmogus pasaulyje – tai įpareigoja. Natūralu, kad tuomet kyla daugybė klausimų, į kuriuos atsakymus bus galima rasti renginio metu. Vyks seminarai, kūrybinės dirbtuvės, ieškosime būdų, kaip papuošti savo mažuosius, nepamirštant savęs bei tėvelių, galvosime, kaip dekoruoti mažųjų kambarius, diskutuosime, ką reiškia būti mama ir kuo mes, mamos, galime pasitarnauti visuomenei," – teigia renginio organizatorės.

Kauno miesto meras Visvaldas Matjošaitis, patikėjęs šia idėja, tapo renginio globėju. Kauno vaikų gerovės centras „Pastogė" pasakos lankytojams apie galimybes įsivaikinti ar tapti laikinais globėjais. Dalyvaus organizacijos bei mamų klubai, kurie pristatys savo veiklą, kvies jungtis bendraminčius ir skatins kartu atlikti visuomenei naudingus darbus.

Nebus pamiršti ir mažieji lankytojai. Jiems bus įrengta atskira erdvė, kuria rūpinasi vaikų švenčių organizavimo profesionalai. Ant veidukų bus piešiama, žaidžiama, bendraujama ir išdykaujama.

Paroda „Esu mama" vyks rugsėjo 24 d. 10-17 val. Kauno Žalgirio arenoje. Lankytojams įėjimas, seminarai bei visos veiklos yra nemokamos.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis